▪️تسمه تایم پاره می کنید!
نمی شود هم رضاشاه روحت شاد بگویی و هم دغدغه آب سیستان داشته باشی!
پیشتر چندین بار نوشته ام که فقدان آگاهی تاریخی لطمه بزرگی به جامعه ایران زده است. یکی از نمونه های جدید از فقدان آگاهی تاریخی مخالفان جمهوری اسلامی هستند که با پرچم سلطنت طلبی موضوع حقه آبه سیستان و بلوچستان را ابزار ایجاد نارضایتی کرده اند؛ بدون اینکه ذره ای به دانش تاریخی مردم ایران فکر کنند!
مطالبه حقه آبه هیرمند حتما باید توسط دولت جمهوری اسلامی به نمایندگی از کلیت مردم ایران انجام شود و حتما باید سیستان و بلوچستان را نجات داد؛ کمااینکه همه اسناد نشان از تغییر مسیر رودخانه و کم شدن آب برای ایران دارد؛ اما ما نباید فراموش کنیم که بلای محرومیت سیستان و بلوچستان از آب هیرمند نیز محصول پهلوی اول و دوم است.
رضاخان به نیابت از انگلیس ها در توافقی با افغانستان، ترکیه و عراق برای حفظ منافع انگلیسی ها امتیازاتی به این سه کشور داد. یکی از این امتیازات در مورد افغانستان چشم پوشی درباره بخشی از سرزمین ایران بود. توافقنامه سعدآباد، در ششم بهمن ماه 1317 قرارداد تقسیم آب هیرمند بین تهران و کابل بود که در شانزده ماده منعقد شد. بر این اساس ایران از حاکمیت بر «دشت ناامید» بهمساحت 3 هزار کیلومتر صرف نظر کرد و عملاً سرچشمه هیرمند از دسترس ایران خارج شد. در واقع رضاخان برای سددفاعی انگلیس ها در برابر اتحاد جماهیر شوروی بخشی از ایران را شوهر داد.
سرچشمه مصیبت امروز خشکسالی سیستان و بلوچستان به واگذار کردن بخشی از خاک ایران به دیگری است که سرچشمه هیرمند بخشی از آن بود، کاری که پهلوی دوم هم بعدها یکبار در سال پنجاه و یک تقسیم بندی آب هیرمند و یکبار در مورد بخش های دیگری از سیستان و بلوچستان در سال پنجاه و شش با این بهانه که «سیستان و بلوچستان ارزش اقتصادی برای ما ندارد!» -رجوع کنید به یادداشتهای علم، ج6، ص477 و 478 – اتفاق افتاد؛ مثل کاری که محمدرضا پهلوی در خصوص بحرین کرد!
بخش هایی از جغرافیای ایران در دوران های مختلف سلطنتی از دست رفته است اما پهلوی ها حتی آنقدر مرد نبودند که خاک ایران را بعد از شکست در جنگ بدهند، آنها بدون ذره ای دفاع از تمامیت ارضی ایران، خاک ایران را می بخشیدند.
💬 میکائیل دیانی
@Fars_plus
19.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هیأت دخترانه
🌸 همخوانی سرود #دردونه_خونه توسط دختران بهشتی با حاج میثم مطیعی
@Fars_Plus
7.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خوش آمدی خواهر سلطان
#استوری
@Fars_plus
▪️تمام مناقشات منطقه ای ایران از گور پهلوی بلند میشه؛
با فروش دشت ناامید سر منشا رود هیرمند رو از دست داد!
با فروش آرارات یکی از مهمترین منابع طبیعی و آبی را نابود کرد!
با جدایی بحرین چاههای نفتی وسیع رو به انگلیسی ها واگذار کرد
همین وطن فروشا الان برامون ژست وطن پرستی گرفتن!
💬 فائزه طلایی
@Fars_plus
▪️«من میرم دریا که تو و همکلاسیات از هيچی نترسید»
خدا قوت دلاورمردان باغیرت و پیامآوران امنیت!
خدا قوت دریادلان ارتش قهرمان ایران 🇮🇷
💬 محمد اکبرزاده
@Fars_plus
▪️مرز دیپلماسی التماسی با نرمش قهرمانانه
رهبرانقلاب در دیدار با مسوولات وزارت خارجه به شاخص های سیاست خارجی موفق اشاره کردند و بر سه واژه تاکید داشتند: "عزت"، "حکمت"، "مصلحت"
"عزت" را فرمودند نفی "دیپلماسی التماسی". "حکمت" را به "عقلانیت" ارجاع دادند و "مصلحت" نیز "انعطاف برای عبور از موانع".
واقعیت اینست که فاصله "دیپلماسی التماسی" و "انعطاف اصولی" یک مرز باریک است که اگر مراقبت نشود، "خطای برداشت" حاصل می شود. چرا؟ چون ممکن است هردو در ظاهر و برداشت اولیه یکسان به نظر برسند. به همین دلیل فرمودند که سالها پیش به نرمش قهرمانانه اشاره کردم اما برخی در داخل و خارج دچار خطا شدند.
🔻اما این برداشت خطا چیست؟
دو برداشت خطا در نسبت ایندو مفهوم ممکن است شکل بگیرد که اتفاقا در تاریخ سیاسی کشور دارای مصادیق فراوان هستند.
گروه اول کسانی هستند که با ایستادن بر عزت از هرگونه انعطاف پرهیز می کنند و با یک آرمانگرایی توهمی تصور می کنند مصلحت صرفا عافیت اندیشی و محافظه کاری است. این گروه چون توان واقع بینی ندارند، قدرت حل مساله پیدا نمی کنند و قهرا بعد از مدتی یا دچار یاس وافسردگی می شوند و یا گرفتار انحراف و از اساس منکر آرمان می شوند.
اما گروه دوم واقع گراهائی هستند که آرمان را رها می کنند و حل مساله را صرفا در عبور از هویت و شخصیت ایرانی- اسلامی شان می بینند. این جریان نیز گرفتار انحراف و به سرعت به انهدام هویتی میرسند.
🔻اما جمع ایندو چگونه است؟
فرض کنید دو پدر با خطای فرزند نوجوان شان مواجه شوند. پدر اول دغدغه تربیت ندارد و از کنار آن به سادگی می گذرد. اما پدر دوم که نگران فرزند است تصمیم می گیرد به روش غیرمستقیم فرزند را متوجه خطا کند. ظاهر هر دو اینست که مقابل خطای فرزند سکوت کردند اما میان ایندو کاملا تفاوت است. رفتار پدر اول از سر تسامح وتساهل و کنار آمدن با خطای فرزند است و رفتار پدر دوم از سر مدارا و مراعات برای اصلاح فرزند.
راز نرمش قهرمانانه همینست؛ انعطاف در مسیر برای رسیدن به هدف اصلی نه رها کردن آن. راز نرمش قهرمانانه در مصلحت از سر خردورزی و عقلانیت است برای رسیدن به عزت.
با این توضیح مرز نرمش قهرمانانه و دیپلماسی التماسی در خروجی ایندو است. اگر ثمره نرمش قهرمانانه عزت و هویت حقیقی بود، مصلحت حکیمانه است و اگرنه ذلت است و دون عقلانیت.
💬 محسن مهدیان
@Fars_plus
▪️سپاه تصاویر رصد ناو آمریکایی را منتشر کرد
🔸تصاویر منتشر شده توسط سپاه نشان میدهد ناو رزمی همیلتون DDG60 به همراه یک شناور پشتیبان به نام TAKE6 از تنگه هرمز عبور کرده است.
@Fars_plus
▪️تروریستهای پاسگاه مرزی سراوان قطعا به سزای اعمالشان میرسند، تکلیف اینترنشنال و بیبیسی که روشن است اما منتظر هشتگهای نه به اعدام و اعدام نکنید منور الفکرهای داخلی که با هویت واقعی و مشخص توییت میزنند هم باشید.
@Fars_plus
▪️یکی از پرسنل قهرمان ارتش حین ماموریت، فرزند عزیزش را از دست میدهد، چند نفر فرزندشان به دنیا میآید، یک نفر برای چشمانش مشکلی پیش میآید، اما باوجود مهیا بودن شرایط هیچکدام حاضر به برگشتن نمیشوند!
وقتی از ایمان و ایثار و رشادت و دلاوری حرف میزنیم یعنی این...
💬 محمد شیروانی
@Fars_plus