▪️روزانه 20 کهنه سرباز آمریکایی خودکشی می کنند، بیش از مجموع کشته های جنگهای #عراق و #افغانستان
علت اصلی خودکشی آنها حس پوچی پس از بازگشت است و این سوال که:
اصلاً برای چه به #جنگ رفته بودیم
این سوال، تمام طرحهای حمایتی که برای آنان طراحی کرده است را زیر سوال برده و بی اثر کرده است
💬 Shafiee
@Fars_Plus
▪️آب تا یک متری در ونیز بالا آمده. سیل وارد خانهها و مکانهای مهم تاریخی شده.
اولین فکری که به ذهنتان میآید چیست؟
رسانههای غرب فقط دارند از اندازه غیرعادی سیل میگویند.
حالا فرض کن آب ده سانت وارد مسجد شیخ لطفالله میشد. اولین چیزی که به ذهن ودهن ما و رسانه ما میآمد چه بود؟
🔻مسلما ناکارآمدی و نقش عامل انسانی در بلایا و سوانح باید نقد شود. اما مساله «شرطی شدگی» ذهن جمعی ماست. چرا در هر اتفاقی، بلافاصله و بدون «درنگ» مساله را به نقد کلیگویانهی فرهنگ و جامعه ایرانی یا نظام سیاسی حاکم میکشانیم؟ کلیگویی پیشامدرنی که حالا توسط رسانه استعمار تسلیحاتی شده
💬 علی علیزاده
@Fars_Plus
▪️از دیروز تا الان شد ۲۰تا شهید؛ میدونی غزه یکی از پرتراکمترین مناطق دنیاست، یعنی هرجای این منطقه رو با موشک بزنی، حتما یه عده آدم آسیب میبینن، بدبختی بعدی اینه که غزه کاملا مسطح و صافه، عین کف دست میمونه و پناه گرفتن خیلی معنی نداره و به راحتی شخم میخوره؛ واسه غزه دعا کنیم!
💬 Muhamad Asghari
@Fars_Plus
▪️چپهای ما که از قدیم زده بود به سرشان. اما گویا لیبرالهای ما هم بد زده به سرشان! آخر پدر جان! به تو چه ربطی داره که یک دولتی پوپولیست بود یا نه!؟ تو باید نسبت اون دولت رو با منافع ملی ایران بسنجی. مورالس بدترین پولولیست همه دنیا. آیا حضورش در جهت منافع ملی ایران بود یا نه؟!
💬 میرزای گیلانی
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 فارس پلاسی عزیز از این هفته قرار است هر هفته با یک معرفی کتاب در خدمت شما باشیم.
محمد حقی کارشناس کتاب این هفته کتاب قاف را به مناسبت میلاد پیامبر اکرم (ص) معرفی کرده است.
معرفی کتابهای ما را با #بخوانیم در کانال دنبال کنید
@Fars_Plus
▪️حداقل هزینه های یک ماهه یک کارگر در آلمان
مسکن تک نفره بدون لوازم: 500 یورو
هزینه خورد و خوراک: 200 یورو
هزینه رفت و آمد: 85 یورو
هزینه موبایل: 30 یورو
هزینه اینترنت خونه: 30 یورو
هزینه رادیو و تلویزیون: 17 یورو
هزینه برق: 50 یورو
....
درآمد خالص: 1040 یورو
💬 استیون هاون کوب
@Fars_Plus
▪️وجدانی که در غرب نیست!
🔻 معتقدم برای اروپا، اینکه ۱۵کودک در #ایران بخاطر عدم تامین مواددرمانی میمیرند، مهم است؟
خیر، فقط ۸۵۰۰۰کودک در #یمن بر اثر قحطی و حتی بیشتر در حملاتی کشته شدهاند که سختافزار کشتار و نرمافزار حمایت سیاسیاش را اروپا فراهم کرده
بحث رسواسازی دورویی است...
🔻 برای اروپا (مثل آمریکا) حقوقبشر ذیل منفعت اقتصادی/سیاسی تعریف میشود، منتها این ژس دروغ را آنقدر تکرار کردهاند که واقعا باورشان شده. نتیجه این میشود دقیقا در روز اعلام مرگ ۱۵کودک بر اثر #تحریم، بیانیه میدهند ما تعهدات #برجام اجرا کردهایم، شما چه؟
🔻 فقط در یمن:
۱۵۰۰۰۰۰۰کودک به کمک احتیاج دارند
۴۰۰۰۰۰کودک بر اثر قحطی، درحالت گرسنگی شدیدند
۸۵۰۰۰کودک تلف شدهاند
و هر ۱۰دقیقه یک کودک جدید
اعداد بالا کارنامه فقط عربستان و امارات نیست، این دو، ۲واحد بیاعتمادبنفسند که قلادهشان دست اروپا و آمریکاست
قاتلان اصلی جای دیگرند
💬 فرشاد
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ارتباط حسین فریدون با ابربدهکاری که امروز دستگیر شد چه بود؟
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تو کشور بولیوی مورالس با رای 48 % مردم و قانون رئیس جمهور منتخب شد ، ارتش این کشور کودتا کرد و مورالس مجبور به ترک کشور شد ، حامیان دموکراسی از کودتاگران دفاع کردند و مردم طرفدار دموکراسی و بازداشت میکنن
چرا ؟
چون دموکراسی در غرب یعنی یا با مایی یا اگر انتخاب هم بشی دیکتاتوری
💬سعید صیامی
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کنایه مجری ثریا به فشارهای برخی از مسوولین به قوه قضاییه در برخورد با فساد
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️عجب عکس تاریخی انداخت😂😂
@Fars_Plus
▪️نوروز برغم سیل بیسابقه، گردشگران به دیدار از اماکن شیراز ادامه دادند. اما آیا قابل تصور بود که BBC وسط سیل نوروز تیتر بزند: «شیراز زیر آب، گردشگران همچنان مشتاق»؟
خیر.
چرا؟
چون وظیفه این خبر، تلطیف حس وحشت مخاطبان و اضطراب زدایی است. و وظیفه BBC افزایش حس اضطراب و وحشت ایرانیان
💬 علیزاده
@Fars__Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شوخی یکی از کاربران فضای مجازی با کنسرت همایون شجریان و علیرضا قربانی😅
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این فیلم که توسط دوربین مداربستهای در عراق ضبط شده، بهخوبی پروژه کشتهسازی دروغین در اعتراضات عراق را افشا میکند..
این سناریوی سوخته که تجویز اتاق فکرهای وابسته به سفارتخانههای غربی در بغداد است، در طول اعتراضات مردمی عراق، بارها برای تهییج احساسات معترضین تکرار شد!
💬 آسید
@Fars_Plus
▪️ائتـلاف منتظـران «بـاد»
🔻در روزهایی که شاخصهای آلایندگی هوا به سرعت رشد میکنند و حدود ۵۰۰۰ نفر به خاطر بیماریهای تنفسی و قلبی ناشی از آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور به مراکز اورژانس مراجعه کردهاند، چه میشود کرد و چه باید کرد و چه کردهاند؟ همه سوالاتی است که با اولین نگاه به آسمان از سوی مردم مطرح میشود.
🔻در یک فقره آلودگی هوا بدون اضافات خاصی به نقلقولهای برخی مسئولان شهری و ملی در مدیریت شهری و سازمان محیطزیست و... اشاره میکنیم تا شاید بهتر از قبل مشخص شود که چرا گره از بسیاری از امور باز نمیشود و ما هم باید مثل همان حدود ۵۰۰۰ نفری که نیازمند خدمات اورژانسی شدند، آماده حرکت به سمت مراکز درمانی شویم./ فرهیختگان
@Fars_Plus
▪️سخنی با منتقدین نظارت استصوابی
🔻خبرگزاری ایرنا: “معاون اجرایی شورای نگهبان [دکتر صادقیمقدم]: از موضوع احراز صلاحیت و نظارت استصوابی کوتاه نمیآییم.“ این نحوهٔ نقلقول چندان دقیق نیست. برخی دیگر از خبرگزاریها نیز به همین شیوه تیتر زدهاند.
🔻اولاً این سخنان جناب صادقیمقدم در پاسخ به گفتههای اخیر جناب روحانی طرح شده، و مهمتر اینکه تأکید جناب صادقیمقدم بر «وظیفهٔ قانونی» شوراست که باعث میشود اصلاً نتواند از نظارت استصوابی عدول کند، یا بهتعبیری “کوتاه آید.”
🔻منتقدین نظارت استصوابی باید «جایگزین عملی، معقول و کارآمد» ارائه دهند، آن هم «بهتفصیل و ریزبهریز تحلیلشده». زیرا جای ذرهای شک و شبهه در هیچ کشوری از جهان نیست که نظارت بر تمام مراحل انتخابات ضروری است، و طبیعتاً برای احراز جایگاههای مدیریت کلانْ همگان صالح نیستند.
🔻اگر آنچه هست و دارد کار کشور را — حتی بگو با سستی و کاستی — پیش میبرد، قرار بر حذفاش شود، حتماً باید «جایگزینی واقعی و مبتنی بر ظرفیتهای موجودِ نهادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه» از قبل ارائه شده و کاراییِ آن اثبات شده باشد. وگرنه نتیجهٔ نقد، قطعاً عقبگرد نسبت به وضع موجود خواهد بود — وضعی که اصلاً بگو بهفرض الان ایدهآل نیست.
🔻در صورت ارائهٔ جایگزینی با چنین کیفیت، تصور میکنم شورای نگهبان، مرکز پژوهشهای شورا، جناب دکتر کدخدایی و جناب دکتر صادقیمقدم با آغوش باز پذیرای بررسی باشند.
🔻دولت و جناب رئیسجمهور روحانی اگر واقعاً کار کارشناسی کردهاند و جایگزین «عملی و غیرحزبی» برای نظارت استصوابی دارند، چرا آن را در قالب لایحهای قانونی ارائه نمیکنند؟ اتفاقاً قانون اساسی هم از ظرفیت لازم و کافی در این زمینه برخوردار است.
🔻صحبت این نیست که نظارت استصوابی وحی منزل باشد؛ سخن این است که فعلاً همین در قوانین بالادستی و الزامآور مقرر شده. و تا امروز هیچکس حتی دو صفحه پیشنهاد برای جایگزینی «عملی، معقول، کارآمد، غیرحزبی، و مبتنی بر ظرفیتهای موجودِ نهادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه» ارائه نکرده.
🔻در تمام مردمسالاریهای جهان مکانیسمهایی وجود دارد، هم برای «نظارت» جزءبهجزء بر انتخابات، و هم دقیقاً برای اعمال «استصواب». فقط ظواهر متفاوت است، و در هر جامعه مبتنیست بر ظرفیتهای واقعگرایانهٔ خود.
🔻مثلاً در آمریکا فرآیند استصواب که درون دو حزب دموکرات و جمهوریخواه اعمال میشود، چنان سنگین است که میبینیم کارکشتهترین و استخوانخردکردهترین سیاستمداران و سناتورها خیلی قبل از اینکه اصلاً به مرحلهٔ نامنویسی برسند چنان شدید حذف میشوند که در نتیجهاش یک «بسازبفروش» بدون حتی یک روز تجربهٔ سیاسی بالا آمده و حتی رئیسجمهور هم میشود!
🔻فرآیند استصوابِ درونحزبی در آمریکا چنان سهمگین است که حتی راه نفسکشیدن بر دیگر احزاب را بسته. چند نفر از ما میدانیم که تعداد احزاب در آن کشور بیش از ۱۰۰ مورد است؟ ما که هیچ، ۹۵٪ از خود آمریکاییها هم از این واقعیت بیخبر هستند!
🔻در آمریکا دو حزب غولآسا تمام ظرفیتهای سیاسی-اقتصادی جامعه را درون خود مکیده، سپس با مکانیسمی از استصواب که پشت منافع خصوصی و شخصی مخفی شده، بدون نیاز به پاسخگویی، قلعوقمع کرده و خروجیاش میشود آدمی آکنده از فساد اخلاقی و مالی و نژادپرستی و خلاصه بلایی برای تمام جهان!
🔻در فرانسه و انگلستان و ژاپن هم «هستهٔ استصواب» همین است، هر یک با ظاهری متفاوت. و دلیل این تفاوتهای ظاهری؟ گوناگونی و منحصربهفردبودنِ ظرفیتها و بافتارها در جوامع. ما در ایران «نمیتوانیم» استصوابِ درونحزبی مانند آمریکا داشته باشیم (فارغ از ایرادات جدیِ آن) چون چنان پیشینه و ظرفیت و کیفیت از تحزّب نداریم؛ چون چنان ماهیت، ساختار و فرهنگ اقتصادیِ کمپانیمحور (corporate) نداریم. هیچکدام از اینها را هم نمیتوان یکشبه و بخشنامهای ایجاد کرد. «استصوابِ درونحزبی» در آمریکا از ۱۸۵۰ چنین است؛ یعنی ۱۲۲۸ شمسی وقتی ناصرالدینشاه بر تخت نشست!
🔻منتقدین نظارت استصوابی بیایند و یک بار هم که شده «جایگزین واقعی، عملی، غیرحزبی و با تفصیل و تحلیل موشکافیشده» ارائه دهند، سپس بروند پشت میکروفن و فریاد سردهند “این مباد، آن باد!“ شک ندارم که شورا و اعضای آن مانند جنابان صادقیمقدم و کدخدایی استقبال خواهند کرد.
🔻از نظارت استصوابی نباید “کوتاه آمد“ چون قانون بالادستی است، الزامآور و منبعث از قانون اساسی. در مردمسالاریِ مبتنی بر حاکمیت قانون، اجرای «مرّ قانون» یعنی همهچیز؛ از پیشنهاد تغییر قانون نیز استقبال میشود، اگر معقول و عملی باشد، و مبتنی بر ساختارها و ظرفیتهای موجود.
📝 پرهام فرهنگ وصال حقوقدان
@Fars_Plus