ثروتمندانی که هم دنیا را دارند هم آخرت را
🔹آیا ثروتمندی از نگاه دینی ناپسند است؟ وضعیت مالی اهلبیت (ع) چطور بوده است؟ فرق ثروت با رزق چیست؟ آیا دغدغهٔ سواد مالی کودکتان را دارید؟
🔹«عجب ماشینی!»، «خوش به حالشون، چه خونهٔ شیکی دارن!» بسیاری از والدین این جملهها را در حضور کودکشان به زبان میآورند، بدون اینکه از اثرات آن بر حال و آیندهٔ او آگاه باشند.
اولین قسمت از گزارش سواد مالی کودک را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
چطور فرزند از خودراضی تربیت نکنیم؟
🔹راه حل اول: در ابتدا باید بدانیم که همه چیز در همان اولین لحظات تولد و تربیت کودک شروع میشود.
دومین راه حل این است که برای اینکه بخواهیم انتظارات فرزندانمان را کنترل کنیم باید برای آنها این زمینه این را فراهم کنیم که مسئولیت خواستههایشان را بر عهده بگیرند و برای آنها زحمت بکشند اینگونه ارزش بیشتری برای دستاوردهایشان قائل هستند.
سومین راه حل این است که والدین خودشان قناعت، صبر و قدردانی را از یکدیگر و خدای خودشان، در خانه به عرصه ظهور برسانند.
چهارمین راهکار افزایش رابطه مثبت والدین با فرزندان است: اینکه فضای گفت و گو همیشه باز باشد.
🔸گزارش کامل را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
جنینهایی که از شکم مادرشان در اینستاگرام کار میکنند
🔹سن ورود به فضای مجازی روز به روز پایینتر میآید و برخی از بچهها هنوز به دنیا نیامده پیج اینستاگرامی دارند.
🔹این درحالیست که رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران شهرام خرازیها ۱۶ اردیبهشت ماه گفت که «والدین با انتشار عکس جنین در فضای مجازی حقوق مادی و معنوی کودک خود را مورد تجاوز قرار میدهند.»
🔸گزارش کامل را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
در جای قدمهای شیخ کلینی، قدم بزنید!
🔹از نویسنده اصول کافی، این کتاب معروف شیعه چه میدانید؟ آیا خبر دارید که او یک ایرانی الاصل از اهالی روستای کلین شهرستان ری بوده و طی ۲۰ سال تلاش بیوقفه توانسته یکی از معتبرترین کتب حدیث شیعه را تالیف کند؟
گزارش کامل را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
آسیبهای کنترلگری نامطلوب والدین بر فرزندان
🔹کنترل گری درونی را خداوند به صورت فطری در وجود انسان ها قرار داده است.یعنی همه ما انسانها می دانیم چه کاری خوب است و چه کاری بد؛ می دانیم که باید از خود مراقب کنیم ومی دانیم باید از چیزی که به من آسیب می رساند دوری کنیم اما چرا گاهی این کنترل کننده درونی ما فعال نیست؟ زمانی که صدای کنترل کننده بیرونی خیلی بلند باشد، ما دیگر صدای کنترل کننده درونی را نمیشنوند.
🔹در اینجا کنترل کننده بیرونی کیست؟ همان پدر و مادر هستند. چک کردن های مداوم والدین باعث میشود نقش کنترل کننده درونی کمرنگ تر شود. یعنی به فرزندمان اجازه نمی دهیم آن کنترل کننده درونی اش فعال شود.
🔹حال ما به عنوان والدین باید چه کنیم؟
اینکه فرزندمان را چه در ذهنم و چه در عملم توانمند بدانیم و اجازه دهیم که بخش زیادی از کارهایش را خودش انجام دهد و اجازه فکر کردن و تصمیم گرفتن کارهایش را به او بدهیم تا کم کم احساس توانمندی کند و هم اعتماد به نفس و هم عزت نفسش افزایش پیدا کند.
گزارش کامل را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
۵۰ بدر قزوین، ضیافتی به افتخار باران
🔹سنتی است کهن متعلق به قزوین و مردمانش. سنتی برای شکرگزاری و طلب باران که در دامان طبیعت برپا می شود و روزی معنوی توام با تفریح و نشاط را برای خانواده های اصیل رقم می زند.
🔸گزارش کامل را اینجا بخوانید
@fars_zendegi
فارس من| زمین رایگان طرح فرزندآوری پس گرفته نشود!
🔹مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویشی در سامانهٔ «فارس من» با عنوان «شرایط واگذاری زمین رایگان برای خانوادههای دارای ۴ فرزند آسانتر شود» ثبت کردهاند.
🔹در این پویش آمده است «طبق گفتهٔ ادارهٔ مربوطه در شهرستان اشکذر یزد، باید طی ۲ سال زمین به شکل خانه تبدیل شود. یعنی حداقل به مرحلهٔ سقف بتونی یا آجری رسیده باشد. اگر شخصی این مقدار پول داشته باشد چه نیازی به کمک دولت دارد؟»
🔸گزارش پویش را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
زلزله خانه این بانوی پزشک را آباد کرد
🔹راوی داستان بانوی پزشکی شدیم که بیش از دو دهه از زندگیاش مشغول خدمت داوطلبانه در هلال احمر است. بانویی از دیار بم که زلزله بم اگرچه خانه خیلیها را ویران کرد اما خانه او را آباد ساخت.
گزارش کامل را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
زوجهای ایرانی در ۲ سال اخیر عاشقتر شدند
🔹بیش از 65 هزار زوج ایرانی فقط در چهارماه اول ابتدایی سال 1402 از یکدیگر جدا شدند. با این وجود رئیس سازمان امور اجتماعی کشور محمد عباسی میگوید «خوشبختانه مسأله مربوط به حوزه طلاق در 2 سال اخیر دولت سیزدهم کاهش داشته است».
🔹کاهش آمار طلاق در حالی ارائه میشود که رئیس دیوان عالی کشور محمدجعفر منتظری معتقد است 800 پروندههای وارده به دیوان عالی کشور با موضوع خانواده در فروردینماه «مربوط به اختلافات خانوادگی و طلاق است».
🔹این در حالی که زوجین بعد از طلاق با مشکلات روانی زیادی چون آشفتگی، احساس تنهایی، فقدان هویت، اضطراب، احساس شکست، افسردگی و آزردگی روبرو میشوند.
🔹از سویی استاد روانشناسی بالینی دانشگاه شهید بهشتی سیما فردوسی برای استمرار کاهش طلاق توجه به آموزش مهارتهای زندگی و سواد اجتماعی را ضروری میداند.
🔸این گزارش را از اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
گلی که از نوزادی تا حجله عروسی برکت دارد
🔹20 اردیبهشت ماه امسال تقویم ایرانی بوی گل محمدی و گلاب گرفته است، روزی که به خاطر یک محصول استراتژیک ایرانی آن هم با شهرت جهانی به شهری به نام «کاشان» گره خورده است.
در کاشون (نامی که مردم محلی این دیار تلفظ میکنند)، هنوز در آسمان ستارهها در حال چشمک زدن هستند که مادران کودکانشان را در آغوش میگیرند و همراه با مردانشان به محل مزرعه گل محمدی میروند تا خورشید بیدار نشده، گلها را بچینند.
🔹رسمی که بیش از هزار سال است در کاشون انجام میشود، در واقع یک اردوی فامیلی با عطر گلاب! اما این مراسم چند هزار ساله چه ارتباطی با برکت زندگی نوزادان دارد؟
🔸گزارش کامل را از اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
چطور کودک را با «آیین انتخابات» آشنا کنیم
🔹ایرانیها همیشه مردمی سیاسی بودهاند که از سنین کم خواسته یا ناخواسته اطلاعات سیاسی کسب کردهاند. ریشهٔ این موضوع را میتوان در باورهای والدین و اجدادمان جستوجو کرد. آنها از کودکی باور به اینکه «سیاست ما عین دیانت ماست» را با آداب سادهای در زندگی ما جاری کردهاند...
🔹یکی از آیینهای مهم ملی که روح وطندوستی را در انسان پرورش میدهد، شرکت در انتخابات است. این آیین را با همراهی کودکان به جای آوریم و کودکانمان را در این نقشآفرینی حیاتی سیاسی شریک کنیم.
🔸گزارش کامل را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi
اینوسیله سرتان را گرم میکند، اما زندگیتان را سرد
🔹انجمن ناباروری ایران، استفاده از موبایل و لپتاپ را عامل ناباروری میداند، این درحالیست که هر ایرانی بیش از یک گوشی موبایل دارد.
🔹بر اساس آمار ۱۵ تا ۲۰ درصد زوجهای ایرانی نابارور هستند. یعنی از هر ۱۰ نفر ۲ نفر امکان باروری ندارد.
🔸گزارش کامل را اینجا بخوانید.
@fars_zendegi