فرزند آفتاب
#نگاه_و_خیال قسمت۸
🌀اگر مقایسه کنیم کارهای انسان👱♂ را با حیوان🐪 می بینیم یکسری مشترکات داریم با هم، آن مشترکاتی که دارد قطعاً انسان در آن مشترکات انسان نیست چون حیوان هم آنها را دارد. یا گیاهان🌿 هم آنها را دارد. در آن مشترکاتی که انسان👱♂ با حیوان🐘 دارد انسان یک حیوان هست نه بیشتر. مشترکات گیاهی اش مثل رشدش، مثل تغذیه اش، مثل قدرت بدنی اش، مثل زیبایی اش. اینها کمالات گیاهی هستند. پس انسان از آن جهت که بدن قوی دارد از آن جهت که خوشگل هست زیبا هست از آن جهت که خوب می خورد تغذیه می کند از آن جهت که هیکل بزرگی دارد، از این جهت انسان👱♂ یک گیاه🍃 هست.
چرا؟ چون کمالاتش با کمالات گیاه🍃 مساوی هست. این جنبه ها جنبه های انسانی🗣 نیست⛔️ حتی جنبه های حیوانی🐪 هم نیست⛔️.
یک سلسله کمالات هست مثل ازدواج مثل دفاع از حریم خود هست دفاع از حریم هم نوع خود هست، در واقع ملیگرایی می بینید که اینها علاقه❤️ به همنوع، کمک به همنوع، اینها در حیوانات🐫 هم هست. ریاست داشتن، مسکن🏘 اینها، در حیوانات هم هست. این سلسله کمالات را به او می گویند کمالات حیوانی🐘.
انسان تا اینجا هم یک حیوان هست. پس هدف این نیست⛔️ از زندگی انسان یعنی این نوع تربیت هدف نیست. تربیتی منظور هست که آن ویژه ی انسانها هست. در حرکت انسان ⬅️به سمت ابدیت انسان باید تربیت بشود نه حیوان⛔️ نه گیاه⛔️ یک انسان باید❗️ تربیت شود. خوب اگر هر نوع تربیتی یک محدودیت و یک سلسله بایدها و نبایدها دارد، تربیت انسان هم همین طور هست.
در تربیت انسان هم شما باید یک سلسله بایدها و نبایدها روبرو هستید. یعنی انسان نمی تواند بگوید من می خواهم آدم بشوم من می خواهم به آن هدفی که خدا من را برای آن هدف خلق کرده برسم من می خواهم به کمال ویژه ی انسان برسم می خواهم ⬅️به خوشبختی ابدی برسم اما هر جوری دلم خواست می خواهم زندگی کنم، نمی شود.
با توجه به اینکه در همین دنیا باید تحصیل کنیم آنچه که برای آخرت می خواهیم تحصیل کنیم. یعنی دنیا رحم ماست، ما در رحم دنیا داریم حرکت می کنیم در رحم بایدها و نبایدها هست. می بینیم که جنین آزاد نیست⛔️ هر حرکتی خواست انجام بدهد اگر جنین یک سلسله حرکات انجام بدهد یا یک سلسله خوراکها را تحصیل بکند که با شرایط زیستی دنیا سازگار نباشد این منجر می شود به تولد ناقص آن جنین، پس دیگر ما نمی توانیم بگوییم من دلم می خواهد به آن ✅هدف عالی برسم. اما هر جوری دلم خواست زندگی کنم نه این طوری نیست، همچنان آزادی ما نداریم❌. به ما گفتند عبد باشید، عبد باشید یعنی مطیع باشید. اسلام دیگر: (الاسلام هوالتسلیم) اسلام یعنی تسلیم بودن، یعنی من می فهمم انسانم حیوان نیستم❌ می فهمم که از این ها برترم می فهمم که برای هدف عالیتری خلق شدم می فهمم برای رسیدن به آن هدف باید مقرراتی را رعایت کنم تا به آن هدف برسم و تسلیم شدن من به او مقررات پخمگی و سادگی نیست این عین کمال است عین هوشیاری است.‼️
✅در روایت فرموده اند: زرنگ کسی است که آخرت خودش را حفظ بکند و دیوانه و پخمه و احمق کسی است که آخرتش را از دست بدهد: (من امر دار اقمامة فهو العاقل): کسی که آباد می کند خانه اقامت خودش را او عاقل هست و بقیه دیوانه هستند.
🔺 استاد محمد شجاعی
♦️توجه: متن بالا👆 خلاصه و چکیده کلیپ صوتی "نگاه و خیال ۸ " می باشد.
👇👇👇
🆔 @farzand_aftab
#نگاه_و_خیال قسمت 9
🌀دور یک نفر جمع شده بودند مسخره اش می کردند حضرت آمد گفت: کی است این؟ گفتند دیوانه است. فرمود: نه این دیوانه نیست‼️ این مریض هست. می خواهید به شما بگویم دیوانه کیست⁉️ گفتند آقا بفرمایید. ✅گفتند ⬅️دیوانه کسی است که آخرتش را از دست بدهد. دیوانه کسی است که ابدیتش را از دست بدهد یعنی یادش برود آدم است.😱
این را برای این می گویم که افراد مجرم ،افراد فاسد ،افراد فاسق، مومنین را مسخره می کنند. ✅قرآن می فرماید: (ان الذی اجرموا کانوا من الذین آمنوا یضحکون) می خندند به متدینین با تحقیر نگاه شان می کنند با تمسخر نگاه می کنند یک متدین را یک مومن را، پخمه و ابله حسابش می کنند مخصوصاً در آخرالزمان.
✅امام صادق (ع) فرمود: در آخرالزمان مومن را مردم پخمه و ابله حساب می کنند و هر که خیلی هوشیار و زرنگ هست خیلی عاقل هست چون خودش را شناخته می داند از کجا آمده می داند در کجاست و می داند به کجا دارد می رود، دقیقاً ماهیت زندگی انسان را شناخته، فهمیده این را در لسان روایات به آن می گویند کیّز ،کیّز یعنی زیرک. این خیلی زیرک است. خوب شناخته و دقیقاً دارد در جهت هدفی که برایش خلق شده حرکت می کند. برای همین قرآن می فرماید: (فلینظر الانسان الی طعامه). باید به خوراکش دقت کند یعنی به همان چیزی که روحش را می سازد به واردات روحش باید دقت کند. فلینظر چرا فلینظر؟
✅چون می خواهد تربیت ویژه ای بشود ⬅️چون هر خوراکی اثر ویژه ای دارد، شما نمی توانید یک چیزی بخورید بگویید من نمی خواستم این اثر را داشته باشد به محض اینکه خوردید اثر خودش را خواهد گذاشت.✅ یک جمله ای حضرت مسیح دارد می فرماید: در آب رونده خیس شونده است. شاید به نظر خیلی ساده بیاید اما می خواهد بفرماید هر چیزی هر کاری اثر مخصوص خودش را دارد.
هر تربیتی باید نباید ویژه ی خودش را دارد، تربیت انسان هم 👈باید و نباید⛔️ ویژه ی خودش را دارد و دین آمده برای تربیت انسانیت انسان. چون حیوانها🐘 دین ندارند. گیاهها 🍃دین ندارند، اگر دین هست برای این هست که آن بُعد متعالی انسان را پرورش بدهند. دین نیامده به ما بگوید چه طوری بخورید چطوری بخوابید چطوری بپوشید. هر چند اینها را دارد اگر در دستورات دینی ما یک سلسله مقررات راجع به خوردن، خوابیدن راجع به جنبه های گیاهی🍃 و یا جنبه های حیوانی🐘 داریم به خاطر این هست که آنها را کنترل بکند خوب تا منجر به تربیت انسان شود. کسی نمی تواند کنترلی روی جنبه های گیاهی و حیوانی خودش نداشته باشد بعد انتظار داشته باشد آدم خوبی باشد انتظار داشته باشد بتواند قلب سلیم❤️ تحصیل بکند انتظار داشته باشد بتواند انسان باشد.
🔺 استاد محمد شجاعی
♦️توجه: متن بالا👆 خلاصه و چکیده کلیپ صوتی " نگاه و خیال ۹ " می باشد.
👇👇👇
🆔 @farzand_aftab
فرزند آفتاب
#نگاه_و_خیال قسمت ۱۰
💠امام کاظم (ع) فرمود: بهشت🌳 پاداش🎁 جسم شماست اما پاداش روح شما🎁 چیز بالاتری است و آن هم خداوند تبارک و تعالی است.
خودش پاداش روح انسان است. انسان در تربیت خودش در تربیت انسانی خودش به خداوند تبارک و تعالی می رسد و روحی که لیاقت لقاء و دیدار خداوند را دارد زبالهدانی🗑 نیست⛔️ که انسان هر آشغالی را بریزد در آن. روح حیف است. انسان باید نسبت به آن حیا داشته باشد، مثل یک توالت🚽 با آن رفتار نکند که هر کس بیاید رویش هر غلطی می خواهد بکند. در فکر ما هر چی خواست بگوید🗣، بنشینیم، بشنویم👂، هر چی خواستیم ببینیم👀.
این می شود فاحشهگری روحانی، هر جایی شدن، صد دله شدن، به تعبیر مرحوم نراقی می شود خیابان یا اصطبل، هر حیوانی می آید در آن یا خیابان، همه می آیند از آن رد می شوند. دل این طوری هست، روح این طوری هست باید یک ذره حیا کرد، باید یک ذره غیرت داشت اینکه فرمودند: (القلب حرم الله فلا تسکن حرم ا... غیر ا...) قلب❤️ حرم خداست در حرم خدا غیر خدا را راه ندهید برای همین است.
انسان خودش باید حیا کند. در روایت داریم حیا کنید نسبت به سرتان و آنچه که سر شما را در بر می گیرد یعنی چشم های تان👀، بینی تان👃، دهان تان🗣، گوش تان👂، حیا کنید.
هر چیز لیاقت ندارد من نگاهش کنم👀 هر چیزی شایسته نیست من بشنوم👂. هر چیزی شایسته نیست من لب به آن بزنم، چون این روح یک ارزش ویژه ای دارد احترام روحمان را داشته باشیم. ارزش برایش قائل باشیم.
🌀حیا کنیم نسبت به آن، آلوده نشود، در روایت تقسیم بندی کردند افراد را، می گویند بعضی از افراد خودشان پیش خودشان ذلیلاند، خواراند، پیش خودشان نفسشان حقیرند، پیش خودشان (نفس الهی ها). می فرماید از ارتباط با این افراد پرهیز کنید، افرادی که خودشان پیش خودشان ارزش ندارند، روح شان مثل یک خیابان می ماند، مثل یک توالت می ماند، مثل یک زبالهدانی می ماند که هر چیزی در آن هست.
✅(من هانت علیه نفسه فلا تعمل شراً) امام هادی (ع) فرمودند: کسی که نفسش پیش خودش ذلیل هست بزرگواری روح ندارد بزرگی روح ندارد، شخصیت روحی برای خودش قائل نیست. این از شرش در ایمنی نباشید چون به دوست داشتنی ترین کس خودش خیانت کرده و آن خودش است.
⬅️به عزیزترین کس خودش خیانت کرده، وقتی به خودش خائن شد قطعاً به شما هم خیانت خواهد کرد لذا با این جور افراد ارتباط نداشته باشید. افرادی را انتخاب کنید که با شخصیت اند. برای خودشان شخصیت قائلند، حیا دارند، چون پاکیزه هستند، اینها هستند که پاکیزه هستند کسی که خودش آلوده شد هیچ حیای ندارد هیچ ابائی ندرد از اینکه همان آلودگی را به ذهن شما به روح شما وارد کند. عیب نمی داند در حرف زدن ملاحظه نمیکند در رفتار ملاحظه نمیکند. اینها باید کنترل شود.
🔺 استاد محمد شجاعی
♦️توجه: متن بالا👆 خلاصه و چکیده کلیپ صوتی "نگاه و خیال ۱۰ " می باشد.
👇👇👇
🆔 @farzand_aftab