⁉️نوجوانان چگونه میتوانند از اشتباهات خود درس بگیرند؟
🔹روی راهحل تمرکز کنید. مثالهایی از اشتباهات خود، عواقب و نحوه آموختن به نوجوان خود ارائه دهید. نوجوانان را تشویق کنید که مسئولیت اشتباهات خود را بپذیرند و دیگران را سرزنش نکنند. از اشاره به اشتباهات گذشته نوجوانتان بپرهیزید.
⁉️آیا اشتباه کردن نوجوانان خوب است؟
🔹پاسخ کوتاه بله است. پاسخ طولانی این است که اگر فرزندانمان را از اشتباه کردن منع کنیم، آنها انتظار دارند به جای اینکه یاد بگیرند که چگونه کارها را خودشان انجام دهند، همه چیز را از ما یاد بگیرند. اشتباهات چیزی است که به ما امکان می دهد راه بهتری را انتخاب کنیم. اشتباهات ما را به سمت تفکر انتقادی و خروج از منطقه امن بیعملی هدایت می کنند.
#تربیت_نوجوان
https://eitaa.com/farzande14
با نام نامناسب صدا نزدن کودک
برای تمامی انسان ها ” نامشان” از زیباترین دارایی آن ها می باشد. هویت اجتماعی هرشخصی از نام اون گرفته شده که این نام زندگی، اخلاقیات و آینده او را تحت تاثیر قرار می دهد. انتخاب نام فرزندان به عهده والدین می باشد که باید نام نیکو و زیبایی برای آن ها انتخاب کرده و آن ها را با لحنی زیبا همراه با پسوند و پیشوند زیباتری صدا کنند.
القاب و پسوند و پیشوندهای مناسب که با اسم کودکان آورده می شود تاثیرات شگرف و مثبتی بر روحیه و نوع شکل گیری رفتار اجتماعی آن ها خواهد گذاشت؛ این موضوع سبب احساس خوشایندی آن ها و اعتماد به نفس بیشتر می شود و همچنین این امر باعث می شود که آن ها خود را بیشتر دوست داشته باشند.
از جمله مشکلاتی که در آینده برا کودکان وجود دارد این است که متاسفانه بسیاری از والدین در انتخاب نام و یا نوع صدا زدن فرزندانشان سهل انگاری می کنند.
سلام صبح بخیر✋
💖دعای صبحگاهی💖
رَبِّ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَةً طَيِّبَة اِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء🤲
آل عمران/۳۸
@farzande14
#آموزشی
به خردسالان آموزش بدهید
به غریبه ها بگویند خانم و آقا 😊
نگویند عمو و خاله!❌
عمو وخاله گفتن موجب ایجاد زمينه #اعتماد در کودک می شود
و به راحتی #فریب می خورد.
این معضل فرهنگی
به حدی است که حتی در فیلمهای کودکانه هم از این واژه ها استفاده می کنند
اما شما به کودکان #آموزش بدهید که هیچ غريبه ای عمو و خاله اش نیست.😉
#امنيت_بخش_تر و البته #مؤدبانه_تر این است که آنها را خانم و آقا صدا بزنند.✅
#تربیت_فرزند
زمان غذای کمکی نوزاد
در کلام امام صادق علیه السلام👼🏻
نوزاد تا زمانی که بدنش مرطوب
و رودههایش نازک
و اعضای بدنش نرم است
از شیر تغذیه میشود!🤱
تا زمانی که به حرکت بیوفتد و احتیاج به غذای استوار پیدا کند تا بدنش را محکم و قوی سازد،برایش آسیابهایی از جنس دندان نمايان میشود، 😁
تا با آن غذا را بجود و نرم کند 👌
و به آسانی فرو ببرد...
عبرت بگیر ای مفضل!👆🏻👇🏻
آیا بنظرت، این تدابیر میتواند تصادفی و خودبهخود باشد⁉️
اگر دندانهایش به موقع بیرون نمیآمدند،
آیا از جویدن و راحت بلعیدن غذا باز نمیماند؟🤔
یا مجبور میشد همیشه از شیر تغذیه کند،پس بدنش محکم نمیشد و برای هیچ کار و فعالیتی آماده نمیشد! ❌
و مادرش پیوسته به او مشغول میگردید و از تربیت دیگر فرزندان باز میماند!👌
📚توحید مفضل، ج۱، ص۴۹
#نوزاد #تغذیه #غذای_کمکی
#تربیت_کودک
وقتی مرتب با فرزندتان صحبت می کنید و در گفتگوها گوشزد می کنید که در این زندگی چقدر ....
سختی و عذاب کشیده اید😩
چقدر رنج دیده اید 😭
و چه فداکاریها که نکرده اید 😢
در واقع مرتب به فرزندتان القا می کنید که من قربانی این زندگی هستم و تو تنها چشم امید و ناجی من هستی 🤦🏻♀
حالا او خودش را #نجات_دهنده شما تصور می کند و هیچ لحظه ای را برای نجات شما از دست نمی دهد🥺
غافل از اینکه خودش تمام زندگیش را با نگرانی برای شما از دست میدهد.❌
✅ در قبال رسیدگی و عشقی که به فرزندانمان می دهیم👇🏻
آنها را مدیون و #بدهکار و ناامن نکنیم
به آنها کمک کنیم زندگی های مستقل و ذهن های آرام داشته باشند.👌😍
🌟«مادرش اون رو پشت چادرش میبست و به کارهاش میرسید. گندم درو میکرد، خونه رو رفت و روب میکرد، گله رو شیر میداد و او تمام این مدت پشت مادرش بود. حسابی احساس آرامش میکرد و همونجا خوابش میبرد.» ۱🌟
👈 مادر احتمالا هر روز این جمله رو از اطرافیانش میشنید.🗣 «اینقدر بچه رو به خودت نچسبون. بدعادت میشه. از کمر میفتیا» اما یه حسی بهش میگفت: بچهم به آغوشم نیاز داره.
توی روانشناسی بهش میگن«دلبستگی ایمن.»
چیزی که اگه تا دو سالگی👦 به خوبی تامین بشه، باعث میشه بچه دنیا رو امن ببینه😊، قوی باشه💪، عزتنفس بالایی پیدا کنه🙋، توی روابط آدم متعهدی باشه🤝 و...
این مادر چقدر خوب این موضوع رو متوجه شده بود. مادری که شاید تحصیلات📚 بالایی هم نداشته.
✅ در عوض به غریزه مادریش اطمینان داشت.
حالا میفهمم چرا شجاعت و عزتنفس در ایشون اینقدر پررنگه.
#حاج_قاسم
۱- بخشی از کتاب «از چیزی نمیترسیدم»
#نکته_تربیتی
آیاخرید اسباب بازی زیاد خوبه⁉️
💝 کودکانی که اسباب بازی کمتری دارند یاد میگیرند خلاقتر باشند آنها با اشیا اطرافشان حتی یک تکه چوب می توانند خیال پردازی کرده بازی کنندو باهوشتر شوند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من خیلی تنهام 😔😭
خانم دکتر فردوسی پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو این کلیپ استاد #ضیائی هفت دستورالعمل برای پسرزایی رو توضیح میدن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️ فرزندانی که باید متولد شوند تا در تحقق ظهور موثر باشند.
شاید اون بچه ای که میخوای بیاری در اتفاق افتادن ظهور موثر باشه😍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️راه حل خروج از این بحران چیه؟
کدوم بحران؟!🤔
⭕️اگر امروز که فرصت داریم برای آینده فکری نکنیم حتما پشیمان خواهیم شد...
💢حتماااا نگاه کنید‼️‼️
#ایران_جوان_بمان
#جمعیت
#فرزندآوری
مارو به دوستان تون معرفی کنید🌱
-------------------🌱
هدایت شده از جوک_😅😅😅خنده 😅طنز
درست بود😂
☑️☑️☑️☑️🎈
همین الان عضو شو
جوک
خنده
طنز
✋😂
https://eitaa.com/joinchat/3040412358Ca898511b76
#استاد_ابوترابی
📌اجتناب از فرزندآوری از ترس سرزنش اطرافیان، راهکارها، بایدها و نبایدها
💥خواست خدا و پیامبر (ص) بر همه خواسته ها غلبه دارد
اگر کسی نگاهش آسمانی باشد، میداند که خداوند این خواسته را از او دارد و از مواردی است که خدا از مومنین میخواهد که هدف آفرینش که همان آوردن انسانهاست، این را استمرار ببخشند و برای آن اجر زیادی قرار داده است. بنابراین، وقتی که خدا بخواهد، دیگر سایر مردم هم اگر نخواهند، در این قبال نباید به حساب بیاوریم. این در حدیث هست [و] قانون آفرینش هست که کسانی که به جهت ترس از حرف مردم کاری کنند که موجب خشم خدا بشود و موجب رضایت افرادی از مخلوقین، خدا کاری خواهد کرد که آنها منفور بشوند و بالعکسش هم باز حدیث هست که کسی اگر به خاطر خدا کاری انجام میدهد، خدا به او عزت میبخشد
و اما بُعد دیگری، بُعد عاطفی پیوند قلبی مومنین با رسول خداست. فرمودند که ازدواج کنید – نتاکهوا – فرزند بیاورید – نتاسلوا – پر فرزند باشید – تکاثروا – بعد فرمودند: اما علمتم انی ابهاهی بکم الامم یوم القیامة ولو بالسقط؟ این جمله خیلی مهم است. آیا نمیخواهید بفهمید؟ آیا نمیخواهید بدانید که «من» به همین کثرت فرزندان شما، به تعدد فرزندان شما، به چند فرزندی بودن شما افتخار می کنم. این در قبال بعضی از بهرههای مادی است و خواسته های دیگران و بعضی از زحمات. یعنی همین جمله که حضرت میفرمایند آیا نمیخواهید متوجه شوید که من دارم از شما می خواهم، این خواسته پیامبر عزیز [صلی الله علیه و آله] میتواند بر همهی خواسته های دیگران و حتی خواستههای نفسانی خودتان غلبه بکند.
💥دوران افتخار به کمفرزندی به سرعت در حال گذر است.
از مباحث جامعهشناختی و روانشناختی این است که حقیقت وجود انسان و روانِ انسان خواهان فرزندان متعدد است و این تأثیرات زمانی و بعضی از mode های اجتماعی است که تکفرزندی را انتخاب میکند یا تمایل به راحتطلبی است.
اما از آن زمانی که ارزش فرزند و چندفرزندی بودن دارد تبلیغ میشود، آنچه که در این سالیان به عنوان یک افتخار محسوب میشد، یعنی کمفرزندی یا بیفرزندی، سد آن، یخ آن در حال ذوب شدن و خرد شدن هست. یعنی سرعت تغییر اندیشههای اجتماعی خیلی زیاد است. و الان زنان بسیاری هستند که به چندفرزندی [بودن] خودشان افتخار میکنند.
💥پدربزرگها و مادربزرگها مانع تولد انسان و یا باعث قتل جنین نشوند.
والدینی که مانع فرزند آوردن فرزندان خودشان میشوند، به عبارتی پدربزرگها و مادربزرگهای کم و بیش ناآگاه یا بیرحم هستند که چه بسا باعث سقط و قتل جنینهای مختلفی میشوند یا ... مانع پا به عرصهی وجود گذاشتن انسانهای دیگری میشوند. البته اینها خودشان معمولاً چون متعلق به نسل پیشین هستند، چندفرزندی هستند و از بهرهی آن بهرهمند میشوند. یعنی کم و بیش، آنها توسط فرزندان – دختران و پسران – متکثر و متعدد نگهداری و سرپرستی میشوند.
آنها باید یک مقدار بینش شان را باز کنند، افق دیدشان را گستردهتر کنند. چرا؟ از این جهت که فرزندان آنها که الان مثلاً در پایان سنین جوانی هستند، نیاز به فرزند سوم و چهارم دارند. چون فرزند اول و دوم تقریبا در اوایل میانسالی ازدواج میکنند و وارد تحصیلات عالیه میشوند و در کانون گرم خانواده حضور فیزیکی چندانی ندارند. فرزندان سوم و چهارم هستند که همچنان زمینهی گرمابخشی به خانواده را فراهم میکنند.
💥با پدربزرگ و مادربزرگ درگیر نشوید.
با پدر و مادرهای بزرگتر یعنی پدربزرگها و مادربزرگها در این زمینه جر و بحثی که حالت درگیری و جدل کلامی باشد، این را کنار بگذارند اما میتوانند با بیان منطقی مثل اینکه: ما به این توافق رسیدیم که یک فرزند دیگر داشته باشیم، حالا دوتا هستند، میشوند سه تا. نمیخواهد روی فرزندانِ زیادی بحث کنید. و یا اینکه اگر زمینهی اقناع در چنین والدینی نیست، اساساً بحثی نکنند
و گاهی ممکن است از یک روشهای رفتاری هم استفاده کنند. معمولاً پدربزرگها و مادربزرگها از دیدن نوهها بهرهمند میشوند. حالا اگر ده روز، دو هفته، یک ماه آنها را نبینند، به شدت دلگیر میشوند. رؤیت و مشاهده و گفتگو و در آغوش گرفتن نوهها برای آنها گاهی لذتبخشتر از فرزندان خودشان است که الان بزرگ شدهاند.
حالا اگر ٢٠ روز، یک ماه، پدربزرگها را محروم کنند از دیدن نوهها، به یک بهانهای، کار داشتن، گرفتار بودن، سفر بودن و آنگاه وقتی والدین گله میکنند، به آنها گفته بشود که چطور شما نمیتوانید اینها را یک ماه نبینید، خوب من در آینده وقتی یکی یا دوتا بچه دارم، اساسا وقتی اینها بروند، هیچگاه آنها را نخواهم دید و خانه ما نیز از وجود نوهها خالی خواهد بود
#فرزندآوری