جنگ ما جنگ سردارها نبود
🔸نمیدانم شاید این نگاه وارداتی از اروپا، کره شمالی و ... بود که وارد شد. فیالمثل در پاریس ده تا خیابان به نام سرداران سپاه ناپلئون است. ماحصل این نگاه این شد که در جنگ، اصل، سرداران بودند و در حاشیه اینان نیز عدهای بسیجی فعالیت میکردند؛ درصورتی که شما وقتی به سیره سرداران دفاع مقدس نگاه میکنید درمییابید که اهمیت فوقالعاده امثال همّت، باکری، خرازی و ... این بود که بین خودشان و بسیجیها تمایزی قائل نبودند. تمام ارزش این شهدا به این بود که سرداری نمیکردند و بسیجی بودند.
🔹اما این نگاه وارداتی در کشور تسرّی پیدا کرد و امثال کنگره سرداران و شهیدان فلان استان را راهاندازی نمود؛ یعنی جداسازی فرماندهان از سایر شهدا که واقعاً جای تأسف دارد. نگاه امام را ببینید. امام در خصوص کدام یک از شهدا به طور مصداقی سخن گفته است؟ حسین فهمیده و این یعنی که امام روی شاخصه مردمی و بسیجیِ جنگ تاکید دارد.
🔸حال، دستگاههای فرهنگی ما آیا میتوانند بگویند که یک چهره عادی از جنگ، مثلاً یک شهید معمولی بسیجی را مبدل به چهره کردهاند؟ درصورتیکه همین شهدای عادی ما قابلیتهای بسیار فوقالعادهای دارند و قابلیت الگو شدن برای کل جهان را دارند. ما داشتیم مغازهدار عادی را که به جبهه آمد و به شهادت رسید و واقعاً می توان برای ایشان یک سریال ساخت.
🔹از دانشآموز تا معلم تا دانشجو، از کشاورز تا طلبه و ... نیز فراوان موارد وجود دارد که متأسفانه اینها همه حذف شدهاند؛ چراکه اگر به این ملت القاء شود که شما ایثارگر و شهید پرور هستید و از همین کوچه و پسکوچه ها بیرون می آیند؛ این ملت، ملت خطرناکی برای خیلیها خواهد شد. ولی متأسفانه نگاهی هست که میگوید در بین شهدا آن هم مواردی باید مطرح شود که در فلان سازمان نظامی در فلان مرتبه قرار داشت و حکم گرفته بود.
✂️ #برشی_از_کتاب : شهدا براي چه افقي جنگيدند؟، ص ۴۳
👤 استاد وحيد جليلي
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🇮🇷فرارسیدن چهل و دومین ســـالگرد پیـــروزی شـــکوهمند حق علیه باطل مـــبارکبـــاد🇮🇷
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #با_هم_ببینیم
👤دکتر مرعشی- روانشناس|چرا به تحول در روانشناسی نیاز داریم؟
✍توضیحات دوره جامع روانشناسی اسلامی 👇👇👇👇👇👇
⭕️eitaa.com/fatehan/1914
✍اطلاعات تکمیلی و ثبت نام 👇
⭕️ @moshaver1
📖 توقّف
🔸یکی از آسیبهای تربیت خوبان، توقف است. توقف در همین حد که مثلاً چند نفر بچهمذهبی دور هم جمع شدهاند و مسجدی هستند و دیگر هیچ. آیا اینها خیلی بهتر از بقیه شدهاند، یا در همان حد باقی ماندهاند؟ آیا تفاوت اینها با دیگران فقط در آنست که اینها به مسجد می آیند و دیگران نمیآیند؟
🔹اگر بخواهیم خوبانی را تربیت کنیم که اثرشان در جامعه بیشتر باشد، باید تا جایی که در توانمان است آنها را به گونهای تربیت کنیم که در اعلی درجات معنویت قرار بگیرند.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۵۲
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🌀 سایت فتح به روز رسانی شد ...
🎙 #بشنو | روانشناسی اسلامی و چشم انداز آن
👤 دکتر هادي بهرامي احسان
👤 دکتر سيد محسن اصغري نکاح
👤 دکتر علي نقي فقيهي
👤 دکتر سيد علي مرعشي
👤 دکتر رضا پورحسين
🔸در این نشست هر یک از اساتید ابتدا تعریفی از روان شناسی اسلامی ارائه می کنند و سپس به بحث و نقد تعاریف یکدیگر می پردازند.
🔹آیا محتوای موجود به حدی رسیده اند که بتوان یک سیر آموزشی برای تعلیم روانشناسی اسلامی تدوین کرد؟
🔸در حوزه روش شناسی جایگاه روش اجتهادی و روش تجربی در نظر اساتید روانشناسی اسلامی چیست؟
🔹موانع پیش روی روان شناسی اسلامی چیست؟
📥 لینک دریافت صوت #سخنراني
🌐 fatehan.net/post/170
🆔 @fatehan
📖 شکستهای پیدرپی
🔸شکستهای پیدرپی علت دیگر ضعف اراده است. کسی که در یک مرحله شکست میخورد، بایسته است که کار دیگری که برایش امکانپذیر است را در نظر گیرد تا در آن موفق شود. اگر تلاشهای بعدی هم با شکست روبرو شود، اراده را ضعیف میکند.
🔹برای رسیدن به هدفهای بزرگ شایسته است که هدفهای کوتاه را هم بهعنوان هدف در نظر گرفت و پس از رسیدن به هرکدام از آنها، آن را موفقیت دانسته و برای هدف بعدی قدم برداشت.
🔸برای نمونه کسی که ساک سنگینی را برای بردن به داخل قطار بلند می کند، باید چندین نقطه را بهعنوان هدف برگزیند و پس از رسیدن به آن نقطه ساک را زمین گذارد و دوباره با دیدن نقطه بعدی ساک را بردارد و سرانجام به قطار برساند. او در این کار هم به هدف نهاییاش رسیده است و هم چندین موفقیت را تجربه کرده است. اما اگر از ابتدا ساک را به قصد رساندن به قطار از زمین بردارد، به ناچار چندین بار ساک را بر زمین میگذارد و خود را هم ناتوان و ضعیف می یابد. برای پرهیز از شکست باید در گزینش هدف دقت کرد. هدفهای آرمانی جهت حرکت را مشخص میکنند ولی تنها هدف آرمانی کافی نیست؛ زیرا دوری و نزدیکی به هدف آرمانی قابل ارزشیابی نیست.
🔹نمونه دیگر، رسیدن به مدارج علمی امری ستوده است اما پشت سر نهادن هر مرحله، خود موفقیتی ستودنی است و کسی که کارشناسی خود را با موفقیت به دست آورده است، باید از نتیجه کارش خشنود باشد و برای آزمون کارشناسی ارشد تلاش کند و اگر در این مرحله موفق نشد، هرگز نباید موفقیت پیشین خود را هم نادیده بگیرد. بههرحال، او برای بدست آوردن مدارک کارشناسی چندین مرحله موفق را پشت سر نهاده و شکست در مرحله کارشناسی ارشد تنها یک ضربه است و به موفقیتهای سابق زیانی وارد نمیکند.
🔸در سیر و سلوک مؤمنان نیز این قاعده کاربرد دارد. برای نمونه هدف آرمانی مؤمنان قرب الهی است ولی چگونه می توان دوری و نزدیکی به قرب الیالله را ارزشیابی کرد. بنابراین، پس از تعیین قرب الهی به عنوان هدف آرمانی بایسته است که هدفهای کلی عینی را تعیین کرد و سپس هدف های جزئی را در همان راستا تعریف نمود. در همین مثال انجام واجبات و ترک محرمات و به جای آوردن مستحبات هدف های عینی هستند که قابل دستیابی و ارزشیابی هستند. اکنون همین هدفهای کلی را به هدفهای جزئی تقسیم میکنیم. خواندن نماز، روزه و ماه رمضان و خواندن قرآن میتواند پارهای از هدفهای جزئی ما باشد. اکنون کسی که نماز خود را در وقت خودش به جای آورده است ولی موفق به خواندن قرآن نشده است، خود را شکستخورده کامل نمیداند بلکه به قسمتی از هدفش دست یافته است و برای رسیدن به هدفهای برتر تلاش می کند.
✂️ #برشی_از_کتاب : اراده (بازبینی و درمان ضعف آن؛ تلاش بر بازیابی و قوت آن)، ص ۴۴
👤 استاد دکتر مرتضی آقاتهرانی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🖤 امام هادی و تبیین مرامنامه شیعیان واقعی
🖊 احمدحسین شریفی
🔸زیارت جامعه کبیره که اعتقادنامه و مرامنامه شیعیان راستین و یک دوره کامل توحیدشناسی و نبوتشناسی و امامشناسی است، از یادگارهای بزرگ امام هادی علیه السلام است.
🔹ضمن تسلیت شهادت این امام همام، امیدواریم همه ما توفیق داشته باشیم در این شب و روز شهادت آن امام عزیز، ضمن مطالعهای درباره خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی و سبک زندگی آن حضرت، با تأمل و تأنی و به نیت زیارت آن امام عزیز، زیارت جامعه کبیره را قرائت کنیم.
#ماه_رجب
#امام_هادی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 ارزش تفکر
🔸پرسش: آیا دستورهای دینی در خصوص دعوت به تفکر و سیر آفاق و انفس برای رسیدن به ایمان، ارزش بالاصاله دارد یا ارزش ابزاری؟ به این معنا که فرضاً شخصی با تقلید از کسی یا اخلاق پسندیده شخص پیامآور به ایمان رسیده است، آیا باز هم چنین شخصی به تفکر در آفاق و انفس نیاز دارد یا صرفاً ایمان برای او کافی است، از هر راهی که باشد؟!
🔹پاسخ: تفاوتی است در تقلید و اجتهاد. وقتی در آفاق و انفس تفکر میکند، علم آفاق و انفس را مصرف میکند و توانایی خودش را برای تفکر در این مسائل به دست میآورد. این همین است که میگوید: "إنَّ فی ذلک لآیات لقوم یتفکرون"
🔸آن کسی که تقلید میکند اهل نجات است، خب باشد، اما اهل نجات مراتب دارد. تفاوت او با اینها تفاوت عالِم و عابد است. عالِم اهل نجات است، عابد هم اهل نجات است؛ اما عابد فقط گلیم خودش را می تواند از موج بیرون بکشد؛ درحالیکه عالِم می تواند نجات غریق باشد.
🔹سعدی چه زیبا بیان می کند:
صاحبدلی به مدرسه آمد زِ خانقاه
بشکست عهد صحبت اهل طریق را
گفتم میان عالِم و عابد چه فرق بود
تا اختیار کردی از آن این فریق را
گفت آن گلیم خویش بدر میبرد زِ موج
وین جهد میکند که بگیرد غریق را
✂️ #برشی_از_کتاب : تفکر؛ ص ۴۵
👤 استاد آيتالله حائري شيرازي(ره)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #یادداشت_ویژه | گزارش یک حمله موشکی
🔸ساعت ۱ نیمه شب بیست و هفتم بهمن۹۹، جایی در حومه جنوبی دمشق هستم که صدای ضدهوایی های ارتش سوریه بلند می شود و لحظه ای بعد صدای انفجار موشکهای اسرائیلی دمشق را از خواب می پراند....
🔹ساعت ۱ و ۲۵ دقیقه تلویزیون سوریه حمله موشکی اسرائیل به جنوب غربی دمشق را تایید می کند. هنوز صدای ضدهوایی می آید و انفجارهای پراکنده....
🔸همان لحظه شبکه آی فیلم " وضعیت سفید " را پخش می کند. کل خانواده گلکار دور هم جمع شده اند که برق می رود و تهران بمباران می شود و همه نگران بهروز اند که منیژه را برای زایمان به بیمارستان برده است...
🔹ساعت ۲ و ۲۰ دقیقه صبح کانال را عوض می کنم. شبکه خبر مستندی از سردار شهید حاج "عبدالله اسکندری" پخش می کند و دختر شهید از لحظه ای می گوید که برای اولین بار تصویر سر بریده پدر را در دستان تکفیریها دیده و این گونه از شهادت او باخبر شده است....
🔸ساعت ۲ و نیم است و دوباره صدای انفجار بلند می شود.....
🔹اما خیالم راحت است که سالهاست هیچ موشکی نمی تواند خواب را از چشم مردم ایران بگیرد و حمله هوایی برای مردم کشورم به یک خاطره تاریخی تبدیل شده ......
🔸چون "سر بریده حاج عبدالله " و اشکهای همسر و دخترانش، محکمترین سپر دفاعی را برای جمهوری اسلامی ایجاد کرده است! همان سپری که هیچ قدرتی، امکان و جرات حمله به آن را ندارد. همان سپری که سالهاست عده ای در پناه آن و در کمال امنیت، علیه "حاج عبدالله" و بقیه مدافعان حرم می نویسند و می گویند و.....
👤 دکتر محمدصادق کوشکی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 کار روحانیت، اسوهسازی است نه تربیت حداقلی
🔸هدف روحانیت از تربیت کردن در مساجد حداقلی نیست. بلکه هدف، تربیت "انسان" و به اوج رساندن اوست. هدف ما تربیت سیصد و سیزده نفر برای یاری کردن امام زمان (عج) است، نه اینکه بخواهیم آمار آسیبهای اجتماعی یا بزهکاری را پایین بیاوریم.
🔹البته طبیعی است که اگر ما وظیفهمان را بهدرستی انجام دهیم، آمار زندانیها هم کاهش پیدا خواهد کرد؛ اما کار ما این نیست که نگذاریم جوانی قتل انجام دهد. کار ما این است که قلّه و اُسوه بسازیم، تا این اُسوهها روی بقیه تاثیر بگذارند. تا وقتی که تفاوت و اختلاف این اُسوهها با بقیه زیاد نباشد، نتیجه حاصل نخواهد شد. تفاوت اُسوهها با بقیه باید بسیار زیاد باشد و در تربیت اُسوهها نیز باید سختگیری شود.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۵۵
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan