📖 تا خوب ها خوب تر نشوند، بدها خوب نمي شوند « ۲ »
🔸شيوه تبليغ انبياي الهي (ع) نيز همين بوده است. انبيا و اولياي الهي هميشه چند نفر را پيدا مي کردند و به طور ويژه با آن ها کار مي کردند. اگر آن چند نفر درست مي شدند، همه مردم را درست مي کردند. اگر آن ها درست نمي شدند، آن پيامبر يا ولي خدا پيش مردم حرفي براي گفتن نداشت؛ چرا که مردم به او مي گفتند: «اگر حرف شما درست بود، چرا اين هايي که حرف هاي شما را گوش کردند، به جايي نرسيدند؟ اگر نماز، اخلاق انسان را درست مي کند، پس چرا اين ها اينقدر بداخلاق هستند؟
🔹چه موقع بي نماز ها، نمازخوان مي شوند؟ وقتي نمازخوان ها بهتر نماز بخوانند. اگر نمازخوان ها حظّي را که از نماز خواندن مي برند به اهل عالم نشان دهند، همه نمازخوان مي شوند. چه کنيم که همه نمازخوان بشوند؟ بايد کاري کنيم آن هايي که نمازخوان هستند، بهتر نماز بخوانند، به همين سادگي. در آن صورت آن کسي که نماز نمي خواند مي آيد از رفيق نمازخوانش مي پرسد: «تو چرا اينقدر با نشاطي؟ تو چرا هميشه اينقدر سرحالي؟ تو چرا کينه هيچ کسي را به دل نمي گيري؟ تو چرا عصباني نمي شوي؟ تو چرا حسرت زده نمي شوي؟» و او جواب مي دهد: «نمي دانم، اما شايد به خاطر نماز باشد.»
🔸اگر بي نمازها، تاثير نماز را در نمازخوان ها ببينند، به نماز علاقه مند مي شوند. اما اگر تاثيرش را نبينند، نه تنها علاقه مند نمي شوند، بلکه دلزده خواهند شد و ذهنيت منفي پيدا خواهند کرد. لذا اگر مذهبي ها خوب نماز نخوانند، نه تنها فرصت جذب غيرمذهبي ها از دست مي رود، بلکه همين نماز خواندن بي روح مذهبي ها، مانع جذب غير مذهبي ها خواهد شد.
🔹امروزه اگر بخواهيم تعداد بي نمازهاي جامعه کاهش پيدا کند، راهي نداريم جز اينکه کاري کنيم نمازخوان هاي مسجدي بهتر نماز بخوانند. اگر بخواهيم مشکل بي حجابي برطرف شود، بايد محجبه ها معرفتشان نسبت به حجاب بالا برود. در زمينه هاي ديگر نيز همين طور است. «تا خوب ها خوب تر نشوند، بدها خوب نمي شوند» و اين شعار پُر رمز و راز و عجيبي است.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۲۲
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📶 اولين جلسه کارگاه آنلاين #نوجوانم_را_بشناسم هم اکنون در حال برگزاری است.
👤 مدرس: سرکار خانم دکتر سیدموسوی (دکتری تخصصی روانشناسی، درمانگر کودک و نوجوان)
👈 مهارت های ارتباط موثر با نوجوان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | نقش دین در بهداشت روان
👤 دکتر سيدعلي مرعشي
🔶 هر چند که پس از انقلاب های علمی و صنعتی در غرب، گستره نفوذ دین رو به کاهش گذاشت، تا جایی که تصور می شد دین به کلی رو به زوال است، اما در سالیان اخیر محرز شده که به دلایل زیر دین و معنویت هردو مورد توجه مجدد جوامع قرار گرفته اند:
🔹بی معنی شدن زندگی
🔸احساس خلأ اخلاقی
🔹اسارت بشر در دست تکنولوژی
🔸تماس غرب با مذاهب مشرق زمین
🔹 آگاهی روزافزون از وسعت جهان
🔸افزایش یافته های علمی همسو با دین و معنویت
🔹نیاز فطری انسان
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/13
🆔 @fatehan
📶 #وبینار | جستاری در نوروسایکولوژی وضو - انطباق طراحی وضو با طراحی قشر حسی مُخ، هم اکنون در حال برگزاری است.
👤 سخنران: دکتر سیدعلی مرعشی | پزشک، دکترای تخصصی روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
🌐 آدرس ورود:
Http://meeting.scu.ac.ir/ravanshenasi/
با فتح همراه باشید ...
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 حفظ فاصله با کودک
🔸در تربيت، بايد از فرزند يا شاگرد فاصله گرفت تا شکوفا شود. نصيحت، موعظه، قصه، قهر، آشتي و ...، فاصله گرفتن هاي لازم از کودک است. الزام، فشار، حيا، خجالت دادن و ...، کار را مصنوعي مي کند و با پيدايش کوچک ترين راه فرار، دوباره سر جاي اولش بر مي گردد. انسان بايد با پاي خودش برود، نه اينکه او را ببرند.
🔹وقتي در آيه «فَذَکِّر اِنَّما اَنتَ مُذَکِّر لَستَ عَلَيهِم بِمُصَيطِر» خداي تعالي به پيامبر(ص) مي فرمايد: «اي پيامبر، تو فقط يادآوري کننده هستي و برآن ها چيره نيستي!» معنايش اين است که مربي و والدين هم، بر شاگرد يا فرزند چيره و مصيطر نيستند؛ بلکه حالت يادآوري کننده براي او دارند. هيچ پدري نمي تواند اختياراتي بيشتر از پيغمبر(ص) بر اولادش داشته باشد. به محضي که بخواهد سيطره يابد، جدال شروع مي شود. انسان اگر بو ببرد که مي خواهند بر او سيطره پيدا کنند، آن را اعلان جنگ تلقي مي کند و در پاسخ، عمليات جنگي او آغاز مي شود.
✂️ #برشی_از_کتاب : تربيت ديني کودک؛ ص ۱۳۱
👤 استاد حائري شيرازي (ره)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 چگونگي اداره يک مدرسه بر اساس تقوا
🔸مدرسهای که براساس تقوا اداره میشود به مقدار توانایی و استعداد دانش آموزان توجه میکند و ارزیابیاش براساس سعی و تلاش آنهاست. ممکن است کسی نیمی از سوالات ارزشیابی را جواب ندهد، اما ارزش کارش بیشتر از کسی باشد که تمام سوالات را جواب داده است. چون او تمام تلاش خود را برای فهم کرده است. در مقابل کسی که استعداد بالایی در حفظ یا فهم مطالب دارد، ارزش چندانی برای ما نخواهد داشت و نمره کامل را نخواهد گرفت. چون مهم برای ما سعی و تلاش دانش آموزان است.
🔹وقتی به کسی که استعداد و هوش بالایی دارد نمره کامل بدهیم، راه سعی و تلاش او برای پیشرفت را بستهایم! چون او فکر میکند همین چیزی که هست بهترین است و نباید برای بهتر شدن تلاش کند. درعین حال وقتی به کسی که استعداد پایینی دارد ولی تلاش خودش را کرده است، همیشه نمره پائین می دهیم، از تلاشش ناامید می شود، برای تلاش بیشتر تشویق نمیشود و علاقه اش به ادامه تحصیل و تلاش برای آن را از دست خواهد داد.
🔸عمل کردن به روش تقوا در ارزشیابی مدارس باعث شکوفا شدن استعدادها و پیشرفت روزافزون دانشآموزان است و عمل نکردن به این روش نابود کردن استعدادها و باعث ناامید شدن دانش آموزانی است که استعداد پایینتری دارند.
🔹مرحوم آیت الله بهجت میفرمودند: «در درس خواندن و تحصیل علوم نبوغ شرط نیست. ملا صالح مازندرانی (رحمه الله) هنگامی که برای درس از خانه بیرون میرفت، از در خانه تا مدرسه کاه میریخت تا هنگام بازگشت راه را گم نکند. با این کندی حافظه، بر اصول کافی شرح نوشت که از بهترین، یا بهترین شروح است.»
🔸این نتیجه توجه به میزان تواناییها در تشویق و تنبیه است. کسی که حافظهای بسیار پایین داشته، اما تحقیر نشده است، از نظر فهم مطالب به مرتبهای میرسد که میتواند بهترین شرح را بر اصول کافی بنویسد. همان مقدار حافظه و استعدادی که همه ما داریم برای عالم و دانشمند شدن کافی است و بعد از ظهور این را به چشم خواهیم دید و تجربه خواهیم کرد.
✂️ #برشی_از_کتاب : تقوا طرحي براي اداره جامعه؛ ص ۱۱۶
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🌀 سایت فتح به روز رسانی شد ...
🎙 #بشنو | تربیت جنسی در سایه عفاف
👤 دکتر فاطمه فیاض
🔸آموزش جنسی یکی از مسائلی است که چند سالی است در فضای رسانه ای و آموزشی کشور بیش از گذشته مطرح می شود. کشور های مختلف هر یک متناسب با پیش فرض های اندیشه ای خود راهبردهایی برای آموزش های جنسی در سنین مختلف برگزیده اند. در کشور ما نیز تالیفاتی از سالهای پیش در این زمینه نگاشته شده است.
🔹کتاب «تربیت جنسی در سایه عفاف» یکی از آخرین کتابهای این حوزه است که توسط سرکار خانم دکتر فاطمه فیاض نگاشته شده است. ایشان در نشست رونمایی از کتاب ضمن بیان اینکه تربیت جنسی یکی از ابعاد تربیت بوده و نسبت به آموزش جنسی مفهومی عام است، نکات کاربردی فراوانی در زمینه تربیت جنسی در سنین مختلف بیان می کنند و در پایان به سوالات شرکت کنندگان پاسخ می دهند.
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/163
🆔 @fatehan
📶 #وبینار | نظریه رویکرد روانشناسی اسلامی به مدل زیست پزشکی بیماریهای روانی
👤 سخنران: دکتر سیدعلی مرعشی | پزشک، دکترای تخصصی روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
🌐 آدرس ورود:
http://www.skyroom.online/ch/baharsums/meeting2
⏰ زمان: پنجشنبه 27 آذرماه 99 ساعت 10 تا 11:30
با فتح همراه باشید ...
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 هر چه شهوت فعالتر، عقل خاموشتر
🔹صحنههای مبتذل، مثل میخ در ذهن بیننده فرو خواهند رفت، در تمام طولِ روز مدام در ذهن بیننده مجسم شده و تکرار میگردند. سر کلاس درس، سر نماز، هنگام خواب، وقت مطالعه و مخصوصاً زمانهای بیکاری.
🔸شما حساب کنید وقتی ذهن یک جوان در طول روز مدام درگیر صحنههای شهوتانگیز باشد، این جوان به چه کار دیگری خواهد رسید؟
🔹سیستم بدن به شکلی است که هرچه شهوت فعالتر شود، عقل خاموش تر خواهد شد، خب عقل هم که خاموش شود، صدها نتیجه مضر دیگر پیش خواهد آمد.
🔸علاوه بر آن، تماشای صحنههای مبتذل، تمامی نتایج مخرب چشمچرانی که از ابتدای کتاب گفتیم را داراست، البته با تاثیر دهها برابری. نتایجی مانند اضطراب، افسردگی، تندخویی، نارضایتی از همسر، بیماریهای جسمی و روحی و ...
🔹شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام به شکلی طراحی شده که مخاطب خود را آهسته آهسته به سمت محتوای جنسی میکشاند، یعنی در مرحله اول، تماشای یک فیلم مبتذل را به شما پیشنهاد نمیدهد. در ابتدا تصاویری ساده از افراد بدون پوشش را به نمایش میگذارد. آنقدر زمینه تماشای این تصاویر را برای شما فراهم میکند و همچون رگبار این تصاویر را به سمتتان میفرستد که اگر اولی و دومی و سومی را باز نکنید، چهارمی را باز خواهید کرد و اگر خیلی مقاومت کنید، آنقدر به کارش ادامه خواهد داد تا مقاومت شما را بشکند و درنهایت گناه نگاه به نامحرم و تصاویر نامناسب را پیش چشم شما عادی می کند، همین که شما با باز کردن تصاویر پیشنهادی به اینستاگرام چراغ سبز نشان دهید، در مرحله بعد تصاویری با پوششهای نامناسب تر به نمایش خواهد گذاشت. این روال ادامه پیدا خواهد کرد و نهایتاً به نمایش محتوای برهنه و حیوانی خواهد رسید.
🔸به احتمال زیاد بادی به غبغبتان انداختهاید و میگویید ما کاری با تصاویر آنچنانی اینستاگرام نداریم. بله قبول! اما حاضرید قسم بخورید حتی یکبار هم تصویری نامناسب در اینستاگرام ندیدهاید و یا بعداً نخواهید دید؟
🔹حاضرید ماشینتان را چسبیده به پرتگاه یک دره خطرناک پارک کنید؟ قطعاً نه! پس چطور خودتان را کنار پرتگاه دره ی اینستاگرام مستقر میکنید؟ ما که میدانیم این فضا ما را به سمت گناه خواهد کشاند از همان ابتدا از آن فاصله بگیریم. البته ما فقط اینستاگرام را مثال زدیم، ممکن است دهها برنامه مشابه آن هم موجود باشد. تشخیص با خود شماست.
✂️ #برشی_از_کتاب : تَرگُل (بيست دليل عقلي و روانشناسي براي حجاب) ؛ ص ۷۶
👤 عماد داوري دولت آبادي
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan