🔳◾️▪️◾️🔳◾️▪️
◾️
▪️
#یڪ_آیہ_یڪ_حدیث
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
✨ووصَّیْنَا الإِنسَانَ بِوالدَیْهِ إِحْسَانًا حَمَلتْهُ أُمُّهُ کُرْهًا ووضَعَتْهُ کُرْهًا وحَمْلهُ وفِصَالهُ ثَلاثُونَ شَهْرًا حَتَّی إِذَا بَلغَ أَشُدَّهُ وبَلغَ أَرْبَعِینَ سَنَةً قَال رَبِّ أَوزِعْنِی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ التِی أَنْعَمْتَ عَلیَّ وعَلی والدَیَّ وأَنْ أَعْمَل صَالحًا تَرْضَاهُ وأَصْلحْ لی فِی ذُرِّیَّتِی إِنِّی تُبْتُ إِلیْکَ وإِنِّی مِنَ المُسْلمِینَ✨
📗 سوره مبارکه احقاف آیه ۱۵
و انسان را (نسبت) به پدر و مادرش به احسان سفارش کردیم. مادرش با تحمل رنج به او باردار شد و با تحمل رنج او را به دنیا آورد و باربرداشتن و از شیرگرفتن او سی ماه است. تا آن گاه که به رشد کامل خود برسد و به چهل سال برسد، میگوید: پروردگارا! بر دلم بیفکن تا نعمتی را که به من و به پدر و مادرم ارزانی داشته ای سپاس گویم و کار شایسته ای انجام دهم که آن را خوش داری و فرزندانم را برایم شایسته گردان. در حقیقت من به درگاه تو توبه آوردم و من از فرمان پذیرانم
⚜ امام صادق (علیه السلام) فرمودند: زمانی که حضرت فاطمه (سلام الله علیها) امام حسین (علیه السلام) را در شکم داشت، جبرئیل نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و گفت: فاطمه پسری به دنیا خواهد آورد که امتت، پس از وفات تو، او را خواهند کشت. زمانی که حضرت فاطمه (سلام الله علیها) امام حسین (علیه السلام) را در شکم داشت، حمل او را خوش نداشت و در هنگام به دنیا آوردن آن حضرت نیز نسبت به آن بی میلی داشت (حمل او با غم و اندوه همراه بود). امام صادق (علیه السلام) فرمودند: در دنیا هرگز دیده نشده است که مادری، فرزندی را به دنیا بیاورد که حمل آن را خوش نداشته باشد. ولی زمانی که حضرت فاطمه (علیها السلام) دریافت که امام حسین (علیه السلام) کشته خواهد شد به حمل او بی میل بود(حمل او با غم و اندوه همراه بود) و آیه «ووصَّیْنَا الإِنسَانَ بِوالدَیْهِ إِحْسَانًا حَمَلتْهُ أُمُّهُ کُرْهًا ووضَعَتْهُ کُرْهًا وحَمْلهُ وفِصَالهُ ثَلاثُونَ شَهْرًا» درباره او نازل شده است.
📙کافی، ج ۱، ص ۳۸۶، ح ۳.
⚜ امام صادق (علیه السلام) فرمود: جبرئیل بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرود آمد و گفت: ای محمد! خداوند به تو مژده به دنیا آمدن فرزندی را میدهد که از فاطمه به دنیا خواهد آمد و پس از وفات تو، امتت او را به قتل خواهند رساند. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: ای جبرئیل! سلام مرا به پروردگارم برسان. من به فرزندی که از فاطمه به دنیا بیاید و پس از وفات من، امتم او را به قتل برسانند، نیازی ندارم. جبرئیل به آسمان عروج کرد. سپس دوباره فرود آمد و گفت: خداوند بر تو درود فرستاد و به تو مژده داد که در نسل او امامت و وصایت قرار خواهد داد. در این هنگام رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: من راضی شدم.
پیامبر شخصی را نزد حضرت فاطمه (سلام الله علیها) فرستاد و به او پیغام داد که خداوند به من مژده به دنیا آمدن فرزندی از تو را داده است که امتم پس از من او را به قتل خواهند رساند. حضرت فاطمه (سلام اللیه علیها) برای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) پیغام فرستاد: من به چنین فرزندی، نیازی ندارم. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) دوباره برای دخترش پیام فرستاد: خداوند امامت، ولایت و وصایت را در نسل او قرار خواهد داد. حضرت فاطمه(سلام الله علیها) برای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) پیام مجدد فرستاد که در این صورت راضی خواهم بود. «حَمَلتْهُ أُمُّهُ کُرْهًا ووضَعَتْهُ کُرْهًا وحَمْلهُ وفِصَالهُ ثَلاثُونَ شَهْرًا حَتَّی إِذَا بَلغَ أَشُدَّهُ وبَلغَ أَرْبَعِینَ سَنَةً قَال رَبِّ أَوزِعْنِی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ التِی أَنْعَمْتَ عَلیَّ وعَلی والدَیَّ وأَنْ أَعْمَل صَالحًا تَرْضَاهُ وأَصْلحْ لی فِی ذُرِّیَّتِی» در این صورت همه نسل او امام میبودند. امام حسین (علیه السلام) شیر حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و هیچ زن دیگری را نخورد بلکه او را نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) میآوردند. آن حضرت انگشت ابهامش را در دهان او میگذاشت. امام حسین (علیه السلام) نیز آن را میمکید. این امر به مدت دو یا سه روز او را سیر نگه میداشت. به همین دلیل گوشت و خون امام حسین (علیه السلام) از گوشت و خون پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) روییده است. هیچ کودکی جز حضرت عیسی (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) شش ماهه به دنیا نیامده است.
📙 کافی، ج ۱، ص ۳۸۶، ح ۳.
🔳
◾️
▪️🔳◾️▪️🔳◾️
هدایت شده از فاطمه بضعه منی 🌼🍃
#صلوات_خاصه_امام_حسین علیه السلام
⚜️ صلوات خاصه امام حسین (علیه السلام) ⚜️
✨ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ صَلِّ عَلَى الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ الرَّشِید قَتِیلِ الْعَبَرَاتِ وَ أَسِیرِ الْکُرُبَاتِ صَلاَهً نَامِیَهً زَاکِیَهً مُبَارَکَهً یَصْعَدُ أَوَّلُهَا وَ لاَ یَنْفَدُ آخِرُهَا أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلاَدِ أَنْبِیَائِکَ الْمُرْسَلِینَ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ ✨
هدایت شده از فاطمه بضعه منی 🌼🍃
ا🚩 ◼️ 🚩 ◼️ 🚩 ◼️ 🚩 ◼️ 🚩 ◼️
ا🚩
#لأندبنك_صباحا_و_مساء_ولأبکین_علیك_بدل_الدموع_دما
#صاحب_نفس
#نفس_المهموم_لظلمنا_تسبیح_و_همه_لنا_عباده
⚜️قال مولانا الصادق صلوات الله علیه :
«نَفَسُ المَهمومِ لِظُلمِنا تَسبیحٌ وَ هَمُّهُ لَنا عِبادَةٌ»(۱)
نَفَس کسی که به خاطر مظلومیت ما اندوهگین شود تسبیح است، اندوه بر ما عبادت است .
⚜️ آقا رسول الله (صلی الله علیه و آله) می فرماید:
ان لقتل الحسین(علیه السلام) حراره فی قلوب المومنین لا تبرد ابدا؛ (۲)
برای شهادت حسین علیه السلام، حرارت و گرمایی در دلهای مؤمنان است كه هرگز سرد و خاموش نمی شود.
▪️ مومنینی هستند که آنقدر با ذکر مصائب ابا عبدالله قلوبشان تفتیده شده و آتش گرفته است ، آتشی که هرگز خاموش نمی شود و جاودانه است.
👈طبق فرمایش حضرت صادق (علیه السلام)؛
اینان ، مومنینی هستند که دم و بازدمشان مُشَرَّف به حزن و مصائب اهل البیت (علیهم السلام )شده است و حضرت نَفَس آنها را تسبیح و عبادت بیان می فر مایند.
⚜️ " نَفَسُ المهمُوم لظلمنا تَسبیح "
👈ظلم و مصائبی که نفَس کشیدن محب و شیعه اباعبدالله در رثای آن ، خود تسبیح و عبادت است ؛ چرا که این نفَس و این دم و بازدم از قلوبی نشأت گرفته است که محملی برای ذکر روضه الحسین شده است .
قلوبی که آن قدر با این حزن و ندبه بر مصائب اباعبدالله مأنوس و تفتیده شده است تا آنجا که روضه الحسین در آن مستقر شده و به تثبیت رسیده است.
◼️ ذکر و روضه ی ابا عبدالله ؛ تسبیح
▪️حقیقت تسبیح یعنی سبوحیت و شناور شدن در ذکر رب و تنزیه ذکر الله.
و افضل ذکر الله ، ذکر حسین (علیه السلام)است.
👈و قلبی که مصیبت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) بر آن بنشیند آن نفسی که از آن خارج می شود آن نفس ذکر خدا رو میگوید و " همه لنا عبادة "
و آن غم و اندوهی که از روضة الحسین و ذکر مصیبت اعظم بر قلوب شیعیان واقع می شود وآنان را محزون و داغدار می کند ؛ عبادت می شود .
⚜️ من يَذکُرکُم فَقَد يَذکُرُالله
▪️هركس ذكر و ياد شما اهل البيت(علیهم السلام) را بگويد؛ قطعاً ذكر الله را به جا آورده است.
◾️ در زیارت جامعه کبيره آمده است:
هرکس به شما أهل البیت (علیهم السلام) سلام کند به خداوند سلام کرده، هرکس به شما درود فرستد به خداوند درود فرستاده، دشمن شما، دشمن خداست و دوست شما، دوست خداست.
▪️ منْ والاكُمْ فَقَدْ والَى اللّٰهَ،
▪️ ومَنْ عاداكُمْ فَقَدْ عادَى اللّٰهَ،
▪️ ومَنْ أَحَبَّكُمْ فَقَدْ أَحَبَّ اللّٰهَ ،
▪️ ومَنْ أَبْغَضَكُمْ فَقَدْ أَبْغَضَ اللّٰهَ
بي شك ذكر حضرت ابا عبدالله الحسين (علیه السلام)، ذكر الله است و تسبیح است و عبادت.
◼️ طبق فرمایش حضرت صادق (علیه السلام) در کنار بکاء بر أبي عبدالله و بر مصائب حضرتشان ، مؤمنینی هستنند که با هر دم و بازدمشان که از سوز و گداز دلشان بر می خیزد ذکر اللهی است که تسبيح است و عبادت .
👈هر مؤمنی که در سینه خویش داغ مصائب کربلا را داشته باشد ؛ سینه اش تفتیده شده ؛ سوخته و آتش گرفته است ؛ بنابراین سینه اش حسینیه ای شده است که هر نفسی که می کشد و هر دم و باز دمی که انجام می دهد ؛ نفس المهمومی است که نفسش تسبیح و عزا و ندبه است.
👈دم و بازدمش روضه می خواند؛
دم و بازدمش ذکر مصائب ابی عبدالله را می کند؛
و نائل به مقامی می شود که
👈" نفسُ المهمُوم لظلمنا تَسبيحٌ وهَمّهُ لنا عبادة "
این مومنین کسانی هستند که حزن و اندوه و تأسف ، قلوب شان را مجروح کرده است و دائماً حزن و اندوه در آنان وجود دارد ؛ حزن و اندوه و تأسفی که مداوم نیز هست.
👈 این حزن و اندوه و غم که ذکر الله و تسبيح است ؛ مومن را صاحب نفسی می کند که نفسش در هر لحظه تسبیح است و عبادت.
📓📓📓📓📓📓📓📓📓📓📓
(۱)امالی مفید، ص۳۳۸؛ الکافی ج ۲، ص ۲۲۶
(۲)جامع احادیث الشیعه، ج۱۲، ص۶۵۵
🚩
🚩
🚩 ◼️ 🚩 ◼️ 🚩 ◼️ 🚩 ◼️ 🚩 ◼️
هدایت شده از فاطمه بضعه منی 🌼🍃
⬛️⬛️◼️◼️◼️◾️◾️◾️▪️▪️▪️
◼️
◾️
▪️
#تقویم_شیعه
🏴مقتل امام البقیع، حضرت سجاد(علیه السلام):
⬛️در کیفیت شهادت امام زین العابدین (علیه السّلام) در اقوال تاریخ و روایات چنین نقل شده است:
از همه کس بیشتر ولید بن عبد الملک (لعنة الله علیه) کینه امام را در دل داشت، او بارها می گفت: تا وقتی علی بن الحسین (علیه السّلام) زنده است، من راحتی ندارم، برای همین وقتی آن ملعون به حکومت رسید، تصمیم گرفت امام را مسموم کند. لذا زهر کشنده ای برای عامل خود [یعنی برادرش هشام بن عبدالملک (لعنة الله علیه)] فرستاد و به او دستور داد تا آن سمّ را به امام بخوراند و آن نانجیب نیز دستور ولید (لعنة الله علیه) را عملی کرد.
◾️ زهر در بدن مطهر امام (علیه السّلام) کارگر شد و چنان جگرشان را سوزاند که آن نور مقدس از فرط عطش، در شب قبض روحشان، از پسرشان امام محمدباقر (علیه السّلام) آب طلب کردند، پس آن حضرت نزد پدرشان آمده و عرض کردند: «يَا أَبَتِ اشْرَبْ هَذَا»؛ ای پدر از این آب بنوش، سپس امام سجاد (علیه السّلام) به فرزند نازنینشان روکرده و فرمودند:
«بُنَيَّ إِنَّ هَذِهِ اللَّيْلَةُ الَّتِي أُقْبَضُ فِيهَا وَ هِيَ اللَّيْلَةُ الَّتِي قُبِضَ فِيهَا رَسُولُ اللَّه»؛ ای پسرم امشب همان شبی است که روحم در آن قبض مى شود و رسول خدا (صلّى الله علیه و آله وسلّم) هم در همین شب قبض روح گشت.
🏴آثار غل و زنجیر
هنگامی که امام باقر (علیه السّلام) بدن پدر را غسل می دادند دیدند حضرت به شدت گریه می کنند، فرمودند: 《هنگام غسل، آثار غل و زنجیر را در بر بدن نازنین پدرم دیدم و به یاد مصائب اسارت او افتادم.》
✔️ امام سجاد (علیه السلام) در مدینه طیبه به شهادت رسیدند و بدن مطهرشان را در کنار تربت پاک عموجانشان امام حسن مجتبی (علیه السلام) در بقیع شریف به خاک سپردند.
📓 الانوار البهیه، ص ۱۲۸؛
بحارالأنوار، ج۵۹، ص ۱۰۹، و ج ۲۷، ص ۲۱۵، و ج ۴۶، ص ۱۳ و ۱۵۴، و ج ۹۵، ص ۱۹۹؛
بصائرالدرجات، ج۱، ص ۴۸؛
الکافی، ج۱، ص ۲۵۹.
سوگنامه ی آل محمّد،ص۷۶
▪️
◾️
◼️
⬛️◼️◼️◼️◾️◾️◾️▪️▪️
فاطمه بضعه منی 🌼🍃
#اصحاب_الحسین
✨ *«اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ .... عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ»*
💠 *«عاشوریان»*
🍃◾ صلوات امروز را هدیه میکنیم به :
✳️ *بُرَیر بن خُضَیر*
🔹 بریر بسیار سخنور بود و بر قرائت قران مسلط بود. به او لقب سید القراء داده بودند و علاوه بر قرائت قرآن به احکام و مفاهیم قرآن نیز تسلط کامل داشت.
🌀 بصیرت و پارسائی او بر همگان روشن بود.
🌀 شب زنده داری و دائم الصوم بودن از صفات بارز او بود.
🍃 در روز عاشورا نیز با یزید ابن مَعقِل به مناظره پرداخت و او را به مباهله دعوت کرد و حقانیت خود را به اثبات رساند.
🍃 سخنان وی در ذی حُسُم هنگام بستن آب بر سپاه امام حسین و گفتگوی او با ابن سعد در مورد مسئله آب و احتجاج وی در روز عاشورابر کوفیان به فرمان امام علیهالسلام نشان از توانایی او در سخن گفتن است.
🍃 وی همان کسی است که به دلیل یقین به آیندهای روشن در روز عاشورا بسیار بشاش بود. کعب ابن جابر او را به شهادت رساند.
🍀 در ناحیه مقدسه میخوانیم:
✨ *«السلام علی یزید بن حصین الهمدانی المشرقی القاری المجدل بالمشرقی»*
🔸 نام او در زیارت رجبیه نیز ذکر شده است.
📚 دانشنامه امام حسین علیهالسلام