📌اعمال روز هفدهم ربیع الاول:
✍️ بنابر مشهور بين علماء اماميه، روز ولادت با سعادت حضرت خاتم الانبياء محمد بن عبد الله صلى الله عليه و آله است و معروف آن است كه ولادت با سعادتش در مكه معظمه در خانه خود آن حضرت واقع شده در روز جمعه در وقت طلوع فجر در عام الفيل در ايام سلطنت انوشيروان و نيز در اين روز شريف سنه هشتاد و سه ولادت حضرت امام جعفر صادق عليه السلام واقع شده و باعث مزيد فضل و شرافت اين روز گرديده بالجملة اين روز روز بسيار شريفى است و از براى آن چند عمل است:
👈 اول: غسل
👈 دوم: روزه، و از براى آن فضيلت بسيار است (و روايت شده كه: هر كه اين روز را روزه بدارد ثواب روزه يك سال خدا براى او بنويسد) و اين روز يكى از آن چهار روز است كه در تمام سال به فضيلت روزه ممتاز است.
👈سوم: زيارت حضرت رسول صلى الله عليه و آله از نزديك و دور
👈 چهارم: زيارت أمير المؤمنين عليه السلام به همان زيارتى كه حضرت صادق عليه السلام كرده و تعليم محمد بن مسلم فرموده و بيايد إن شاء الله در باب زيارات
👈پنجم: در وقتى كه روز بلند شود دو ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد ده مرتبه إِنّا أَنْزَلْناهُ و ده مرتبه توحيد بخواند و بعد از سلام در مصلاى خود بنشيند و اين دعا بخواند...
👈 ششم: آنكه مسلمانان اين روز را تعظيم بدارند و تصدق و خيرات بنمايند و مؤمنين را مسرور كنند و به زيارت مشاهد مشرفه روند و سيد در اقبال شرحى از لزوم تعظيم اين روز ذكر نموده و فرموده كه من يافتم طائفه نصارى و جمعى از مسلمين را كه تعظيم بزرگى از روز ولادت عيسى عليه السلام مىنمايند و تعجب كردم كه چگونه مسلمانان قانع شدند كه روز مولود پيغمبرشان كه اعظم از همه پيغمبران است به اين مرتبه از تعظيم باشد كه ادون از تعظيم نصارى است!
📚 مفاتیح
🆔eitaa.com/fatemiyoon18 ir ایتا
🆔sapp.ir/fatemiyoon18 org سروش
📌 شبیه ترین انسانها به پیامبر (ص)⁉️
💚پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند: ألا اُخْبِرُكُمْ بِاَشبَهِكُم بى؟ قَالوا: بَلى يا رَسولَ اللّه. قالَ: اَحسَنُكُم خُلقا وَ اَليَنُكُم كَنَفا وَ اَبَرُّكُم بِقَرَابَتِهِ وَ اَشَدُّكُم حُبّا لاِِخوانِهِ فى دينِهِ وَ اَصبَرُكُم عَلَى الحَقِّ وَ اَكظَمُكُم لِلغَيظِ وَ اَحسَنُكُم عَفْوا وَ اَشَدُّكُم مِن نَفْسِهِ اِنْصافا فِى الرِّضا وَ الْغَضَبِ.
✍️آيا شما را از شبيه ترينتان به خودم با خبر نسازم؟ گفتند: بله اى رسول خدا! فرمودند:
✅ هر كس خوش اخلاق تر
✅ نرم خوتر
✅ به خويشانش نيكوكارتر
✅ نسبت به برادران دينى اش دوست دارتر
✅ بر حق شكيباتر
✅ خشم را فروخورنده تر
✅ و با گذشت تر
✅ و در خرسندى و خشم با انصاف تر باشد.
📚 كافى، ج 2، ص 240، ح 35
🆔 eitaa.com/fatemiyoon18 ایتا
🆔 sapp.ir/fatemiyoon18 سروش
🌹حضرت محمد (ص):
✍«بنده با خوشاخلاقی به مقام روزهگیر شبزندهدار میرسد».
🔅«إنَّ العَبْدَ لَیُدْرِکُ بِحُسْنِ خُلْقِهِ دَرَجَةَ الصَّائِمِ القَائِم».
📚 بحارالأنوار، ج ۷۱، ص ۳۷۳.
🆔 @fatemiyoon18
15.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید || نماهنگ شاد و زیبا « #مُحَمَّد»
🎉 به مناسبت #میلاد_پیامبر اکرم (ص)
#نشر_پیام_شریک_در_ثواب
🆔 eitaa.com/fatemiyoon18 ایتا
🆔 sapp.ir/fatemiyoon18 سروش
❁﷽❁
در این جهان بہ خدا تا رمق بہ جان من اسٺ
همیشہ نام #حسین بر سر زبان من اسٺ
چہ گویمش ڪه #محمّد(ص) بہ وصف او فرمود:
منم از آنِ حسین و حسین از آنِ من است
#یا_اباعبدالله_الحسین❤️
🆔 @fatemiyoon18
❤️قال #رسول_الله (صلی الله علیه و آله و سلم):
✍«مَنْ يَصْبِرْ نَصَرَهُ اللهُ وَ مَا أُعْطِيَ عَطَاءٌ خَيْرٌ وَ أَوْسَعُ مِنَ الصَّبْرِ وَ النَّصْرُ مَعَ الصَّبْرِ وَ الْفَرَجُ بَعْدَ الْكَرْبِ وَ إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً»
🔸پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: هرکس #صبر کند خداوند یاریش میکند، و هیچ خیر و نیکی بهتر از صبر نیست و بدان پیروزی بر #مشکلات با صبر حاصل شده و گشایش در زندگی با #بلا ممکن میشود. و همانا همراه سختی راحتی است.
📚(مستدرك الوسائل؛ ج11، ص 263)
🆔 eitaa.com/fatemiyoon18_ir ایتا
🆔 sapp.ir/fatemiyoon18.org سروش
مربّی پیامبران.mp3
3.31M
🎧 بشنوید | مناسبتی
🌹 تمام انبیاء شاگرد پیامبر اکرم (صلوات الله علیه)
🎙️حجت الاسلام عالی
🎊 ویژه #ميلاد_پیامبر_اکرم (ص)
🆔 @fatemiyoon18
🔔
⚠️ #تـــلنگـــر
هــرگاه مـایـل به #گــــناه بــودی
این سـ۳ـه نکته را فراموش مکن!
➊ #الله می بیــند.
➋ #ملایڪ می نـویسد.
➌ در هر حال #مرگ می آید.
🚫 #حواســـــمانباشـــــد
🆔 @fatemiyoon18
🌷 علامه حسن زاده آملی :
✍ بيشتر فرياد دوزخيان از "فردا فردا كردن" است.
🌿 مبادا خواجه غافل بخورد و غافل بخوابد که بقول عارف همه دانِ همدان باباطاهرعریان:
☘️ هرآن کو غافله، غافل خوره تیر!
‼️عبرت بگير!
برادرم !
🔹🔸دست توسل به دامن خاتم اوصياء و اولياء امام زمان مهدى موعود حجة بن الحسن العسكرى (علیه السلام) دراز كن كه گردنه هاى سهمگين و هولناك در پيش دارى و آن بزرگوار امير كاروان است.
#علامه_حسن_زاده_آملی قدّسسرّه
📖نامهها و برنامهها
🆔 @fatemiyoon18
✍️
🖊 محمّد(ص) برگزیده خدا
🔹تاریخ اسلام و قرآن کریم، دو گواه بزرگ بر کرامتهای اخلاقی و صلابت روحی پیامبر اسلام، محمد مصطفی(ص) هستند. اگر نبود آن زیباییها در رفتار و گفتار محمد(ص) و اگر نبود مکرمتها و جوانمردیهای رسول خدا(ص)، دین و آیین او هرگز میوه پیروزی را از درخت تاریخ نمیچید. بتپرستان و شرکاندیشان، نخست مغلوب اخلاق و رفتار او شدند و سپس دل به توحید و اسلام دادند. محمد(ص) چنان در میان مردم زیست و چنان با آنان سخن گفت، که ایمان نیاوردن به او آسان نبود. مردم حجاز، چگونه میتوانستند او را تصدیق نکنند وقتی هیچ خلاف مروّت و ناراستی در رفتار و گفتار او ندیده بودند؟
🔹او پیش از آنکه نبیّ خدا شود، امین مردم بود و مگر فاصله میان «امین» تا «نبی» چقدر است که مردم یکی را بپذیرند و دیگری را نه؟ آنان به چشم خود میدیدند که امین مکه، هرگز لب به دروغ نمیگشاید، بر کسی ستم نمیکند، انصاف را پاس میدارد، حرمت نمیشکند، آبرو نمیریزد، از لغو و لهو فرسنگها دور است. پس چگونه او را در ادعای نبوت و وحی، دروغزن بپندارند؟ اگر چند سالی مقاومت کردند و نپذیرفتند، نه با او، که با خود در جنگ بودند.
🔹محمد(ص) هم در مکه و هم در مدینه، کارنامهای روشن و سرشار از اخلاق و فضیلت و خردمندی دارد. اگر این کارنامه نبود، برنامه او نیز مقبول نمیافتاد. او با اخلاق و رفتار خود، دلها را شکار و سرها را تسلیم و خردها را رام کرد. وقتی دست به شمشیر میبرد که راهی جز آن باقی نمیماند، و به جنگ روی نمیآورد مگر آنجا که چارهای جز آن نبود. چنان بود که وقتی در حلقه یاران مینشست، کسی را یارای تمیز او از دیگران نبود. نه تنها همچون دیگران میپوشید و میخورد و میزیست، بلکه همچون دیگران سخن میگفت و چنان با مردم میآمیخت که گویی همه مانند او برگزیدگان خدایاند. وضونمیگرفت مگر آنکه پیش از آن مسواک میزد.
🔹جامه نمیپوشید مگر پاک و آراسته؛ بیرون نمیآمد، مگر عطرآمیز٫ هیچکس از یارانش بیمار نشد که او بر بالینش نرفت؛ جنازه مسلمانان را تا گور تشییع میکرد و یتیمان را مینواخت و تا در میان خویشان و یاران بود، تبسم از لبانش دور نمیشد. در وقت سخن یا خنده، هرگزتمام دهان را نمیگشود، بیشتر تبسم داشت و هیچگاه به صدای بلند نمیخندید. اگر میخواست به سوی کسی روی کند، با تمام صورت و بدن روی میکرد. پاکیزگی و خوشبویی را هرگز از یاد نمیبرد؛ حتی در سختترین روزهای مکه و مدینه. چنان بود که اگر از جایی گذر میکرد، رهگذران از اثر بوی خوش، او را میشناختند. بر زمین مینشست و در برابر هیچ کس خم نمیشد. دستی را نبوسید مگر دست دخترش، فاطمه(س) را و دست کارگری را که تن به رنج کار داده بود.
🔹روزی که آمد، بردگان شاد شدند؛ زنان یک گام بزرگ به سوی آزادی برداشتند و انسان دانست که هیچ شیء و شخصی سزاوار پرستیدن نیست، جز خدایی یکتا که رحمت و شفقت در او چونان طراوت در آب است. تابود، ازجاهلیت کاست و برعقلانیت افزود. سخنش به روشنی آب، زلال بود؛ به زیبایی عشق، دلربا بود و همچون آسمان، بلند و باشکوه. تا در نگاه آدمی، امید است، روی فضیلت سوی این خورشید است.
🔹محمد(ص)، گریبان مردم را از چنگ نزاعهای قبیلهای و جنگهای بیپایان بیرون آورد و خون آدمی را محترم شمرد و حرمت انسان را عزیزتر از کعبه خواند. مردم را از هرزگی و مستی به اعتدال و پرهیزگاری، از بیقانونی به نظم و نظاممندی، و از سیاهی و تباهی به شرافت و نیکاندیشی هدایت کرد و این همه را در ۲۳ سال به سامان رساند.
🔹قرآن نیز بهصراحت و بارها اخلاق پیامبر(ص) را میستاید و او را اسوه ابدی برای مؤمنان میخواند. اگر آیاتی که در قرآن کریم درباره پیامبر(ص) وجود دارد، کنار هم بگذاریم و همه آنها را یک جا بنگریم، درمییابیم که سخن از انسانی بزرگ، بزرگوار، کریم، آزموده، مهربان، پاکسرشت، مدیر و مدبر، تاریخساز، اسوه ابدی مؤمنان، شایسته حرمتهای بیدریغ و دلسوخته است. محمد(ص) فقط پیشوای سیاسی یا عقیدتی نیست؛ او بزرگ است، چون صاحب «خُلق عظیم» است.
🔹پیام او بیش از آن که سیاسی یا اجتماعی یا حتی عقیدتی باشد، تربیتی بود. «تربیت» کارستان انبیا است. آنان درد انسان داشتند و این درد، آنان را با مردم مهربان میکرد. او حتی بر دشمنانش دل میسوزاند و در این دلسوزی تا آنجا بر خود سخت میگرفت که خداوند بدو فرمود: «گویا از کفر آنان، خود را در هلاکت افکندهای.»(سوره شعراء، آیه ۳) خداوند به او دلداری میدهد که «اگر امروز اینان تو را انکار میکنند، امتهای پیشین نیز پیامبرانشان را تکذیب میکردند؛ پس بدان که بر تو جز ابلاغ پیام نیست.»(سوره عنکوبت، آیه ۱۸)
🆔 eitaa.com/fatemiyoon18 ایتا
🆔 sapp.ir/fatemiyoon18 سروش
🌹 قال على عليه السّلام :
ما بَرَأَ اللُه نَسَمَةً خَيرَاً مِن مُحَمَّدٍ صَلَّى اللُه عَلَيهِ وَ آلِه.
🌷🌷🌷
امام علی(ع):
خداوند آفريده اى بهتر از محمّد(صلی الله علیه و آله) نيافريده است .
الكافى ، ج 1 ، ص 440
قال علی علیه للسلام:
وَهُوَ خاتَمُ النَّبیّینَ، أَجوَدُ النّاسِ کَفّاً وَاَرحَبُ النّاسِ صَدراً وَأَصدَقُ النّاسِ لَهجَةً وَأَوفَى النّاسِ ذِمَّةً وَأَلیَنُهُم عَریکَةً وَأَکرَمُهُم عِشرَةً مَن رَآهُ بَدیهَةً هابَهُ وَمَن خالَطَهُ مَعرِفَةً أَحَبَّهُ یَقولُ ناعِتُهُ: لَم اَرَقَبلَهُ وَلا بَعدَهُ مِثلَهُ.
🌷🌷🌷
امام علی(ع) درباره پیامبراکرم(ص) می فرماید:
او خاتم پیامبران است؛ [کسی که ] بخشنده ترین ،پرحوصله ترین وباظرفیت ترین مردم و راستگوترین و پایبندترین آنان به عهد و پیمان و از همه نرمخوتر و رفتارش بزرگوارانه تر بود. کسی که بدون سابقه قبلى او را مى دید، هیبتش او را مى گرفت و کسی که با او معاشرت مى نمود و او را مى شناخت، دوستدارش مى شد و آن که مى خواست او را وصف کند، مى گفت: نظیر او را در گذشته و حال ندیده ام.
بحارالأنوار، ج16،
ص190، ح27
قال رسول اللّه صلى الله عليه و آله:
كونوا إخوانا فِي الله ِكَما أمَرَكُمُ اللهُ ؛ لا تَتَنافَروا ، و لا تَجَسَّسوا ، و لا تَتَفاحَشوا ، و لا يَغتَب بَعضُكُم بَعضا ، و لا تَتَنازَعوا ، و لا تَتَباغَضوا ، و لا تَتَدابَروا ، و لا تَتَحاسَدوا ؛ فَإِنَّ الحَسَدَ يَأكُلُ الإِيمانَ كَما تَأكُلُ النّارُ الحَطَبَ اليابِسَ .
🌷🌷🌷
پیامبراکرم(ص):
همان گونه كه خدا به شما فرمان داده درراه خدا باهم برادر باشيد ؛ از هم دورى نجوييد ؛ [ درامور یکدیگر ] تجسّس وکنجکاوی نکنید ؛ نسبت به هم بدى نکنید ؛ غيبت یکدیگر را نکنید ؛ با هم نزاع و دشمنى نداشته باشید ؛ از يكديگر مبُريد و به هم حسادت نورزيد كه حسادت همان گونه كه آتش، چوب خشك را مى سوزاند ، ايمان را مى سوزاند .
بحار الأنوار : 75 / 252 / 28 .
قال رسول الله صلى الله عليه و آله:
علَيكُم بمَكارِمِ الأخْلاقِ ، فإنّ اللهَ عزّوجلّ بَعثَني بها و إنَّ مِن مَكارِمِ الأخْلاقِ أنْ يَعْفُوَ الرّجُلُ عَمَّنْ ظَلمَهُ ، و يُعْطيَ مَن حَرمَهُ ، و يَصِلَ مَن قَطعَهُ ، و أنْ يَعودَ مَن لا يَعودُهُ .
🌷🌷🌷
پيامبراکرم(ص):
بزرگواریهای اخلاقی داشته باشید ؛ زيرا كه خداوند عزّوجلّ مرا بخاطر آنها برانگيخت و از مكارم اخلاق این است كه آدمى، از كسى كه به وى ستم كرده است در گذرد، و به كسى كه چيزى را از او دريغ داشته است عطا كند، و با آن كه از وى بُريده است پيوند برقرار سازد و از آن كه به عيادتش نرفته است، عيادت كند.
الأمالي للطوسي : 478/1042 .
قال رسول الله صلّي الله عليه و آله :
اُوصیکَ بِتَقْوَى الله ِوَصِدْقِ الْحَدیثِ وَالْوَفاءِ بالْعَهْدِ وَاَداءِ الأمانَةِ وَتَرْکِ الخِیانَةِ وَ لینِ الْکَلامِ وَ بَذْلِ السَّلامِ وَ حِفْظِ الجارِ وَرَحْمَةِ الْیَتیمِ وَحُسْنِ الْعَمَلِ وَقَصْرِ الأَمَلِ.
🌷🌷🌷
پیامبراکرم(ص):
تو را سفارش مى کنم به تقواى الهی، راستگویى، وفاى به عهد، امانت دارى، ترک خیانت، نرمش در گفتار، بذل سلام، حفظ همسایه، مهربانى با یتیم، نیکوکارى و کوتاه ساختن آرزو.
تحف العقول، ص 26
قال الصّادقُ عليه السلام
ـ وقد سُئِلَ : بأيِّ شَيءٍ يَعلَمُ المؤمِنُ بأنَّهُ مؤمِنٌ ؟ ـ : بالتَّسْليمِ لله ِ ، وَالرِّضا فيما وَردَ علَيهِ مِن سُرورٍ أو سُخْطٍ .
🌷🌷🌷
امام صادق (ع):
ـ در پاسخ به اين پرسش كه: مؤمن بودنِ مؤمن با چه چيز شناخته مى شود؟ ـ فرمود :
با تسليم در برابر خدا و خشنود بودن به هر غم و شادى كه به او مى رسد.
بحار الأنوار : 72 / 336 / 24 .
قال الصادق عليه السلام:
المُؤمنُ أخو المؤمنِ ، عَينُهُ و دَليلُهُ ، لا يَخونُهُ ، و لا يَظْلِمُهُ ، و لا يَغُشُّهُ ، و لا يَعِدُهُ عِدَةً فيَخْلِفَهُ.
🌷🌷🌷
امام صادق (ع) :
مؤمن برادر مؤمن است؛ چشم او و راهنماى اوست؛. به او خيانت و ستم نمى كند، اورافریب نمی دهد، و به او وعده اى نمى دهد كه بدان عمل نكند..
الكافي : 2/ 166/3 .
قال الصادق عليه السلام:
من مشى فى حاجة اخيه المؤمن كتب الله عزّوجل له عشر حسنات ورفع له عشر درجاتٍ وحطّ عنه عشر سيّئاتٍ و اعطاه عشر شفاعاتٍ.
🌷🌷🌷
امام صادق(ع):
كسى كه برای رفع حاجت برادر دينى خود قدم بردارد، خدای عزوجل برایش ده حسنه مى نويسد و به او ده درجه عطا مى فرمايد و از ده گناه او صرف نظر مى كند و شفاعت درباره ده نفر را [ درقیامت ] از او مى پذيرد.
بحارالانوار،ج۷۴،، ص 312 .
🆔 eitaa.com/fatemiyoon18 ایتا
🆔 sapp.ir/fatemiyoon18 سروش