🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل
🔻خبر: فعالیتهای بیحدوحصر دولت ترکیه در زمینه سدسازی، تاکنون باعث نابودی حدود ۷ میلیون هکتار زمین کشاورزی در عراق و سوریه، گسترش خشکسالی و کمآبی در این کشورها و درنتیجه بحرانهای زیستمحیطی ازجمله ریزگردها در ایران شده است.
🍃🌹🍃
🔻 گزارههای خبری:
1⃣ ترکیه که از موقعیت بالادستی نسبت به دو همسایه جنوبی خود در دجله و فرات برخوردار است، در چهارچوب پروژه آناتولی جنوب شرقی یا «گاپ» با این توجیه که توسعه کشاورزی و صنعتی سرزمینهای جنوب شرقی ترکیه نیازمند مقدار زیادی از آب رودخانههای دجله و فرات است، با ساخت سدهای زیاد بر روی این دو رودخانه در خاک خود، مقدار آب خروجی به دو کشور سوریه و عراق را به مقدار زیادی نسبت به قبل کاهش داده است.
2⃣ بر پایه ابرپروژه «گاپ» که اجرای آن ۳۲ میلیارد دلار هزینه و ۳۰ سال زمان برده است، دولت ترکیه احداث مجموعه بزرگی از سدها و نیروگاههای برقآبی را بر بخش بالایی رودخانههای دجله و فرات در دستور کار قرار داده است. ترکیه با تکمیل پروژه گاپ، ۵ برابر ظرفیت دجله و فرات بر روی آنها سدسازی انجام داده است! این طرح قرار است ۱.۷ میلیون هکتار زمین کشاورزی را آبیاری و سالانه ۵۵ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کند.
3⃣ سد آتاتورک (بزرگترین سد اروپا) که در سال ۱۹۹۲ تکمیل شد، ازلحاظ حجم کار ساختمانی پنجمین سد بزرگ جهان و ازلحاظ تولید برقآبی، رتبه سوم در دنیا را دارد. این سد ۱۶ برابر بزرگترین سد ایران یعنی کرخه گنجایش دارد. ایلیسو نیز نوزدهمین سد بزرگ ابرپروژه گاپ است که سال گذشته افتتاح گردید. این سد هم چهار برابر سد کرخه گنجایش دارد.
🔺 گزاره تحلیلی: ابرپروژههای سدسازی دولت ترکیه بهویژه داپ و گاپ برخلاف ادعاهای آنکارا که آن را در جهت توسعه کشاورزی معرفی میکند، یک اهرم فشار قوی برای اثرگذاری بر کشورهای همسایه یعنی عراق، سوریه، ایران و ارمنستان در عرصههای سیاسی، امنیتی و اقتصادی است. اگر همچنان که دولت آنکارا مدعی است، مسئله اصلی سدسازیهای ترکیه، کشاورزی بود، پس نباید حقآبه کشورهای همسایه از دجله و فرات و رود ارس قطع میشد! تجربه نشان میدهد، تنها با دیپلماسی نمیتوان با رفتارهای مخرب دولت ترکیه در حوزه زیستمحیطی که آثار و پیامدهای مخرب آن در کشورهای همسایه مشاهده میشود، مقابله کرد. لذا باید سازوکارهای واقعیتر، جدیتر و قاطعانهتری در دستور کار قرار گیرد.
✍ حمید خوشآیند
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
@fatima135135
🔷 🔹 🔷 🔹 🔷 🔹 🔷 🔹 🔷 🔹 🔷
🔹
🔷
🔹
پرســـ❓ــــش
⁉️ در عصر غیبت رهبر جامعه باید در دورهی کوتاهی انتخاب شود یا مادامالعمر؟
پاســـ🖊ــــخِ استاد حیــــــدرے "زیدعزه"
♦️مقدمه
در زمانی که قانون اساسی تدوین میشد پس از بازنگری آن، برخی نظریات مطرح گردید مِن جمله اینکه برخی معتقدند بودند برای رهبری، زمان مشخص شود که خوشبختانه پذیرفته نشد.
🔘برای پاسخ به این پرسش مطرح شده لازم است ابتدا مفهوم تعیین بازهی زمانی، مادامالعمر بودن و مادام الوصف بودن رهبری تبیین شود:
1⃣ تعیین بازهی زمانی❌
اگر برای ولایت فقیه مثلا دورهی ده ساله معین شود ممکن است رهبر، قبل از این ده سالِ تعیین شده، خدایناکرده شروط رهبری از او زائل شود.
2⃣ مادام العمر بودن❌
مادام العمر بودن ولایت فقیه به این معناست که بدون هیچگونه شرط و ناظر، فردی رهبری جامعه را تا پایان عمرش بر عهده گیرد که این همان حکومت استبدادی است.
3⃣ مادام الوصف (مادامالشرط) بودن✔️
مادام الوصف بودن ولایت فقیه به این معناست که در عصر غیبت، تا زمانی که شروط ولایت فقیه (دینشناسی، مدیریت، آگاهی به زمان، عدالت) از او زائل نشود رهبری جامعه را بر عهده دارد.
♻️نتیجه اینکه:
✅ رهبری مادامالوصف است نه مادامالعُمر
زیرا اگر برای رهبری مثلا دورهی ده ساله معین شود ممکن است قبل از ده سال شرایط رهبری از او زائل شود پس انتخاب دورهی ده ساله امری واهی است در حالیکه اگر برای رهبری دورهی زمانی تعیین نشود و مادام الشروط و مادامالوصف باشد به این طریق تا زمانی که شروط رهبری در او هست رهبری او پابرجا خواهد ماند بعلاوه اینکه هر چه زمان بیشتری از رهبری ایشان بگذرد اشراف بیشتری نسبت به مسائل و ادارهی جامعه پیدا خواهند کرد.
#ولایت_فقیه
#درآمدی_بر_کلام_جدید_8
#موضوع_ولایت_و_رهبری_مرداد_99_پست7
@fatima135135
🔷 🔷 🔷 🔷 🔷 🔷 🔷 🔷 🔷 🔷
♻️ تشییع پیکر مطهر
سه شهید دفاع مقدس
(طلبه، معلم و دانش آموز)
🔘پنجشنبه /ساعت ۱۷:۳۰
🔸میدان فیض به سمت گلستان شهداء
*دوستانمان را دعوت کنیم*
@fatima135135
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 وقتی می گوییم #هشت_ماه_آواربرداری یعنی چه؟
❌ سازنده ساختمان فروریخته آبادان، چهره ماندگار دولت روحانی و وزارت صمت
🔹بعد میگن چرا همه اش به فساد دولت قبل گیر میدین❗️
@fatima135135