⚫️⚫️⚫️
امشب باید به ستاره های این کهکشان گفت دیگر ماه صادقانه شان طلوع نخواهد کرد!
سجاده نشینی که شبهای تاریک عراق خوب به خاطر دارند چگونه ماموران عباسی شبانه از دیوارهای ولایتش بالا رفتند و او را از سجاده با سر و پایی برهنه به دربار پوشالی ظلم کشاندند!
هم او که رئیس مذهب شیعه شد و مکتبی بزرگ وامدار علم و حلم و روایاتش...
امام صادق که ششمین امام معصوم است و مذهب شیعه را با نام او به عنوان #مذهب #جعفری می شناسند.
او که در سال 80 یا 83 قمری در مدینه به دنیا آمد و پس از رحلت پدر، رهبری فکری و سیاسی شیعیان اصیل پیرو مذهب امامیه را بر عهده گرفت و تا سال 148 قمری که در قید حیات بود، هزاران شاگرد در محفل درسش حاضر می شدند و مورد ستایش تمامی عالمان عصر خویش بود.
بزرگ امامی که در متون دینی شیعه، چندین هزار روایت از او در تفسیر، اخلاق و به ویژه فقه، بر جای مانده که باعث عظمت حدیث شیعه و موجب تقویت و اعتلای همه جانبه بنیه علمی آن شده است.
آری امروز کوچه های مدینه داغدارند و بقیع، چشمانتظار در آغوش کشیدن آخرین نگین خویش است تا محفلی شود از دردانههای آل محمد(ص)...
آه بقیع همواره خموش! براستی که تو به تنهایی، مرثیه مجسمی از غربت نگینهای بی مانند آفرینش هستی.
خوشا به حالت که در عین سادگی و خلوتت بزرگترین گنجینه آفرینش را نگهبانی...
#مولانا_امام_جعفر_صادق_علیه_السلام:
🏴ایمان خود را قبل از ظهور تکمیل کنید، چون در لحظات #ظهور ایمانها به سختی مورد امتحان و ابتلاء قرار میگیرند…
📚 الکافی, ج۱, ص۳۷۰
🏴مَن ساءَ خُلقُهُ عَذّبَ نَفْسَهُ
هر كه #بداخلاق باشد،
خودش را عذاب دهد
📚بحار الأنوار :ج ۷۸،ص۲۴۶،ح۶۲
🏴خَمسٌ مَن لَم تَكُن فيهِ لَم يَكُن فيهِ كَثيرُ مَستَمتَعٍ: الدّينُ، وَالعَقلُ، وَالأَدَبُ، وَالحُرِّيَّةُ، وحُسنُ الخُلُقِ
پنج چيز است كه در هركس نباشد
بهره چندانى در او نيست:
دين، عقل، #ادب، آزادگى و #خوش_خويى
🏴الْحَيَاءُ مِنَ الْإِيمَانِ ، وَ الْإِيمَانُ فِي الْجَنَّةِ ، وَ الْبَذَاءُ مِنَ الْجَفَاءِ وَ الْجَفَاءُ فِي النَّارِ .
#حيا از ايمان است و ايمان در بهشت است ، و #بدزبانى از جفا كارى است و جفا كارى در آتش است .
📚وسائل الشيعة/ ۱۵ ، ابواب جهاد النفس،باب٧٢ ،ح۵
mahmoudkarimi-@yaa_hossein.mp3
1.61M
شهادت #امام_جعفر_صادق (علیه السلام)
🎵بگذارید که از خانه عبا بردارد
🎙محمود #کریمی
پرچمدار #صدق
و مقتدای #حکمت .... !
شیعه که هیچ ...
نزدیک است روزیکه صدق کلامت ،
هر فطرت بیداری را در مکتب تو، به زانو بیفکند!
▪️یـــا... #صادق_آل_محمد
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 #شهادت_امام_جعفر_صادق(ع)
♨️چرا به ما شیعه جعفری می گویند؟
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام والمسلمین #عالی
🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ز غربتش چه بگویم که سینه ها خون است
برای صادق زهرا مدینه محزون است
دلم دوباره به یاد رئیس مذهب سوخت
که داغ غربت لیلی حدیث مجنون است
#شهادت_امام_جعفر_صادق(ع)🥀
#تسلیت_باد💔
🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴
📌 ﺣﻀـﺮت امام ﺻﺎدق ع از ﭘـﺪراﻧﺶ ﻋﻠیهم السلام رواﯾﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ رﺳﻮل ﺧﺪا صلی الله علیه واله ﻓﺮﻣﻮد:
ﺧﺪاوﻧﺪ روز ﻗﯿﺎﻣﺖ ﺑﻨـﺪﮔﺎﻧﯽ را ﻣﺒﻌﻮث ﻣﯽ ﮐﻨـﺪ ﮐﻪ ﭼﻬﺮه ﻫـﺎي آﻧﺎن از ﻧﻮر ﻣﯽ درﺧﺸـﺪ آﻧﻬﺎ ﻟﺒﺎﺳـﻬﺎﯾﯽ از ﻧﻮر در ﺑﺮ ﮐﺮده و ﺑﺎﻻي ﻣﻨﺒﺮﻫﺎﺋﯽ از ﻧﻮر ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﻧﺪ.
در دﺳﺖ آﻧﻬﺎ ﭼﻮب ﻫﺎﯾﯽ از ﻧﻮر ﻗﺮار داد و آﻧﻬﺎ در ﻃﺮف راﺳﺖ و ﭼﭗ ﻋﺮش ﺟﺎي دارﻧﺪ، آﻧﺎن در ﻣﻘﺎم ﭘﯿﺎﻣﺒﺮان و ﺷﻬﯿﺪان ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ در ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﻧﻪ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ و ﻧﻪ ﺷﻬﯿﺪ ﻫﺴﺘﻨﺪ،
در اﯾﻦ ﺟﺎ ﻣﺮدي ﺑﺮﺧﺎﺳﺖ و ﮔﻔﺖ:ﯾﺎ رﺳﻮل الله ﻣﻦ از آﻧﺎن ﺑﺸﻤﺎر ﻫﺴﺘﻢ.
رﺳﻮل ﺧﺪا ﻓﺮﻣﻮد:ﺧﯿﺮ ﺷـﻤﺎ از آﻧﻬﺎ ﻧﯿﺴﺘﯿﺪ، ﻣﺮدي دﯾﮕﺮ ﺑﺮﺧﺎﺳﺖ و ﮔﻔﺖ ﻣﻦ ﻫﺴـﺘﻢ ﻓﺮﻣﻮد:ﺧﯿﺮ،
او ﭘﺮﺳﯿﺪ ﭘﺲ آﻧﻬﺎ ﮐﺪام اﻓﺮاد ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ، در اﯾﻦ ﺟﺎ رﺳﻮل ﺧﺪا دﺳﺘﺶ را روي ﺷﺎﻧﻪ #ﻋﻠﯽ ﮔﺬاﺷﺖ و ﻓﺮﻣﻮد:اﯾﻦ و ﺷﯿﻌﯿﺎن و ﭘﯿﺮوان او ﻫﺴﺘﻨﺪ.
#صلی الله علیک یا جعفر بن محمد الصادق علیه السلام
🏴🏴🏴
💠سیری اجمالی در سیره #امام#صادق_ علیه السلام
💠مبارزه با#نحله های خرافی و برقراری حکومت اسلامی
جامعه اسلامی در دوران امامت امام صادق(ع) با فراز و نشیبها و تحولات سیاسی و اجتماعی مهمی روبه رو بود. این دوره از تاریخ اسلام از نظر مورخان، دوره بروز فتنهها، آشوب ها و بیثباتی سیاسی در جامعه اسلامی است. موضعگیریهای خصمانه زمامداران اموی در برابر اسلام ناب، ظلم های بی حد و حصر آنان در حق مـسلمانان حقطلب و آزادیخواه به ویژه علویان، ایجاد فضای وحشت و اختناق در سطح جامعه و قدرتطلبی زمامداران اموی از عواملی به شمار میرفت که در دامن زدن به فتنهها، شـورشها، قیام های آزادیخواهانه مردمی و بی ثباتی ها و تحولات پیدرپی در درون دستگاه خلافت اموی و تسریع در سرنگونی و اضمحلال آن مؤثر بود. در چنین شرایط و فضایی جامعه اسلامی با تهاجم فرهنگی گستردهای روبهرو شد. این موارد همه مسایلی بود که آن دوران را از نظر فرهنگی در مقایسه با دوره های پیشین به یک برهه بحرانی و استثنایی تبدیل کردهبود و نهضت عـلمی بنیادین و گستردهای را از طرف امام صادق(ع) ایجاب میکرد. عصر امام صادق(ع) را میتوان از نظر فرهنگی عصر جنگ افکار، عقاید و نحلههای فقهی نامید. گروههای اسلامی در این دوره در زمینه علوم و مباحث قرآنی در ۲ محور قرائت قرآن، تفسیر و بیان معانی آیات با یکدیگـر جنگ و جدال داشتند. در آن شرایط حساس فرهنگی که هر یک از صاحبان مکاتب و نحلههای فکری سعی میکردند با تشکیل جلسه های بحث و مناظره و طرح اشکالات اساسی پایههای مکتب تشیع را متزلزل کرده و آن را از دور رقابت میان مکاتب و ایدئولوژیهای موجود حذف کنند، ششمین پیشوای مسلمانان با گسترش دانش الهی خـود در مـسجد رسول خدا(ص) به عنوان دانشگاه اسلامی و ارایه انواع و اقسام دانش های طبیعی و ماوراء طبیعی مورد نیاز جامعه اسلامی در آن نه تنها دوستان و پیروان خود را تغذیه و آنان را در برابر دشمنان فکریشان، مسلح کرد که دیگران را نیز در حد ظرفیت بـهرهمند ساخت. آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب ماهیت نهضت علمی امام صادق (ع) را اینگونه تبیین میکنند: همه کسانی که فعالیت سیاسی امام را نادیده گرفتهاند، بر این سخن همداستانند که امام صادق (ع) وسیعترین یا یکی از وسیعترین حوزههای علمی و فقهی زمان خود را دارا بوده است. در این میان چیزی که از نظر بیشترین کاوشگران زندگی امام پوشیده مانده است، مفهوم سیاسی و متعرضانه این عمل است. امام صادق (ع) با گستردن بساط علمی و بیان فقه و معارف اسلامی و تفسیر قرآن به شیوهای غیر از شیوه عالمان وابسته به حکومت، عملاً به معارضه با آن دستگاه برخاسته بود. آن حضرت بدین وسیله تمام تشکیلات مذهبی و فقاهت رسمی را که یک ضلع مهم حکومت خلفا به شمار میآمد، تخطئه میکرد و دستگاه حکومت را از بُعد مذهبیاش تهیدست میساخت.
امام صادق(ع) در مبارزه با تـوطئه ها و قرار دادن قرآن در کنار عترت، به تفسیر قرآن به روش اهل بیت(ع) همت گـمارد، بـه گونهای که بخش زیادی از روایات آن حضرت(ع) به تفسیر قرآن اختصاص دارد. سخنان ارزشمند، مباحث و مناظرات امـام صادق(ع) و یاران دانشمند و متکلم ایشان با سران گروه های مـختلف فکری و اعـتقادی که در کتاب های بزرگان شیعه مانند اصول کافی، تـوحید صـدوق، بحارالانوار مجلسی، احتجاج طبرسی و... ثبت شده، همگی بیانگر اهمیت و جایگاه ویژه این بُعد از اصلاحات فرهنگی امـام(ع) و نقش بنیادین ایشان در پاسداری از اصول و مبانی اعتقادی تشیع اسـت.
💠بصیرت آفرینی درسخن و سیره #امام صادق(ع)
جریان یافتن نحله های فرهنگی و مکاتب فکری از یک طرف و گسترش اختلافات سیاسی و کشمکش های بنی امیه و بنی عباس از جهت دیگر، امام(ع) را به عرصه مجاهدت در تبیین اسلام ناب دعوت کرد تا مکتب تشیع را از گزند تندباد حوادث روزگار نجات دهد. جابر جعفی یکی از یاران امام (ع) که به نمایندگی ایشان برای انجام امری به سمت کوفه رهسپار بود در میان راه پیک امام(ع) به او رسید و گفت امام(ع) میفرمایند: خود را به دیوانگی بزن. او با این عمل حاکم کوفه را که فرمان محرمانه ترور وی را از طرف خلیفه داشت، منصرف ساخت و جان خود را نجات داد. ششمین پیشوای شیعیان کار فکری را که در حقیقت کوتاه کردن دست حکومت بود در سرلوحه بصیرت آفرینی قرار داد که فصل نخست آن با موضوع تبیین و تبلیغ جایگاه امامت آغاز می شد. امام(ع) با تلاش های خود امامت را در باور شیعی از فروع به اصول دین آورد. امام صادق(ع) مصلحت الهی را در این می دید که اجازه دهند، معرفت و بصیرت مردم به جایگاه والای امامت افزایش یابد تا خود آنها به طرف امام(ع) روی آورند و رهبری وی را مطالبه کنند. اصل دوم از دفتر بصیرت آفرینی امام صادق(ع) تحریم همکاری با دستگاه خلافت و سیستم های وابسته به آن است.
امام صادق(ع) با گستردن بساط علمی و بیان فقه، معارف اس