25.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ترتیل و ترجمه صوتی، تصویری و گویای صفحه ۳۸۲ سوره مبارکه نمل آیات ۵۶ الی ۶۳
https://eitaa.com/fazaelamiralmomenin0
💫شعر زیبای مولانا در وصف امیرالمؤمنین علی علیهالسلام💫
✨تا صورت پیوند جهان بود، علی بود
✨تا نقش زمین بود و زمان بود، علی بود
✨شاهی که ولی بود و وصی بود، علی بود
✨سلطان سخا و کرم و جود، علی بود
✨هم آدم و شیث و هم الیاس
✨هم صالح پیغمبر و داوود، علی بود
✨هم موسی و هم عیسی و هم خضر و هم ایوب
✨هم یوسف و هم یونس و هم هود، علی بود
✨مسجود ملائک که شد آدم، ز علی شد
✨آدم چو یکی قبله مسجود، علی بود
✨هم اول و هم آخر و هم ظاهر و باطن
✨هم عابد و هم معبد و معبود، علی بود
✨آن لحمک لحمی بشنو تا که بدانی
✨آن یار که او نقش نبی بود، علی بود
✨موسی و عصا و ید بیضا و نبوت
✨در مصر به فرعون که بنمود، علی بود
✨چندان که در آفاق نظر کردم و دیدم
✨ازروی یقین در همه موجود، علی بود
✨آن شاه سر افراز که اندر شب معراج
✨با احمد مختار یکی بود، علی بود
✨آن کاشف قرآن که خدا در همه قرآن
✨کردش صفت عصمت و بستود، علی بود
✨✨✨☀️☀️☀️💫💫💫⭐️⭐️⭐️🌟🌟🌟⚡️⚡️⚡️
💠 حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام:
💢شکرگزاری عالم بر علمش عبارت است از : عمل کردنش به آن علم، و گذاشتن آن در اختیار سزامندانش
📚غررالحکم حدیث ۵۶۶۷
https://eitaa.com/fazaelamiralmomenin0
#للّهمَّالعَنقَتلَةاَميرَالمُومِنين
#تَهَدَمتوللهاَرڪـــانالهُدیٰ
مردیازعلماییهودخدمتامیـــرالمومنینعلیهالسلامآمد
وازمسئلهایچندسوالنمود،ازجملهپرسید:
وصیپیغمبرشمابعدازاوچندسالخواهدزیست؟
فرمود:۳۰سال
گفت:بگوسرانجامخواهدمردیاکشتهخواهدشد؟
فرمود:بلکهکشتــهخـــــواهدشدوضــربتیبرسراوخواهند
زدکهریشاوازخوناوخضابشود.
یهودیگفت:بهخداسوگندراستگفتی،منچنینخواندهامدرکتابیکهحضــــرتموسیاملاکردهاستوهاروننوشته
است.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📜عیونالاخبارالرضا،ج۱،ص۵۷
https://eitaa.com/fazaelamiralmomenin0
13.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺#امیرالمومنینعلیعلیهالسلام:
هرکسیبمیرهمنومیبینهاونجامشخصمیشهحقباکیه😭😭
https://eitaa.com/fazaelamiralmomenin0
💠داستان های نهج البلاغه
💢خانه هشتاد ديناري
🔵شريح بن حارث از شخصيتهاي معروف اسلامي است كه 60 سال قاضي كوفه بود، نخستين كسي كه وي را قاضي كرد، عمر بن خطاب در زمان خلافتش بود، كه از سال 18 تا 22 هجري بود و شريح حدود چهل سال داشت.
🔴و در زمان عثمان نيز قاضي بود در زمان خلافت علي (ع) نيز طبق اجازهي علي (ع) بر قضاوت خود باقي ماند.
گرچه علي (ع) در بعضي از نظريهها با وي مخالف بود، حتي چند بار بر او خشم گرفت و او را از كوفه به قريه «بانقيا» (نزديك كوفه) كه بيشتر ساكنانش يهودي بودند، تبعيد كرد، اما او را از قضاوت بركنار ننمود.
🟤بعضي گويند: وي 183 سال عمر كرد و بعضي مدت عمر او را صد سال تا 120 سال نوشتهاند.
🟡شريح، شخصي هوشيار و زيرك بود و شناخت عجيبي به امور قضاوت و اصلاح امور مردم داشت.از خصوصيات او، اينكه ريش نداشت و كوسه بود و در ميان عرب ضربالمثل بود كه ميگفتند:
شريح ادهي منا لثعلب و احيل:
«شريح از روباه زيركتر و حيلهبازتر است».
از اين رو اين مثال را براي او ميگفتند، كه شريح مدتي در نجف اشرف اقامت داشت و هنگامي كه به عبادت و نماز ميپرداخت، روباهي ميآمد و دركنار و جلو او بازي ميكرد و فكر او را از نماز پرت مينمود.
اين موضوع مدتي تكرار شد، تا اينكه شريح آدمكي درست كرد و كلاه خود را سر آن آدمك گذاشت، از آن پس روباه ميآمد كنار آن آدمك (به خيال اينكه انسان واقعي است) بازي ميكرد، شريح آهسته از پشت سر آن روباه آمد و او را گرفت و از اين رو گفتند: «شريح زيركتر از روباه است».
🟢به هر حال، از امام صادق (ع) نقل شده فرمود: وقتي كه علي (ع)، شريح را به قضاوت نصب كرد، با او شرط نمود كه هيچ حكمي بدون تاييد حضرت علي (ع) صادر ننمايد.
▶️اكنون بازگرديم به داستاني از نهجالبلاغه در رابطه با شريح.
🟣شريح در زمان خلافت علي (ع) خانهاي براي خود به هشتاد دينار خريد و آن را قبالهي خود كرد.
اين موضوع به علي (ع) گزارش شد. امام او را احضار كرد و فرمود: به من گزارش شده كه تو خانهاي به قيمت 80 دينار خريدهاي و آن را به نام خود قباله كردهاي و براي آن شهود و گواه گرفتهاي؟!
شريح در پاسخ گفت: «درست گزارش دادهاند»
امام نگاه خشمآلودي به او كرد و فرمود:
«اي شريح! به زودي كسي (عزرائيل) به سوي تو آيد كه نه به قبالهات مينگرد و نه به امضاي آن شهود و گواهان توجه مينمايد، تو را از آن خارج ميكند و تنها تو را در گودال قبر ميگذارد».
اي شريح! مبادا اين خانه را از مال ديگران خريده باشي و بهاي آن را از راه حرام به دست آورده باشي؟ كه در اين صورت، دنيا و آخرت خود را تباه ساختهاي.
اين را بدان كه اگر هنگام خريداري خانه نزد من آمده بودي، قبالهاي برايت مينوشتم كه حتي با توجه به آن، به خريدن خانهاي به قيمت يك درهم يا بيشتر علاقه نشان نميدادي.
☑️نسخه قبالهي من چنين بود:
اين چيزي است كه بندهي ذليل از مردهاي كه آمادهي كوچ است، خريداري كرده كه خانهاي از سراي غرور، در محله فاني شوندگان و در كوچهي هلاك شوندگان قرار دارد:
اين ملك از يكسو به آفات و بلاها اتصال دارد و سوي ديگرش به مصائب روي دارد. و حد سومش به هوسهاي نفساني و حد چهارمش به اغواي شيطان منتهي ميشود.
اين خانه را فريفتهي آرزوها، از كسي كه پس از مدت كوتاهي ميميرد، به مبلغ خروج از عزت قناعت و دخول در ذلت دنياپرستي خريده است و هرگونه كشف خلاف و فسادي واقع شود بر عهدهي پيكرهاي پوسيده شاهان ايران و روم و يمن است … و شاهد اين قباله عقل است. آنگاه كه از سلطهي هوسها بيرون آيد و از بند دنياپرستي آزاد گردد.
https://eitaa.com/fazaelamiralmomenin0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من غرق دنیامم
فکری به حالم کن
خیلی بدی کردم
آقا حلالم کن
https://eitaa.com/fazaelamiralmomenin0
🍁🍃 🍁🍃 🍁🍃
📝 فاطمه معصومه(س) کیست؟ و چه مقام و جایگاهی دارند؟
پاسخ اجمالی
📖 حضرت معصومه(س) دختر امام کاظم(ع) جایگاه معنوی و علمی بسیار بالایی دارند و در قیامت شیعیان را شفاعت می کنند. ایشان به دلیل فشاری که بر اطرافیان امام کاظم(ع) وجود داشت ازدواج نکرد و در سال 201 هـ ق، به قصد ديدار برادر به سوى خراسان حركت كرد. وقتی به ساوه رسيد بيمار شد و پس از عزیمت به قم از دنیا رفت. بر اساس روایات وارده، زیارت قبر مبارکشان دارای ثواب فراوانی می باشد. مزار او در قم برکات فراوانی برای این شهر داشته است؛ از جمله آنها شکل گیری حوزه علمیه قم می باشد.
پاسخ تفصیلی
🌧 فاطمه معصومه
📖 حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) 25 سال بعد از تولد امام رضا(علیه السلام) دیده به جهان گشود. در مورد روز تولدشان اختلاف وجود دارد؛ بنا بر نقلى، اوّل ذى القعده سال 173 هجرى، روز ميلاد حضرت فاطمه معصومه(عليها السلام) است.پدرش امام موسى بن جعفر(علیهما السلام) و مادرش بانویى پاكیزه به نام «نجمه» بود كه وقتی حضرت رضا(عليه السّلام) را به دنيا آورد امام كاظم(عليه السّلام) او را «طاهره» ناميد، و اسامى ديگرى نيز داشت؛ از جمله: نجمه، اروى، سَكَن، سمانه و تكتم كه آخرين نام او بود. مهمترین لقب فاطمه دختر امام کاظم(علیه السلام) «معصومه» می باشد و از روایتی منتسب به امام رضا(علیه السلام) اخذ شده است که فرمود: «مَنْ زارَ الْمَعْصُومَةَ بِقُمْ كَمَنْ زارَنى»؛ (هركس حضرت معصومه(عليها السلام) را در قم زيارت كند گويا مرا زيارت كرده است).
🌧 مقامات حضرت معصومه(سلام الله علیها)
📖 حضرت معصومه(سلام الله علیها) بعد از پدر، در سال ۱۷۹ تحت کفالت برادرش حضرت امام رضا(علیه السلام) قرار گرفت و تا سال ۲۰۰(هـ ق) یعنی ۲۱ سال تمام، در کنار برادر بزرگوارشان به مقامات عالی و کمالات علمی و معنوی و اخلاقی دست یافت؛ برخی از مقامات ایشان عبارت است از:
مقام شفاعت
📖 در مقام و منزلت و جایگاه این بانوى بزرگوار نزد اهل بیت(علیهم السلام) همین بس كه امام صادق(علیه السلام) فرمودند: «...أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ»(5)؛ (آگاه باشید بهشت هشت در دارد كه سه در آن به سوى قم است. بانویى از فرزندان من در آنجا وفات مى كند كه نامش فاطمه دختر موسى است. همه شیعیان ما به شفاعت او وارد بهشت مى شوند).
📖 همچنین مقام معنوی او در مرحله اي است كه در فرازي از زيارتنامه معروفش که توسط امام رضا(علیه السلام) بیان شده است می خوانیم: «يا فاطِمَةُ اشْفَعى لى فىِ الْجَنَّةِ، فَانَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ شَاْناً مِنَ الشَّاْنِ»؛ (اى فاطمه مرا در بهشت شفاعت كن چرا كه در پيشگاه خدا داراى جايگاه با عظمت هستى).
مقام علمی حدیثی
📖 حضرت معصومه(سلام الله علیها) از لحاظ علمی و حدیثی مثل مادرش حضرت زهرا(سلام الله علیها) «عالمه» و «محدثه» بود و همان گونه كه حضرت زهرا(سلام الله عليها) با استدلالهاي متين و استوار، حقانيت ولايت حضرت علي(عليه السلام) را تبيين مي كرد، حضرت معصومه(عليها سلام) نيز چنين بود. رواياتي كه از آن حضرت نقل شده غالباً درباره امامت و ولايت علي(عليه السلام) است كه با اثبات ولايت او ولايت سایر امـامـان معصوم نيز ثابت مي شود. براي نمونه حضرت معصومه با چند واسطه از حضرت زهرا نقل مي كنند كه فرمود: پيامبر در شب معراج به بهشت رفت و بر روي پرده اي در قصر بهشت ديد كه چنين نوشته شده: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ عَلِيٌ وَلِيُ الْقَوْمِ»؛ (معبودي جز خداي يكتا و بي همتا نيست محمد رسول خدا و علي ولي و رهبر مردم است) ... و بر روي پرده درگاه قصر ديگري نوشته شده است: «شِيعَةُ عَلِيٍّ هُمُ الْفَائِزُون» ؛ (شيعيان علي رستگارند).
📖 همچنین در باب مکانت علمی حضرت معصومه نقل شده است که روزی عده ای از شیعیان وارد مدینه شدند و پرسش هایی داشتند که می خواستند از محضر امام کاظم(علیه السلام) بپرسند و ایشان در سفر بود. از این رو فاطمه معصومه(سلام الله علیها) پاسخ آن پرسش ها را نوشت و به آنان تسلیم نمود. آنان از مدینه خارج شده و در بیرون شهر با امام کاظم(علیه السلام) مصادف شدند. هنگامی که امام پرسشهای آنان و پاسخهای معصومه(سلام الله علیها) را مشاهده کرد، سه بار فرمود: «فِدَاهَا أَبُوهَا»؛ (پدرش به فدایش باد).
🍃🌸🌺🍃🌹🍃🌺🌸🍃
https://eitaa.com/fazaelamiralmomenin0