✨﷽✨
با سلام و احترام؛
📝انتشار #بخش_دوّم نامه ی عبدالرحیم بیرانوند به حجت الاسلام استاد سید جواد علوی بروجردی "زیدعزه" تا ساعاتی دیگر در کانال #فعل_خوبان👇
🇮🇷 @fealekhooban
🦋بسم الله و بالله و فی سبیل الله🦋
#بخش_دوم_نامه👇
حضرت حجت الاسلام استاد سید جواد #علوی_بروجردی، با سلام و احترام؛ ان شاءالله تعالی با سلامت و سعادت قرین باشید.🌷
👌اما بعد؛ فرموده اید: شاخه سومی به نام اقتصاد اسلامی را قبول ندارید! و اسلام یک #مکتب_اقتصادیِ مستقل نیاورده است!
🔻عجیب است! وقتی عالمی در مقام فقاهت!، بر خلاف مبانی فقهی اش، چنین نظراتی را به صورت جزمی اظهار میکند و بعد می گوید: از عهده آنچه می گویم هم بر می آیم!
🔻از این جهت؛ پیشنهاد می شود که ناظر به شرایط کرونایی، تدبیری نمایید تا طلاب و فضلای علاقه مندِ به مباحث اقتصادی، افاضات جنابتان را در این فقره به استماع بنشینند؛ یحتمل فتح بابی شود و برکاتی را به همراه داشته باشد.
🔻اما آنچه مُسَلَّم است؛ اسلام برای اقتصاد، خطوط و شاخص هایی معیّن کرده و شیوه هایی بنا نهاده و چارچوبی درست کرده است که باید از این چارچوب ها تبعیّت شود. ما به مجموع اینها #مکتب_اقتصادی و #نظام_اقتصادی می گوییم، لذا اقتصاد، یک #نظام است و تنها محدود در چند حکم فقهی نمی شود.
🔻اجزای این نظام اقتصادی شامل #الگوهایی است که نوع رفتار و روابط شرکت کنندگان در نظام (دولت و مردم) را در حوزه هایی مانند: #تولید، #توزیع و #مصرف، به کمک تحلیل های عقلی و نقلی به استنباط میرسد و برای آن اهدافی همچون: #عدالت_اقتصادی و اجتماعی، امنیت، #رفاه_عمومی و ... ترسیم می گردد.
🔻اینجاست که، تفاوت در ساختارِ نظام های اقتصادی مانند: [سوسیالیسم و سرمایه داری]، ریشه در اختلافِ اهداف و مبنای #مکتبی آنها دارد و #شناختِ اهداف و مبانیِ مکتبیِ نظامِ اقتصادی اسلام، وجه تمایز این نظام را از سایر نظام ها آشکار می سازد و از #تقلید_ناآگاهانه از سایر نظامهای غیر اسلامی جلوگیری می کند.
🔻از این روی؛ باید نظام اقتصادی اسلام را در مجموعه قوانین و مقررات اسلامی در کلیه زمینه ها و شئون فردی و اجتماعی ملاحظه کرد و برای یک مُحقق که به بررسی نظام اقتصادی اسلام از این زاویه می پردازد، چگونگی ساماندهی فعالیتهای مادیِ انسان برای دستیابی به #اهداف_معنوی مانند: تهذیب فرد، جامعه و تاریخ، به وسیلۀ دستورات اسلام، حیرت آور به نظر می رسد و خود، نشانه ای بر الهی بودن این نظام اقتصادی است.
🔻قابل توجه است، اهدفی که ذکر شد اختصاص به #نظام_اقتصادی_اسلام دارد و سایر نظامهای اقتصادی چنین اهدافی را دنبال نمی کنند و این از تفاوتهای اساسی بین نظام اقتصاد اسلام و سایر نظام هاست.
🔻البته به این مطلب اشاره کنم که اگر ما در زمینه ی اقتصادی و در زمینه تشکیلات اداری همه توصیه های اسلام را دقیقاً باور داشتیم و عمل می کردیم، یقیناً وضعمان بهتر از این بود. ما آنچه را که در زمینه های اقتصادی عمل کرده ایم، متاسفانه یک #نسخه_التقاطی بیش نبوده، البته چیزهایی از اسلام در آن هست؛ اما #قاطی دارد و آن بخشِ مخلوط شده، برای ما هرگز خیری به بار نیاورده است
و جالب اینکه امروز نظرات اقتصادیِ غربی که برای برخی جزو مسلّمات بوده و #سیره_عقلایی محسوب میشود! مورد مناقشه ی خودِ غربی ها قرار گرفته است.
🔻با این توضیحات؛ بر چه مبنایی می فرمایید: ما مجموعاً در اسلام 20 حکم انشایی درباره اقتصاد نداریم!؟ حال آنکه فقط تعداد سرفصل های موضوعاتی که یا مستقیماً درباره اقتصاداند و یا رویکر و کارکردشان اقتصادی است، #دهها_برابر عدد شماست!؟ موضوعاتی همچون: کار، اهمّیت و تقدّس آن در اسلام، تولیدِ طیب، تلاش برای کسب رزق و معیشت حلال، توزیع عادلانه ثروت و خدمات، انفاق در راه خدا، دستگیری از مستمندان، قرض الحسنه، مواسات ، کشاورزی، عمران، واردات، صادرات ، اسراف، خمس، زکات، خرید و فروش، معاملاتِ حرام ، ربا ، معامله سَلَف ، شرکت ، ضمانت ، صلح ، اجاره ، رهن ، جُعاله ، مُزارعه ، مُساقات ، وکالت ، صدقه، مُضاربه، وقف، نذر ..ووو
🔻در صورتی که اینها از جمله عناصر اساسی در اقتصاد اسلامی به شمار می آیند و بعضاً دارای #نقش_تربیتی فوق العاده ای نیز می باشند که تشکیل دهنده ی #مکتب_اقتصادی ما هستند. همان مکتب اقتصادی که شما به آن، باور ندارید.! و این سوال پُر رنگ تر می شود که چگونه اسلام مکتب اقتصادی مستقلی ندارد!؟
اینجاست که به قول خودتان؛ این حرف به کَتِ ما نمی رود. حتی بعید به نظر می رسد، افرادِ مؤمنِ سکولاری که دارای نگاه تُندِ اسلامِ حداقلی هستند نیز به راحتی زیر بار این حرف و عقیده بروند!
🔻هر چند بنده به عنوان یک طلبه جواب سوالات خود را مدتهاست گرفته ام؛ که وقتی با گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز #انقلاب و #نظام و موضوعات مربوط به آن، #موضوع_بحث حوزه های علمیه و بزرگانی چون #جنابتان نیست، نباید هم توقع داشت که شرایط کنونی و وضع موجودِ جامعه ی ما؛ مطلوبِ اسلام باشد.
خاک راه شیعیان علی(ع)
عبدالرحیم بیرانوند
🆔@rahim1404
┄•❁🌸#فعل_خوبان🌸❁•┄
🇮🇷 @fealekhooban
🦋#شاخص
#بازخوانی
#کلام_امام(ره)
#منشور_روحانیت👇
🔻در هر نهضت و انقلاب الهی و مردمی، علمای اسلام اولین کسانی بوده اند که بر تارک جبینشان خون و شهادت نقش بسته است.
کدام انقلاب مردمی- اسلامی را سراغ کنیم که در آن #حوزه و #روحانیت پیش کسوت شهادت نبوده اند و بر بالای دار نرفته اند و اجساد مطهرشان بر سنگفرش های حوادث خونین به شهادت نایستاده است؟
🔻در 15 خرداد و در حوادث قبل و بعد از پیروزی، شهدای اولین، از کدام قشر بوده اند؟ خدا را سپاس می گزاریم که از #دیوارهای_فیضیه گرفته تا #سلولهای_مخوف و #انفرادی رژیم شاه و از #کوچه و #خیابان تا #مسجد و #محراب امامت جمعه و جماعات و از #دفاتر کار و #محل_خدمت تا #خطوط_مقدم جبهه ها و #میادین_مین، خون پاک شهدای حوزه و روحانیت #افق_فقاهت را گلگون کرده است و در پایان افتخارآمیز جنگ تحمیلی نیز رقم شهدا و جانبازان و مفقودین حوزه ها نسبت به قشرهای دیگر زیادتر است.
🔻بیش از دو هزار و پانصد نفر از #طلاب علوم دینیه در سراسر ایران در #جنگ تحمیلی #شهید شده اند و این رقم نشان می دهد که روحانیت برای دفاع از اسلام و کشور اسلامی ایران تا چه حد #مهیا بوده است.
┄•🌸#فعل_خوبان🌸•┄
🇮🇷 @fealekhooban
✨﷽✨
✏️📨پاسخی به برخی از ادعاهای جناب مستطاب استاد سید جواد #علوی_بروجردی "دام ظله"
♻️لینک #بخش_اول نامه👇
https://eitaa.com/fealekhooban/840
♻️لینک #بخش_دوم نامه👇
https://eitaa.com/fealekhooban/851
┄•❁🌸#فعل_خوبان🌸❁•┄
🇮🇷 @fealekhooban
🦋#شاخص
#بازخوانی
#کلام_امام(ره)
#منشور_روحانیت👇
🔻در ترویج روحانیت و فقاهت نه زور سر نیزه بوده است، نه سرمایه پول پرستان و ثروتمندان، بلکه هنر و صداقت و تعهد خود آنان بوده است که مردم آنان را برگزیدهاند.
🔻مخالفت روحانیون با بعضی از مظاهر تمدن در گذشته صرفاً به جهت ترس از نفوذ اجانب بوده است. احساس خطر از گسترش فرهنگ اجنبی، خصوصاً فرهنگ مبتذل غرب موجب شده بود که آنان با اختراعات و پدیده ها برخورد احتیاط آمیز کنند. علمای راستین از بس که دروغ و فریب از جهانخواران دیده بودند، به هیچ چیزی اطمینان نمی کردند و ابزاری از قبیل رادیو و تلویزیون در نزدشان مقدمه ورود استعمار بود، لذا گاهی حکم به منع استفاده از آنها را می دادند.
🔻 آیا رادیو و تلویزیون در کشورهایی چون ایران وسایلی نبودند تا فرهنگ غرب را به ارمغان آورند؟ و آیا رژیم گذشته از رادیو و تلویزیون برای بی اعتبار کردن عقاید مذهبی و نادیده گرفتن آداب و رسوم ملی استفاده نمی نمود؟ به هر حال خصوصیات بزرگی چون قناعت و شجاعت و صبر و زهد و طلب علم و عدم وابستگی به قدرتها و مهمتر از همه احساس مسئولیت در برابر توده ها، روحانیت را زنده و پایدار و محبوب ساخته است و چه عزتی بالاتر از اینکه روحانیت با کمی امکانات، تفکر اسلام ناب را بر سرزمین افکار و اندیشه مسلمانان جاری ساخته است و نهال مقدس فقاهت در گلستان حیات و معنویت هزاران محقق به شکوفه نشسته است. راستی اگر کسی فکر کند که استعمار، روحانیت را با این همه مجد و عظمت و نفوذ تعقیب نکرده و نمی کند، ساده اندیشی نیست؟
┄•🌸#فعل_خوبان🌸•┄
🇮🇷 @fealekhooban
◾️ ایام سوگواری حضرت ختمی مرتبت (ص)، امام حسن مجتبی(ع) و حضرت ثامن الحجج(ع) را تسلیت عرض میکنیم.
┄•❁#فعل_خوبان❁•┄
🇮🇷 @fealekhooban
⚡️ عامل اصلیِ بیعدالتیها و فشارهای اقتصادی بر طبقه ضعیف، نگاه نئوليبرالی به اقتصاد بوده است.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«فشارهای اقتصادیای که بر طبقه ضعیف وارد میشود دو عامل اصلی دارد. يکي نظام ليبرالِ حاکم بر جهان است که ميخواهد سلطۀ خودش را بر کشور ما تحميل کند؛ لذا شرايط را بر ما سخت ميکند. و دیگری، نگاه نئوليبرالي به اقتصاد در مقياس ملي است.
اين دو عامل ـ که مثل دو لبۀ يک قيچي هستند ـ دست به دست هم دادهاند. حرکت ذیل نظم جهاني مدرن و تعریف اقتصاد ملي ذیل آن سرانجامی بهتر از این ندارد. هرچند عوامل دیگر را هم نباید نادیده نگرفت و سهم هر یک را باید دقیقاً مشخص کرد.
البته الگوهاي توسعۀ غربي در کشور ما ـ که در نقطۀ کانوني تمدن اسلامي است و در آخرالزمان، نقطۀ اصلي وقايع آخرالزماني است، به هيچ وجه موفق نخواهد بود. ما بايد دنبال الگوهاي خودمان باشيم. الان بحران کنوني، که واقعاً طبقۀ ضعيف را زير چرخ توسعه غربي له ميکند، ناشي از دست به دست دادن نظام نئوليبرال جهاني و برنامهريزيهاي نئوليبرال در داخل است، يعني تصميمسازاني که ميخواهند همان نظام را بر کشور ما ديکته کنند. مکرر هم در کشور تورمهاي بزرگ ایجاد کردهاند و هميشه هم طلبکار خدا و پيغمبر و مردم و ملت بودهاند؛ وقتي به بحران میرسند، آن را به گردن دیگران میاندازند. لااقل سه دهه است تصميمات اساسي در کشور در دست این تصميمسازان پشت پرده است؛ اما هيچوقت نيامدهاند جواب بدهند و هيچوقت هم شفاف نبوده که اين شکستها بهخاطر کدام تصميمهاست و تصميمسازهايش چه کساني بودهاند. ما حداکثر، تصميمگيرهای روي صحنه را ديدهايم، مثلاً دیدهایم که فلان وزير یا فلان رئيس جمهور موفق نبودهاند؛ اما هیچوقت نگفتيم که کارشناسان غربی نمیتوانند، و مدل کارشناسي غربي، ناتوان از تحقق عدالت اسلامي است؛ لذا مسئولین بعدي هم با همان سازوکارها، پیگیر تحقق عدالت اسلامي بودهاند، در حالی که این امر ممکن نیست».
┄•❁🌸#فعل_خوبان🌸❁•┄
🇮🇷 @fealekhooban