#پادکست_گفتگو
🔸چالشها و افقهای پیش روی علوم انسانی موجود
🖇ارائهشده در انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین
گفتگو با:
👤محمد احمدوند
عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب
⏰ ۱۰ دی
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
1403.10.10 مصاحبه احمدوند.mp3
4.89M
🔸افقهای پیش روی علوم انسانی موجود
👤محمد احمدوند
هدف دانش اسلامی مسلمین 02:30
اولویتهای علوم اجتماعی 04:45
حد استفاده از مدرنیسم 08:00
🖇انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#اطلاعیه_مهم
🚨🚨 فجرانه رسانه فکرت 🚨🚨
💠 به اطلاع علاقهمندان و مخاطبین گرامی میرسانیم که نقد و تحلیل اختصاصی فیلمهای جشنواره فجر امسال، به صورت روزانه و بعد از اکران هر فیلم، توسط تیم مستقر رسانه فکرت در کاخ جشنواره انجام و در صفحات مجازی این رسانه منتشر خواهد شد.
☘️ با ما همراه باشید...!!
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#فجرانه|#نقد_فیلم
📌صیادی که صید نکرد
✍🏻مهدی صالحی
🔸این اثر که در ژانر دفاعمقدس و باه نرنمایی علی سرابی در نقش شهید صیاد شیرازی و مارال بنیآدم در نقش همسر او، هومن برقنورد در نقش بنیصدر و همچنین با حضور نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، حامد شیخی و رز رضوی به بخشهایی از زندگی شهید صیادشیرازی میپردازد، از سال۱۳۵۸ که در کردستان و کرمانشاه به دفاع از مردم مظلوم این منطقه در برابر گروهکهایی برخاسته که هدفشان تجزیه است، تاآذرماه سال۱۳۶۰ و آزادسازی بستان در عملیات طریقالقدس که اولین عملیات مشترک سپاه و ارتش است.
🔹جواد افشارکه پیش از این با ساخت سریال گاندو درتلویزیون توانسته بود مهارت و تخصص خود را نمایان کند، در این فیلم سینمایی با پرداختن به زندگینامه و اتفاقات آنسالها نشان داد که همچنان دغدغه نمایش جانفشانیهای افرادی را دارد که برای حفظ این مرز و بوم شبوروز تلاش میکنند که این دیدگاه در نوع خود قابل تقدیر است اما در این اثر به دلیل تلاش برای وقایع گوناگون و عدم تمرکز روی یک واقعه یا یک برهه زمانی خاص روایت و توالی داستانی ازمدار خارج وبه نوعی سردرگمی بدل شده است.
🔸بازیگران هم به دلیل همین تعدد روایتها نتوانستهاندبه خوبی نقشآفرینی وشخصیتپردازی کنند، بهحدی که اکثر بازیگران کلیشهای به نظر میرسند؛ البته نباید از بازی خوب و قابل قبول نادر سلیمانی به راحتی گذشت. ازطرف دیگر در فیلمنامه به جای پرداختن به وجوه انسانی و معرفتی این شهید بزرگوار، بیشتر او را یک نظامی خشک ودارای مقررات نشان میدهند که قطعا برای هدایت و رهبری گروهی و راندن دشمن لازم است که در صحنه آخر صیاد شیرازی فرمانده نیروی زمینی وقت ارتش همانند یک ناجی آمریکایی عمل کند که این حرکت از جذابیت فیلم کاسته است.
🔹طراحی لباس، صحنه و انتخاب مکانهای فیلمبرداری (لوکیشن) جالب، جذاب و بدیع بود ولی در صحنههای جنگ ضعفهایی دیده میشود مثلا در صحنهای دو تیر تفنگ به دیواری که صیاد شیرازی پشت آن سنگر گرفته و دارد اوضاع را رصد مینماید برخورد میکند و بعد از آن یک گلوله خمپاره نیز به همان آجر میخورد اما نه صیاد صید کومله میشود و نه آجر ویران میگردد بماند که نحوه برخورد و جای گلولهها به وضوح کارتونی بود.
🔸تصویربرداری فیلم به خوبی توانسته است فضای دوران دفاعمقدس را بازسازی کند. استفاده از نورپردازی طبیعی و رنگهای خاکی و تیره، حس واقعگرایانهای به فیلم بخشیده است. البته قاببندی نماها مخصوصا نمای نزدیک به حدی بزرگ بود که معمولا در فیلمهای تلویزیونی استفاده میشود چرا که اندازه صفحه نمایش در منازل چندین برابر کوچکتر از سینما است، پس باید نمای نزدیک درشتتر باشد.
🔹موسیقی متن فیلم تلاش میکند تا فضای حماسی و احساسی داستان را تقویت کند اما گاهی اوقات به دلیل استفاده بیش از حد از تمهای تکراری، از تاثیرگذاری آن کاسته میشود. صداگذاری نیز به طور کلی از اواسط فیلم به بعد مناسب است اما در برخی صحنهها دیالوگها به دلیل بلندی صدای پس زمینه به وضوح شنیده نمیشوند.
🔸گریمهای صورت گرفته در این فیلم بسیار اغراقآمیز و به دور از واقعیت بود و یا اگر بود ترجیح بر این است که این گریمها به حالاتی از چهره که شناختهشدهتر است، بپردازد. با این حال، با توجه به کمبود آثار سینمایی درباره شخصیتهای مهم و تاثیرگذار تاریخ معاصر ایران، وجود چنین فیلمهایی حتی با وجود ایرادات، غنیمت و مایه خوشحالی است.
#جشنواره_فجر_چهل_و_سوم
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
13.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فجرانه|#نقد_فیلم
🎞 «چشمبادومی»های لعنتی..!
👤محمدرضا نصیری؛
پژوهشگر و منتقد سینما
📍علاقه وافر دختران نوجوان دهه هشتادی به گروههای موسیقی کره جنوبی، سوژهای بود که فیلم «چشمبادومی» سعی کرده تا پرداخت مناسبی از دلایل آن ارائه دهد.
#جشنواره_فجر_چهل_و_سوم
#قسمت_اول
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از فکرت
15.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#معرفی_فیلم | #هنر_انقلاب
✅ «تشریفاتِ انقلابی شدن»
▪️فیلم تشریفات به کارگردانی مهدی فخیم زاده، داستان جوانی مشهور به حسنِ مُطرب است که برای دزدی، وارد خانهای میشود. در خانۀ مجاور ، روحانیای به نام توحید با موعظههای خود گروهی از اهالی محل را بر ضدّ نظام سلطنتی میشوراند. پلیس برای دستگیری توحید به محله هجوم میآورد. در این میان، حسن نیز بازداشت میشود و در زندان، به دلیلِ شباهت به روحانی شکنجه میشود. بازجو پی میبَرَد که او توحید نیست. با وعده و وعید او را به شکل توحید در آورده و در یک مصاحبه تلویزیونی شرکت میدهند. حسنِ مطرب از کَردۀ خود پشیمان میشود و علیه نظام سلطنتی سخنرانی می کند؛ پلیس هم او را دستگیر و اعدام می کند.
💢 تماشای فایل با کیفیت در:
🔗 آپــارات | 🔗 یوتیــوب
🔻فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️ @Fekrat_Net
#شعبانالمعظم
🌺 السلام ای سجدهی نورانی سجادهها
🌺 السلام ای همقبیله با دل افتادهها
🌺 السلام ای رنجدیده در زمین کربلا
🌺 السلام ای دلبریده از همه دلدادهها
❇️ ولادت امام زینالعابدین(ع) بر تمام محبین آن حضرت گرامی باد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
12.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فجرانه|#نقد_فیلم
🎞 قهرمان آبها
👤محمدرضا نصیری؛
پژوهشگر و منتقد سینما
📍فیلم «اسفند» نمایش روایتی شعارزده از شهید علی هاشمی در عملیات حمله به عراق از طریق آبهای هور است که نتوانسته شمایی قوی از آن شهید را به مخاطب عرضه کند.
#جشنواره_فجر_چهل_و_سوم
#قسمت_دوم
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
🔸افقهای پیش روی علوم انسانی موجود
🖇ارائهشده در انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین
گفتگو با:
👤حسین بستان
عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
⏰ ۱۰ دی
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
1403.10.10 مصاحبه بستان.mp3
13.33M
🔸افقهای پیش روی علوم انسانی
👤 حسین بستان
تاریخ علوم اجتماعی اسلامی 02:30
تکون غربی فلسفه 05:00
کمبود نظریهپردازی 08:00
تاثیر عمل در علم دینی 12:00
مشکلات علم دینی 17:00
تعریف پوزیتیویستی از علم 20:00
راهکارها 25:00
🖇انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#فجرانه|#نقد_فیلم
📌آبستن بدبختیها
✍🏻 حسن مرادپور
🔸همین ابتدا به شما میگویم که اگر برای خودتان احترام قائلید، فیلم «آبستن» را نبینید. فیلمی که سراسر ناامیدی و اعصاب بههم زن است، شایسته تماشا نیست. موسیقی و رنگ و نور فیلم هم به این مسئله دامن میزند.
🔹یک فیلم سکانس-پلان که با تکانهای مصنوعی دوربین میخواهد القای معما و ترس کند، اما از پس آن بر نمیآید. علاوه بر اینکه دیالوگها مبهم است، هیچ کدام از شخصیتهای داخل فیلم مشخص نیست که علت حضورشان در فیلم برای چیست و برای چه کنار یکدیگر جمع شدهاند؟
🔸کارگردان میخواسته با داد و فریادهای کاراکترها حرف خود را به خورد بیننده دهد، که گل درشت درآمده است. این حجم از بدبختبودنِ کاراکترهای یک فیلم عجیب است. فقط یک زن، آدم خوب داستان است که آن هم پایان خوبی ندارد.
🔹بگذریم که نویسنده، قصه فیلم را با نریشن میخواهد پیش ببرد اما داستان از اساس ناامیدساز است، همه حرف فیلم در جملهی آخرِ نقش اصلی خلاصه میشود که "چرا بلد نبودم زندگی کنم". یعنی ما ایرانیها بلد نیستیم زندگی کنیم پس بدبختیم.
#جشنواره_فجر_چهل_و_سوم
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#گزارش| #نشست
🔰 مقاومت در برابر پارادایم توسعه
🎙محمدرضا قائمینیک؛
🔸ما در مباحث علوم اجتماعی یک مسئله محوری داریم که در دوره معاصر ایران اهمیت زیادی پیدا کرده و به سایر رشتههای علوم انسانی نیز مرتبط است و آن، مسئله توسعه است. اگر به پشتوانه نظریات توسعه نگاهی بیندازیم، به مفهومی بنیادین تحت عنوان "ایده ترقی" میرسیم که از قرن هجدهم در اندیشه غربی شکل گرفت. تکامل در علوم طبیعی توسط دانشمندانی چون داروین، کوویه و لامارک، و در فلسفه تاریخ توسط متفکرانی مانند هگل و ولتر تبیین شد.
🔹در جهانی که کشورهای توسعهیافته، سایر ملل را تحت سلطه خود قرار دادهاند، مفهوم مقاومت اهمیتی اساسی مییابد. مقاومت نهتنها ابزار مقابله با سلطه، بلکه راهی برای تعریف تاریخ جدید و شکلدهی به جهانی مستقل از استعمار است. البته مفهوم مقاومت که به استقلال گره خورده، به معنای عدم تعامل با جهان نیست، بلکه به معنای تعامل همراه با حفظ استقلال است.
➕برای مطالعه کامل این نشست اینجا کلیک کنید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net