☑️ نمایشهای روز سوم
🔸در روز سوم جشنواره_جمعه ۱۱آذرماه_نمایش های(الهه سنگ _عبدالحکیم مشورتی)،(خورشید_محمد حسن شمس آبادی) و (خیابان الیزابت_ حمیدرضا آزادفر و مرتضی نیروبخش) به ترتیب در ،سالن اصلی تاترشهر،تماشاخانه اشراق و سالن استاد نوری به روی صحنه می روند.
@RezvanFestival
☑️داشتن امید مهمترین مضمون نمایش «مانولین» است
🔸یادداشت علی پیماندوست، کارگردان و بازیگر نمایش «مانولین»
🔺نمایشنامه «مانولین» به قلم امیر رستگار، اقتباسی آزاد از رمان پیرمرد و دریا اثر ارنست همینگوی است.«مانولین» به شیوه مونولوگگویی اجرا میشود و تک بازیگر نمایش از لحظهی رفتن سانتیاگو (پیرمرد) به دریا تاشکار ماهی و جنگ باکوسهها را شرح میدهد.
🔻مانولین شاگرد۱۵ ساله سانتیاگو است، اکنون 10 سال از جنگ پیرمرد با دریا و کوسهها گذشته و مانولین که حالا جوانی ۲۵ساله است، برگشته که انتقام پیرمرد را از دریا بگیرد.
🔺مسئله داشتن امید و دیدن روزنهای از روشنایی درعمق تاریکی مهمترین مضمون نمایش است.
🔻آنجایی که پیرمرد بعد از ۸۵ روز شکست از دریا و دست خالی برگشتن به ساحل، دوباره دل به آب میزند تا ماهی صید کند.
و بالاخره روز موعودش فرا رسید!
ماهیای که سالها رویای آن را در سر داشت را شکار کرد و تا پای جان برای حفظ تحفهای که دریا به او داده بود جنگید و هرگز شکست را قبول نکرد.
☑️ سی و دومین جشنواره تئاترفجر خراسان رضوی در آینه رسانهها
@RezvanFestival
☑️نبودنگاه جدی و مسئولانه به تئاتر مهمترین چالش تئاتر شهرستانها است
🔺کارگردان جوان تئاتر سبزوار گفت: نبود نگاه جدی و مسئولانه به تئاتر از چالشهای مهم تئاتر شهرستانها است متاسفانه اولویت ادارات و ارگانها و سازمانها به هیچ عنوان تئاتر نیست .
🔻محمدحسن شمسآبادی، کارگردان «خورشید» در خصوص این نمایش گفت: «خورشید» روایتی روشن از دل سیاهی یک معدن است که بر روی سر کارگرانش آوار میشود. حال اینجا در میانهی صحنه حسن سیا، روایت شفاهی از آنچه گذشت، آنچه در جریان است و آنچه پیش خواهد آمد را برای ما بازگو میکند.
🔺شمسآبادی نبود نگاه جدی و مسئولانه به تئاتر را از چالشهای مهم تئاتر شهرستانها دانست و بیان کرد:متاسفانه اولویت ادارات و ارگانها و سازمانها به هیچ عنوان تئاتر نیست و همین سبب میشود برای در اختیار داشتن امکانات اولیه مجبور به گذشتن از هفت خوان رستم شویم. عدم وجود پلاتو مجهز، عدم وجود آرشیوهای لباس و دکور و عدم حمایتهای مالی از مشکلات عمده پیش روی اهالی تئاتر است اما تمام مشکلات موجود در مسیر تولید تیاتر، آنچه همچنان ما را در این مسیر به جلو هدایت میکند عشق به این هنر است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کافه شهر | گزارشی از دومین روز جشنواره استانی تئاتر
🔹سی و دومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی از نهم تا دوازدهم آذرماه در مشهد در حال برگزاری است.
🔹از ۳۵ اثر بازبینی شده ، یازده اثر نمایشی از سراسر استان خراسان رضوی ، در مشهد روی صحنه میروند.
🔹سالن اصلی تئاتر شهر، سالن بهار و سالنهای اشراق و تماشاخانه استاد حسین نوری در حوزه هنری میزبان گروههای نمایشی در این دور از جشنواره خواهند بود.
🔹اختتامیه جشنواره ساعت 9 صبح 12 آذرماه با معرفی برندگان بخشهای مختلف جشنواره برگزار خواهد شد.
آیین اختتامیه سی و دومین جشنواره تئاتر استانی با حضور کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی کشور، اسرافیل فرج اللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی کشور، کوروش زارعی دبیر جشنواره بینالمللی فجر، حسن رونده مسئول هماهنگی امور استانهای اداره کل هنرهای نمایشی،محمد حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و مسئولین استانی و هنرمندان تئاتر استان برگزار شد.
حق تئاتر شهرستان دیده شدن است
محمد جهانپا، دبیر جشنواره تئاتر خراسان رضوی در مراسم اختتامیه اظهار کرد: روزهای اول در دبیرخانه تلاش کردیم با توجه به تجربیات هنرمندان جشنوارهای خوب برگزار کنیم. بر این اساس از پیشکسوتان تئاتر استان دعوت شد تا جایزه ویژهای به نام فانوس اهدا شود. همچنین با دبیران گذشته جشنواره جلساتی برگزار کردیم. در این جلسات نکات مثبت جشنوارههای پیشین را بررسی کردیم و نقاط قوت را به جشنواره امسال افزودیم. امسال ۱۰۱ اثر متقاضی شرکت در جشنواره بودند که بعد از بازبینی ۵۳ اثر انتخاب شد و در نهایت در نهم آذر ماه میزبان نمایشهای راه یافته به مرحله نهایی بودیم.
وی افزود: خوشبختانه در این دوره از جشنواره شاهد همراهی و همدلی نهادهای مختلفی مانند شهرداری مشهد، حوزه هنری خراسان رضوی، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با ستاد دبیرخانه جشنواره بودیم.
دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی اضافه کرد: از تمام کسانی که در عرصه تئاتر موثر هستند، میخواهم به تئاتر شهرستان توجه کنند. تئاتر شهرستان نیازمند کمکهای مالی، آموزشی و سختافزاری است. حق تئاتر شهرستان دیده شدن است و این وظیفه مسئولان است
ظرفیتهای بسیار خوبی در تئاتر خراسان رضوی وجود دارد
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: از مسئولان کشوری مرتبط با هنرهای نمایشی درخواست میکنم در این زمینه به خراسان رضوی کمک کنند چراکه در این حوزه ظرفیتهای بسیار خوبی وجود دارد.
محمد حسینزاده در مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی که امروز، ۱۲ آذر ماه، در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اجرای تئاتر امکانات و اعتبار زیادی لازم دارد و در تمام این زمینهها محدودیتهایی وجود دارد. بر این اساس سختیهایی که گروههای نمایش به جان خریدند و زحمتی که برای اجرا در جشنواره در حضور داوران کشیدند و خود را آماده کردند، جای قدردانی و تحسین دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: جشنوارهها و رقابت چند برنده دارد اما حضور در این عرصه و دیدن دیگر نمایشها و هنرمندان سبب رشد و استوارتر شدن گامها میشود. حضور پیشکسوتان در این جشنواره بسیار ارزشمند است. آنها گنجینه تئاتر استان هستند و این حضور برای جوانان ارزشمند است.
حسینزاده با بیان اینکه جنس و اثرگذاری تئاتر با دیگر هنرها متفاوت است، تصریح کرد: قصه و درام در تئاتر نقش بسیاری دارد و با روح و جان مخاطب ارتباط میگیرد. در سینما بارها سکانسها برداشت میشود اما در تئاتر بازیگر به صورت زنده تمام احساسش را به مخاطب منتقل میکند. لذت تئاتر در زنده و چشم در چشم بودن با مخاطب است.
وی ادامه داد: سختیهای کار تئاتر و نبود امکانات، کار در این حوزه را سخت و ارزش مجاهدت اهالی تئاتر را بیشتر کرده است
برگزیدگان سی ودومین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی
در بخش طراحی پوستر و بروشور، ضمن تقدیر از «سروش حیدری» برای طراحی پوستر نمایش «شاه شکار»، اثر «ساندار یحیی زاده» طراح پوستر نمایش «زندانی ۵۷۵» به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
در بخش طراحی نور، «محمود کریمی» طراح نور نمایش های «زندانی ۵۷۵» و «آوانتاژ» به عنوان طراح برگزیده معرفی شد.
در بخش موسیقی، ضمن تقدیر از «هلیا متولی» آهنگساز نمایش «زندانی ۵۷۵»، آقای «مهدی حسنی» آهنگساز نمایش های «شاه شکار» و «انتظار با بوی نرگس» به عنوان آهنگساز برگزیده معرفی شد.
در بخش طراحی لباس، ضمن تقدیر از «سمیرا حریمی» برای طراحی لباس نمایش «UN12»، خانم «محبوبه سلطانی» طراح لباس نمایش «بلوار الیزابت» به عنوان طراح برگزیده معرفی شد.
در بخش طراحی صحنه، ضمن تقدیر از «سید محسن هاشمی» برای طراحی صحنه نمایش «انتظار با بوی نرگس»، آقایان «مهدی نحوی» و «شهاب افتخاری» طراح صحنه نمایش های «پیوند خونی» و «بولوار الیزابت» مشترکا به عنوان طراحان برگزیده معرفی شدند.
در بخش بازیگران مرد، آرای هیئتداوران به شرح زیر اعلام شد: «علیرضا بازشاد» و «علی پیمان دوست» بازیگران نمایشای «زندانی ۵۷۵» و «مانولین» بهعنوان نفر سوم بازیگران مرد معرفی شدند. «حامد یزدی» و «رضا آسیابی» بازیگران نمایشهای «شاه شکار» و «کرم» بهعنوان نفر دوم بازیگران مرد معرفی شدند. «رسول وحدت» و «امیر قادری» بازیگران نمایش «پیوند خونی» بهعنوان نفرات اول بازیگر مرد معرفی شدند.
در بخش نویسندگی، جایزه نفر سوم به «امیر رستگار» و «منصور جهانبخش» نویسندگان نمایش «UN12»، جایزه نفر دوم به «میلاد کاشانی» نویسنده نمایش «بولوار الیزابت» و جایزه نفر اول به «فرانک کریمی» نویسنده نمایش «زندانی ۵۷۵» تعلق گرفت.
جایزه ویژه «فانوس» در این جشنواره به نمایش «زندانی ۵۷۵» و جوایز ویژه بخش پژوهش به «آیدا کوهستانی» و «حورا حقشنو» تعلق گرفت. در این جشنواره همچنین از «حسن عنایتپور» و «فرشید تمری» بهعنوان دو هنرمند شاخص استان تقدیر شد.
در بخش بازیگران زن، آرای هیئتداوران به شرح زیر اعلام شد: «فاطمه رضاییان» بازیگر نمایش «زندانی ۵۷۵» و «رویا داود» بازیگر نمایش «آوانتاژ» شایسته تقدیر شناخته شدند. «سمانه پرتوی» و «نازیلا نوروزی» بازیگران نمایشهای «UN12» و «بولوار الیزابت» بهعنوان نفر سوم بازیگران زن معرفی شدند. «حکیمه خاکسار» و «ساندرا یحییزاده» بازیگران نمایشهای «انتظار با بوی نرگس» و «زندانی ۵۷۵» بهعنوان نفر دوم بازیگران زن معرفی شدند. «پرستش سلطانی» بازیگر نمایش «UN12» بهعنوان نفر اول بازیگران زن معرفی شد.
در بخش بازیگران مرد، آرای هیئتداوران به شرح زیر اعلام شد: «علیرضا بازشاد» و «علی پیمان دوست» بازیگران نمایشای «زندانی ۵۷۵» و «مانولین» بهعنوان نفر سوم بازیگران مرد معرفی شدند. «حامد یزدی» و «رضا آسیابی» بازیگران نمایشهای «شاه شکار» و «کرم» بهعنوان نفر دوم بازیگران مرد معرفی شدند. «رسول وحدت» و «امیر قادری» بازیگران نمایش «پیوند خونی» بهعنوان نفرات اول بازیگر مرد معرفی شدند.
در بخش نویسندگی، جایزه نفر سوم به «امیر رستگار» و «منصور جهانبخش» نویسندگان نمایش «UN12»، جایزه نفر دوم به «میلاد کاشانی» نویسنده نمایش «بولوار الیزابت» و جایزه نفر اول به «فرانک کریمی» نویسنده نمایش «زندانی ۵۷۵» تعلق گرفت.
در بخش کارگردانی، جوایز به شرح زیر اعلام شد:
«عبدالحکیم مشورتی» کارگردان نمایش «الهه سنگ» به عنوان شایسته تقدیر ویژه معرفی شد.
«پوریا قصابی» و «امیر رستگار» کارگردانان نمایشهای «آوانتاژ» و «UN12» به عنوان حایز رتبه سوم معرفی شدند.
«احمد اکبرزاده» و «حمیدرضا آزادفر» کارگردانان نمایشهای «انتظار با بوی نرگس» و «بولوار الیزابت» به عنوان حایز رتبه دوم معرفی شدند.
«فرانک کریمی» کارگردان نمایش «زندانی ۵۷۵» به عنوان رتبه اول این بخش معرفی شد.
جایزه ویژه «فانوس» در این جشنواره به نمایش «زندانی ۵۷۵» و جوایز ویژه بخش پژوهش به «آیدا کوهستانی» و «حورا حقشنو» تعلق گرفت. در این جشنواره همچنین از «حسن عنایتپور» و «فرشید تمری» بهعنوان دو هنرمند شاخص استان تقدیر شد.
هر چه در تئاتر کشور داریم، از شهرستانها برخواسته است
مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: علاقهمندیم که از تئاتر شهرستانها حمایت کنیم زیرا هر چه در تئاتر کشور داریم از شهرستانها برخواسته است.
کاظم نظری در اختتامیه سی و دومین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی که امروز، ۱۲ آذر ماه، در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: پیشکسوتان عرصه نمایش گنج هستند و من از تمام گروههایی که چراغ تئاتر را روشن نگاه داشتند، تشکر میکنم. قطع به یقین مرکز اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حامی شهرستانهاست.
اخبار جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی
عزیزان بولتن جشنواره سی و دوم