بازنشر به مناسبت درگذشت بانو معصومه حائری؛
🔺نامه عاشقانه و عارفانه آیتالله شهید سیدمصطفی خمینی به همسرش
آیتالله شهید سیدمصطفی خمینی به همسرش سخت وابسته و دلبسته بود و ارتباطی عاشقانه میانشان برقرار بود. در ادامه فرازهایی از چند نامه او به همسرش می آید:
▫️«دو شب بود ای نازنین معشوقه من و ای مَصی[1] از جان بهترم! که در خواب و بیداری و مستی و هوشیاری از یاد من بیرون نیستی و همیشه با منی؛ گاهی بود خودت و گاهی به وجود عکست در خیال من...
🔹مصی عزیزم! که بهترین یادگار جوانی ام و ای آخرین آمال و آرزوهای من! تو و هر چه منتسب به تو است دوست دارم، تو و هر چه هم نام تو است دوست دارم...
▫️مصی جانم! قربانت شوم، چنین نماند و چنین نیز هم نخواهد ماند.
🔹مصی عزیز... ای تاریخ ایام خوش و شیرین گذشته من! ای آن که هر وقت در فکر تو بیفتم در خود می یابمت، در گوشه های قلب ضعیف و نحیف و در لابه لای سینه پر از غصه و هجران می جویمت.
گر جمال یار نبود با خیالش هم خوشم
خانه درویش را شمعی به از مهتاب نیست...»
مصطفی در کنار نامه های پر رمز و راز عاشقانه، از پند و اندرز و پالایش روحی همسر خویش آسوده نبود و در مجال مناسب او را به خودسازی و پالایش از پلیدی ها و ناشایستگی ها فرا می خواند؛ گویا به درستی دریافته بود که عمری کوتاه و زودگذر دارد و دیری نپاید که از میان می رود. از این رو به همسر خویش یادآور شده است:
▫️«... عزیزم! تا بتوانی حذر کن از سنت[2] که این سنت خلق کاهش جان است... پس نتیجه این شد که یک عمری کوتاه بسیار کوتاه باید بگذرد. آیا با چه مقدار خوشی مقرون باشد و آیا تا چه اندازه از بلایا و نکبت های روزگار مصون گردد، نمی دانم. قدر مسلم گذشتن عمر است. فوق آن شصت سال بلکه آن که [از] عمر آدمی حساب می شود که لذت می برد چهل نه بگو پنجاه سال است... پس زیاد در فکر دنیای خود نباش. قدری توجه به آخرت به یک دار با سعادت، خانه ابدی، منزلگاه پر افتخار الهی.
🔹لذا از این گونه صفاتی که مذموم شرع و خدا و رسول است احتراز کن، کبر، نخوت و بدگویی که گاهی پیش من هم از دیگران میکنی، نکن. خوش نیست که عمر خود را... این حرف ها در گوش ات باشد که بلکه تو هم مرا نصیحت کنی که بلکه سودمند افتد...»
[1].خانم سید مصطفی «معصومه» نام داشت.از این رو مصطفی او را «مَصی» می گفت.معصومه خانم نیز همسرش را «مُصی» می خواند!
[2].سنت چشم و هم چشمی و پایبندی به رسوم و تجملات و تشریفاتی که مایه خودنمایی و ظاهرسازی است.
منبع: نهضت امام خمینی، ج5، صص277-276. / روزنه
♻️ @Feyzieh
📸 تصویر این دختر این روزها نماد اعتراض شده است!
▫️تصویر این دختر دانشجو که توسط سربازان گارد ایالتی در دانشگاه آستین تگزاس بازداشت شد، توجه های زیادی را در شبکه های اجتماعی آمریکا به خود جلب کرده است.
🔹هر چند که نامی از او در انبوه رسانه های جریان اصلی آمریکا یافت نمی شود و هویتش نامشخص است اما تصویر او اکنون تبدیل به یکی از تصاویر نمادین این اعتراضات شده است.
♻️ @Feyzieh
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
بررسی اجمالی سرمقاله دیروز روزنامه جمهوری اسلامی در باب بودجه دولتی حوزه؛
🔺اما و اگرهای بودجه دولتی حوزه علمیه
روزنامه جمهوری اسلامی:
"اعتراضها (نسبت به بودجه های فرهنگی اعم از حوزه و سازمان و نهادهای مختلف) عموماً بر این محورها متمرکز هستند که در شرایط دشوار اقتصادی کشور چرا به این نهادها بودجه تعلق میگیرد و یا چرا چنین مبالغ زیادی برای آنها پیشنهاد شده است؟ محور دیگر اعتراض نیز اینست که این نهادها تأثیر ملموسی بر زندگی مردم ندارند و به همین دلیل تخصیص چنین بودجههائی به آنها منطقی نیست./طبق آنچه در فهرست منتشرشده آمده، جمع مبلغ پیشنهادی برای نهادهای فرهنگی و مذهبی ۶۷۰ هزار میلیارد ریال است که البته رقم قابل توجهی است."
✍️این اظهارت در حالی مطرح می شود که هر ساله به وقت بودجه نویسی چنین هجمه هایی علیه بودجه های فرهنگی شروع می شود؛ در عین اینکه ما هم نسبت به کارایی بسیاری از این بودجه های فرهنگی معترض هستیم و می دانیم که بخش قابل توجهی از این بودجه ها خرج فرهنگ به معنای واقعی کلمه نمی شود اما رد و لغو دانستن کلی بودجه ای فرهنگی را ناروا می دانیم و معتقدیم برای فرهنگ و سبک زندگی باید هزینه کرد؛ سنگین هم باید هزینه کرد اما به نحوی کارآمد و با بهره وری بالا و فرهنگ را زیربنای تمامی ساحت های دیگر نظیر اقتصاد و سیاست می دانیم.
▫️نویسنده در ادامه به درستی یه بودجه قابل توجه حرم امام خمینی ره اشاره می کند و می نویسد: “در مورد حرم امام خمینی نیز همانطور که در سالهای گذشته بارها تذکر دادیم اصولاً اینهمه توسعه و خرجتراشی خلاف مشی خود امام است.”
در بخش هایی از ین سرمقاله می خوانیم:
🔹"میدانیم بسیاری از طلاب و فضلای حوزههای علمیه و حتی علمای شهرستانها با فقر و ناداری دست و پنجه نرم میکنند و تعداد زیادی از آنها بخش قابل توجهی از وقت خود را به کارهای خدماتی از قبیل پیک موتوری، مسافرکشی و تمیز کردن خانهها و شرکتها مشغولند تا بتوانند از عهده حداقل هزینه زندگی برآیند. با اینحال به دلایل متعدد معتقدیم روحانیت نباید از بودجه دولتی ارتزاق کند."
✍️ اگر می دانید که طلاب در چنین سختی هایی زندگی می کنند چطور از آنها انتظار دارید در عین دست و پنجه نرم کردن با مصائب زندگی فقیرانه به عنوان لیدر و راهبر فرهنگی ایفای نقش کنند و هر مسأله فرهنگی که پیش می آید انگشت اتهام به سمت روحانیت دراز می کنید؟
▫️این طلبه چطور می خواهد همزمان امورات شرعی مردم را حل و فصل کند، امام محله باشد، با سبک زندگی خود و گفتارش باعث ترغیب اقشار مختلف مردم به سمت دین و دیانت شود، بهروز و پاسخگو باشد، از سوی دیگر همسر و پدری وظیفه شناس باشد، همزمان فرزندی حامی و تیه گاه برای والدین خود باشد و در عین استقلال، حامی حقوق مردم و گره گشای زندگی آنان نیز باشد؟!
🔹آیا حواستان هست که در مورد یک موجود طبیعی و عادی صحبت می کنید نه در مورد آدم هایی خاص و استثنا؟!
▫️واقعا چند درصد از طلابی که اسنپ کار می کنند همزمان توانایی راهبری فرهنگی و عملکرد عالی در کسوت روحانیت را دارند؟!
🔹بیایید روی زمین زندگی حرف بزنیم نه روی کاغذ روزنامه!
▫️وقتی می گوییم باید به وضعیت معیشتی طلاب رسیدگی شود مراد مهیا کردن یک زندگی سطح بالا نیست که باعث کنده شدن روحانیت از سطح زندگی مردم شود و یک طبقه اقتصادی جدید درست شود تا چنین نقدهایی روانه حوزه شود؛ مراد همان تأمین حداقل های زندگی است تا روحانی ما بتواند با توان بیشتر در جامعه خود ایفای نقش کند و دچار استعدادسوزی بی جهت نشویم.
🔹وقتی همه می دانیم اجاره بهای مسکن این روزها از ۵ میلیون تومان شروع می شود و غالب طلاب، شهریه ای زیر این رقم دریافت می کنند تو خود باید حدیث مفصل از این مجمل بخوانی!
🔺چرا حوزه پاسخ نمی دهد؟!
▫️به نظر می رسد در چنین مواردی جای سخنگوی مرکز مدیریت حوزه علمیه خالیست تا بگوید این بودجه اگر دست طلاب نمی رسد که طبق نگاه رهبر انقلاب نباید هم مستقیم دست عموم طلاب برسد دقیقا کجاها هزینه می شود!
🔹براستی چرا مرکز مدیریت حوزه یا سخنگو ندارد یا اگر دارد (که در مقطعی در همین اواخر داشت) خالی از هر نوع فایده محسوس است!
▫️آیا بودجه های دولتی که در اختیار مرکز خدمات و شورای عالی حوزه های علمیه قرار می گیرند گردش شفافی دارند تا اعلام شده و باب حرف و حدیث ها را ببندند؟!
مطالعه متن کامل یادداشت:
🌐 https://v-o-h.ir/?p=44680
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حسین دارابی ضمن انتشار این کلیپ ها خبر داد؛
🔺ارسال هدیه از طرف دفتر رهبری برای یک شاخ اینستاگرامی!
▫️وقتی اولین پستهای کیوان اکبری رو دیدم فکر کردم اروپا زندگی میکنه، سبک زندگیش به ایران نمیخورد، بدن خالکوبی و تیریپ خاص و...
🔹ولی عجیب نقطه زن علیه ضد انقلاب و سلطنت طلبها مطلب میزد. خیلی خوشم اومد فالوش کردم
🔸امروز دیدم استوری کرده، از دفتر مقام معظم رهبری براش هدیهای ارسال شده. خیلی خوشحال بود. بهش گفتم نوش جونت
✔️ دوتا کلیپ آخرو ببینید باحاله 😁
♻️ @Feyzieh