💡درس خارج فقه معاصر استاد مدرسی
📌موضوع: فقه الحکومة
🔹استاد: سید محمدعلی مدرسی «دام عزه»
⏰ زمان: چهارشنبهها / ۱۰ - ۱۱
🕌 مکان: خیابان صفائیه، کوچه ۱۹، کوچه فرعی اول سمت چپ، پلام ۵۱. مدرسه فقهی امام موسی بن جعفر (علیهالسلام)
🔴 شرکت برای عموم #آزاد است.
✅ آخرین دستاوردهای علمی فقه معاصر حوزه های علمیه را از #کانال_رسمی دفتر فقه معاصر پیگیری نمایید:
https://eitaa.com/joinchat/835584018C1dcf959a0f
موضوعات مصوب فقه معاصر.pdf
81.6K
🔰موضوعات مصوب فقه معاصر که میتوانید با مراجعه به بخش مدارج دارالشفاء طبق مراحل اعلامی در متن زیر👇، آنها را انتخاب و پایاننامه را تدوین نمایید.
@sotohaali
✅ حمایت از پایاننامهها با موضوعات فقه معاصر
معاونت پژوهش حوزههای علمیه با همکاری دفتر فقه معاصر و معاونت آموزش حوزه علمیه قم از پایان نامههای با موضوعات فقه معاصر به شرح ذیل حمایت میکند(۱۷۰ موضوع مصوب در فایل فوق👆 آمده است)
🔺شرایط طلاب:
1️⃣ تمامی طلاب محترم که طبق ضوابط مدارج علمی، امکان تدوین پایاننامه سطح ۳ و ۴ را دارند.
2️⃣ علاقهمندی، توانمندی و تعهد به انجام مطلوب پژوهش در بازه زمانی مقرر.
🔹 اساتید و طلابی که در دروس #خارج_فقه_معاصر یا #تمهیدی_فقه_معاصر، تدریس یا تحصیل داشته یا مقالهای در موضوعاتی مشابه به موضوعات اعلامی فقه معاصر در هر دوره در مجلات علمی ـ پژوهشی یا علمی ـ ترویجی منتشر نمودهاند؛ و نیز طلابی که در مدارس #تخصصی_فقهی مشغول به تحصیل هستند در اخذ موضوعات پایاننامههای فقه معاصر دارای اولویت میباشند.
🔺فرآیند ثبت نام و تدوین پایان نامه:
1️⃣ مشاهده موضوعات مصوب و اسامی اساتید راهنما و مشاور، با مراجعه به کانال اطلاع رسانی معاونت آموزش حوزه علمیه قم و یا کانال دفتر فقه معاصر.
2️⃣ مراجعه به مدیریت مدارج علمی حوزه علمیه قم جهت ثبت نام، ارائه فرم موضوع شامل: (عنوان موضوع، بیان مسئله، سؤالات اصلی و فرعی) با امضای استاد راهنما، ارائه معرفی نامه: تحصیل یا تدریس دروس فقه معاصر و یا چاپ و یا پذیرش مقالات مرتبط و یا پذیرش مدارس فقهی.
3️⃣ بررسی فرم موضوع در کمیته علمی مربوطه ظرف مدت حداکثر یکماه و تأیید نهایی.
4️⃣ تدوین طرحنامه تفصیلی با نظارت استاد راهنما در مدت زمان حداکثر ۳ ماه بعد از ثبت نام (در صورت عدم ارائه در فرصت مقرر، موضوع به فرد دیگر واگذار خواهد شد).
5️⃣ بررسی طرحنامه تفصیلی در کمیته علمی مربوطه حداکثر ظرف مدت یکماه.
6️⃣ مراجعه طلبه و استاد راهنما بعد از تصویب نهایی طرحنامه با معرفینامه مدارج علمی قم، به دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز حوزه و نظام جهت انعقاد قرارداد.
7️⃣ تدوین پایان نامه سطح ۳ حداکثر ظرف مدت یکسال و سطح ۴ حداکثر ظرف مدت دو سال بعد از تصویب طرحنامه (در صورت عدم ارائه در موعد مقرر در کمیته مربوطه تصمیم مقتضی اخذ خواهد شد).
8️⃣ تعیین داوری در کمیته علمی مربوطه ظرف مدت یکماه بعد از ارائه نسخه نهایی مورد تأیید استاد راهنما به مدارج علمی قم.
9️⃣ دفاع از پایاننامه و اعمال اصلاحات احتمالی ظرف حداکثر مدت یکماه بعد از جلسه دفاع.
🔟 بررسی اثر در دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز حوزه و نظام مستقر در معاونت پژوهش حوزههای علمیه و تعیین میزان حمایتها.
🔺حمایتها:
1️⃣ نویسندگان پایاننامه:
سطح۳: از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال؛ براساس ارزیابی دبیرخانه حمایت
سطح۴: از ۶۰ تا ۱۵۰ میلیون ريال؛ براساس ارزیابی دبیرخانه حمایت
2️⃣ اساتید راهنما:
سطح۳: از ۳۰ تا ۶۰ میلیون ریال؛ بر اساس ارزیابی دبیرخانه حمایت
سطح۴: از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ريال؛ براساس ارزیابی دبیرخانه حمایت
🔺چاپ اثر:
حمایت از چاپ و انتشار اثر با نام نویسنده و تحت اشراف علمی استاد راهنما، در صورت تأیید دبیرخانه حمایت معاونت پژوهش.
🔸تذکر: حقوق معنوی اثر متعلق به نویسنده و استاد راهنما و حقوق مادی آن متعلق به مرکز مدیریت حوزههای علمیه میباشد و هرگونه چاپ و انتشار نیاز به أخذ مجوز از این مرکز دارد.
🆔 @fiqhci
هدایت شده از ۩۞﴿﷽ﷻ﴾۞۩
میدونم ممکنه دست دفتر خالی باشه و از این بحثها
ولی بنظر خودتون این ارقام برای طلابی که قراره چندین ماه وقت خودشون را صرف یک کار پژوهشی بکنند توهین آمیز نیست؟
درسته طلبه ها الان وضعیت نابسامان مالی دارند، ولی قرار نیست شما هم از آب گل آلود ماهی بگیرید ، هر چی باشه اونها هم هم لباس شما هستند، حداقل از شما توقع دیگری میره
957K
♻️ پاسخ مدیر دفتر فقه معاصر به سوالات عزیزان
♻️ با افتخار تلاش خواهیم کرد پاسخگوی همه سوالات باشیم، هر چند که به علت کثرت مراجعات ممکن است کمی طول بکشد. از تأخیری که گاهی پیش میآید عذرخواهی میکنیم.
🔥 بحمدالله با همکار معاونت پژوهش و اعزه در آموزش قم، حمایت از پایاننامههای فقه معاصر آغاز شد. این از وعدههایی بود که هر چند با تاخیر ولی به خوبی آغاز شد.
منتظر اخبار خوب و جذاب علمی جدید در آینده نزدیک باشید... شبانهروز همه دوستداران شما در دفتر در تلاش هستند برای آنکه اندکی از بزرگی شما اعزه را جبران کنند🌹
📚 عرضه کتب دفتر فقه معاصر در نمایشگاه بینالمللی بیروت. لبنان
📚 این نمایشگاه تا هفته آینده ادامه دارد.
✅ آخرین دستاوردهای علمی فقه معاصر حوزه های علمیه را از #کانال_رسمی دفتر فقه معاصر پیگیری نمایید:
https://eitaa.com/joinchat/835584018C1dcf959a0f
هدایت شده از سطوح عالی حوزه علميه قم
✅ قابل توجه طلاب محترم سطوح عالی و خارج حوزه علميه قم
با توجه به موافقت مدير محترم حوزههای علميه (دامت بركاته) امتیازات دروس فوق برنامه سطوح عالی شامل (الفائق في الاصول، الشخص الاعتباري و تمهیدی فقه معاصر) و امتیاز تمام خوانی (محدودههای درسی) به شرح ذيل در سال تحصيلی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۲) اعمال خواهد شد؛
1️⃣ طلاب دروس #خارج که پس از شرکت در درس در امتحانات هر یک از دروس الفائق، #الشخص_الاعتباري و #دروس_تمهیدی_فقه_معاصر قبول شوند، (مشروط به اينكه اين دروس را در مقطع سطح تحصيل نكرده باشند) معادل یکسال شرکت در درس خارج بوده و نمره ایشان برای یک مصاحبه شفاهی درس خارج منظور میگردد.
2️⃣ طلاب پایه ٩ و ۱۰ نظام #جدید یا #قدیم که در دروس تمهیدی فقه معاصر شرکت و در امتحان يك درس تمهيدی فقه معاصر قبول شوند ۱/۵ نمره تشويقی به کمترین نمره امتحان مكاسب همان سال ایشان و ۱/۵ نمره تشويقی به نمره امتحان شفاهی مكاسب ايشان به شرط كسب حداقل نمره ۱۲ اضافه خواهد شد.
3️⃣ سؤالات امتحانات کتبی رسائل و مکاسب سطوح عالی به میزان ۲۰ نمره از محدودههای الزامی و علاوه بر آن ۲ نمره تشویقی از محدودههای مطالعاتی طرح شده و طلابی که تمام محدودهها را طبق ضابطه مرکز مدیریت خواندهاند در تمامی نوبتهای امتحانی سطوح عالی امکان بهرهمندی از امتیاز نمره تشویقی را خواهند داشت.
@sotohaali
♻️ بحمدالله با همکاری و همدلی مسئولین محترم آموزش و عزیزان سطوح عالی قم، مسائل اداری مربوطه با نظم در حال انجام است. که جای تقدیر بسیار دارد.
♻️ عزیزان عنایت میفرمایند که کارهای جدید اداری در سطح گسترده نیاز به هماهنگیهای بین بخشی دارد و این امر در برخی موارد بیش از آنکه تصور میرود زمانبر است که شاید گاهی سبب نگرانی عزیزان میگردد ولی اگر از روندهای اداری با اطلاع باشید، تا حدی این روند را طبیعی میدانید. هر چند که معتقد هستیم که بهینه سازی همواره امکانپذیر و مطلوب میباشد.
♻️ همه طلاب و اساتید محترم مطمئن باشند که اعضای محترم شورای عالی، مدیر محترم حوزههای علمیه و اکثر مدیران محترم، دغدغه ارتقای علمی و بهروز بودن و تاثیرگذار بودن طلاب را دارند، اما برای کار عمیق گسترده، که جدید است خیلی نکات را باید لحاظ نمود. اگر گاهی میبینید دغدغه شما در کانال دفتر فقه معاصر، دیرتر جواب میگیرد، هرگز نگران نباشید. اینجا در دفتر فقه معاصر در ارتقاء زیرساختها و رفع دغدغههای شما شبانه روز نمیشناسیم و هرگز و هرگز کاری ضعیف، کُند و رها نخواهد شد. هر چند که تا به نتیجه نهایی نرسد اعلامی نشود.
♻️ این موضوع امتیازات برای دروس #اضافه از برنامه عادی، هم زمان اعمال آن، آخر سال تحصیلی بود و لذا چند بار که بین سال مطرح شد، نگرانی نبود و مسئولین محترم هم مشغول امور اولولیتدار دیگری بودند و بحمدالله در وقت آن، نهایی و اعلام گردید.
♻️ راه بزرگی را با هم شروع کردیم و حتما با لطف حق تعالی و عنایت اهل بیت علیهم السلام به بیش از آنچه توقع داریم خواهیم رسید.
🔥 سوال: چند ماه در کانال فقه معاصر خبری نبود، کجا بودید⁉️
جواب:
1⃣ کتب جدید فقهی و تخصصی دانش آماده شده که به ترتیب برای فروش عرضه خواهد شد که وقت گیری بسیاری داشته است.
2⃣ زیرساختهای بسیاری برای کارهای عمیق و جدید علمی فراهم شده که زمینه رشد طلاب محترم را فراهم مینماید.
3⃣ امکان حمایت واقعی از آثار فاخر علمی بین المللی را فراهم کردیم و خبر جذاب جدیدی را به زودی درباره مقالات بین المللی منتشر خواهیم کرد که در تولیدات علمی جدید تاثیرگذار است.
4⃣ روند حمایت از پایاننامههای فقه معاصر کاملا اجرایی شد و با همکاری معاونت پژوهش و سطوح عالی قم کار به نحو صد در صدی در حال انجام است. و پایاننامههای مختلف در حال تدوین میباشند که خود نوید دهنده آیندهای پر ثمر در این زمینه میباشد.
5⃣ در سطح حاکمیت، به لطف الهی قوت علمی اساتید همکار و حلقههای علمی متعدد باعث تاثیرگذاری مستقیم در قوانین و لوایح گردیده است که از دستاوردهای بزرگ دفتر فقه معاصر محسوب میگردد.
6⃣ شورای علمی دفتر فقه معاصر مانند گذشته با نظمی مثال زدنی در حال تدوین متون جدید علمی میباشد.
7⃣ معرفی دستاوردهای حوزه علمیه و نشر آثار علمی تولید شده در سطح جهان اسلام بسیار خوب انجام شد و در ماههای آینده با قوت بیشتر ادامه خواهد داشت.
✅ آنچه مشهود عمل نمودن حوزه به وعدههای خود بیش از گذشته میباشد: توسعه و تعمیق و حمایت از دروس فقه معاصر، حمایت از عمق دروس فقهی رایج و تمامخوانی، حمایت از پایاننامههای فقه معاصر، تعدد امتحانات و رفع دغدغه محدودههای امتحانی و.... چند نمونه محدود آن است.
این روند ما را امیدوار می سازد که کارهای علمی بزرگتر در سطح بینالملل را هدفگذاری نماییم.💯