8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۞ وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَالْجَارِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَن كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا
و خدا را بپرستید. و هیچ چیز را همتاى او قرار ندهید. و به پدر و مادر، نیکى کنید. همچنین به خویشاوندان و یتیمان و مستمندان، و همسایه نزدیک، و همسایه دور، و دوست و همنشین، و واماندگان در سفر، و بردگانى که مالک آنها هستید. زیرا خداوند، کسى را که متکبّر و فخرفروش است، (و از اداى حقوق دیگران سرباز مى زند،) دوست نمى دارد. (نساء/36)
@Rahasho
#والدین #شرک #نیکی
امام علی علیه السلام : بنده بايد از پروردگارش بترسد! خويشتن را اندرز دهد، توبه را مقدّم دارد، و بر شهوات خود چيره شود; زيرا مرگ او، از نظرش پنهان است و آرزويش او را فريب مى دهد; شيطان همواره مراقب اوست و گناه را در نظرش جلوه مى دهد، تا مرتکب شود; و او را در آرزوى توبه نگه مى دارد، تا آن رابه تأخير اندازد و هنگامى که مرگ بر او هجوم مى آورد در غافلترين حالت باشد! اى واى بر انسان غافلى که عمرش حجتى بر ضدّ اوست! (و در قيامت گواهى مى دهد که همه امکانات در اختيار او بود امّا از آن بهره نگرفت) و واى به حال انسانى که روزگارش (که بايد سرچشمه سعادت او شود) او را به شقاوت کشاند! از خداوند سبحان مى خواهيم که ما و شما را از کسانى قرار دهد که هيچ نعمتى آنان را مست و مغرور نمى سازد و هيچ هدفى آنها را از اطاعت فرمان پروردگار باز نمى دارد و بعد از فرا رسيدن مرگ، پشيمانى و اندوه به آنان روى نمى آورد.
📚نهج البلاغه خطبه ۶۴
@Rahasho
#توبه #غفلت #مرگ
🔰وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
🔰و کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده اند ـ البتّه هیچ کس را جز به اندازه تواناییش تکلیف نمى کنیم ـ آنها اهل بهشتند. و جاودانه در آن خواهند ماند. (اعراف/42)
@Rahasho
#ایمان #عمل_صالح #امتحان
تنها نیستیم!.mp3
4.95M
سستى و تنبلى
در آيهى ٧ سوره انشراح مىخوانيم: «فَإِذا فَرَغْتَ فَانْصَبْ»
«(اى پيامبر!) هنگامى كه از كارى فارغ شدى به كار ديگرى بپرداز.»
هدف از اين دستور اين است كه انسان را از استراحت مطلق بعد از كار مهم باز دارد، چرا كه بيكارى و فراغت، مايهى خستگى و كم شدن نشاط و زمينه فساد و تباهى و انواع گناهان مىگردد.
چنانكه آمارهاى جنايات و اعتياد نشان مىدهد سطح جرايم هنگام تعطيلات و بيكارى گاهى تا هفت برابر بالا مىرود. بر همين اساس در روايات اسلامى به كار و كوشش سفارش اكيد شده و از سستى و بى حوصلگى نهى شده است به عنوان نمونه:
١- امام صادق عليه السلام مىفرمايد: كارگر پاداش رزمنده را دارد.
٢- همچنين فرمودند: «از كسالت و بى حوصلگى دورى كن زيرا اين دو تو را از بهرهات در دنيا و آخرت باز مىدارند.»
٣- نيز آن حضرت عليه السلام فرمودند: «كسى كه در مورد امورى كه زندگيش را تامين مىكند، بىحوصله و سست باشد، در چنين كسى خيرى در مورد دينش نيست.»
٤- امام موسىبن جعفر عليه السلام مىفرمايد: «همانا خداوند متعال بنده پر خواب بيكار را دشمن دارد.»
٥- نيز آن حضرت فرمودند: «از بىحوصلگى و سستى بپرهيز زيرا اگر بىحوصلگى كنى دنبال كار نمىروى و اگر سستى كنى حق (خود و ديگران) را ادا نمىكنى.»
٦- اميرمؤمنان عليه السلام فرمود: «نتيجه بى حوصلگى و سستى فقر و تهيدستى است.»
دست نیاز به سوى مردم دراز كردن شخصيت انسان را خورد مىكند و به دنبال آن موجب گناهانى مىشود؛ رسول اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: «درخواست از مردم از زشتىها است.»
بنابراين بيكارى وسستى هم موجب فقر وهم زمينهاى براى گناه است.
@Rahasho
#گناه #زمینه_های_گناه #تنبلی
🔰قُل لِّعِبَادِيَ الَّذِينَ آمَنُوا يُقِيمُوا الصَّلَاةَ وَيُنفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَ يَوْمٌ لَّا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خِلَالٌ
🔰به بندگان من که ایمان آورده اند بگو نماز را برپا دارند. و از آنچه به آنها روزى داده ایم، پنهان
و آشکار، انفاق کنند. پیش از آن که روزى فرارسد که در آن، نه داد و ستدى است، و نه دوستى. (نه با مال مى توانند از کیفر خدا رهایى یابند، و نه با پیوندهاى مادى.)
(ابراهیم/31)
@Rahasho
#نماز #انفاق #قیامت