کلید فرج چیست؟برای امام زمان عج دعا کنیم،اما شاید مهمتر از دعا این است که بدانیم کلید فرج چیست و قدمی برداریم
رهبر انقلاب:
«همه امت اسلام باید مسئله فلسطین را مسئله خود بداند.این کلید رمزآلودی است که درهای فرج را به روی آنها میگشاید» #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@seraj_khabari
در مورد نحوه شهادت #شهید_فهمیده به نقل از چندین شاهد عینی مستند پخش شده.از خانم خبرنگار بیبیسی که با ادعای یک حرف در گوشی پست صحنه،نحوه شهادتو زیر سؤال میبرن،دعوت کنیم سراغ آرشیو بیبیسی از کشتار ایرانیان توسط انگلیس درسال۱۲۹۶-حدود ۱۰م نفر-که جمعیت ایرانو به نصف کاهش داد برن
@seraj_khabari
💢دموکراسی آمریکا
ترامپ گفته تقلب شده. رأیها رو به لطف یه نوشیدنی مجانی از مردم گرفتن. یه سری هم ریختن تو خیابون. خروجی انتخابات هم امثال ترامپه. بعد اینجا به ما میگن از دموکراسی آمریکا الگو بگیریم! همونا که همین کارا رو تو ایران کردن،همونا که نه ظرفیت برد دارن نه ظرفیت باخت
@seraj_khabari
♦️ قتل عُمر بن خطاب در ماه ذيالحجة بوده است، نه ربیعالأول؛
تاریخ قتل عُمر بن خطاب در تمام منابع تاریخی -اعم از شیعه و سنی- بدون استثناء در ماه ذیالحجه و در روزهای آخر این ماه گفته شده است.
اختلاف اقوال در تعیین دقیق روز است؛ روز زخمی شدن و روز فوتش.
خنجر خوردنش را اکثر قریب به اتفاق مورخان و تقریباً به اجماع، در بامداد روز چهارشنبه ٢٦ ذیالحجه سال ٢٣ق گفتهاند.
و فوتش را اغلب سه روز پس از زخمی شدنش دانستهاند.
شروع خلافت عثمان را نیز همگی در ابتدای ماه محرّم گفتهاند.
بهرحال شهرت جرح و قتل عُمر بن خطاب در ماه ربیعالأول، پایه و استنادی علمی ندارد و بر خلاف اجماع مورخان و لذا فاقد اعتبار است.
📚 موسوعة التاريخ الإسلامي ٤: ٢٩٩ و ٣٠٠.
ــــــــــــــــــــ
❖ جهت تسهیل مراجعه به منابع، عنوان برخی منابع کهن و نیز برخی منابع میانی و متأخر که به ذکر تاریخ قتل عمر بن خطاب یا تاریخ شروع خلافت عثمان پرداختهاند در پی آمده است:
- الطبقات الكبرى (ابن سعد، ٢٣٠ق)، ج٣، ص٣٦٤ و ٣٦٥؛
- تاریخ خليفة بن خياط (٢٤٠ق)، ص١٠٩؛
- التاريخ الصغير (بخاري، ٢٥٦ق)، ج١، ص٧٥؛
- أنساب الأشراف (بلاذري، ٢٧٩ق)، ج١٠، ص٤٣٩؛
- تاريخ اليعقوبي (٢٨٤ق)، ج٢، ص١٥٩؛
- المعجم الكبير (طبراني، ٣٠٦ق)، ج١، ص٧٠، ح٧٢، ٧٣ و ٧٤؛
- تاريخ الطبري (٣١٠ق)، ج٣، ص٢٦٥ و ٢٦٦؛
- همان، ج٤، ص١٩٣؛
- التنبیه والإشراف (معسودي، ٣٤٦ق)، ص٢٥٠ و ٢٥٣؛
- مروج الذّهب (مسعودي، ٣٤٦ق)، ج٢، ص٣٠٤ و ٣٣١؛
- مسار الشيعة (شيخ مفيد، ٤١٣ق)، ص٢٣؛
- الإستيعاب (ابن عبد البر، ٤٦٣ق)، ج٣، ص١١٥٢؛
- تاريخ مدينة دمشق (ابن عساكر، ٥٧١ق)، ج٤٤، ص٤٦٤ و ٤٦٧؛
- الكامل في التاريخ (ابن أثير، ٦٣٠ق)، ج٣، ص٥٢؛
- وفيات الأعيان (ابن خلكان، ٦٨١ق)، ج٣، ص٤٣٩؛
- العدد القوية لدفع المخاوف اليومية (علي بن يوسف حلي(برادر علامه حلي)، حدود ٧٠٥ق)، ص٣٢٨؛
- الوافي بالوفيات (صفدي، ٧٦٤ق)، ج٢٢، ص٣٠٤؛
- البداية والنهاية (ابن كثير، ٧٧٤ق)، ج٧، ص١٥٥ و ١٥٦؛
- مجمع الزوائد (هيثمي، ٨٠٧ق)، ج٩، ص٧٩؛
- فتح الباري (ابن حجر عسقلاني، ٨٥٢ق)، ج٩، ص١٥؛
- المصباح (جُنة الأمان الواقية وجَنة الإيمان الباقية) (شيخ إبراهيم كفعمي،٩٠٥ق)، ص٥١١ و ٥١٥؛
- بحار الأنوار (علامه مجلسي، ١١١١ق)، ج٥٥، ص٣٧٢؛
- الكُنى والألقاب (شيخ عباس قمي، ١٣٥٩ق)، ج٣، ص١٦٧؛
- مستدرك سفينة البحار (شيخ علي نمازي شاهرودي، ١٤٠٥ق)، ج٢، ص٢١٦؛
@Yusufi_Gharawi
@seraj_khabari
1⃣ مجموع اعتبار لازم برای تکمیل مسکن مهر/۱۱۵۰۰ میلیارد
2⃣ بازپرداخت اقساط مسکن مهر توسط مردم/حدود ۱۵۰۰۰ میلیارد
3⃣ مسکن مهر تکمیل نشده،پول مردم در دست بانک جهت (کار تجاری!!)انباشته شده
4⃣ عباس #آخوندی امروز: افتخار میکنم یک واحد مسکن مهر تحویل ندادم
به عباس آخوندی معترضیم و از لیبرالیسم متنفریم. مسبب مشکلات طبقه متوسط و مستضعف جامعه همین تفکر است. مسکن مهر برای کدام طبقه ساخته شده بود؟ لیبرالیسم با آن طبقه دشمن است. پس ما هم با لیبرالیسم دشمنیم
https://t.co/Z9itWwdIAF
@seraj_khabari
درسته که روحانی تمام دستاوردهای دولت احمدینژاد،اعم از هستهای،فضایی،مسکن مهر و... رو به باد داد و دلارو به قلههای افتخار رسوند. اما امروز موفق شد یکی از آرزوهای احمدینژاد(ورود زنان به ورزشگاه)رومحقق کنه. اینو به جای همه اونا قبول کنیم. رئیسجمهوره درست نیست همش تیکه میندازین 😂
https://t.co/8pRUvwdSvV
@seraj_khabari
پرسش :
در کتاب تحف العقول از امام رضا(ع) نقل شده که «کسی نباید دست کسی را ببوسد زیرا این کار نمازگزاردن بر اوست». (تحف العقول، چاپ قم، ص450)
آیا این حدیث از نظر سند دارای اعتبار است؟ آیا بوسیدن دست والدین ، معلمان و علما حرام است؟
پاسخ:
بوسیدن دست والدین و معلمان و دانشمندان و علما ، یکی از سنت های پسندیده در میان مسلمانان و ایرانیان است. اما بوسیدن دست صاحبان قدرت و افراد مال اندوز که به معنای تایید ظلم یا تمجید دنیاپرستی است بی تردید کاری ناشایست است.
روایتی که از امام رضا(ع) نقل می شود از نظر سند ، ضعیف است یعنی سند محکمی نداریم که آن حضرت واقعا چنین فرموده باشند. ضمنا این روایت از نظر محتوایی نیز قابل استناد نیست زیرا:
نخست: روایتی که از در کتاب تحف العقول از امام رضا(ع) نقل شده است «مُرسَل» یعنی «فاقد سند متصل» است بنابراین نمی توان با استناد به آن «حرام بودنِ دستبوسی» را استنباط کرد.
دوم: محتوای این روایت با روایات متعدد دیگری که دستبوسی را در برخی از موارد روا دانسته اند تعارض دارد. مثلا روایاتی که درباره بوسیدن دست رسول الله(ص) و اهل بیت(ع) وجود دارد و کلینی(ره) برخی از این احادیث را در کتاب «الکافی» در باب «التقبیل» و ابواسماعیل بخاری در کتاب «الادب المفرد» باب «تقبیل الید» گردآوری کرده اند.
به عنوان نمونه در حدیثی با سند صحیح از امام صادق(ع) نقل شده است که «لَا يُقَبَّلُ رَأْسُ أَحَدٍ وَ لَا يَدُهُ إِلَّا يَدُ رَسُولِ اللَّهِ ص أَوْ مَنْ أُرِيدَ بِهِ رَسُولُ اللَّهِ ص » یعنی « {سزاوار است} دست یا سر کسی را نبوسند مگر پیامبر خدا یا کسی که دست و سرش را به نیتِ {تکریمِ } پیامبر (ص) می بوسند»(الکافی، چاپ اسلامیه، ج2، ص185).
سوم: در کتب تاریخ و ادبیات نقل شده است که برخی از مردم دست پیامبر(ص) را می بوسیدند و آن حضرت مانع نمی شدند.(المغازی، واقدی، ج2، صص:592-593 و العقد الفريد ، ابن عبد ربه ، ج2، ص281 )
همچنین نقل شده است که فاطمه(س) در هنگام استقبال از پیامبر(ص) ، از جای بر می خاستند و دست آن حضرت را می بوسیدند(بشارة المصطفى لشيعة المرتضى ، چاپ نجف، ج2، ص: 253)
چهارم: اگر دستبوسیِ بندگان خدا همانند «پرستشِ بندگان خدا» و «نوعی شرک» باشد ، چگونه ممکن است چنین شرکی درباره پیامبر(ص) و ائمه(ع) جایز باشد؟! به بیان دیگر اگر بوسیدنِ دست مانند سجده کردن و پرستش باشد بوسیدن دست همه بندگان - حتی پیامبران و امامان- حرام خواهد بود زیرا «شرک» و «پرستش غیرخدا» استثنا بر نمی دارد.
پنجم: اینکه در روایت داریم که «روا نیست دست یا سر کسی بوسیده شود مگر آنکه نیت انسان از این کار ، احترام به رسول الله(ص) باشد» ، لزوما به معنای «حرام دانستنِ بوسیدنِ دست دیگران» نیست بلکه می خواهد «سنت اسلامی» را مورد تاکید قرار دهد. در واقع سنت اسلامی اینست که مومنان فقط دست « کسانی که از نسل پیامبر (ص) یا دارای بخشی از علم و فضایل آن حضرت هستند» را ببوسند. یعنی قاعدتا بوسیدن دست دیگران باید مکروه باشد و می دانیم که «مکروه» با «حرام» فرق دارد.
ششم: دست بوسی ، تنها در صورتی حرام است که به معنای «سجده» و «پرستش» باشد یا «تمجید از طاغوت ها و نمادهای زر و زور و ظلم» به شمار آید یا «مفسده دیگری» داشته باشد. در موارد دیگر ، دلیلی برای حرام نامیدن آن نداریم و حداکثر اینست که در برخی از موارد مکروه باشد.
هفتم: با توجه به مقام والای علم و عمل صالح در اسلام و با توجه به تأکید اسلام بر حق شناسی و سپاسگزاری نسبت به کسانی که بر گردن ما حقوقی دارند، شاید بتوان گفت بوسیدن دست برخی از افراد همانند والدین ، معلمان ، علما و دانشمندان - اگر به نیت احترام و تکریمِ آنان باشد کاری پسندیده است. البته بوسیدن دست فرعون ها و قارون ها که نمادهای طاغوت و زر و زور هستند نارواست.
کانال بررسی روایات و احادیث:
@shenakhtehadis
@shenakhtehadis
✍ محمدجواد محمدزاده
۱/۱ بعد از چندباری که خانم بدون روسری میدیدم و سکوت میکردم تصمیم گرفته بودم یه بار تذکر بدم، ببینم نهایتش چه اتفاقی میافته. بالاخره یا به بحث و جدل میکشه . یا تاثیر میگذاره. به یک بار امتحان میارزه.
دیشب با همسر و دخترک تو ماشین بودیم که یک آقای موتورسوار و همسرش رو دیدیم....
۲/۱ متوجه شدم خانم بدون حجابه. خانمه داشت کلاه بلوز و کاپشن شوهرش رو روی سرش قرار میداد. دو سه تا کلاه روی هم بود. در حال حرکت به موتور نزدیک شدم. بعد از چندتا بوق و جلب توجه، به خانم گفتم شما هم یک چیزی سرت کن. خانمه با عصبانیت گفت شما مشکلی داری؟ گفتم بله....
۳/۱ اما شوهرش با خنده، گفت چشم و همسرش رو آروم و متقاعد کرد که شالی که از روی سرش افتاده بود رو سرش کنه.
جلوتر ازما رفتند.
جلوتر که کنار داروخانه نگه داشتم دیدم دارند برمیگردن. حس کردم شاید بخوان همسر و دخترم که تو ماشین هستند رو اذیت کنند.برگشتم سمت ماشین بیام که اومدندجلوی من.
۴/۱ خانمه با اعتراض گفت اگر من به همسر شما بگم روسریشو برداره کار خوبی کردم؟ که گفتم نه. دوتا بحث جداست اینها. مجددا شوهره خانمش رو دعوت به سکوت کرد و با آرامش بهم گفت ما میتونستیم مثل خیلیها که تو اینستاگرام هستند برخورد بدی کنیم اما شما تذکر دادی و گفتیم چشم.
۵/۱ مرد محترمی بود.خانمش هم دیگه چیزی نگفت. خلاصه اولین مورد تذکر ما بدون سوژهی
دوربین_ما_اسلحه_ما شدن گذشت. همسرم میگفت حالا اینها محترم بودند. اگر یکی دعوایی باشه یا بخواد فیلم بگیره چی؟ که گفتم خب ما هم ازش فیلم میگیریم.
تجربهی خوبی بود.خدا بپذیره از ما.شما هم امتحان کنید.
@seraj_khabari
پرسپولیس، نماینده کشورمان موفق شد تا فینال آسیا برسد. خداقوت به هرکسی برای این تیم زحمت کشید. مردم قدرشناس زحمات آنها هستند🌹
@seraj_khabari