🔹 تعامل بین منابع طبیعی و محیط زیست افزایش یابد/ نمایشگاه محیط زیست، فرصتی برای نمایش دستاوردهای منابع طبیعی
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه محیط زیست، با تاکید بر اهمیت این رویداد در معرفی توانمندیهای بخش محیط زیست، بر ضرورت افزایش حضور و مشارکت فعالتر سازمان منابع طبیعی در این نمایشگاهها تأکید کرد.
🔹 علی تیموری با اشاره به سابقه حضور سازمان منابع طبیعی در نمایشگاه محیط زیست، گفت: این نمایشگاه فرصتی است تا صنایع مختلف فعالیتهای خود را در زمینه کاهش آلودگیها و مسئولیت اجتماعی به نمایش بگذارند. سازمان منابع طبیعی نیز با اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت و فعالیتهای گسترده در حوزه آبخیزداری، بیابانزدایی و احیای جنگل، سهم قابل توجهی در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست دارد.
🔹 وی همچنین بر لزوم افزایش تعامل بین دو سازمان منابع طبیعی و محیط زیست تأکید کرد و گفت: با توجه به این که سازمان منابع طبیعی مسوولیت حفاظت از زیستگاههای حیات وحش و سازمان محیط زیست متولی حفاظت از حیات وحش است، میتوانیم با همکاری یکدیگر دستاوردهای بیشتری را در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست کسب کنیم.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی با بیان این که سازمان منابع طبیعی دارای ظرفیتهای بالایی در حوزههایی مانند آبخیزداری، بیابانزدایی و جنگلداری است، پیشنهاد داد که در نمایشگاه آینده، پنل تخصصی برای معرفی این فعالیتها در نظر گرفته شود.
🔹 تیموری با اشاره به طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، بر تداوم فعالیتهای نهالکاری و درختکاری حتی پس از اتمام این طرح تاکید کرد.
🔹 وی بر ضرورت افزایش مشارکت بخش خصوصی در فعالیتهای حوزه منابع طبیعی تأکید کرد و از آمادگی سازمان برای همکاری با صنایع در زمینه تولید و نگهداری نهال خبر داد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی با بیان این که دو سازمان منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست دارای ماموریتهای مکمل هستند، خواستار افزایش همکاریهای مشترک بین این دو سازمان در حوزههای مختلف از جمله حفاظت از زیستگاههای حیات وحش و مدیریت منابع آب شد.
🔹 در این بازدید، سرپرست سازمان منابع طبیعی بر ضرورت برگزاری جلسات هماهنگی فیمابین معاونتهای تخصصی سازمان منابع طبیعی برای برنامهریزی بهتر جهت حضور در نمایشگاههای آتی تاکید کرد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برگزاری هفتمین جلسه شورای راهبری حفاظت در سازمان منابع طبیعی
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در هفتمین جلسه شورای راهبری حفاظت سازمان، حفاظت از عرصه های منابع طبیعی را از وظایف مهم و اصلی سازمان برشمرد و افزود: در حال حاضر تثبیت وضع موجود عرصه ها در اولویت کار قرار دارد و سایر وظایف بدنبال آن پیگیری می شود.
🔹 علی تیموری کلیه اختیارات سازمان در بخش حفاظت فیزیکی را به فرماندهی یگان حفاظت محول کرد و از یگان خواست نهایت تلاش خود را برای صیانت از منابع طبیعی بکار گرفته و عملکرد یگان حفاظت را بصورت هفتگی مستقیم به وی اعلام نمایند.
🔹 وی در ادامه به حضور مستمر در عرصه جنگلی و نظارت بر عملکرد شرکت های حفاظتی تاکید و خاطر نشان کرد: یگان حفاظت با استفاده از توان نیروی انتظامی در استان ها نسبت به ارتقاء عملکرد یگان اقدام نماید.
🔹 پیگیری سختی کار نیروهای حفاظتی، پیگیری امورات مربوط به مصدومین و مجروحین اعم از نیروهای سازمانی و مردمی و تمرکز بر سامانه های رصد و پایش حفاظتی از سوی یگان از دیگر موارد مهمی بود که سرپرست سازمان منابع طبیعی بر آن تاکید داشت.
🔹 در ادامه این نشست حسین میررجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی با اشاره به تهیه طرح حفاظت از جنگل ها و مقابله با قاچاق چوب از سایر بخش های فنی سازمان خواست نقطه نظرات پیشنهادی خود را برای بهینه سازی و ارتقاء سطح حفاظت از جنگل ها و مراتع اعلام نمایند.
🔹 نقی شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی نیز در این نشست بر نظارت مستمر بر قراردادهای حفاظتی تاکید کرد و روش جدید استحصال چوب با تولید چیپس، فرآیند کنترل و نظارت را با چالش مواجه کرده که باید تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شود.
🔹 در ادامه نشست سیدناصرالدین عمادی مشاور سازمان در امور حفاظت از جنگل ها با قرائت مصوبات جلسه قبل به برگزاری روز ملی جنگلبان در شانزدهم بهمن ماه امسال اشاره کرد و از مدیران خواست به روز حفاظت و قانون در روز شمار هفته منابع طبیعی با توجه به اهمیت موضوع توجه لازم داشته باشند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 طرح مدیریت پایدار جنگل، تفکر اکوسیستمی است
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشستی ویژه با مدیران کل و مسئولان حوزه جنگل استانهای شمالی، بر ضرورت حفاظت، توسعه و احیای جنگلهای هیرکانی تاکید کرد.
🔹 این نشست که با حضور معاون امور جنگل سازمان و مدیران کل دفاتر ستادی این معاونت برگزار شد، فرصتی برای طرح مسائل، مشکلات و ارائه راهکارهای پیش روی جنگلهای شمال کشور بود.
🔹 علی تیموری در این نشست، ضمن تاکید بر اقتدار مدیریتی سازمان منابع طبیعی و اهمیت اجرای دقیق قوانین، به طرح مدیریت پایدار جنگل به عنوان یک رویکرد اکوسیستمی اشاره کرد.
🔹 وی بر لزوم آموزش نیروهای یگان حفاظت به عنوان یکی از اولویتهای اصلی سازمان تاکید نمود.
🔹 در این نشست، مدیران کل و مسئولان حوزه جنگل استانهای شمالی نیز نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص مسائل و چالشهای پیش روی جنگلهای هیرکانی ارائه نمودند.
🔹 شایان ذکر است، تیموری در این سفر، از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات حوزه جنگل در استانهای شمالی قرار گرفت و دستورات لازم جهت رفع این مشکلات را صادر نمود.
🔹 در مجموع، نتایج این نشست نشان میدهد که مسئولین سازمان کماکان عزمشان برای حفظ و توسعه پایدار جنگلهای هیرکانی جدیست.
🔹 اجرای طرحهای مدیریت پایدار، تقویت نیروهای حفاظتی و تنوعبخشی به اقتصاد جنگلها، گامهای مهمی در جهت تحقق این هدف محسوب میشوند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 جنگلکاری، ضرورتی برای مدیریت پایدار منابع طبیعی
✍ هادی قاسمی
رئیس کمیته فنی معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 جنگلکاری یکی از ابزارهای کلیدی برای مقابله با چالشهای زیستمحیطی در کشور به شمار میآید. با توجه به بحران کمآبی، فرسایش خاک و افزایش دما در بسیاری از مناطق، توسعه جنگلها میتواند نقشی بیبدیل در بهبود وضعیت زیستمحیطی و تقویت منابع طبیعی ایفا کند.
🔸 جنگلکاری و حفظ رطوبت خاک
🔹 جنگلها از طریق جلوگیری از تبخیر سطحی و افزایش نفوذ آب به لایههای زیرین خاک، باعث حفظ رطوبت و تقویت منابع آبی میشوند. سیستم ریشهای درختان، ساختار خاک را بهبود میبخشد و به آن توانایی بیشتری برای نگهداری آب میدهد. این امر بهویژه در مناطقی مانند آذربایجان غربی که با کاهش سطح آبهای زیرزمینی مواجه هستند، اهمیتی حیاتی دارد.
🔹 بهعنوان نمونه، تجربه مدیریت منابع طبیعی در استان آذربایجان غربی نشان داده است که پروژههای جنگلکاری در حوزههای آبخیز، مانند باراندوزچای، تأثیرات مثبتی بر کاهش رواناب سطحی و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی داشتهاند. این تجربه میتواند بهعنوان یک الگوی موفق در سایر مناطق کشور مورد استفاده قرار گیرد.
🔸 نقش جنگلکاری در تلطیف هوا و کاهش آلودگی
🔹 جنگلها از طریق تعرق و تولید بخار آب به جو، به خنک شدن محیط و کاهش اثرات گرمایش جهانی کمک میکنند. علاوه بر این، جنگلها با جذب دیاکسید کربن و تولید اکسیژن، کیفیت هوا را بهبود میبخشند. در مناطقی که با پدیدههایی مانند ریزگردها مواجه هستند، جنگلکاری میتواند به کاهش گردوغبار و افزایش سلامت عمومی کمک کند.
🔸 ضرورت توجه به جنگلکاری در ایران
🔹 در کشوری مانند ایران که با چالشهای زیستمحیطی متعددی روبهروست، جنگلکاری باید بهعنوان یک راهبرد بلندمدت و ملی در نظر گرفته شود. این اقدام نهتنها به حفظ منابع طبیعی کمک میکند، بلکه میتواند زمینهساز توسعه پایدار و بهبود معیشت جوامع محلی نیز باشد.
🔹 نگارنده معتقد است که توسعه پروژههای جنگلکاری، بهویژه در مناطق بحرانی، نیازمند همکاری همهجانبه بین دولت، نهادهای علمی، و مردم است.
🔹 یادمان باشد که جنگلکاری، یک سرمایهگذاری است که منافع آن برای نسلهای آینده بهوضوح قابلمشاهده خواهد بود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تاکید سرپرست سازمان منابع طبیعی در ارائه آمار و اطلاعات شفاف به افکار عمومی
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بیست و یکمین جلسه تبیین سیاست های معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان گفت: سازمان منابع طبیعی یک سازمان فنی و کارشناسی است و آمار و اطلاعاتی که از سوی این سازمان به افکار عمومی می رسد باید متقن، شفاف و کارشناسی شده باشد.
علی تیموری از وجود بیش از ۱۴ میلیون هکتار کانون های بحرانی بیابان زا در کشور خبر داد و افزود: در بیابانی شدن سرزمین عوامل متعددی دخیل هستند که بخش قابل توجه ای از آن به مدیریت تالاب ها و اراضی کشاورزی برمی گردد.
🔹 تیموری همچنین یاد آور شد: ۸۸۰ هزار هکتار از ۱۴ میلیون هکتار کانون های بحرانی بیابانی مربوط به تالاب هاست که تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است و در این زمینه با این سازمان نشست هم افزایی خواهیم داشت تا بحران ها مدیریت شود.
🔹 وی با بیان اینکه در حوزه بیابان زدایی با مشارکت مردم اتفاقات خوبی را شاهد هستیم، به برنامه هفتم توسعه دولت اشاره کرد و افزود: در پنج سال پیش رو با برش های استانی و میزان مشارکت استان ها اقدامات را در حوزه بیابان با مطالعات و برنامه ریزی پیش خواهیم برد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی در ادامه خاطر نشان ساخت: منشاء بسیاری از چالش ها در حوزه بیابان زدایی و پدیده ریزگرد و گردوغبار از کشورهای همسایه است و برقراری ارتباط و انجام اقدامات مشترک در زمینه نهال کاری امری لازم و ضروری است که باید پیگیری شود.
🔹 تیموری سرانجام، چالش ها و مشکلات منابع طبیعی کشور را پیچیده و چند وجهی خواند و نقش و مشارکت مردم، نقش صنایع، نقش معادن و دیگر سازمان ها و نهادها را در قالب انجام تکالیف و مسئولیت اجتماعی تاثیر گذار دانست.
🔹 بر اساس این گزارش در این جلسه مدیران کل منابع طبیعی استان های جنوب کرمان و یزد در خصوص اقدامات و فعالیت بیابان زدایی با مشارکت جوامع محلی گزارش ارائه کردند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مدیریت منابع طبیعی تنها با مشارکت مردم امکان پذیر است
🔹 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور امروز - سهشنبه- در گردهمایی آموزش و ظرفیت سازی طرح "ترسیب کربن" استان های بیابانی منطقه یک کشور در ساری، مرکز استان مازندران دامنه عرصه های منابع طبیعی کشور را گسترده خواند و گفت: احیا و مدیریت منابع طبیعی تنها با همکاری مردم منطقه و انجام دوره های آموزشی قابل انجام است.
🔹 حسن وحید افزود: حرکت نکردن به سمت توسعه پایدار در سطح حوضه آبخیز و پرداختن به آمایش سیاسی به جای آمایش در حوضه آبخیزداری از مهمترین دلایل گسترش بیابانی شدن عرصه های طبیعی است.
🔹 وی با بیان این که تکلیف ۲۰ میلیون هکتار انجام عملیات آبخیزداری در برنامه هفتم توسعه از سوی منابع طبیعی فرصتی برای جلوگیری از بیابانزایی است، تصریح کرد: ۱۴ میلیون هکتار از عرصههای طبیعی کشور جزء کانون های بحرانی بیابانی و محل تولید ریزگرد است.
🔹 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: کاهش توان مراتع امروز موجب شده است که سطح اراضی بیابانی کشور از حدود ۱۳، ۱۴ میلیون هکتار به ۳۰ میلیون هکتار افزایش پیدا کند.
🔹 وحید در ادامه آموزش و ظرفیت سازی برای اجرای طرح ترسیب کربن در مناطق بیابانی و عرصه های طبیعی را ضروری دانست و گفت: در برنامه هفتم توسعه برای جلوگیری از بحران های ناشی از تغییر اقلیمی در عرصه های طبیعی برنامههای مهمی دیده شده است و مهمترین آن لایحه آبخیزداری، ترسیب کربن و آمایش سرزمین حوزه ای در منابع طبیعی با هدف مدیریت جامع است که اکنون در حال اجرا می باشد..
🔹 معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی با اشاره به ضرورت بهبود شرایط حال حاضر فرسایش خاک در کشور، افزود: ایران یک کشور با پوشش گیاهی کم است که بخش وسیعی از آن را کویر تشکیل میدهد و بر اساس برآوردهای انجام گرفته میزان فرسایش خاک بیش از ۲ میلیارد مترمکعب معادل ۱۵.۴ تن در هکتار است که عدد خوبی نیست.
🔹 وحید سرانجام خاطر نشان کرد: هماکنون ۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور به دلیل بهرهبرداری مفرط، خشکسالی، شخم و شیار، تغییر اقلیم و استفاده نکردن متوازن از توان سرزمین به مراتع ضعیف تبدیل شده و همین امر کشور را با مشکل فرسایش خاک، سیلاب و تخلیه سفرههای زیرزمینی روبرو کرده است./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 #استخدام | اطلاعیه مهم آزمون استخدامی اختصاصی معلولین
🔹 با اعلام اسامی پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون استخدامی معلولین که در سالجاری و برای اولین بار و اختصاصاً جهت افراد دارای معلولیت برگزار شد، اداره کل امور اداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با صدور اطلاعیه ای صرفاً برای جذب در استانهایی که سهمیه معلولین برای آنان تخصیص یافته است از پذیرفته شدگان مرحله اول این آزمون جهت مصاحبه شغلی دعوت می کند.
🔹 استان هایی که در اولین آزمون اختصاصی استخدام معلولین دارای سهمیه بوده اند شامل ستاد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و استان های لرستان، فارس، همدان، کرمان، آذربایجان شرقی، بوشهر، سمنان، سیستان و بلوچستان، قزوین، یزد و کهگیلویه و بویراحمد هستند که معرفی شدگان مرحله اول می بایست از تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵ لغایت ۱۴۰۳/۱۰/۱۸ جهت مصاحبه شغلی شخصا به محل های پذیرفته خدمت مراجعه نمایند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 فراخوان هفتمین جشنواره ملی جنگلبان و جاننثاران منابع طبیعی
🔹 حمد و سپاس خداوند یکتا، که فرصت خدمت به منابع طبیعی که همانا بستر حیات و توسعه پایدار جوامع بشری است را عطا فرمود تا بدینوسیله شکرگزار نعمات بی دریغش باشیم.
🔹 هفتمین جشنواره ملی جنگلبان و جان نثاران منابع طبیعی را برای ارج نهادن بر مجاهدت ها و از خودگذشتگی جنگلبانان تلاشگر سرزمین ایران اسلامی آغاز می کنیم تا بتوانیم ادامه دهنده راه و طریقت سبز آنها باشیم.
🔹 از تمامی نیروهای حفاظتی سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور شامل جنگلبانان رسمی، پیمانی، قراردادی و شرکتی که بصورت میدانی در عرصههای منابعطبیعی در حال خدمت و اجرای ماموریت میباشند، درخواست می کنیم تا با شرکت داوطلبانه خود در "بخش انتخاب جنگلبان نمونه" غنابخش این جشنواره باشند.
🔹 برای شرکت در بخش انتخاب جنگلبان نمونه، به وب سایت www.iranianrangers.ir مراجعه کنید و ضمن مطالعه دقیق شاخص ها و معیارهای انتخاب، فرم ثبت نام را از وب سایت دانلود نموده و پس از تکمیل دقیق فرم و مستندات، فرم و اطلاعات خود را مجددا از طریق همین وبسایت ارسال فرمایید.
با ما در این مسیر سبز همراه باشید.
دبیرخانه جشنواره
🔹 #من_هم_یک_جنگلبانم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ۵۶ میلیون هکتار از مراتع کشور تحت تاثیر ریزگرد قرار دارد
🔹 مدیرکل دفتر مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز چهارشنبه در گردهمایی منطقه ای روسای بیابان ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان های منطقه یک کشور در ساری با بیان این که از مجموع حدود ۸۵ میلیون هکتار مراتع کشور ۵۶ میلیون هکتار در معرض تهدیدهای گردو غبار قرار دارد، گفت: به همین دلیل کنترل کانونهای ریزگرد در کشور مورد تاکید است.
🔹 ترحم بهزاد با ذکر این نکته که وضعیت مراتع به لحاظ پوشش مناسب گیاهی مطلوب و مناسب نیست، افزود: ۶۵ درصد از وسعت عرصههای مرتعی کشور را مراتع کمتراکم و فقیر تشکیل میدهد.
🔹 وی با بیان این که مدیریت چرا و ورود و خروج دام در مراتع مهمترین کار برای حفظ عرصه منابع طبیعی است، ادامه داد: اگر کانون های گرد و غبار به درستی مدیریت و چالش های آن رفع نشود، حفاظت از مراتع بسیار سخت خواهد شد.
🔹 مدیرکل دفتر مراتع سازمان منابع طبیعی به تغییرات اقلیمی و اهمیت اجرای طرح های مرتعداری اشاره کرد و توضیح داد: قرق مراتع نخستین راهکار برای مقابله با گرد و غبار داخلی است، مقوله ای که امسال سازمان منابع طبیعی طرح قرق مراتع را در ۱۶ استان کشور در دست اجرا دارد.
🔹 بهزاد، اجرای طرح گیاهان دارویی در مراتع، ممیزی مراتع، نظارت بر صدور پروانه چرای دام و لزوم اجرای صحیح مفاد آن را در حفظ عرصه های طبیعی کشور بسیار مهم و اساسی توصیف کرد و اظهار کرد: اجرای طرح مدیریت چرا و قرق شکنی مرتع یکی از موثرترین برنامه های اصلاح و احیا مراتع است که با مشارکت بهره برداران در اجرای آن سبب موفقیت بیشتر طرح می شود.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی به وجود ۱۸۲ هزار نفر شتر در مناطق بیابانی کشور اشاره کرد و گفت: طبق برنامه ۱۰ میلیون هکتار از مجموع حدود ۳۳ میلیون هکتار بیابان کشور به صورت ممیزی در حال اجرای طرح ساماندهی چرای شترها است.
🔹 وی گفت: پارسال باپیگیری های متعدد ۲۵۰ میلیارد ریال به صورت اسناد خرانه ای برای اجرای طرح های مرتعداری کشور اختصاص یافت که به نسبت هرینه های آن بسیار ناچیز بوده است./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹️ دست یاری محیطبانی و جنگلبانی
🔹فصل جدید همکاری ها میان یگان حفاظت محیط زیست و یگان حفاظت منابع طبیعی آغاز شد.
🔹 در جلسه مشترک که با حضور علی تیموری سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سرهنگ علی ملکی آهنگران فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست برگزار شد، طرفین بر همکاری هرچه بیشتر دو دستگاه با یکدیگر تاکید کردند.
🔹 محیطبانان و جنگلبانان همکاری بیشتری در زمینه های مختلفی از جمله اطفاء حريق، برخورد با شکارچیان حیات وحش حاضر در مناطق تحت مدیریت منابع طبیعی و... خواهند کرد.
🔹 همچنین در پایان این جلسه ایجاد یک شبکه بیسیم مشترک میان محیطبانی و جنگلبانی توسط طرفین مصوب شد./ یگان حفاظت محیطزیست
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نشست تخصصی فرماندهان حفاظت در سازمان منابع طبیعی
🔹 در یک رویداد آموزشی مهم، فرماندهان ارشد یگانهای حفاظت دستگاههای اجرایی کشور گرد هم آمدند تا با به روزرسانی دانش و تبادل تجربیات به ارتقای سطح حفاظت از کشور کمک کنند.
🔹 این کارگاه یکروزه که چهارشنبه (دوازدهم دی ماه) در سازمان منابع طبیعی برگزار شد با حضور سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، جانشین فرمانده یگانهای حفاظت فراجا و معاون سازمان قضایی نیروهای مسلح و فرماندهان ارشد یگان های حفاظتی همراه بود.
🔹 در این نشست، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این یگان یادآور شد: تاکنون ۳۷ نفر از نیروهای حفاظت منابع طبیعی جان خود را در راه حفاظت از این منابع ارزشمند نثار کرده اند.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران با تاکید بر اهمیت برگزاری چنین نشستهایی، بر ضرورت هم افزایی و تقویت روابط و تبادل دانش و تجربه بین فرماندهان یگانهای حفاظت دستگاه های اجرایی مختلف تاکید کرد.
🔹 در ادامه، جانشین فرمانده یگانهای انتظامی و حفاظتی فراجا با تاکید بر اهمیت آموزشهای بهروز و مستمر در اجرای ماموریتها، از وجود مشکلات در به روز نبودن آموزشها و روزمرگی در این حوزه خبر داد.
🔹 سردار عباس مسعودی ضمن اشاره به نیاز روزافزون جامعه به افراد تحصیلکرده و ماهر، بر لزوم جدی گرفتن آموزش در یگانها تاکید کرد.
🔹 وی از برگزاری برنامههای آموزشی ماهانه، هفتگی و روزانه خبر داد و خواستار استفاده از فناوریهای نوین در این آموزشها شد.
🔹 برنامهریزی سالانه برای برگزاری کارگاههای آموزشی و تعامل با سایر سازمانها از دیگر محورهای سخنان سردار مسعودی بود.
🔹 وی با تاکید بر نیازسنجی دقیق و اعلام نیازهای آموزشی توسط فرماندهان یگانهای حفاظتی، از آمادگی فراجا برای برگزاری دورههای آموزشی تخصصی در مجتمعهای آموزشی و حتی دانشگاهها خبر داد.
🔹 مسعودی همچنین به وجود برخی خلاهای حقوقی اشاره کرد و بر لزوم رفع این خلاها برای جلوگیری از وقوع جرایم تاکید کرد.
🔹 در ادامه این نشست، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، با تاکید بر اهمیت حفاظت از منابع طبیعی به نقش کلیدی یگان حفاظت در این حوزه اشاره کرد.
🔹 علی تیموری با بیان اینکه ورود به امور تخصصی نیازمند تعامل و درک عمیق از مسائل فنی است بر اهمیت آموزشهای تخصصی برای فرماندهان یگان حفاظت تاکید کرد.
🔹 وی با اشاره به اینکه نیروهای یگان حفاظت در سازمان منابع طبیعی باید در اختیار فرمانده یگان حفاظت سازمان باشند بر ضرورت برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و فنی برای این نیروها تاکید کرد.
🔹 تیموری همچنین ضمن تاکید بر ضرورت حفظ و حراست از انفال و منابع طبیعی بر اهمیت برنامهریزی برای پیشگیری از تخلفات در جهت کاهش ارسال پروندههای تخلف به مراجع قضایی تاکید کرد.
🔹 معاون سازمان قضایی نیروهای مسلح در این نشست بر اهمیت آموزش در پیشگیری از جرم تاکید کرد و به نقش اساسی آگاهیبخشی در کاهش وقوع جرایم اشاره نمود.
🔹 امیرسرتیپ دکتر محمدرضا یزدانیان به تشریح ساختار سازمان قضایی نیروهای مسلح و روند رسیدگی به جرایم پرداخت و اظهار داشت: بر اساس ساختار قانونی اخیر، رسیدگی به پروندههای تخلف کارکنان یگان های حفاظتی کلیه دستگاه های اجرایی کشور به سازمان قضایی نیروهای مسلح محول شده است.
🔹 وی با اشاره به نقش مؤثر آگاهیبخشی به کارکنان و نیز بهره برداران در کاهش وقوع جرایم، آموزش را مهمترین مولفه در پیشگیری اجتماعی از جرائم دانست و همچنین، نکات مرتبط با مسائل قضایی و حقوقی کارکنان یگانهای حفاظت دستگاههای اجرایی مورد بررسی قرار گرفت./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مرتع و مرتعداری/ ۱
✍ ترحم بهزاد
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 یکی از اصلیترین و مهمترین موضوعات در مدیریت مراتع، تعادل بین ظرفیت چرا و میزان چرای دام است. به زبان سادهتر، باید کاری کنیم که دامها نه بیشتر از حد توان مرتع چرا کنند و نه کمتر. این موضوع به دلایل مختلفی اهمیت زیادی دارد:
🔹 چرا این موضوع مهم است؟
🔹 حفظ پوشش گیاهی: چرای بیش از حد باعث از بین رفتن گیاهان مرتع میشود. این امر نه تنها باعث کاهش تولید علوفه میشود، بلکه خاک را نیز در معرض فرسایش قرار میدهد.
🔹 حفظ تنوع زیستی: مرتعها زیستگاه گونههای گیاهی و جانوری مختلفی هستند. چرای بیرویه میتواند به این تنوع آسیب برساند.
🔹 جلوگیری از فرسایش خاک: گیاهان، خاک را در جای خود نگه میدارند و مانع فرسایش آن توسط باد و باران میشوند. از بین رفتن پوشش گیاهی، خاک را آسیبپذیر میکند.
🔹 پایداری تولید علوفه: چرای متعادل باعث میشود مرتع بتواند به طور مداوم و در طولانی مدت علوفه تولید کند. در حالی که چرای بیرویه، باعث تخریب مرتع و کاهش تولید علوفه میشود.
🔹 حفظ منابع آب: پوشش گیاهی مرتع، به نفوذ آب در خاک و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی کمک میکند. تخریب مراتع میتواند باعث کاهش منابع آب شود.
🔹 بهبود سلامت دام: چرای متعادل باعث میشود دامها به علوفه کافی و با کیفیت دسترسی داشته باشند. این موضوع به سلامت و بهرهوری دامها کمک میکند.
🔹 راهکارهای مدیریت چرای متعادل:
🔹 تعیین ظرفیت چرا: قبل از هر چیز، باید ظرفیت چرا مرتع را تعیین کرد. این کار با توجه به عوامل مختلفی مانند نوع گیاهان، میزان بارندگی، نوع خاک و... انجام میشود.
🔹 نظارت بر چرای دام: باید به طور مداوم بر چرای دام نظارت کرد و از چرای بیش از حد جلوگیری کرد.
🔹 تناوب چرا: بهتر است که دامها به طور متناوب در قسمتهای مختلف مرتع چرا کنند. این کار به گیاهان فرصت میدهد تا استراحت کرده و مجدداً رشد کنند.
🔹 استفاده از روشهای چرا مدیریت شده: روشهایی مانند چرای زمانبندی شده، چرای نواری و... میتوانند به مدیریت بهتر چرا کمک کنند.
🔹 بهبود پوشش گیاهی: با استفاده از روشهایی مانند بذرپاشی، کوددهی و... میتوان پوشش گیاهی مرتع را بهبود داد.
🔹 به طور خلاصه، مدیریت چرای متعادل، کلید حفظ پایداری و سلامت مراتع است. این کار نه تنها برای محیط زیست، بلکه برای دامداران و جامعه نیز سودمند است.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت