🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌴 سوره انعام آیه ۱۱۶ 🌴
🕋 وَإِن تُطِعْ أَكْثَرَ مَن فِي الْأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَن سَبِيلِ اللَّهِ إِن يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَإِنْ هُمْ إِلَّا يَخْرُصُونَ
🏃🏻♂ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﺑﻴﺸﺘﺮِ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺭﻭﻱ ﺯﻣﻴﻦ، ﺍﻃﺎﻋﺖ ﻛﻨﻲ،
✈️ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ، ﻣﻨﺤﺮﻑ ﻭ ﮔﻤﺮﺍﻩ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ.
🤯 ﺯﻳﺮﺍ ﺁﻧﺎﻥ ﺟﺰ ﺍﺯ ﮔﻤﺎﻥ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ، ﺟﺰ ﺑﻪ ﺣﺪﺱ ﻭ ﮔﻤﺎﻥ ﻧﻤﻲ ﭘﺮﺩﺍﺯﻧﺪ.
@gadamgadamtabandegi
💠 دوستان همونطور ک تو آیه دیدیم،
⛔️ قرآن کریم به شدت با پیروی از جمع (خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو) و حرکت به دنبال اکثریت، مخالف است .
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
📣 خدا تو قرآن بهمون میگه :
⚜ اگر بخواهی از اکثریت مردم فقط به این خاطر که اکثریت هستند، پیروی کنی،
🚷 بدون شک از راه خدا دور می شوی ;
👀 همیشه با چشمان باز تصمیم بگیر..
@gadamgadamtabandegi
قدم قدم تا بندگی
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷 🔊 #ترتیل قرآن #جزء26 #پرهیزکار @gadamgadamtabandegi
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
#رمضان
#سی_جزء_سی_نکته
#جزء_بیستم_ششم
#نکته_اول
#دینداران
🌺نوید به کسانی که در دینداری کم نمیآورند
🔰إِنَّ الَّذينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا فَلا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُون (13)
🔰 أُولئِكَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ خالِدينَ فيها جَزاءً بِما كانُوا يَعْمَلُون (14- احقاف)
💢بیتردید کسانی که گفتند: پروردگار ما الله است، سپس [در میدان عمل بر این حقیقت] استقامت ورزیدند، نه بیمی بر آنان است و نه اندوهگین میشوند؛ اینان اهل بهشتاند که به پاداش اعمال شایستهای که همواره انجام میدادند، در آن جاودانهاند.
🌹👆🌹👆🌹👆🌹👆🌹👆🌹👆🌹
🔰در این فراز قرآن کریم به کسانی که گفتند: «رَبُّنَا اللَّهُ» و بعد «استقامت ورزیدند» سه وعده ویژه داده است:
🔰«لَا خَوْفٌ» و
🔰«لَا هُمْ یحَْزَنُونَ»
🔰و نیز «أُوْلَئکَ أَصْحَابُ الجَْنَّةِ خَالِدِینَ فِیهَا»
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
💢منظور از گفتن«رَبُّنَا اللَّهُ» اقرار و شهادت به انحصار ربوبیت در خدای سبحان است و مراد از آن پایداری و استقامت این است که آنها از آنچه به حقانیتش شهادت میدهند و باور دارند؛ منحرف نمیشوند و رفتاری بر خلاف آن و بر خلاف لوازم آن نمیکنند.
و چون خوف همیشه در جایی پیدا میشود که احتمال خطری در پیش باشد و اندوه وقتی به دل میآید که خطری واقع شده باشد؛ بنابراین نفی خوف و حزن از این عده به این معناست که ایشان هیچ خطر و عقابی نه در پیش رو دارند که از آن بترسند و نه در پشت سر داشتهاند که از آن اندوهناک باشند.
🍃💢🍃💢🍃👆🍃💢🍃💢👆🍃💢🍃
💢گذشته آنها عبادت بود و بندگی خدا و آیندهشان هم لطف و پاداش خداست پس برای این گروه که باور کردند و بر باور خود پا فشردند و با عمل، ادعای خود را به امضاء رساندند جز امنیت و دل آرامی نیست نه از گذشته و نه نسبت به آینده.
👇🔰👇🔰👇🔰👇🔰👇🔰👇🔰
✳️در جمله پایانی با وعدهای حق آنها را کسانی معرفی میکند که در بهشت موعود، جاودان خواهند ماند.
🌺نکته این است که قرآن برای رسیدن به این درجه از آرامش روحی، دو شرط را مطرح کرده است: ایمان و استقامت بر آن. استقامت بر ایمان به این است که انسان مراقب باشد عملش ادعایش را تکذیب نکند. بر اساس روایات این صبر و استقامت در سه حوزه باید رعایت شود: تحمل سختی عبادت، استقامت در برابر فشار گناهان و صبر در ناملایمات و مصائب
@gadamgadamtabandegi
قدم قدم تا بندگی
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷 #رمضان #سی_جزء_سی_نکته #جزء_بیستم_ششم #نکته_اول #دینداران 🌺نوید به کسانی که در دیندا
🌷🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🌷
#رمضان
#سی_جزء_سی_نکته
#جزء_بیستم_ششم
#نکته_دوم
#رذایل_اخلاقی
#سبک_زندگی
🌺آیهای مهم درباره بدگمانی، تجسس و غیبت:
🔰يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثيراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَ لا تَجَسَّسُوا وَ لا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً أَ يُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخيهِ مَيْتاً فَكَرِهْتُمُوهُ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحيم (12- حجرات)
💢ای اهل ایمان! از بسیاری از گمانها در حقّ مردم بپرهیزید؛ زیرا برخی از گمانها گناه است و در اموری که مردم پنهان ماندنش را خواهانند تفحص و پیجویی نکنید و از یکدیگر غیبت ننمایید. آیا یکی از شما دوست دارد که گوشت برادر مردهاش را بخورد؟ بیتردید از این کار نفرت دارید و از خدا پروا کنید که خدا بسیار توبهپذیر و مهربان است.
👆🌹💢👆💢👆💢👆💢👆💢👆
✳️منظور از «الظَّنِّ» اولی، گمانهای بد است که چون نسبت به گمانهای خوب در میان مردم بیشتر است لذا از آن تعبیر به کثیر شده و گر نه حسن ظن یا همان گمان خیر، نه تنها ممنوع نیست بلکه به آن توصیه هم شده است.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
💢گمانهای بد، برخی مطابق با واقعند و برخی مخالف آن. آنچه بی تردید گناه است آن گمانهایی هستند که مخالف با واقع باشند لذا فرمود: «إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ». وجود همین دسته از گمانهای حرام در بین گمانهای بد کافی است حکم به پرهیز از تمام آنها بشود.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
💢بنابراین آیه شریفه مؤمنین را از هرگونه گمان بد (خواه موافق با واقع باشد؛ خواه مخالف) بر حذر میدارد.
🍃👇🍃👇🍃👇🍃👇🍃👇🍃
💢«تجسس» به معنی جستجوگری است که معمولاً در امور نامطلوب به کار میرود و عاملی است برای کشف اسرار و رازهای نهانی مردم. از آنجا که اسلام میخواهد مردم در زندگی خصوصی خود از هر نظر در امنیت باشند بنابراین هرگز اجازه نمیدهد که رازهای خصوصی آنها فاش شود.
💢🍃💢🍃💢🍃💢🍃💢🍃🍂💢🍃🍂💢
💢در سومین و آخرین دستور که در حقیقت معلول و نتیجه دو برنامه قبل است میفرماید:
🔰 هیچکدام از شما غیبت دیگری را نکند و برای آنکه قبح و زشتی این عمل را کاملاً مجسم کند پرده از راز آن گشوده و حقیقت باطنی آن را بیان کرده است که همانا خوردن گوشت مردار است
🍂💢🍂🍃🍂💢🍃🍂💢🍃🍂💢🍃🍂💢
🔰دو نکته:
1⃣. از آنجا که گمان بد بردن معمولاً یک امر غیر ارادی است بنابراین نهی در آیه نهی از ترتیب آثار است، یعنی هر گاه گمان بدی نسبت به مسلمانی در ذهن شما پیدا شد، در عمل کوچکترین اعتنایی به آن نکنید، طرز رفتار خود را دگرگون نسازید و مناسبات خود را با طرف تغییر ندهید، بنا بر این آنچه گناه است ترتیب اثر دادن به گمان بد میباشد.
2⃣. نهی همراه با بیان واقعیت گناه که نمونه آن در این آیه در خصوص غیبت آمده، برای بازدارندگی بیشتر است و این مانند آن است که پدری دلسوز برای اینکه فرزندش به بخاری داغ دست نزند او را چنین نهی کند: «دست به بخاری نزن! میخواهی بسوزی؟!» که این نهی همراه با بیان اثر آن کار، به طور قطع از اثر بازدارندگی بیشتری برخوردار خواهد
@gadamgadamtabandegi
قدم قدم تا بندگی
🌷🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🌷 #رمضان #سی_جزء_سی_نکته #جزء_بیستم_ششم #نکته_دوم #رذایل_اخلاقی #سبک_زندگی 🌺آیهای
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
#رمضان
#سی_جزء_سی_نکته
#جزء_بیستم_ششم
#نکته_سوم
#قیامت
🔰روزی که پردهها کنار رود:
🔰لَّقَدْ کُنتَ فیِ غَفْلَةٍ مِّنْ هَاذَا فَکَشَفْنَا عَنکَ غِطَاءَکَ فَبَصَرُکَ الْیَوْمَ حَدِیدٌ(22- ق)
💢[به او میگویند:] تو از این روز بزرگ غافل بودی، پس ما پرده غفلت را از دیدهات کنار زدیم در نتیجه دیدهات امروز بسیار تیزبین است.
👇🍃👇🍃👇🍃👇🍃👇🍃👇🍃👇👇
💢این آیه از خطابات روز قیامت است که در آن خطاب کننده خدا و مخاطب تنها کسانیاند که معاد را انکار کردند و دین را نپذیرفتند.
سه تعبیر در آیه وجود دارد که از اهمیت بالایی برخور دارند.👈👈 یک از آنها «غفلت» است.
👇👇👇👇👇👇👇👇
غفلت وقتی وجود پیدا میکند که میان چیزی در محدوده درک ما باشد و ما از بودنش غافل باشیم. تعبیر دیگر «غطاء؛ پرده» است و این تعبیر نشان میدهد چیزهایی موجود بوده اما پرده آویخته مانع میشده که آنها دیده شوند. تعبیر سوم تعبیر به «حدت؛ تیزبینی» است و این نشان میدهد که اگر در گذشته هم مانند امروز چشم تیزبینی داشت میتوانست تمام اینها را همان روز ببیند.
🌷👇🍃🌷👇🍃🌷👇🍃?
?👇🍃🌷
💢نکتههای نهفته در آیه:
1⃣. قیامت صحنه ایست که انسان واقعیتهای همین دنیا را به عیان میبیند؛ همان واقعیتهایی که خود و دیگران با کارهای خوب و بد ساختند و از خود بر گذاشتند.
2⃣. آنچه که مانع دید انسان است و نمیگذارد باطن اعمال و واقعیتهای زندگی را ببیند پرده ایست ضخیم که خود با تار و پود گناه و معصیت به هم بافت و بر دیده انداخت. اگر گفتیم که خود بافت و خود آن را در مقابل دیدگانش آویخت به دلیل تعبیر آیه است که فرمود «عنکَ غطاءکَ» و نیز آیاتی که گناه را موجب کوری دل و دیده معرفی میکنند.
3⃣. حقایقی که در قیامت رخ خواهد داد (حداقل بخشی از آن) هم اکنون موجود است و قابل مشاهده ؛ زیرا فرمود تو از اینها غافل بودی یعنی بود و تو ندیدی و امروز که پردهها کنار رفته و دیدهات بینا شده میتوانی تمام آنچه بود را ببینی.
@gadamgadamtabandegi
وقت #افطار ڪه در اُوجِ عطش بیحالم
صحنهای در نَظرم میرسد و مینالم
ظهر،گرما وُبیابان وُ تَنِ غرقِ به خون
یاد ِخشڪیِ لبِ مردِ تهِ گودالم ...
صلالله علیڪ یا ابا عبدالله
@gadamgadamtabandegi
چهار #سحـر مانـده
ڪه از این رمضـان ڪم بشود
روزےِ سـالِ منِ خستہ
فراهـم بشـود
بہ حسـابِ دلِ مشـتـاقُ
پُـر از تـابُ تـبـم ۹۴ #سحـرمانـده
محرم برسد...
@gadamgadamtabandegi
قدم قدم تا بندگی
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
#رمضان
#شرح_دعای_روز_بیست_و_ششم
#آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
#نکته_اول
🔰«اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً»
💢در این بخش از دعا میخوانیم، خدایا سعی و تلاش ما در ماه رمضان را بپذیر!
🌺واژه «مشکوراً» به معنای «تشکر کن» است و #مقصود آن در این دعا «بپذیر» و «قبول کن» است.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
🔰وی میافزاید: آدم زحمت میکشد و روزه میگیرد، گرسنه و تشنه میشود؛ اما غذا و آب نمیخورد و کم خوابی ماه رمضان را تحمل میکند و اگر خدا تلاشهای ما را قبول نکند، کاری از ما ساخته نیست. اگر زحمتی و رنجی کشیده شود و حاصلی در پی نداشته باشد، اتفاق ناگواری افتاده است.
👇🍃🌷🍃👇🌷🍃👇🌷🍃👇🌷🍃👇🌷🍃👇
💢گاهی ما باید غصهی این مطلب را بخوریم که نکند اعمال ما را آفت بزند. مثلاً یک غیبت میتواند تمام زحمات ما را هدر دهد. اگر غیبت کنید 40 روز اعمال خوب شما در نامه اعمال شخص غیبت شونده نوشته میشود و اگر عمل خوبی نداشته باشید، گناهان آن شخص در نامه اعمال شما نوشته میشود. این روایت از معصوم (ع) است.
💢«آیا به شما خبر دهم که زیانکارترین افراد چه کسانیاند؟ آنان که در زندگی دنیا، تلاششان گم شده و نابود میشود و در عین حال، خیال میکنند که نیکو عمل میکنند!» (کهف ،104)
👆👆👆👆👆👆👆👆👆
🔰این خطاب الهی فقط به پیامبر نیست به همه ماست به آنانی که میروند و نمیرسند، عمل میکنند و نتیجه نمیگیرند. میجویند و نمییابند. رنج میبرند و گنج نمیبرند .تلاششان بیفایده است و سعیشان بدون شکر! و این خسران است.
اگر عمل انسان و سعی و تلاش او مورد رضایت خدا قرار بگیرد و پروردگار به عین عنایت در آن بنگرد و از او بخرد،
🔰چنین عملی «سعی مشکور» است یعنی👈👈 سعی که سپاس الهی و تشکر را به همراه دارد
@gadamgadamtabandegi