10.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 چه آیندهای برای دختران سرزمینمان ترسیم کردهایم؟
🌸 پرونده #دختر_تمدن_ساز
🎙 گفتگو با حجتالاسلام و المسلمین برمایی
کارشناس امور تربیتی و خانواده
🎯 هدفگذاریهای زنان اگر از هویت زنانگیشان دور بشود، هر هدف حتی اگر متعالی هم باشد غلط از آب در میآید. و ما سود کافی و وافی را نمیبریم.
🔰 الگوی ذهن و تصویر و بازهی دیدی که ما به بچههایمان میدهیم خیلی مهم است. یعنی در این میدانی که برای بچههایمان داریم تعریف میکنیم مثلاً دانشگاهش را ببینیم ولی مادریاش را نبینیم. مادریاش را ببینیم ولی رشدهای اخلاقی و فردی آن را نبینیم. این بد است.
🔹 مشاهده و دریافت فایل با کیفیت در aparat.com/reyhaneh
🔸 مطالعه متن https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=45983
#زندگی_جمعی
کودکان با بازی کنار هم #یاد_میگیرند⬇️
⬅️که چگونه احساسات خود را بیان کنند و چگونه احساسات دیگران را درک کنند.
⬅️چگونه از حق خود دفاع کنند و چگونه به حق دیگران احترام بگذارند.
⬅️چگونه تقسیم وظایف کنند و چگونه مسولیت پذیر باشند و....
از با هم بودن کودکان ، استقبال کنیم....
#یادداشتهای_زندگی_من
📝امین محمدلو
@gangenahofte
#رشد
برای رشد یک گیاه یا دام سه نکته اساسی وجود دارد⬇️
۱_علم⬅️بدون دانش نمی توان انتظار موفقیت در تولید داشت.
۲_وقت⬅️برای هرکاری ازجمله تولیدات روستایی، باید وقت گذاشت.
۳_حوصله⬅️خستگی و تنبلی دو آفت هر کاری است(باحوصله باشیم)
رشد کودکان نیز به این سه عامل نیازمند است.
علم تربیت _وقت تربیت_حوصله تربیت
📝امین محمدلو
@gangenahofte
✅ #ساده_زیستی، یکی از موضوعاتی است که در زندگی فردی و اجتماعی و مادی و معنوی انسان تاثیر بسزایی دارد. از نظر فرهنگ دینی سادهزیستی یکی از ارزشهای متعالی به حساب میآید.
✅سادهزیستی، پاسخ انسانهای دانا به زندگی ناپایدار دنیاست که در پرتو آن، آرامش درون و برون حاصل میشود.
👈 بنابراین، سادهزیستی با نوع شناخت انسان و #نگرش او به زندگی دنیا مرتبط است.
در عصر حاضر، دو نگاه افراطی و تفریطی به بهرهمندی از مواهب الهی و مادیات دیده میشود.
1⃣ عدهای در مادیات دنیا غوطهور شده و اسیر زرقوبرق و تجملات آن گردیدهاند
2⃣و برخی مانند راهبان مسیحی و صوفیان مزوّر، تارک دنیا شده و از جهان ماده یا به کلی بیخبرند و یا میخواهند با زندگی زاهدانه، افکار مردم را به خود جلب کنند.
👈رشد فزاینده عوامل قدرت و ثروت و ترویج مصرفگرایی در عصر حاضر، خطر روی آوردن به زندگی تجملاتی و فرو رفتن در مرداب دنیا را افزایش داده است.
👈وضعیت فوق و آثار زیانبار زندگی تجملاتی میطلبد که ویژگیهای سادهزیستی و آثار مثبت آن را بررسی کنیم تا از خطرات دلبستگی تام و تمام به مواهب دنیوی و تجملگرایی در امان بمانیم.
✅✅سادهزیستی مورد نظر اسلام عبارت است از:
#عدم_دل_بستگی_به_مظاهر_دنیا و #رهایی_از #تجملات و تشریفات زایدِ زندگی و بیپیرایه بودن که مقابل آن، تجملگرایی و رفاهزدگی است.
✅مقتضیات زمان در سادهزیستی
هر چند سادهزیستی به عنوان اصلی ثابت در زندگی پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) و ائمه (علیهمالسّلام) شناخته میشود، اما طبیعی است که این اصل در اوضاع و احوال گوناگون و اعصار مختلف، صورت و شکل مناسب آن زمان را پیدا میکند. بر این اساس، پیشوایان دین با حفظ اصل سادهزیستی، مقتضیات زمان خود را در نظر میگرفتند. این نکته مهمی است که باید در شناخت سیره معصومان مورد توجه قرار گیرد، چرا که در غیر این صورت باعث ایجاد شک و شبهه درباره زندگی آن بزرگواران میگردد. نمونه زیر حاصل عدم شناخت این نکته مهم در زندگی ائمه اطهار (علیهمالسّلام) است.
🚨اعتراض به امام صادق و پاسخ حکیمانه امام صادق
روزی سفیان ثوری که خود از زهد فروشهای عصر امام صادق (علیهالسّلام) بود، به نوع لباس آن حضرت اعتراض کرد و گفت: ای پسر رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) ! پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) و علی (علیهالسّلام) چنین لباسی را نپوشیدند که شما به تن کردهاید. حضرت در پاسخ فرمود: رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در عصری بود که فقر و تنگدستی همه جا را فرا گرفته بود و آن حضرت مطابق شرایط آن زمان، چنان لباسی میپوشید؛ ولی دنیا بعد از آن عصر، نعمتهایش را در همه جا فرو ریخت. شایستهترین افراد به بهرهمندی از این نعمتها، نیکان هستند. سپس حضرت این آیه شریفه را خواند که: «قل من حرّم زینة الله التی اخرج لعباده و الطیبات من الرزق؛
بگو: چه کسی نعمتهای زیبای خدا و روزیهای پاک را که او برای بندگانش آشکار کرده، حرام نموده است». ای سفیان ثوری! آنچه را که از لباسِ ظاهر من میبینی برای حفظ آبرو نزد مردم پوشیدهام. سپس حضرت لباس ظاهر خود را بالا زد و لباس زیرین خویش را که زبر و خشن بود، به سفیان نشان داد و فرمود: این لباس خشن را برای نفس خود و آن لباس ظاهر را برای مردم بر تن کردهام.
آنگاه امام (علیهالسّلام) اعتراض سفیان را به خودش برگرداند که در زیر لباس خشن خویش، جامهای بس لطیف در بر کرده بود
و بدین طریق، روحیه ریاکارانه و زاهدنمای سفیان را آشکار کرد.
2⃣شرایط دوره امام صادق (علیهالسّلام) به گونهای بود که باید به تناسب آن، نوع پوشش و لباس انتخاب شود. در عین حال اگر شرایط تغییر میکرد و مردم مدینه در سختی قرار میگرفتند، امام صادق (علیهالسّلام) به همان سادهزیستی بر میگشتند. از این رو معتب میگوید: امام صادق (علیهالسّلام) فرمود: چقدر طعام در نزد ماست؟ گفتم: بیش از چند ماه. حضرت فرمود: همه را بفروش. گفتم: در مدینه طعام نیست. حضرت فرمود: آن را بفروش. وقتی فروختم، حضرت فرمود: طعام را روز به روز خریداری کن و غذای عیالم را نصفی از گندم و نصفی از جو قرار ده. خدا میداند که میتوانم به آنان گندم بدهم، ولی دوست دارم خدا مرا ببیند که در زندگی اعتدال دارم.
✅ساده زیستی با آراستگی منافات ندارد
🔺شاید بعضی تصور کنند سادهزیستی با آراستگیِ ظاهری، منافات دارد، در حالیکه بین این دو هیچگونه تضادی وجود ندارد. میتوان هم ساده بود و هم آراسته. اسلام بر لزوم آراستگیمسلمانان تاکید کرده است. قرآن مجید میفرماید: «یا بنی آدم خذوا زینتکم عند کل مسجد؛
ای فرزندان آدم! زینت خود را به هنگام رفتن بهمسجد با خود داشته باشید». این جمله میتواند شامل پوشیدن لباسهای مرتب و پاکیزه، شانه زدن موها، به کار بردن عطر و مانند آن باشد. ضمن آن که شامل زینتهای معنوی مانند: ملکات اخلاقی و پاکی نیت و اخلاص نیز میگردد.
پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) میفرماید: خدای تعالی دوست دارد وقتی بندهاش نزد برادران خود میرود، با ظاهری آراسته رو به رو شود.
آن حضرت از مردی که موهای ژولیده و لباسی کثیف داشت، انتقاد کرد و فرمود: بهره بردن از نعمتهای الهی و نمایاندن نعمت، جزء دین است.
پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در عین سادگی و دوری از تجملات دنیوی، پاک و پاکیزه و خوشبو و معطّر بود؛ چنانکه وقتی از مسیری میگذشت، رهگذرانی که پس از وی از آن جا میگذشتند، از بوی خوش آن حضرت میفهمیدند که پیامبر از آنجا عبور کرده است.
امام خمینی (رحمةاللهعلیه) که الگوی سادهزیستی در عصر حاضر بود، به ظاهر خویش و تمیزی و زیبایی لباس بها میداد و همواره از عطر استفاده میکرد.
✅فایده ساده زیستی مبتواند :
همدردی بامحرمان باشد
و ایثار باشد .
آثار ساده زیستی در زندگی هامون :
1⃣آسودگی
2⃣موفقیت در زندگی
3⃣قدرت
4⃣آزادگی
و...
✅بحث قدرت در سادگی
امام علی (علیهالسّلام) راز قدرتمندی و تصمیم و اراده پیامبران را در سادهزیستی و بیپیرایگی آنان میداند و میفرماید: «و لکنّ الله سبحانه جعل رسله اولی قوّةٍ فی عزائمهم و ضعفةً فیماتری الاعینُ من حالاتهم مع قناعة تملاُ القلوب و العیون غنیً و خصاصةٍ تملا الابصار و الاسماع اذی؛
لکن خدای سبحان، فرستادگان خود را در اراده و تصمیمهایشان نیرومند و توانا گردانید و در حالاتشان که به چشم دیگران میآید، ضعیف و ناتوان قرارشان داد. با قناعتی که دلها و چشمها را از بینیازی پر میکرد و با تنگدستی و فقری که چشمها و گوشها را از رنج پر مینمود.»
استاد مطهری میگوید: یک کسی با «داشتن»، میخواهد چشمها را پر کند و یک کسی با «ندارم ولی بینیازم و اعتنا ندارم» چشمها را پر میکند. پیامبران در نهایت سادگی بودند، ولی همان سادگی، آن جلال و جبروتها و حشمتها را خرد میکرد.
✅بحث آزادگی در ساده زیستی :
شهید مطهری در مورد سادهزیستی رهبران الهی میگوید: «افرادی را میبینید که در دنیا ساده زندگی میکنند، بدون اینکه لذتهای خدا را بر خودشان حرام کرده باشند و بدون اینکه از کارهای زندگی دست بکشند. اینها در متن زندگی واقع هستند ولی دلشان میخواهد ساده زندگی کنند. چرا؟ میگوید برای اینکه من نمیخواهم آزادیام را به چیزی بفروشم، به هر اندازه خودم را به اشیا مقیّد کنم، اسیر آنها هستم و وقتی اسیر اشیا باشم، مثل کسی هستم که هزار بند به او بسته است. چنین آدمی نمیتواند راه برود و سبک بار و سبک بال باشد و لهذا زندگی پیامبران عظام و رهبران بزرگ اجتماع، همواره زندگی سادهای بوده، زیرا اگر زندگی پر تجمل میداشتند دیگر از رهبری میبایست دست میکشیدند. زندگی پر تجمل با رهبری که لازمه آن سبک باری و سبک بالی و جنبش زیاد و آزادی و آزادگی است، نمیسازد.»
✅بحث ساده زیستی را به طور کامل از این لینک بخونید 👇👇👇👇
http://wikifeqh.ir/%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA%DB%8C
️گنج نهفته
✅ساده زیستی رهبر انقلاب
ساده زیستی و بی آلایشی و آراستگی به زیور قناعت و پیراستگی از طمع و حرص، از بارزترین حالات روحی و رفتاری رهبر انقلاب می باشد.
🌹 به چند نمونه از ساده زیستی رهبر معظم انقلاب اشاره می کنیم:
1⃣ حجةالاسلام آقای قرائتی می گوید:
برای عقد دخترم به منزل شخصی ایشان رفتیم. قالی خانه آقا نخ نما شده بود. در زمان ریاست جمهوری به هنگام اقتدا به ایشان در نماز، معظم له لامپ های اضافی اتاق را خاموش کرد و تنها یک لامپ را روشن گذاشتند.(نسل کوثر، مرکز تحقیقات اسلامی، ص 123)
2⃣ سیداحمد خمینی می گوید:
مقام معظم رهبری در خانه، بیش از یک نوع غذا بر سر سفره ندارد. خانواده معظم له روی موکت زندگی می کنند. روزی به منزل ایشان رفتم، یک فرشی مندرس آن جا بود، من از زبری آن فرش به موکت پناه بردم!(پرتوی از خورشید، علی شیرازی، ص 53)
3⃣ مقام معظم رهبری نه حقوق از جایی دریافت می کند و نه از وجوهات استفاده می کند. زندگی ایشان از طریق هدایا و نذورات است که علاقه مندان و ارادتمندانِ معظم له تقدیم می کنند. دائماً به مسؤولان سفارش می کند:
مواظب زندگی خود باشید! اسراف نکنید!. .. و قبل از اجرای صیغه عقد برای عروس و داماد، حدود یک ربع آنان را نصیحت و دعوت به صرفه جویی می کند و می فرماید: خرج های گزاف نداشته باشید، تشریفات و ریخت و پاشی نداشته باشید.(همان، ص 55)
4⃣ حجةالاسلام سیدعلی اکبر حسینی می گوید:
از آقا درخواست کردم تا اجازه بفرماید از داخل منزل و وضعیت زندگی شان فیلم برداری کنیم، تا مردم وضعیت زندگی رهبر خود را ببینند و بفهمند که ایشان چگونه زندگی می کند. آقا فرمود: اگر شما بخواهید زندگی مرا نشان بدهید، می ترسم خیلی ها باور نکنند!(همان، ص 52)
5⃣ آیةاللَّه جوادی آملی نقل می کند:
روزی مهمان مقام معظم رهبری بودم، سفره را که گستردند، ایشان به پسرشان، آقامصطفی فرمود: پاشو برو! من خدمت ایشان عرض کردم: اجازه بفرمایید آقازاده هم باشند. من از وی درخواست کرده ام که با هم باشیم.
آقا فرمود: این غذا مال بیت المال است. شما هم مهمان بیت المال هستید. برای بچه ها جایز نیست که بر سر این سفره بنشینند. آنان به منزل بروند و از غذای خانه میل نمایند. من در آن لحظه فهمیدم که خداوند چرا این همه عزّت به آقا داده است.(همان ص۱۷۳_۱۷۴)
930115-Panahian-BeytRahbari-Fatemeye93-18k.mp3
6.36M
☢ راحت طلبی اولین تمایل انسان
✅ مبارزه با راحت طلبی محوری ترین کار برای ارتقاء فرهنگ جامعه
🌺 سخنرانی بسیار زیبای استاد پناهیان در محضر امام خامنه ای
✅ بحث ساده زیستی با زهد تناسب داره
🌹و زهد هم یکی از خصلتهای زیبای اخلاقی است
✅ زهد به معنی اینکه دلبسته و اسیر دنیا و تعلقات دنیا و زرق وبرق های آن نباشیم ..سبک مال باشیم .
🚨 ساده زیستی منافاتی 👈به استفاده از امکانات و تکنولوژی های روز قابل استفاده مثل کامپیوتر و گوشی و ... ندارد .
👈و همچنین ساده زیستی به استفاده از زیبایی های طبیعت خدادادی هم منافات ندارد ..
👈 ساده زیستی با آراستگی و زینت هم منافات ندارد
📝محمدلو
❓❓ چرا برخی از ماها نتونستیم ساده زیستی را در جامعه پیاده کنیم
✅پاسخ
👈به نظر من چون رضایت از زندگی
👈 یا نشان ندادن جلوه های زیبای ساده زیستی ، دیده نشده میتونه یکی از عوامل اینها باشند .
مثلا خانوادهای که ساده زندگی میکنند به خاطر کمبود امکانات طلبگی یادانشجویی و... اگر این کمبود امکانات اذیتشان نکنه، اگر از این زندگی ساده با امکانات کم اما محبت زیاد صمیمیت زیاد رضایت داشته باشند و این شعر که میگه
در کلبه ما رونق اگر نیست صفا هست
آنجا که صفا هست در آن نور خدا هست
🌹اگر این ابیات مصداق زندگی های ساده باشه و تبلیغ کنند افراد مشتاق تر میشند
یا همین برگزاری عروسی های ساده و بعدش نام بردن از لذتهای اون سادگی خیلی برای جوانان جامعه تاثیر گذار خواهد بود.
✅ بحث #رضایت_از _زندگی خیلی مهم است یعنی بتونیم از داشته هامون لذت ببریم
👈یعنی راضی باشیم از وضعیت فعلی خودمان این مهمترین نکته است
👈حالا اگر وضع مالی خوب باشد شاکر باشیم استفاده درست کنیم از نعمتها و در راه خدا کمک کنیم به همنوع
👈و اگر وضع مالی مان خوب نباشد باز راضی باشیم و قانع و به مواهب دیگر خدادادی که خدا در زندگی هامون داده توجه کنیم
✅ البته در بحث ساده زیستی باید توجه داشته باشیم که هرچه قدر موقعیت اجتماعی افراد بالاتر باشد رعایت سادگی در آنها تاثیر گذار تر و بهتر خواهد بود در جامعه و اینجوری الگوسازی و فرهنگ سازی بهتر در جامعه قوت میگیرد.
📝محمدلو
@gangenahofte