✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
✅کارگروه #مشاوره_تربیت_نوجوان
سلام علیکم به اطلاع عزیزان میرسانیم
جلسه سخنرانی در خصوص تربیت نوجوان
👈به همراه پاسخ به سوالات مشاوره ای در تربیت نوجوان
توسط خانم محمدلو
1⃣خانم محمدلو سوالی داشتم
من مادر پسری هستم که به تازگی عازم خدمت شده وتا قبل خدمت متکی به من بود و من نازشو میکشیدم
میخواستم بدونم که برخوردم باید چه جور باشه با پسرم تا هم سرباز خوبی باشه و هم بتونی روپای خودش بایسته و مردی بشه واسه خودش
✅پاسخ: سلام بایستی مثل یک مرد با او برخورد کنید تا مثل مرد ایستادگی کند .
مثل مرد برخورد کردن یعنی محبت کنید اما کارهای شخصی اش را اجازه بدید خودش انجام دهد گاهی برخی مسئولیتهای دیگر را هم به ایشان واگذار کنید تا بداند که مسئولیت پذیری یعنی چه
2⃣ خانم محمدلو سلام چیکار کنیم دخترای جوون ما جذب خانواده شن نه جنس مخالف؟؟
✅پاسخ : سلام با محبت باید نوجوانان را جذب کرد .
و اینکه سعی کنیم که امرو نهی زیاد به نوجوان نداشته باشیم .
باید کاری کرد که خود نوحوان به اشتباه خود پی ببرد
3⃣خانوم محمدلو میشه راهنماییم کنین که در جلسه خواستگاری چه سوال هایی باید از خواستگارم بپرسم؟؟؟
✅پاسخ : سلام سوالات خواستکاری را دسته بندی باید بکنید
یعنی ابتدا سوالات معمولی مشخصات اولیه
بعد سوالات اعتقادی
بعد سوالات اخلاقی
بعد انتظارات و شخصیت طرف مقابل
بعد سوالات اقتصادی
بعد هم شرط و شروط ها و یا اگر مشکل خاصی باشد مطرح کردن
سوالات شناختی اولیه مثل چند فرزند هستند کیا ازدواج کردند میران تحصیلاتش شغلش و..
سوالات اعتقادی سوال درباره نماز و روزه و حجاب و ...
سوالات اخلاقی سوال درباره پرخاشگری کینه بودن یا نبودن صداقت و ...
سوالات انتظارات مثلا انتظارات تون چی هست و..
سوالات اقتصادی هم مثل میزان درآمد محل زندگی و ...
#حضرت_علي علیه السلام #دوران_نوجواني را از سه جهت بسيار حسّاس بيان ميكند:
1⃣ اوّل اينكه قلب نوجوان مانند زمين، خالي و مساعد است كه هرچه در آن بكاري همان درو ميكني: «انّما قلب الحدث كالأرض الخالية مهما اُلقي فيها من كلّ شيء قبلته»
2⃣ دوم اينكه دوران نوجواني را زودگذر ميداند و گوشزد ميفرمايد سريعاً آن را دريابيد: «بادر شبابك قبل هرمك و صحتك قبل سقمك»
3⃣سوم اينكه شيطان در اين زمان به نوجوان زياد روي ميآورد و لازم است براي آن پناهگاه خوبي در نظر گرفت كه بهترين پناهگاه، قرآن كريم، ائمه عليهمالسلام و ادعيه ميباشد
#نهج_البلاغه
#نوجوان_نوردیده👇
@nooredideh_nojavan
🔰 بگذاریم فرزندمان نتیجه تصمیمات خود را ببیند.
🔻در جنگ احد رأی پیامبر (ص) این بود که مسلمین از مدینه بیرون نروند؛ اما عدهای از او میخواستند که آنان را به میدان رزم با دشمن ببرد. رسول اکرم اگرچه از اصرار آنان خوشش نمیآمد تسلیم رأی آنان شد. در این حالت رأی اکثریت، برخلاف مصلحت است، با این حال مخالفت با آن به صلاح نیست.
✅میتوان گفت دو مصلحت در کار است؛ یکی «مصلحت خود کار» که رأی اکثریت با آن موافقت ندارد و دیگری «مصلحت موافقت با رأی اکثریت مردم». چون مصلحت دوم از مصلحت اول قویتر است، در عمل باید در جهت آن حرکت کرد.
📖آیت الله مصباح یزدی. حقوق و سیاست در قرآن. صفحه 311 و 312 (تلخیص)
🔸با توجه به این اصل، در دوره هفت سال سوم که دوره وزارت است؛ خوب است پدر و مادر با فرزند خود مشورت کنند و اجازه دهند نوجوان، با نتایج مثبت و منفی نظر خود مواجه شود. مصلحت این کار و نتایج مثبت آن بیشتر از این است که کارها درست انجام شود.
والدين قرار نيست اختلاف نداشته
باشند، دعوا نكنند و هميشه با هم موافق باشند.
كودك قرار است از والدينش روش درست حل اختلاف را بياموزد.
قرار است ببيند پدر و مادرش با دو عقيده مختلف چگونه بر سر يك مسئله به تفاهم ميرسند.
قرار است ببينند با داشتن اختلاف، عشق و محبت به پايان نميرسد.
والدين قرار است به فرزندشان نشان دهند انسان حتي با خودش هم تفاهم ندارد چه برسد به ديگري، اما با احترام، ابراز درست عقايد، با گوش دادن به هم ميتوان يك جايي به تفاهم رسيد و مشكلات را حل كرد، و قرار است از هر اختلافي هر دو نفر پيروز بيايند نه تنها يك نفر
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
آزادی مفرط برای نوجوان ، بیشتر مخرب است نه موثر.
✅شما با آزاد گذاشتن فرزند پسرتان در هر زمینهای و برآورده کردن همه نیازهای او، فردی متکبر و خودخواه از او میسازید و موجب میشوید که او فکر کند در همه مکانها و زمانها، هر کاری که دلش بخواهد میتواند انجام دهد.
✅ و وقتی این نوجوان طی زندگی با مسائلی غیر از آنچه باب میل اوست روبرو شود، یأس و ناامیدی سراسر وجودش را فرا میگیرد و عاقبت او چیزی نمیشود جز احساس پوچی و..
💟 @nooredideh_nojavan 👈
استقلال طلبی
قبل از نوجوانی او یاد گرفته در کارها و زندگی خود به والدین تکیه کند چون آنها را قوی و قدرتمند میداند که میتوانند کارهای مهم را به تنهایی انجام دهند، قادر به انجام خیلی از کارها هستند که او قادر نیست و بطور کلی در کودکی فرد والدین خود به همه کار توان احساس میکند و در سایه آنها و با تکیه بر آنها فعالیتهای خود را انجام میدهد. کم کم با ورود به دوره نوجوانی طرز فکر و برداشت نوجوان نسبت به والدین تغییر مییابد.
او دیگر کمتر تمایل دارد فعالیتهایش را در حضور خانواده انجام دهد. بیشتر گرایش به حضور در گروه همسالان دارد و میخواهد استقلال خود را از خانواده هم به خانواده ، هم به خود و هم به همسالانش ثابت کند. بنابراین از هر گونه فعالیتی که او را وابسته به خانواده نشان میدهد دوری میکند. از نظر او خانواده باید روی توانایی و قدرت او حساب کنند و به او اعتماد داشته باشند چرا که او دیگر بزرگتر شده است و میخواهد خودش مسئولیت زندگیاش را به عهده بگیرد. استقلال طلبی زمینه اولیه ورود او به اجتماع را فراهم میسازد و او را برای پذیرش مسئولیتهای اجتماعی آماده میکند. هر چند جهتگیری ناصحیح آن توام با مسائل و مشکلاتی برای او و اطرافیان خواهد بود.
#رفتاربانوجوان_نوردیده 👇
join @nooredideh_nojavan