5.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | مراسم یادبود استاد دکتر شهید حسین امیرعبداللهیان
🔻دیپلمات برجسته!
🔸ما یک انسان خوب را از دست دادیم اما یک دیپلمات برجسته را هم از دست دادیم.
آقای شهید امیرعبداللهیان از جایگاه معاونت عربی و آفریقایی برکنار شد تا رابطه با عربستان خوب بشود، تا رابطه با کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس خوب بشود.
👤 با حضور دکتر مهدی خانعلیزاده؛ نویسنده، مترجم و استاد دانشگاه
📺 #نشست_تخصصی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
18.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | نشست تخصصی دیپلماسی عزت؛ میراثی که باید حفظ شود
🔻روایتهای جعلی
🔸برخلاف آنچه که سیاست خارجی را جعلی روایت میکنند و نهایتا خودشان را ناجی نشان میدهند از راهبردهای خوب دولت آقای رئیسی این بود که فضای سیاست خارجی را واقعی کرد؛ بدین جهت نیز دستاوردهایش نمایان شد...
👤دکتر مهدی خانعلیزاده؛ نویسنده، مترجم و استاد دانشگاه
📺 #نشست_تخصصی
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
🆔 @madrese_rah
12.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تیزر | پرسه بزنیم...
🔻سلسله برنامه پرسه مدیا ویژه انتخابات
🔸 برای آگاهی از اخبار و حواشی انتخابات ما را دنبال کنید.
📺 #پرسه_مدیا
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
🖇 #گراپلاس | یک دهه درجا زدن!
🔻بخش اول
🔸دهۀ نود از آن جهت برای جمهوری اسلامی ایران، دهۀ مهم و حائز اهمیتی است که تصمیمات بزرگ و مهمی در این دهه اتخاذ شده که البته منجر به تجربۀ تلخِ «درجازدن اقتصاد» شده است. تحلیل و بررسی دلایل درجا زدن اقتصاد در این دهه، از آن جهت اهمیت دارد که ما معتقدیم مسیر پیشرفت، از بررسی تجربیات گذشته، الگوبرداری از موفقیتها و عبرتگیری از شکستها میگذرد.
🔹اقتصاددانان دلیل اصلی درجازدن اقتصاد در دهۀ ۹۰ را «تحریم» میدانند اما میتوان گفت که دلیل اصلی این پدیده، «اختلال محاسباتی و نوع نگاه اشتباه ما به موضوع تحریم و نوع مواجهۀ ما با آمریکا» بوده است.
🔸درجا زدن اقتصاد ایران
ایران در دهۀ ۹۰ رشد اقتصادی نداشته و به همین دلیل، سرانۀ درآمدی مردم در آن زمان کاهش پیدا کرد. همچنین، رشد جمعیت در کنار نبودِ رشد اقتصادی، سبب کاهش درآمد سرانه ایرانیان نیز شد؛ در نتیجه دهۀ ۹۰ را دهۀ «درجا زدن اقتصاد ایران» میدانیم. منظور از درجا زدن در اقتصاد هم «عدم رشد اقتصادی» است.
🔹نمودارهای رشد اقتصادی در دهۀ ۹۰ به طور کامل نشان میدهند که در مقاطع زمانی اعمال تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران، رشد اقتصادی دچار کاهش شدید شده و همین موضوع سبب شده است در دهۀ ۹۰ رشد اقتصادی تقریباً صفر باشد. اولین شوک هم در سال ۱۳۹۱، همزمان با اعمال تحریم بانک مرکزی و تحریم فروش نفت ایران اتفاق افتاد که سبب کاهش دسترسی به منابع ارزی و همچنین کاهش میزان فروش نفت شد. پس از آن در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ نیز با تحریمهای حداکثری از سوی آمریکا، فروش نفت و دسترسی به منابع ارزی دچار مشکل شد و در نتیجۀ آن، رشد اقتصادی منفی شد.
🔸سلاحسازی از دلار
تصویب «قانون جامع تحریمها و سرمایهزدایی ایران» در سال ۲۰۱۰ در دورۀ ریاست جمهوری اوباما یا همان تحریمهای نسل جدید که ما آنها را با عنوان «تحریمهای ثانویه نسل دوم ریسکمحور» میشناسیم و در بین آمریکاییها به عنوان «تحریمهای فلج کننده» شناخته میشوند، سبب شد جبههای جهانی در اقتصاد بینالملل علیه همکاری با ایران ایجاد شود که فرماندهی این جبهه توسط وزارت خزانهداری آمریکا انجام میشد.
🔹در این جبهه، بانکهای بزرگ بین المللی و شرکتهای بزرگ چند ملیتی حضوری فعال داشتند. منبع اصلی قدرت آمریکا برای اعمال این نوع تحریمهای بیسابقه علیه ایران، نفوذ و سلطۀ دلار بر مناسبات مالی بینالمللی بود. آمریکا برای اولین بار از منابع قدرت خود در نظام مالی بینالمللی استفادۀ سیاسی کرد. «سلاحسازی» از دلار عبارتی است که با آن میتوان این اقدام را بهخوبی توضیح داد.
ایران برای اولین بار با این نوع تحریمها مواجه شد و طبیعی بود که ضربات آن جدی و مؤثر باشد؛ خصوصاً در سال ۱۳۹۱ که بانک مرکزی ایران و فروش نفت ایران زیر ضربۀ این تحریمها قرار گرفت. در آن مقطع، تلاش برای دور زدن تحریمها و ایجاد منفذهایی جهت زنده ماندن اقتصاد از اصلیترین واکنشها بود.
🔸آغاز گفتمان مذاکره
اعمال تحریمهای فلج کننده از سوی آمریکا در سطح جامعۀ ایران، فضا برای اندیشیدن به مسائل بنیادیتر را ایجاد کرد و همزمان در میان نخبگان سیاسی کشور، گفتگوهای جدیای برای انتخاب مسیر درست در مقابله با تحریم جریان داشت.
🔹علی رغم تصور عمومی که میپنداشت دولت وقت، همراه با ایدۀ مقاومت در مقابل آمریکاست، شواهد مختلفی حاکی از آن است که دولت وقت راه درست برای مقابله با تحریم را «مذاکره با آمریکا» میدانست. وزیر خارجۀ دولت وقت، آقای دکتر صالحی نقش مهمی در ایجاد کانال مذاکراتی عمان داشت. هرچند کانال مذاکراتی عمان در دولت آقای احمدی نژاد به نتیجه ملموس و توافق نرسید که به نظر میرسد از ابتدا هم قرار نبوده این مذاکرات منجر به نتیجه ملموس شود.
📌 (شواهد متعددی وجود دارد که آمریکا تا قبل از فراگیر شدن موضوع مذاکره در جامعۀ ایران و مطالبه از دولت مردان برای حصول توافق با آمریکا که از آن به عنوان وضعیت «اجتماعی شدن مذاکره» یاد میکنیم ارادهای برای حصول نتیجه در مذاکرات با ایران چه در سطح رسمی که در قالب مذاکرات با ۱+۵ دنبال میشد و چه در سطح محرمانه که در عمان دنبال میشد نداشت.)
⏳ادامه دارد...
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir