هوش سفید
خرم آبادی معاون دادستان کل کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم: اکنون که تلگرام فیلتر شده است همه دستگاهها بالاخص وزارت ارتباطات در این برهه حساس باید تلاش کنند تا با فراهم کردن زمینه ارتقای کمی و کیفی پیامرسانهای داخلی، موجبات مهاجرت مردم از پیامرسانهای خارجی به داخلی را فراهم شود.
ایشان افزودند : الحمدلله کلیه نهادها و قوای سه گانه در زمینه مقابله با فعالیت بی ضابطه و مسدودسازی تلگرام متحد و یکپارچه هستند و همکاری کم نظیری بین دولت ، مجلس و قوه قضائیه و مرکز ملی فضای مجازی در این رابطه وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود برخی پیامرسانهای خارجی برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران در راستای حذف محتوای مجرمانه و برخورد با مجرمین در فضای مجازی، اعلام آمادگی کردند گفت: بیگانه، بیگانه است و نمیشود اطلاعات کشور را که اهمیت آن از اهمیت انبارهای مهمات یک کشور کمتر نیست، در اختیار بیگانگان قرار دارد. لذا در سالی که بنام حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است باید از پیام رسان های داخلی بهره برد و تاجایی که ممکن است از وابستگی و اتکا به پیام رسان های خارجی اجتناب شود.
@aledavood
هوش سفید
♦️موگرینی تاکید کرد که از «حسن روحانی» تضمین گرفته است که تهران علیرغم تصمیم «دونالد ترامپ» برای خروج از برجام و وضع مجدد تحریمها علیه ایران، همچنان در توافق میماند.
✍اگر این سخنان موگرینی صحیح باشد آیا وقت آن نرسیده که قوه قضائیه و دستگاه های امنیتی به پرونده برجام ورود جدی داشته باشند؟
@aledavood
هوش سفید
علائم اعتیاد اینترنتی چیست
آل داود به ملاکهای تشخیصی مطرح شده بهمنظور تشخیص اعتیاد اینترنتی اشاره کرد و افزود: اینترنت نخستین اولویت زندگی، اضطراب، تفکرهای وسواسی، اختلالات عاطفی، کجخلقی، انزوای اجتماعی، عزت نفس پایین، افسردگی، کنارهگیری، از همگسیختگی روابط اجتماعی، بیقراری، فقدان کنترل زمان، رفتار نادرست و شیفتگی استفاده مدام، از ملاکهای تشخیص اعتیاد اینترنتی در افراد است که خانوادهها اگر چنین حالاتی را در فرزندانشان یا خودشان مشاهده میکنند باید هرچه سریعتر نسبت به رفع آن اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه کشورهای بسیاری در زمینه اعتیاد اینترنتی دست به کار شدهاند و مراکز تخصصی ترک اعتیاد اینترنتی راهاندازی کردهاند، اظهار داشت: انگلستان، کره جنوبی، امریکا و چین جزو کشورهای پیشگام در بحث ترک اعتیاد اینترنتی هستند و بسیار جدی بر روی این موضوع خطرناک که دامنگیر جامعهشان شده و منجر به بروز انواع اختلالات روانشناختی میشود، اقدام کردهاند.
این مدرس سواد رسانهای افزود: بهعنوان مثال در انگستان مرکز به نام مرکز توانبخشی کودکان معتاد به فنآوریهای پیشرفته وجود دارد که دورههای درمانی به نام سمزدایی دیجیتال را پیشبینی کرده است و طول درمان در این دوره 28 روز بوده و هزینهای معادل 25 هزار دلار را شامل میشود.
وی ادامه داد: در کره جنوبی هم که عنوان پرسرعتترین کشور در سرعت دسترسی به شبکه را در اختیار دارد، اردوهایی به نام Up Internet Rescue School برگزار میشود که در آن جلسات مشاوره، کارگاههای درمانی و تمرینات سخت مشابه با اردوگاههای نظامی بخشی از برنامههای آن است
@aledavood
هوش سفید
چگونه اعتیاد اینترنتی را ترک کنیم
آل داود به روشهای درمان ابتدایی اعتیاد اینترنتی بخصوص برای فرزندان توسط والدین در آستانه سال تحصیلی اشاره کرد و افزود: یکی از روشهای بسیار موثر، شکستن عادات فردی است بطوریکه در این روش فرد باید دریابد که استفاده وی از اینترنت از حد متعارف خیلی بالاتر است و برای کاهش استفاده تا حد معمول باید روال عادی زندگی خود را عوض کند به عنوان مثال میتوان روز بدون موبایل را در کنار خانواده یا دوستان برنامهریزی کرد.
وی ادامه داد: روش دوم این است که افراد باید برای پر کردن اوقات خود کارهای دیگری در نظر بگیرند یعنی افراد دچار اعتیاد به اینترنت که میخواهند از این عادت رهایی یابند باید برای اوقات بیکاری خود یا اوقاتی که روی خط اینترنت نیستند، کارها و فعالیتهای دیگری را در نظر بگیرند که میتوان به جایگزین کردن کتاب با دستگاهها و ابزارهای هوشمند متصل به اینترنت اشاره کرد.
آل داود تصریح کرد: روش سوم، روش تمرین وارونه است؛ این تمرین به اینصورت است که مثلاً اگر شما عادت کردهاید که هر روز صبح که از خواب بیدار میشوید، شبکههای اجتماعی، پیامرسانها یا ایمیل خود را بررسی کنید این روند را تغییر دهید، شما میتوانید به جای این کار ابتدا یک دوش بگیرید یا صبحانه بخورید یا به عنوان مثال از ساعتهای کلاسیک برای بیدار شدن بجای تلفن همراه استفاده کنید.
این مدرس سواد رسانهای با اشاره به اینکه برنامهریزی کردن نیز از راههای ترک اعتیاد اینترنتی است، ادامه داد: برای اینکه زیاد از اینترنت استفاده نکنید شما باید یک برنامه هفتگی برای خودتان تهیه کنید که در آن تعداد جلسات استفاده از اینترنت مشخص شده باشد و برای هر جلسه اهداف معقولی درنظر گرفته باشید، به مرور میتوان تعداد جلسات و مدت آن را در برنامه کم کرد.
آل داود با بیان اینکه تنظیم پرسشنامه نیز یکی از روشهای دیگر ترک اعتیاد اینترنتی است، گفت: در این روش از خودتان بپرسید: « موقعی که من از اینترنت استفاده میکردم چه چیزهایی را از دست دادم؟» پاسخ و فعالیتهایی را که در جواب این سؤال پیدا میکنید زیر هم بنویسید، وقتی فهرست بیپایان این فعالیتها را ببینید متعجب خواهید شد این کار شما را در رهایی از اعتیاد اینترنتی مصممتر خواهد ساخت.
وی با اشاره به نقش خانواده در ترک اعتیاد اینترنتی اظهار کرد: حمایت خانوادگی از اصلیترین راههای ترک اعتیاد اینترنتی است؛ از آن جایی که اعضای خانوادهتان میدانند که شما بهتر از اکثر مردم هستید و شما را دوست دارند، حمایت آنها کمک فراوانی به شما خواهد کرد تا از این وابستگی نجات پیدا کنید.
@aledavood
هوش سفید
🔴آذری جهرمی: کار بستن فیلترشکنها شروع شده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
🔹بسیاری از فیلترشکنها کاربرد ضدامنیتی دارند و نوعی باج افزار به شمار می روند
🔹فراگیر شدن فیلترشکنها تبعات زیادی دارد و به همین دلیل کار بستن آنها را شروع کردهایم./ایرنا
@aledavood
هوش سفید
📛 تلگرام هنوز قربانی میگیرد
⏳ قاضی شعبه 12 دادگاه کیفری یک استان تهران گفت: تلگرام همچنان فاجعه می آفریند و قربانی می گیرد.
✖ وی ادامه داد: منشأ آمار قابل توجهی از پرونده های مفتوح شده پیام ها و تصاویر و فیلم هایی است که از طریق تلگرام منتشر می شود و موجب از هم پاشیدگی خانواده ها و قربانی شدن فرزندان آنان می گردد.
✖ این قاضی گفت: آمار موجود نشان می دهد که ابزاری همچون تلگرام به راحتی و سهولت ثبات خانواده ها را هدف قرار داده و در شعاع گسترده موجب سلب آسایش و آرامش خانواده ها و بستگان شان می گردد که جبران آن ممکن نیست و یا بسیار مشکل است.
👉👉 mshrgh.ir/855740
@aledavood
هوش سفید
وزیر ارتباطات: فراگیرشدن فیلترشکنها اثرات مخرب امنیتی دارد/ بسیاری از فیلترشکن ها نوعی باجافزار هستند که به جمعآوری اطلاعات مشترکین اقدام میکنند.
@aledavood
هوش سفید
یک کارشناس فناوری گفت: سخنان وزیر درباره نگرانی از امنیت این فیلترشکن ها از این جهت درست است که ما نمی دانیم کسانی که این خدمت را به ما ارائه می کنند تا چه حد می خواهند از اطلاعات ما استفاده کنند. آیا آنها واسطه ای امین خواهند بود و فقط به ردوبدل کردن اطلاعات می پردازند و در ازای آن مبلغی را دریافت می کنند؟ آنها که مجانی این خدمات را ارائه می کنند چه نفعی از این کار دارند؟
حقیقت این است که کمترین استفاده ای که می توان از این اطلاعات کرد، بررسی سایت هایی است که کاربران به آن مراجعه کرده اند. چنین اطلاعات ساده ای از نظر شرکت های تبلیغاتی بسیار ارزشمند است، چراکه به کمک آن می توانند رفتار مخاطبان را تحلیل کنند و آنچه را مردم به آن علاقه مند هستند بشناسند. در سطح ساده، یک کامپیوتر معمولی در یک کشور خارجی می تواند به شما این خدمت را ارائه کند، اما وقتی تعداد کاربران بالا می رود هزینه نگهداری چنین سروری افزایش پیدا می کند و طبیعی است که هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نگیرد و چنین هزینه ای را رایگان و بدون چشمداشت نپردازد.
@aledavood
هوش سفید
باجگیران سایبری بعد از نفوذ وآلوده کردن شبکه های قربانیان ، از آن ها طلب مبلغ نسبتا هنگفتی را می کنند . علاوه بر این بعد از آلوده شدن شبکه ها باید مبلغ زیادی برای پاک سازی آن ها هزینه شود که مقدار این هزینه در برخی موارد به ۹۰ میلیون تومان هم رسیده است .
به تکنسین ها و متخصصان شبکه های رایانه ای نهاد ها ، سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی ، توصیه می شود این حملات را جدی بگیرند اقدامات لازم برای بالا بردن سطح امنیت شبکه ها را هرچه سریع تر انجام دهند .
مرکز ماهر وابسته به وزارت ارتباطات و فناوریاطلاعات از متصدیان شبکه های رایانه ای خواسته تا با رعایت نکات امنیتی زیر ، راه های نفوذ را روی باجگیران سایبری ببندند:
۱-با توجه به ماهیت پروتکل RDP اکیدا توصیه می شود که این پروتکل بصورت امن و کنترل شده استفاده شود، مانند ایجاد تونل های ارتباطی امن نظیر IPSec جهت کنترل و مدیریت ارتباطات؛ همچنین توصیه می شود از قرار دادن آدرس IP عمومی به صورت مستقیم روی سرویس دهنده ها خودداری شود.
۲-تهیه منظم نسخه های پشتیبان از اطلاعات رویرسانه های متعدد و انجام آزمون صحت پشتیبان گیری در هر مرحله و نگهداری اطلاعات پشتیبان بصورت غیر برخط.
۳-اجبار به انتخاب رمز عبور سخت و تغییر دوره ای آن توسط مدیران سیستمها.
۴- محدود سازی تعداد دفعات مجاز تلاش ناموفق جهت ورود به سیستم.
۵-هوشیاری کامل جهت بررسی دقیق رویدادهای ثبت شده مخصوصا رویدادهای ورود به سیستم در ساعات غیر متعارف.
۶- توجه و بررسی فهرست کاربران سیستم ها و سطح دسترسی آن ها.
۷-توصیه می شود در صورت بروز این حمله در سازمانها، مدیران فناوری اطلاعات ضمن اجتناب در پرداخت باج درخواستی سریعا با مرکز ماهر تماس گرفته شود.
@aledavood
هوش سفید
کمیسیون رقابت و مصرف کنندگان در استرالیا اعلام کرد در مورد عملکرد گوگل در این کشور و جمع آوری انبوهی از اطلاعات خصوصی مردم توسط این شرکت از طریق گوشی های اندرویدی تحقیق می کند.
از جمله اطلاعات شخصی کاربران که گوگل از طریق گوشی های اندرویدی جمع آوری کرده می توان به اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی کاربران اشاره کرد.
بررسی های به عمل آمده نشان می دهد گوگل هر ماه قادر به جمع آوری یک گیگابایت اطلاعات از هر گوشی اندرویدی است و از این طریق تصویر بسیار دقیق و همراه با جزئیاتی از افراد و فعالیت های روزمره آنها به دست می آورد.
این نوع عملکرد گوگل باعث نگرانی میلیون ها کاربر گوشی های اندرویدی در استرالیا شده و حالا قرار است دولت استرالیا در این زمینه تحقیقات مفصلی به عمل آورد و اگر تخلف گوگل در این زمینه ثابت شود جریمه سنگین مالی در انتظار این شرکت خواهد بود.
گوشی های هوشمند اندرویدی مجهز به حسگرهای پیشرفته ای هستند که با استفاده از آنها حتی می توان موقعیت دقیق مکانی یک فرد را در یک آسمان خراش مشخص کرد و لذا تخلفات گوگل می تواند امنیت کاربران را به طور جدی به خطر بیندازد.
@aledavood
هوش سفید
دکتر صحرا صدیق سروستانی، استاد دپارتمان برق و علوم کامپیوتر دانشگاه میسوری آمریکا، درباره تفاوت اینترنت اشیا و سیستم های سایبر فیزیکی ( Cyber Physical System ) به جام جم می گوید: این موضوع از جمله موضوعاتی است که افراد مختلف تعریف های مختلفی از آن دارند. نظر شخصی من این است بخش های جزئی تر اینترنت اشیا نقش مهم تری دارد. در اینترنت اشیا مرحله تماس شیء با کاربر یا گیرنده خدمات اهمیت دارد که اصطلاحا لبه این فناوری ( Edge ) نامیده می شود. این در حالی است که در سیستم های سایبر فیزیکی هسته اصلی اهمیت دارد.
هدف اصلی سیستم های سایبر فیزیکی، ارتقای سیستم های هوشمند مثل آب و برق با هزینه کمتر است. داشتن شبکه برق و آب مجهز به فناوری های روز، نیاز امروز همه کشورها است اما جایگزینی این سیستم ها هزینه بالایی دارد و کشورها نمی توانند همه بخش های یک سیستم را همزمان جایگزین کنند. بنابراین لازم است سیستم ها بخش به بخش تعمیر، بازیابی و تقویت شوند. استفاده از برنامه های کامپیوتری و مخابرات و کنترل به طراحان اجازه می دهد ابتدا نقطه ای پیدا کنند که نیاز به تقویت دارد. در مرحله بعد افراد زودتر از مشکلات به وجود آمده باخبر می شوند. برای مثال در بعضی کشورها یک خط انتقال برق به دلایلی مثل برخورد حیوانات یا یخ زدگی سیم قطع می شود و اگر سیستم سایبری وجود نداشته باشد، ممکن است خطوط دیگر ظرفیت تحمل بار افزوده شده از خط معیوب را نداشته باشند. اگر چنین شرایطی به وجود آید خطوط انتقال برق یکی بعد از دیگری از کار می افتد و یک مشکل بزرگ پدید می آید. یک سیستم غیرهوشمند فقط از ظرفیت یک خط باخبر است و از وضعیت خطوط منشعب اطلاعی ندارد.
یکی از مثال های اهمیت هوشمندی سیستم برای اطلاع از وضعیت دیگر بخش ها رودخانه های مشترک میان کشورهای قاره اروپاست. ممکن است یک کشور برای یک رودخانه تصمیمی بگیرد، بدون آن که از نتیجه این تصمیم روی دیگر بخش های رودخانه اطلاعی داشته باشد. سیستم های هوشمند در این زمینه راهگشا خواهند بود و باعث می شود تصمیم گیرندگان نسبت به شعاع بیشتری از اثرگذاری تصمیم ها اطلاع داشته باشند و با دوراندیشی بیشتر عمل کنند. در این شرایط است که هزینه ها کمتر و تاثیرگذاری بیشتر می شود. سیستم سایبر فیزیکی به طراحی و تقویت سیستم کمک می کند و علاوه بر این هنگام بروز مشکل بسرعت می توان نقطه ای که باعث بروز مشکل شده پیدا و مساله را برطرف کرد.
@aledavood
هوش سفید
رسول سرائیان رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت : در سال ۲۰۲۱ در هر ۱۴ ثانیه یک باج افزار در دنیا تولید خواهد شد و ما باید با به اشتراک گذاشتن دانش و تجربه فراتر از مجرمان و تخریب کنندگان این فضا حرکت کنیم.
وی با بیان این که تا سال ۲۰۲۱، شش تریلیون دلار صرف محافظت از فضای مجازی خواهد شد، افزود : ما می توانیم با کمک دانش، تجربه و ظرفیت دیگر کشورها سرعت مقابله با تهدیدات را به حداقل برسانیم .
وی تصریح کرد: تحول دیجیتال به شدت رو به رشد است؛ به طوری که تا سال ۲۰۱۹، به دلیل نیاز مردم به امنیت سایبری، حدود شش میلیون شغل در دنیا ایجاد می شود.
@aledavood