از همان روز اول دو نفر مسلمان میشوند: علی و #خدیجه که این دو نقش مؤثری در ساختن تاریخ اسلام دارند. اگر فداکاریهای این زن نبود، از نظر علل ظاهری مگر پیغمبر میتوانست کاری از پیش ببرد؟
تاریخ ابن اسحاق یک قرن و نیم بعد از هجرت راجع به مقام خدیجه و نقش او در پشتیبانی از پیغمبر اکرم و مخصوصاً در تسلّی بخشی به پیغمبر اکرم، می نویسد:
بعد از مرگ خدیجه که ابوطالب هم در آن سال از دنیا رفت، واقعاً عرصه بر پیغمبر اکرم تنگ شد به طوری که نتوانست...بماند. تا آخر عمرِ پیغمبر هرگاه اسم خدیجه را میبردند، اشک مقدسشان جاری میشد.
📕 مرتضی مطهری، حماسه حسینی ج ۱ ص ۳۷۹
افتخار ائمه به فرزندی حضرت خدیجه
📢 افتخارِ امام حسن علیه السلام به حضرت خدیجه سلام الله علیها
👈🏻 در عصر خلافت امام حسن علیه السَّلام در کوفه پس از آنکه معاویه لعنه الله بر اوضاع مسلط شد و از مردم برای خود بیعت گرفت، امام حسن علیه السلام در پاسخ به جسارت و ناسزای او به ساحت مقدس امیرمؤمنان علیه السَّلام طی خطبهای طولانی با افتخار
به حسب و نسب و جدّة طاهرهشان فرمودند:
«و جَدَّتی خدیجة علیهاالسَّلام و جدَّتک قَتِیلَةُ [قُتَیلَةُ] فلعن الله أخملنا ذکراً وألأمنا حسبا...»
✍🏻 ای معاویه، جدّة من خدیجه طاهره، ولی جدّۀ تو قتیله (زن زشتکار جاهلیت) است و خداوند متعال لعنت کند آن کس را که حسب و نسبش پلید و پست است... »
📚 الارشاد، مفید رحمه الله، ٢/١٥
📢 افتخار امام حسین علیه السلام به حضرت خدیجه سلام الله علیها
🔴 امام حسین علیه السلام روز عاشورا مقابل سپاه دشمن ایستاد و نگاهی به صفهای طولانی آنها کرد که مانند سیل بود و نیز نگاهی به ابن سعد لعنه الله کرد که در میان لشکر ایستاده بود. آن حضرت در این هنگام خطبهای ایراد کردند و فرمودند:
«.. الحمد لله الذی خلق الدنیا فجعلها دار فناء... فإنّی ابن بنت نبیکم و جدتی خدیجة زوجة نبیکم...»
✍🏻 ستایش سزاوار خداوندی است که دنیا را خلق فرمود و آن را دار نیستی قرار داد... من پسر دختر پیامبر شما هستم و جدهام خدیجه عَلیهاالسَّلام همسر رسول خدا صلی الله علیه و آله میباشد.»
⚫️ و نیز خطاب به دشمن فرمودند:
«قال أنشدکم الله؛ هل تعلمونَ أنَّ جدّتی خدیجة بنت خویلد، أوّل نساء هذه الأمّة إسلاماً؟»
✍🏻 شما را بخدای تعالی سوگند آیا میدانید که مادر بزرگم خدیجه دختر خویلد علیهاالسَّلام، نخستین بانوی گرونده به اسلام و تصدیق کننده پیامبر و پیشتاز در یاری و حمایت اوست؟»
📙 امالی، صدوق رحمه الله، مجلس ۳۰، ص۱۵۸
📚 بحارالانوار، ٤٥/٦
📢 افتخارِ امام سجاد علیه السلام به حضرت خدیجه سلام الله علیها
🔸امام سجاد علیه السَّلام در مجلس یزید زنازاده لعنه الله و در آن شرایط حساس و تاریخساز در معرفی خویش به مردم شام، ضمن روشنگری در مورد نَسَب شریف و تبار پرافتخار خویش به مردم شام، با افتخار نام پر شکوه و با عظمت جدۂ گرانمایهاش حضرت خدیجه علیهاالسَّلام را در کنار نام بلند پیامبر صلی الله علیه و آله و امیرالمؤمنین علی السلام و حضرت فاطمه علیهاالسلام میآورد و خود را اینگونه مینامد: «أنا ابن خدیجة الکبری.» من فرزند خدیجه کبری هستم. (سلام الله علیهم)
📚 بحارالانوار، ٤٥/١٧٥
برخی از آنچه باید درباره ام المومنین خدیجه کبری سلام الله علیها بدانیم:
۱- به خاطر شدت پاکی و عفت در دوران جاهلیت ، به ایشان طاهره و سیده قریش میگفتند. ( السیره الحلبیه ج۱ ص۲۲۴ )
۲- خواستگاران بسیار از بزرگان قریش داشت که با هیچ کدام ازدواج نکرد و برای ازدواج ، خود ، رسول خدا را انتخاب کرد.( همان )
۳- ازدواج ایشان در حالی بود که هم پیامبر و هم حضرت خدیجه هر دو در سن بیست و پنج سالگی بودند. ( دلائل النبوه ج۲ ص۷۱ و المستدرک ج۳ ص۱۸۲ )
۴- هم چنین نه پیامبر و نه حضرت خدیجه تا آن زمان هرگز ازدواج نکرده بودند. (مناقب آل ابی طالب ج۱ ص۱۳۸) و اقوالی که پیرامون ازدواج قبلی حضرت خدیجه است حداقل دارای چهارده تناقض آشکار و غیر قابل قبول است.
۵- مهریه ازدواج حضرت خدیجه معادل پانصد درهم نقره بود که همان را هم خود حضرت خدیجه به عهده گرفت. ( عوالی اللئالی ج۳ ص۲۹۹)
۶- حضرت خدیجه اولین بانوی مسلمان است که بلافاصله در همان شب آغاز رسالت اظهار اسلام کرد و پیش از آن نیز هرگز کافر نبود بلکه به دین حنیف معتقد بود. ( السنن الکبری ج۶ ص۳۶۷ )
۷- در شهادت حضرت خدیجه برای اسلام ، پیامبر ، اقرار به ولایت امیرالمومنین علیه السلام و ابراز برائت از تیم و عدی ( اولی و دومی ) را شرط کردند که ایشان بدان اقرار کرد و هم زمان با اسلام دو رکن ولایت و برائت را پذیرفت. ( بحار الأنوار ج۱۸ ص۲۳۳)
۸- حضرت خدیجه نه تنها با مال خود که حتی با به خطر انداختن جان و سلامتی خود همواره و در طول حیات مبارک خود ، از پیامبر اکرم دفاع نمود.
۹- در اثر حصر در شعب ابی طالب تمام اموال حضرت خدیجه صرف تهیه آذوقه برای مسلمانان محصور شد و خود ایشان نیز در اثر رنج فراوان آن سه سال و بنابر تحلیلی در اثر سم دشمنان از دنیا رفت ( به شهادت رسید ).
۱۰- حضرت خدیجه در میان زنان پیامبر صاحب امتیازاتی منحصر به فرد است:
تنها همسر پیامبر که از ابتدا به آیین یکتاپرستی بود ایشان است و سایر همسران دورانی را در شرک و کفر گذرانده اند.
ج. شدت علاقه پیامبر به ایشان به حدی بود که تا سالها بعد از وفات ایشان همواره یاد و حرمت وی را پاس داشته و گوشزد می کرد.
د. تنها همسر پیامبر است صاحب فرزند شد و سایر زنان پیامبر یا در سن فرزندآوری نبودند ( مثل ام سلمه ) یا عقیم و نازا بودند ( مثل عایشه ).
ه. تنها همسر پیامبر است که در آیات قرآن همواره مورد مدح و تمجید بوده و هرگز هیچ آیه ای در مذمت وی نازل نشده است. نه آیات خانه نشینی ، نه آیات نهی از فحشا نه آیه افک.
و. تنها همسر پیامبر است که در قیامت هم ردیف پیامبر و معصومین علیهم السلام بر اعراف و پل صراط مجوز ورود به بهشت می دهد.
حمید ساداتی
🏴 رهبر معظم انقلاب:
جناب خدیجه(س) حقیقتا مظلوم است به خاطراین که شرف همسری پیامبر درباره ایشان دارای ارزش مضاعف است، دیگران مشرف به شرف همسری پیغمبر شدند لکن رنجهایی را که پیغمبر در عمده زمان رسالت به آنها مبتلا بودند این رنجها را ندیدند، ده سال در مدینه بود عزت بود احترام بود و زندگی راحت نسبت به آن دوره بود.
جناب خدیجه دوران رنج و سختیهای پیغمبر را تحمل کرد، اولا نفس ایمان آوردن به پیغمبر که اولین کسی که ایمان آورد امیرالمؤمنین و حضرت خدیجه بودند خود این یک امتیاز بزرگ و یک ارزش بسیار بالا است، آسان نیست عبور کردن و صرف نظر کردن از عقایدی که انسانها با آنها سالهای متمادی زندگی
کرده آسان نیست.
برای ما چنین چیزی پیش نیامده تا بدانیم چقدر مشکل است، ایشان اولا با آن فطرت پاک سر و حقانیت قضیه را فهمید، تا پیغمبر را دید با آن حال که از حرا برگشته بود فهمید که یک حادثه مهمی اتفاق افتاده و قلب مبارکش مجذوب شد و ایمان آورد و بعد پای این ایمان ایستاد.
از همه اموال خودش خارج شد و همه را صرف کرد در راه ترویج اسلام و تقویت پیغمبر، بعد هم دچار آن سختی و مشکلات طاقت فرسا شد که یکی مسئله شعب ابی طالب بود که سه سال آنجا بودند و سختیهایی که این بزرگوار متحمل شد.
این بزرگوار واقعا مظلومه است، واقعا غریب هست، مادر دوازده امام است، ایشان مادر امیرالمؤمنین هم است، ایشان امیرالمؤمنین را در دامان خودش، آغوش خودش و زندگی خودش پرورش داده است تا چند سالگی.
@ggg1400
@sss1400
#یا_ام_المومنین ( س )
نبوت را نگینی یا خدیجه
شفاعت آفرینی یا خدیجه
برایم مادری کن روز محشر
تو اُم المؤمنینی یا خدیجه
خديجه(سلام الله علیها) را سانسور کردند.
✅ راويان اهل سنت ۲۰۰۰ حديث از شخصي آورده اند که تنها يك سال مفيد با پيامبر بود؛ اما در مقابل، از حضرت خديجه(س) که ۲۵ سال با پيامبر اكرم زندگي کرده است ۲۵ حديث هم نقل نکرده اند!
✅ سال دهم هجرت سالی بود که فاصله چند روز هم حضرت ابوطالب از دنیا رفت و هم حضرت خدیجه (سلام الله علیهما سلام ) که آن سال به عام الحزن نام گرفت .
✅ اما شايد غم انگيزتر از اين دو مصيبت، مصيبت [تحریف توسط] دست هاي آلوده اي است که با جعل تاريخ و حديث، تلاش کردند تا ابوطالب را مشرک جلوه دهند و خديجه را در برابر ديگران کوچک کنند.
🔹آیت الله نجم الدین طبسی
بيعت حضرت خديجه سلام الله علیها با اميرالمؤمنين عليهالسلام
روزى پيامبر صلّى الله عليه و آله خديجه سلام الله عليها را خواست و در كنار خود نشانيد و فرمود: اين جبرئيل است و مى گويد: براى اسلام شروطى است كه عبارتند از: اقرار به يگانگى خداوند متعال، اقرار به رسالت رسولان، اقرار به معاد و اصول اين شريعت و احكام آن، اطاعت از اولى الامر و ائمه طاهرين از فرزندان او يكى بعد از ديگرى با برائت از دشمنان ايشان. خديجه سلام الله عليها به همه آنها اقرار نمود و ائمه طاهرين به خصوص أمير المؤمنين عليه السّلام را تصديق كرد. پيامبر صلّى الله عليه و آله فرمود: «هو مولاك و مولى المؤمنين و امامهم بعدى». يعنى «على مولاى تو و مولاى مؤمنان بعد از من و امام ايشان است ». آنگاه از خديجه سلام اللَّه عليها در قبول ولايت امير ال مؤمنين عليه السّلام عهد مؤكد گرفت. سپس رسول خدا صلّى الله عليه و آله يك يك از اصول و فروع دين حتى آداب وضو و نماز و روزه و حج و جهاد و صله رحم و واجبات و محرمات را بيان فرمود.
سپس پيامبر صلّى الله عليه و آله دست خود را بالاى دست امير المؤمنين عليه السّلام نهاد و خديجه سلام الله عليها دست خود را بالاى دست رسول خدا صلّى الله عليه و آله نهاد و به اين ترتيب با امير المؤمنين عليه السّلام بيعت نمود. (بحار الانوار: ج ۱۸، ص ۲۳۲، ج ۶۵، ص ۳۹۲)
نکاتی در مورد تاریخ زندگی حضرت خدیجه
۱ - نام پدرشان خویلد بن اسد از خاندان قریش( اسد الغابه ج۶ ص ۷۸ ) مادرشان فاطمه بنت زایده ( الاستیعاب ج۴ص۱۷ ) بود،
۲ - متولد سال عام الفیل ( الطبقات الکبری ج۸ ص۱۳ )
۳- او قبل از اسلام ثروتمند بود و تجارت میکرد
(البدایه و النهایه ج۲ص۲۹۳)
۴- او زنی شریف و با درایت بود که خداوند متعال خیر و برکت برای او در نظر گرفته بود و دارای شرافتی عظیم و ثروتی زیاد بود
(عیون الاثر ج۱ص۶۳ )
۵ - در روایتی از پیامبر رحمت صلیالله علیه و آله و سلم حضرت خدیجه کبری و فاطمه زهرا و مریم و آسیه (سلام الله علیهم) سرور زنان جهان معرفی شدهاند،(البدایه و النهایه ج۲ص۱۲۹)
او را از بهترین زنان معرفی فرموده است،(امتاع الاسماع ج۱۵ص۶۰)
۶- در منابع اسلامی القابی مثل طاهره، زکیه، مرضیه، صدیقه، سیده نساء قریش، (البدایه و النهایه ج۳ص۱۵ ) و با کنیه ام المومنین یاد شده است (انوارالساطعه ص۲۴)،
۷ - حضرت خدیجه بهترین و صادق ترین وزیر و مشاور ، و مایه آرامش پیامبر رحمت صلیالله علیه و آله و سلم بود،(البدایه و النهایه ج۲ص۶۱)
۸- خدیجه بعد از آنکه با ویژگی های پیامبر رحمت ،(صلیالله علیه و آله و سلم ) بویژه امانت داری او آشنا شد و او را امین مال خود در سفر تجاری شام قرار داد، و غلامش میسره ویژگیهای او را بیان کرد، پیشنهاد ازدواج با او را مطرح کرد، (البدایه و النهایه ج۲ص۲۹۲)
صداقت و امانت داری و حسن خلق و درست کاری در این پیشنهاد فوق العاده موثر بود (عیون الاثر ج۱ص۶۳)
۹- سن حضرت خدیجه را هنگام ازدواج از ۲۵ سال تا ۴۶ گفته اند، هر چند بسیاری ۴۰ سال گفته اند (الطبقات الکبری ج۸ ص۱۷۴ اسد الغابه ج۱ص۲۳، انساب الاشراف ج۱ص۹۸ ) ،
ولی محققانی مانند علامه سید جعفر مرتضی عاملی ۲۵سال را ترجیح داده اند (دلایل النبوه ج۲ص۷۱ ، البدایه و النهایه ج۲ص۲۹۴، انساب الاشراف ج۱ص۹۸)
(الصحیح من السیره ج۲ص۱۱۴)
۱۰ - بعضی از منابع تاریخی اهل سنت از دو شخص به نامهای «ابوهاله هند بن نباش» ( انساب الاشراف ج۱ص۴۰۶ )
و «عتیق بن عابد»
(المحبر ص۴۵۲)
با عنوان همسران قبلی خدیجه یاد کردهاند،
ولی بیشتر عالمان شیعه این را قبول ندارند و ابن شهرآشوب از قول سید مرتضی در شافی و شیخ طوسی در تلخیص الشافی، به دوشیزه بودن او هنگام ازدواج با پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) اشاره کرده است.
(مناقب ابن شهر آشوب ج۱ص۱۵۹ )
علامه جعفر مرتضی عاملی محقق معاصر شیعه بر این باور است که با توجه به تعصبات قبیلهای در حجاز، ازدواج خدیجه که از بزرگان قریش بود، با دو اعرابی از قبایل تمیم و مخزوم، پذیرفتنی نیست
(الصحیح من السیره ج۲ص۱۲۳)
۱۱- او فداکارانه در خدمت پیامبر رحمت (صلیالله علیه و آله و سلم) بود به طور مثال با آن ثروت و عظمت ، هنگام اعتکاف پیامبر رحمت (صلیالله علیه و آله و سلم) در غار حرا از مکه غذا برای او میبرد ، فاصله ای کنونی شش کیلومتر است،
(عرشیان دکتر شهیدی ص۶۲)
و فاصله پایین کوه تا غار حرا را نیز با آن سختی که دارد می پیمود
۱۲- او را اولین ایمان آورده از زنها و بعضی ادعای اجماع کردند که او را اولین ایمان آورنده معرفی کرده اند (کامل ابن اثیر ج۲ص۵۷ )
۱۳- پیامبر رحمت (صلیالله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت علاقه خود به حضرت علی (علیه السلام) آگاه کرده بودند ، از این رو خدیجه برای خانه ابوطالب،ما یحتاج زندگی می فرستاد، چنانچه گفته میشد، علی(علیه السلام) نور چشم خدیجه (سلام الله علیها) است (بحار ج۱ص۲۵۵)
۱۴- حضرت خدیجه و امام علی (علیه السلام) اولین نماز گزاران پشت سر پیامبر رحمت (صلیالله علیه و آله و سلم) میباشند،
( اسد الغابه ج۶ ص ۷۸، الاستیعاب ج۳ص۱۰۸۰)
۱۵- همه ثروت خود را
حتی بدون اینکه برای خودش یک کفن تهیه کند،
در اختیار پیامبر رحمت (صلیالله علیه و آله و سلم) قرار داد
و او این اموال را در راه کمک به بدهکاران، یتیمان، و بینوایان و آزادی اسیران استفاده می فرمودند
ودر مورد اموال او فرمودند « هیچ مالی مثل ثروت خدیجه به من سود نبخشید »
( بحار ج۱۹ ص۶۳)
و در ماجرای محاصره شعب ابی طالب برادر زاده او گندم و جو و خرما را با شتر و با زحمت و خطر زیاد به مسلمانان میرساند،
۱۶- پیامبر رحمت (صلیالله علیه و آله و سلم) سال رحلت او و حضرت ابوطالب را عام الحزن(امتاع الاسماع ج۱ص۴۵ ) یعنی سال غم و اندوه نامیدند،
حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها؛
در مورد عظمت او روایات فراوانی است که برای نمونه به چند روایت اشاره میشود،
۱۷ - پیامبر رحمت(صلیالله علیه و آله و سلم) در مورد او فرمودند:
ما أبدلنی الله خیرا منها، صدقتنی إذ کذبنی الناس،
و واستنی بمالها اذ حرمنی الناس،
و رزقنی الله الولد منها ولم یرزقنی من غیرها.
ترجمه: خدا زنی بهتر از خدیجه به من نداد. هنگامی که مردم تکذیبم میکردند، او مرا تصدیق کرد
هنگامی که مردم مرا تحریم کردند، با ثروتش کمکم کرد.
۱۸- جبرییل به پیامبر رحمت (صلیالله علیه و آله و سلم )گفت وقتی که خدیجه کبری نزد تو آمد از سوی پروردگارش و من به او سلام برسان و به او بشارت بدهید
« ببیت فی الجنه من قصب لا صخب»
به خانه ای از یک قطعه زبرجد در بهشت که در آن رنج و نا آرامی نیست مژده بده (اسد الغابه ج۵ص۴۳۸)
۱۹ - بانویی که پیامبر اکرم (صلّىاللّهعلیهوآله) درباره اش فرمود: «افضل زنان بهشت است» .
۲۰- خداوند از طریق جبرئیل و پیامبر رحمت (صلّىاللّهعلیهوآله) به او سلام مى رساند .
امام باقر (علیه السلام ) فرمود رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم ) فرمود: آن شبی که در معراج بودم، به هنگام بازگشت جبرئیل نزد من آمد، و گفت :
از طرف خدا و من به خدیجه (سلام الله علیها) سلام برسان ،
و نقل کرد که: چون رسول خدا(صلیالله علیه و آله و سلم) پیغام جبرئیل را به خدیجه رسانید، خدیجه پاسخ داد:
همانا خدا سلام است و سلام (و سلامتی) از اوست،
و سلام به سوی اوست و بر جبرئیل سلام باد.
( بحار ج۱۸ ص ۳۸۶ح ۹۰)
۲۱ - پیامبر رحمت (صلّىاللّهعلیهوآله) بعد از وفات خدیجه، گاه و بیگاه گوسفندى ذبح و گوشت آن را میان دوستان خدیجه تقسیم مى فرمود و بدین وسیله نام و یاد او را گرامى مى داشت .
امام على عليه السلام:
مَن أفنى ،عُمرَهُ في غَيرِ ما يُنجيهِ، فقَد أضاعَ مَطلَبَهُ .
هر كه عمر خود را در راه چيزى جز آنچه او را نجات مى دهد صرف كند، مطلوب خود را از دست داده است
غررالحكم حدیث۸۵۳۲
ما فقط يك بار حق و فرصت زيستن داريم و ديگر فرصت دومی برايمان نخواهد بود!
عُمر، نعمت بى نظيری است كه فقط يك بار به انسان عنايت مى شود و دراين نعمت، انسان يا دچار ضرر فراوان مى شود، يا سود فراوانی می برد...
خیلی تعجب داره که مردم برای خرید یک جنس نگاه می کنند ببینند اون جنسی که می خرند از جای دیگه یا از قیمت روی محصول هزار تومن گرون تر نباشه! ولی دو ساعت وقتشون رو به راحتی برای یک کار یا یک برنامه تلف می کنند و اصلا پیش خود فکر نمی کنند که آیا می ارزید این مقدار وقتم رو یا بهتره بگیم عُمرم رو دادم رفت یا نه؟! آیا می ارزید دیشب تا ساعت 2 نشستم فلان برنامه رو نگاه کردم ولی از اون طرف سحرخیزی رو از دست دادم؟؟؟
و هزاران مثال دیگر... که وقتی عُمر به سر آید انسان اگر کل دنیا برای او باشد حاضر است آن را بدهد تا فقط چند دقیقه دیگر زنده باشد و عبادتی و کار خیری و توبه ای را انجام دهد ولی...
📌حاکم واقعی
امیرمؤمنان #علی(ع)، برای نشان دادن سیره خود در مقابله با سیره خلفا به ویژه #عثمان که #بیت_المال را به ملک شخصی تبدیل کرده بود، هیچ زمینی به کسی اقطاع نکرد و خطاب به #انصار و #مهاجر فرمود:
«به خدا قسم، تا زمانیکه فقط یک درخت خرما در #مدینه داشته باشم، درهمی از بیت المال برنمی دارم.»
ایشان ضمن پاسخ به مردم #بصره درباره رعایت بیت المال، خطاب به مردم #کوفه نیز فرمود:
«ای مردم ، اگر من جز با زیرانداز، مرکب و خدمتکار از میان شما رفتم، #خیانتکار به حساب می آیم.»
📚کلینی، الکافی، ج8، ص130، ح100.
📚شیخ مفید، الاختصاص، ص151.
📚شیخ مفید، الجمل و النصرة لسيد العترة في حرب البصرة، ص422.
📚ثقفى، الغارات، ج1، ص68.
پ.ن:
امام علی در خطبهء شقشقیه نهج البلاغه:
تا آنکه سومی به خلافت رسید ،دو پهلویش از پرخوری باد کرده همواره بین دستشویی و آشپزخانه سرگردان بود ....آنقدر اسراف کرد که ریسمان بسته او باز شد و اعمال او مردم را برانگیخت و شکم بارگی اش نابودش ساخت.
«الی ان قام ثالث القوم نافجا حضنیه بین نثلیه و معتلفه و قام معه بنوابیه یخضمون مال الله خضم الابل نبتة الربیع الی ان انتکث علیه فتله و اجهز عمله و کبت به بطنته»
📌علت #دشمنی با امیرمومنان #علی علیه السلام:
عبدالله بن عبیدالله می گوید:
پدرم عبیدالله هرگاه #خطبه نماز جمعه می خواند و می خواست از علی بن ابی طالب(ع) #بدگویی کند، لکنت زبان می گرفت.
🌞روزی از وی پرسیدم:
چرا هنگام بدگویی از علی زبانت نارسا می گردد؟ وی گفت:
آيا تو نیز این موضوع را فهمیده ای؟ گفتم بله. گفت:
فرزندم!
اگر آنچه را ما از #فضائل علی(ع) می دانیم، مردم نیز بدانند از اطراف ما پراکنده شده و به فرزندان علی(ع) روی می آورند.
📚بلاذری، انساب الاشراف، ج۸، ص۱۹۵.