🔸فردي بود به نام آقاي ذكايي كه حياط بسيار بزرگي در خيابان پامنار داشت با اتاقهاي متعدد ، وضع مالي اش هم خوب بود. ماه به ماه براي دريافت اجاره به در منزل ما مي آمد. اجاره آن روز پانصد تومان بود، كم نبود.
.
🔸شب عرفه اي بود، پدرم داشت آماده مي شد تا لب حوض منزل وضو بگيرد كه در زدند.
گفت: ” در را باز كن ، حاج آقاي ذكايي است ، اجاره اش را مي خواهد.”
.
🔸آمد داخل، به حاج آقا سلام كرد. مرحوم پدرم به من گفت: “پاكت آنجاست، برو بياور و به حاج آقا بده” رفتم پاكت را كه قبلا آماده كرده بود. برداشتم و بردم به آقاي ذكايي دادم. تشكر كرد و قبل از اين كه برود از پدرم سؤال كرد: امشب شب عرفه است؟ گفت: “بله، امشب شب عرفه است” سؤال كرد: “اعمال امشب چيست؟ اعمال امشب را براي ما نمي گوييد؟ تا آقاي ذكايي اين حرف را زد مرحوم پدرم بلند شد ايستاد و گفت: ” امشب اعمالي براي من دارد و اعمالي هم براي شما “! خيلي با اخلاق خوب ، با بيان خوب و زبان خوب و صورت باز پاسخ دادند. او با تعجب سؤال كرد: “مگر فرقي مي كند؟
.
🔸مگر من و شما دارد؟ مرحوم پدرم فرمود: “بله، فرق مي كند! اعمالي كه براي من هست ادعيه و زيارت امام حسين عليه السلام است، نمازهايي است، اذكاري است، بيدار بودن و احيا گرفتن است اين است كه تا صبح بنشينم و خدا را بخوانم و عبادت كنم، اين مربوط به من است.
اما آن اعمالي كه براي شماست اين است كه الآن مقداري برنج و روغن خوب بخري و ببري در منزل كساني كه واقعا محتاج هستند، كساني كه سال مي گذرد و برنج نديده و نخورده اند، به ياد امام حسين به آنها بدهي و دلشان را شاد كني، چون شب عرفه است و شب امام حسين است، بعد هم به خانه ات برو و تخت بگير تا صبح بخواب! من بايد بيدار باشم و براي شماها دعا كنم، براي خودم دعا كنم “!
____
خاطره ای از شیخ علی اکبر برهان؛ ایشان وکالت مطلقه از آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی و آیتالله حجت داشتند.
🌺🔶پیوند غدیر و قربان🔷💐
💢هرکسی در عرفه خود را بشناسد و بتواند در قربان از خود بگذرد، آنگاه در غدیر به ولایت علی بن ابیطالب ع خواهد رسید.
✅و کسیکه به ولایت اهل_بیت برسد، پس از آن در عاشورا از قافله عاشوراییان خواهد بود.
✔️ درک دقیق رابطۀ قربان و غدیر متوقف بر درک صحیح از حقیقت این دو است.
🌸 آنان که نفس را به قربانگاه نبردند و قربانی نکردند، به حقیقت غدیر و امامت راه نیافتند.
🌺 آری این سنت الهی است؛ اگر نفس و علایق پست زمینی را در راه خدا و امام زمانت قربانی نکنی، غدیر را میبینی، اما غدیری نمیشوی. و آنان که غدیری نشدند، عاشورا در آزمون یاری امام زمانشان شکست خوردند.
✅ قربان نماد عبور سرفرازانه و پیروزمندانه از آزمون و امتحان الهی است. خداوند متعال از امتحان و ابتلای حضرت ابراهیم -علیه السلام- (قربانی کردن جوان برومندش حضرت اسماعیل) به بلای مبین (آزمون آشکار و شاخص) یاد میکند: «إِنَّ هذا لَهُوَ الْبَلاءُ الْمُبينُ» (صافات: 106) و میدانیم یکی از مهمترین حکمتهای امتحانات و ابتلائات الهی به فعلیت رسیدن استعدادها و ظرفیتهای انسان است.
✅ از طرف دیگر غدیر نماد ولایت، امامت و انتصاب شایسته ترین افراد به سرپرستی امت پس از رسول خدا -صلی الله علیه و آله- است. رسیدن به چنین مقامی متوقف بر کسب شایستگیها و آماده نمودن مقدمات لازم آن میباشد، به همین دلیل خداوند متعال دربارۀ انتصاب حضرت ابراهیم –علیه السلام- به مقام امامت چنین میفرماید: «وَ إِذِ ابْتَلى إِبْراهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّي جاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِماماً» (بقره: 124) وقتی ابراهیم از امتحانات الهی سربلند بیرون آمد، خداوند ایشان را مقام امامت داد.
🔶 بنابراین تنها راه رسیدن به غدیر، قربان است. برای رسیدن به ولایت و امامت امت، تنها مسیر خروج ظفرمندانه از آزمونهای الهی است. در این صورت است که شخص شایستگی تصدی چنین مقامی را خواهد داشت.
✅ سبقت در ایمان به رسالت پیامبر اکرم، تقدم در اعلام یاری و حمایت از آن حضرت، گذشتن از جان در لیلۀ المبیت، همراهی و پیشگامی در جبهه های نبرد و... قربانهای علی برای رسیدن به غدیر خم بود.
🔺 قرنهاست که آزمون یاری مهدی منتظَر آغاز شده است؛ قربانیت را آماده کرده ای؟
*بی گمان فلسفه قربان، سر بریدن نیست، دل بریدن است:*
دل بریدن از هر چیزی که به آن تعلق داری...
دل بریدن از هر چه تو را از او میگیرد...
*قربان,*
*عيد جان باختن و قرباني كردن جان خويش در پاي خداست*
عيد قربان،
عيد سرسپردگي و بندگي به درگاه احديت است...
*عيد قربان,*
*سر بريدن «نفس» است ؛*
*و پا بريدن از «شيطان»...*
💐 #عید_قربان مبارک باد.
#دههٔ_ولایت_مبارک🌷
🔸عید دل
عید قربان، عید دل بریدن است؛ دل بریدن از آنچه غیر خداست؛ دل بریدن از آنچه غیر حقیقت است؛ دل بریدن از آنچه که ما را از معشوق هستی جدا کرده و به خود مشغول میکند.
این دل بریدن به معنای بی رحمی و نامهربانی و دوست نداشتنِ مخلوقات و موجودات عالم نیست. این دل بریدن به معنای سختی دل و فراموشی جان نیست؛ بلکه به معنای این است که هر چه غیر معشوق است، جلوه و آیت اوست و ما باید نگاه و علاقه استقلالی را از کثرات و موجودات برداریم و بجای آن، نگاه و محبت آیتی و مَظهری داشته باشیم؛ یعنی به هر چه می نگریم، او را در آن جلوه ببینیم و در همه کثرات، حق تعالی را مشاهده نماییم.
فَأَيْنَما تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ
به هر چه مینگرم صورت تو میبینم
ازین میان همه در چشم من تو میآیی
همه جهان به تو میبینم و عجب نبود
ازان سبب که تویی در دو دیده بینایی
#فخرالدین_عراقی
به هیچ مخلوق و موجودی، مستقل نگاه نکنیم و هیچ آیتی را اصل نپنداریم.
ابراهیم خلیل، محمد مصطفی، علی مرتضی، حسن مجتبی، حسین سیدالشهدا و دیگر انبیا و اولیاء الهی (سلام الله علیهم اجمعین) همه نسبت به مخلوقات، موجودات، همسر و فرزند، دوست و آشنا، مهربان بودند، علاقهمند بودند، محبت میکردند، دلسوز بودند، از فراقشان گریه میکردند؛ با این ویژگی که آنها نشانه و جلوه خداوند هستیاند؛ و هیچ یک از مخلوقات، آن بزرگواران را از نگاه به حقیقت هستی دور نمیکرد بلکه به او نزدیکتر میکرد؛ چرا که یاد دادند بدانیم و بفهمیم و مشاهده کنیم که اوست اول و آخر و ظاهر و باطن؛ و اوست با همه، هر جا که باشیم؛ و اوست قیوم همه؛ و اوست مالک همه؛ و اوست رب و معبود همه.
در داستان حضرت ابراهیم، خداوند نمیخواست اسماعیل را قربانی کند. میخواست ابراهیم را از بند تعلق و دلبستگی آزاد کند. لذا امتحانش کرد و وقتی سربلند بیرون آمد. متوجه شد از اول هم قرار نبود اسماعیل ذبح شود. این فقط یک امتحان بود...
اما زمان اباعبدالله همه چیز از اول مشخص بود. این خاندان انتخاب کرده بودند که برای برقراری و استمرار حق هر زمان شرایط به سختترین حالت رسید، مقدم بر همه، خود قربانی شوند و با خون خود روشنگری کنند. خون تزریق کنند و جامعه مرده را زنده کنند.
لذا خداوند قربانی ایشان را پذیرفت، برای رفع و دفع بلاهای بزرگتر که از بین رفتن دین و ارزشهای الهی برای نسلهای بعدی و بعدتر بود...
ای فدای تو هم دل و هم جان
وی نثار رهت هم این و هم آن
دل فدای تو، چون تویی دلبر
جان نثار تو، چون تویی جانان
دل رهاندن ز دست تو مشکل
جان فشاندن به پای تو آسان
راه وصل تو، راه پرآسیب
درد عشق تو، درد بیدرمان
بندگانیم جان و دل بر کف
چشم بر حکم و گوش بر فرمان
گر سر صلح داری، اینک دل
ور سر جنگ داری، اینک جان
این سخن میشنیدم از اعضا
همه حتی الورید و الشریان
که یکی هست و هیچ نیست جز او
وحده لا اله الا هو
#هاتف_اصفهانی
♦️عید قربان و قدر و منزلت انسانها
دنیای برخی، یک جوی آب است، دسته ی یک بیل، مقداری پول، یک گوسفند، اندکی طلا، عضو شورای شهر شدن، وزیر و وکیل و رییس شدن، مشهور شدن، سلبریتی شدن، نویسنده رمان ها و کتاب های پرفروش شدن است، اعتقاداتشان، آبرویشان، فرزندانشان، همسرشان، اقوامشان، تجارتشان، منزلشان و هزارن مساله دیگر است!
این دسته حاضر به قربانی کردن دنیای خودشان نیستند. همه چیز را قربانی می کنند تا مبادا دنیای شان قربانی شود. دین و خدا و اخلاق و آزادمردی و مرام و معرفت و ایثار و گذشت را فدای دنیای خود می کند
اما دنیای برخی جهاد فی سبیل الله است، جهاد در راه خدا، جهاد برای دستیابی به اهداف بزرگ و جهانی است.
جهاد برای قیام علیه طواغیت درونی و بیرونی
جهاد برای نظام سازی
برای دولت سازی
برای جامعه سازی
برای تمدن سازی
و در این مسیر حاضرند همه داشته هایشان که برای دیگران یک دنیاست، فدا کنند.
گاهی ابراهیم می شوند و اسماعیلشان را به قربانگاه می برند
گاهی خدیجه می شوند و اموالشان را به قربانگاه می برند
گاهی ابوطالب می شوند و آبرویشان را به قربانگاه می برند
گاهی هم حسین می شوند و همه دار و ندار و اهل و عیال و فرزند و اصحاب و جانشان را به قربانگاه می برند تا قدمی در مسیر الله برداشته باشند
برای بالارفتن قدر و منزلت باید دنیای مان را بزرگتر از آنی هست ترسیم کنیم
نه خرد و حقیر و کوچک
و برای تثبیت این قدر و منزلت باید، آماده فدا کردن همه دنیای خود باشیم!
وقتی فدا کردی آنوقت...
دنیایت را بزرگ کن
قربانیت را آماده کن
راه تو را می خواند!
پ.ن: [التوبة: 24].
محمد علی رنجبر
🔰 عید قربان مبارک
«اللهم إنّی أسألک أَنْ تُدْخِلَنِي فِي كُلِّ خَيْرٍ أَدْخَلْتَ فِيهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُخْرِجَنِي مِنْ كُلِّ سُوءٍ أَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ»
«بار پروردگارا از تو مسالت دارم تا مرا در هر خيری كه محمّد و خاندان محمّد را وارد نمودي، وارد كنی، و از هر شرّي كه محمّد و خاندان محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) را بيرون آوردی مرا بيرون آوری!»
#عید_قربان
#بندگی
🌘 امشب را از دست ندهیم
🌷 پيامبر اکرم صلّی الله عليه وآله :
هركه شب عيد (فطر و قربان) و شب نيمه شعبان را احيا كند ، در آن روزى كه دلها مى ميرند ، دل او نميرد .
مَن أحيا لَيلةَ العِيدِ ولَيلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ ، لَم يَمُتْ قَلبُهُ يَومَ تَموتُ القُلوبُ .
ثواب الأعمال: 1/102/2 منتخب ميزان الحكمه: 284
امیرالمؤمنین عليه السلام: خوش دارم كه انسان، سالى چهار شب خود را وقف عبادت خدا كند:
شب عيد فطر،
شب عيد قربان،
شب نيمه شعبان
و شب اول ماه رجب
ميزان الحكمه جلد5 صفحه430
تبلیغ عید بزرگ غدیر.mp3
1.37M
🅿️تبلیغ عید بزرگ غدیر
◀️ استاد #رفیعی
⏰ زمان : ۱دقیقه و ۲۵ ثانیه
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
15.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺🎙 #روزشمار_عیدغدیر
💐 #کلیپ_تصویری: «عید غدیر، بالاترین عید»
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔶 بهحسب ظاهر، میشود انسان بگوید عیدی [داریم] که در عیدیت بالاتر از همه اعیاد [اسلامی] باشد [و آن عید غدیر است].
☘️ چطور میشود بالاتر از همه اعیاد [باشد]
با آنکه آن [اعیاد دیگر] عید اسلامی هستند، [اما] این، عید تشیع است؛ عید وصایت است، #عید_ولایت است!
چطور این بالاتر شد؟!
❇️به اعتبار همان که [میگویند:] «چون که صد آمد، نود هم پیش ماست»؛ به اعتبار اینکه کسی که قائل به ولایت است، قائل به اسلام [نیز] هست و لا عکس. کسی که این روز را عید بداند، آن سه تا (فطر، قربان و جمعه) را هم عید میداند، و لا عکس.(و برعکس آن چنین نیست)
📚 درس خارج فقه، کتاب صلات، ١٢ دی ١٣٧۴
🌺✨💥☘️🌾🎊🌸🍃💐🌟🌸
🔰«ما نُودیَ اَحَدٌ بِشَیءٍ مِثلَ ما نودیَ بِالوِلايَةِ؛ آنچنان که به ولایت فراخوان داده شده، به چیزی فراخوان داده نشده است»[١]، به اعتبار اینکه همه چیز در این یک کلمه هست.
✨ اگر ولایت باشد، دیگر [آن موارد مقدم] و جلوتر، [یعنی] اصل توحید، اصل نبوت و تصدیق رسالت [هم خواهد بود.] تمام محرمات [و تکالیف شریعت]، اعظم و فالاعظم، اهم فالاهم [از مهمترین تا جزئیترین احکام] همه اینها در آن هست. از این جهت است که چون که صد آید نود هم پیش ما است.
🔻پینوشت:
[١]. «لَمْ يُنَادَ بِشَيْءٍ مَا نُودِيَ بِالْوَلَايَةِ» (کافی، ج٢، ص١٨و ٢١).
📚 درس خارج فقه، کتاب صلات، ١٨ اسفند ١٣٧۵