فریب نخورید
امام سجاد (علیه السلام):
اگر فردی را با ظاهر نیکو دیدید که از پارسایی سکوت اختیار نموده و خضوع در حرکاتش هویداست، صبر کنید! آهسته! مبادا این ظاهر شما را گول بزند! زیرا بیشتر افرادی که در به دستآوردن دنیا و ارتکاب محرّمات ناتوان و دارای ضعف نیّت و ترس قلبیاند، [و توان انجام بعضی از محرّمات را برای لذّت بردن از دنیای مادّی ندارند] دین را دام و تلهای برای دنیای خود ساختهاند [تا به نام دین به دنیای خود برسند] و پیوسته مردم، فریب ظاهر اینان را میخورند و اگر امکان عمل حرامی را پیدا کنند حتماً مرتکب آن خواهندشد. و اگر دید او از مال حرام خودداری میکند، صبر کن! آهسته! گول نخور که شهوات آدمیان گوناگون است! زیرا تعداد افرادی که از مال حرام خودداری میکنند زیاد نیست هرچند در ظاهر زیاد باشند. ولی خود را به اعمال زشتی وا میدارند و مرتکب حرام میشوند. و اگر دیدید از این کارهای زشت نیز خودداری میکنند باز هم صبر کنید! مبادا گولشان را بخورید! تا اینکه کاملًا به عقیدهی دلشان بنگرید. زیرا همهی افرادی که اینگونهاند در آخر به اندیشهای متین باز نمیگردند. و [تعداد] افرادی که بهواسطهی جهل به فساد میافتند بیشتر از گروهی است که با عقل اصلاح میشوند. و اگر عقل او را نیز متین و استوار یافتید، باز هم صبر کنید و گول نخورید! ببینید هوای او متابع عقل است یا عقل او پیروی هوی میکند؟! و ببینید عکسالعمل او در برابر ریاستهای باطل چگونه است؛ مثبت یا منفی؟! زیرا گروهی از مردم در دنیا و آخرت زیان میکنند؛ [اینها] دنیا را برای دنیا ترک نمودند و لذّت ریاست باطل را بر خوشی اموال و نعمتهای مباح و حلال، ترجیح دادند و همهی اینها را (لذات حلال) برای ریاست باطل رها نمودند؛ تا جایی که اگر به او گویند: «از خدای بترس»! زیادهخواهی او را به گناه وامیدارد (عزّت ظاهری که با گناه بدست آورده او را میگیرد). دوزخ او را بس است که بستر بدی است!
السّجّاد (علیه السلام)- إِذَا رَأَیْتُمُ الرَّجُلَ قَدْ حَسُنَ سَمْتُهُ وَ هَدْیُهُ وَ تَمَاوَتَ فِی مَنْطِقِهِ وَ تَخَاضَعَ فِی حَرَکَاتِهِ فَرُوَیْداً لَا یَغُرَّنَّکُمْ فَمَا أَکْثَرَ مَنْ یُعْجِزُهُ تَنَاوُلُ الدُّنْیَا وَ رُکُوبُ الْحَرَامِ مِنْهَا لِضَعْفِ نِیَّتِهِ وَ مَهَانَتِهِ وَ جُبْنِ قَلْبِهِ فَنَصَبَ الدِّینَ فَخّاً لَهَا فَهُوَ لَا یَزَالُ یَخْتِلُ النَّاسَ بِظَاهِرِهِ فَإِنْ تَمَکَّنَ مِنْ حَرَامٍ اقْتَحَمَهُ وَ إِذَا وَجَدْتُمُوهُ یَعِفُّ عَنِ الْمَالِ الْحَرَامِ فَرُوَیْداً لَا یَغُرَّنَّکُمْ فَإِنَّ شَهَوَاتِ الْخَلْقِ مُخْتَلِفَهًٌْ فَمَا أَکْثَرَ مَنْ یَنْبُو عَنِ الْمَالِ الْحَرَامِ وَ إِنْ کَثُرَ وَ یَحْمِلُ نَفْسَهُ عَلَی شَوْهَاءَ قَبِیحَهًٍْ فَیَأْتِی مِنْهَا مُحَرَّماً فَإِذَا وَجَدْتُمُوهُ یَعِفُّ عَنْ ذَلِکَ فَرُوَیْداً لَا یَغُرَّکُمْ حَتَّی تَنْظُرُوا مَا عَقَدَهُ عَقْلُهُ فَمَا أَکْثَرَ مَنْ تَرَکَ ذَلِکَ أَجْمَعَ ثُمَّ لَا یَرْجِعُ إِلَی عَقْلٍ مَتِینٍ فَیَکُونُ مَا یُفْسِدُهُ بِجَهْلِهِ أَکْثَرَ مِمَّا یُصْلِحُهُ بِعَقْلِهِ فَإِذَا وَجَدْتُمْ عَقْلَهُ مَتِیناً فَرُوَیْداً لَا یَغُرَّکُمْ حَتَّی تَنْظُرُوا أَ مَعَ هَوَاهُ یَکُونُ عَلَی عَقْلِهِ أَوْ یَکُونُ مَعَ عَقْلِهِ عَلَی هَوَاهُ وَ کَیْفَ مَحَبَّتُهُ لِلرِّئَاسَاتِ الْبَاطِلَهًِْ وَ زُهْدُهُ فِیهَا فَإِنَّ فِی النَّاسِ مَنْ خَسِرَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَهًَْ یَتْرُکُ الدُّنْیَا لِلدُّنْیَا وَ یَرَی أَنَّ لَذَّهًَْ الرِّئَاسَهًِْ الْبَاطِلَهًِْ أَفْضَلُ مِنْ لَذَّهًِْ الْأَمْوَالِ وَ النِّعَمِ الْمُبَاحَهًِْ الْمُحَلَّلَهًِْ فَیَتْرُکُ ذَلِکَ أَجْمَعَ طَلَباً لِلرِّئَاسَهًِْ حَتَّی إِذا قِیلَ لَهُ اتَّقِ اللهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالْإِثْمِ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ وَ لَبِئْسَ الْمِهادُ.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۱۰۲
بحارالأنوار، ج۲، ص۸۴/ الإمام العسکری، ص۵۳
💐 به امام صادق عليه السلام گفتند:
كار خود را به چه اساسىاستوار ساختهاى؟
فرمود: بر چهار بنيان:
🔸 [اول] دانستم كه عمل مرا كسى ديگر انجام نمى دهد پس تلاش نمودم
🔸 [دوم] دانستم كه خداى بر من آگاه است پس حيا كردم.
🔸 [سوم] دانستم كه روزى مرا ديگرى نمى خورد پس آرام گرفتم
🔸 [چهارم] دانستم كه پايان كار من مرگ است پس براى آن آماده شدم.
📚 بحارالانوار جلد78 صفحه228
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸سرفصل كتاب آفرينش زهراست
🎉روح ادب وكمال بينش زهراست
🌸روزي كه گشايند درباغ بهشت
🎊مسئول گزينش وپذيرش زهراست
🌸ولادت حضرت زهرا(س)
روز مادر پشاپیش مبارک باد🎉💐🎊
﷽
از مادر مقدس اردبیلی سبب مقام ارجمند فرزندش را سوال کردند، فرمود:
من هرگز لقمه ی شبهه ناک نخوردم و قبل از شیردادن به او، وضو می گرفتم؛ و ابدا چشم به نامحرم نینداختم و در تربیت کودک بعد از شیربازگرفتن، کوشیدم و نظافت و طهارت او را مراعات داشتم و با بچه های خوب، او را می نشاندم.
📚 برشی از کتاب "همسران همراه
﷽
💢 مادر کامل و مادر کافی
❌ مادر کامل، مادری است که این تفکر را دارد باید همه جوره برای فرزندش مایه بگذارد و ازخودگذشتگی و ایثار داشته باشد. به قول معروف "خودش را برای فرزندش بکشد!"
در عمل می بینیم چنین مادرانی به محض مادرشدن خود را فراموش می کنند و گویی از قالب انسان در می آیند و به یک دستگاهِ مراقبت از کودک تبدیل می شوند.
این کار به دو نفر خیلی آسیب میزند:، اول، به خودِ مادر که به مرور از لحاظ جسمی و روانی فرسوده و خسته می شود، و دوم، به فرزند که وابسته و ناتوان بار می آید و همیشه باید سنگینی بار دِین از خودگذشتگی مادرش را به دوش بکشد.
✅ " مادرکافی " مادری است که حد تعادل را حفظ می کند،هم نیازهای کودکش را رفع می کند، وهم به خودش به عنوان یک انسان بها می دهد و این حق را برای خودش قائل است که زندگی کند،لذت ببرد و جایی که به کودک آسیب نمی رسد،خود را بر او مقدم شمارد.
کهندانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای امام سجاد علیه السلام
در حق پدر و مادر
🎙مرحوم استاد فاطمی نیا
17.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 پژواک خدایا
شفاعت امام به حرمت دعای مادر
تجربهگر: آقای میثم عباسیان
📕 چشم انتظاری والدین پس از مرگ
☘️ آیت الله سیدعبدالله جعفری(ره) ، از شاگردان علامه طباطبایی(ره)
با وجود کهولت سنی که داشتند برنامه شان این بود که هر هفته یک روز را کنار قبر مادرشان می روند و روز دیگر را در کنار قبر پدرشان حاضر می شدند.
🍁 در یکی از روزهای سرد زمستانی به ایشان عرض کردم: هوا خیلی سرد است و ممکن است بیماریتان تشدید شود، اگر صلاح می دانید امروز از رفتن به قبرستان منصرف شوید.
💐 فرمودند: « ... این را بدانید که انتظار پدر و مادر از فرزندانشان پس از فوتشان بیشتر از حال حیاتشان می باشد که آن ها به زیارت و دیدارشان بروند».
شادی روح اموات حمد و فاتحه ای بخوانیم⚘
📚 سلوک با همسر، صفحه ۵۷
🌸قالَ مولانا الصَّادِقُ علیهالسلام:
♦️عقوقُ الوالِدَينِ مِنَ الكَبائِرِ ؛ لِأَنَّ اللّهَ تَعالى جَعَلَ العاقَّ عَصِيّاً شَقّيا
🔅نافرمانى پدر و مادر ، از گناهان بزرگ است ؛ چرا كه خداى متعال، سرپيچى كننده از پدر و مادر را سركش و تيره بخت قرار داده است
📚 بحار الأنوار : ج 74 ص 74
12.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 اجابت
شفاعت امام رضا علیه السلام به واسطه ی دعای مادر
تجربهگر: آقای میثم عباسیان
🌸 مادر، محور و قلب خانواده و ایران است.
💠دست بوسیِ مادر
♦️باید کاری کنیم که بچهها دست مادر را حتماً ببوسند، اسلام دنبال این است.
📌فرزندان خانواده نسبت به مادر تکریم داشته باشند. هیچ منافاتی ندارد این تکریمِ نسبت به مادر، با آن حالت عاطفی و خودمانیگریای که بین فرزند و مادر وجود دارد؛ هیچ منافاتی ندارد؛ این احترام باید باشد.
📚مقام معظم رهبری "حفظهالله"
#مقام_معظم_رهبری_حفظهالله
#حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
#روز_مادر