👈اولین و ابتداییترین مؤلفهای که در منطق بیانات رهبر معظم انقلاب در بیانات 14 خرداد مشهود است، زنده نگهداشتن یاد ایشان است.
👈 البته رهبر معظم انقلاب، در بیانات دیگر خویش نیز یاد و خاطره امام امت (ره) را زنده نگه میدارند؛ این زنده نگهداشتن نه صرفاً در کلام، بلکه در سیره و رفتار و حتی ایجاد نماد نیز خود را نشان میدهد.
👈نصب تمثال مبارک امام خمینی (ره)، در تمامی دیدارهای عمومی و رسمی و حتی خصوصی، حاکی از نمادسازی رهبر معظم انقلاب در جهت زنده نگهداشتن یاد ایشان است.
👈حال نسبت این سیره با ایراد سخنرانی در سالگرد ایشان چیست؟!
👈در پاسخ میتوان به این نکته اشاره کرد که اختصاص یک دیدار مستقل، همزمان با سالگرد رحلت امام خمینی (ره) و حضور در مرقد مطهر که با استقبال گرم عاشقان و دلدادگان ایشان همراه است، نشان از اهمیت دوچندان زنده نگهداشتن یاد امام خمینی (ره) به طور خاص و امتداد پیوند قلبی و عاطفی امت با ایشان است.
👈این حضور نشاندهندة پیوند و اتصال رهبر معظم انقلاب با امام خمینی (ره) و حرکت در مسیر ایشان بهعنوان یک رهروی راستین است.
۳
👈با این نگاه، معطوف نمودن توجهات به شخصیت امام خمینی (ره) با ایراد بیانات و حضور مردم در مرقد ایشان، بهنوعی تجدید عهد با امام راحل (ره)، زنده نگهداشتن یاد و خاطره و پیروی از خط و منش ایشان در ایام فقدان ایشان است
👈این منظر، علاوه بر خط و راه امام (ره)، شخصیت الهی او نیز همواره در میان مردم زنده است و بهنوعی نبض تپنده امت در کوران حوادث و مشکلات به شمار میرود.
👈 اگر جوشش و برانگیختگی امت در اقتدا به امام (ره) بود، استقامت در مسیر حق تا رسیدن به آرمانها نیز با یاد امام (ره) و پیوند عقلی، قلبی و عملی با ایشان محقق میشود.
👈این اقدام رهبر معظم انقلاب، بهنوعی مقابله با اولین حربۀ دشمن مبنی بر به فراموشی سپردن امام (ره) است.
👈ایشان دراینخصوص میفرمایند:
«یکوقت هست که یک شخصیت را بهکلی پامال میکنند. یعنى ذکر و یاد او را و اسم او را انساءمیکنند؛ بعدها درباره یک انسانى، توطئه سکوت به وجود مىآورند؛ درباره او حرف نمیزنند، از او سخنى نقل نمیکنند، از زیبایىها و شگفتىهاى زندگى او مطلبى را یادآورى نمیکنند»
👈 بنابراین، بایستی با برگزاری یک مراسم بزرگداشت در مرقد امام خمینی (ره)، ایراد یک سخنرانی کامل در خصوص شخصیت ایشان، حضور مردم در مراسم مذکور، این توطئۀ شوم را خنثی نمود.
۴
👈 دومین مؤلفۀ مهم در بیانات رهبر معظم انقلاب که در 14 خرداد باید به آن توجه نمود، تبیین اصول، شاخصهها و ویژگیهای مکتب امام خمینی (ره) است.
👈 سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، مجال مناسبی برای تبیین مکتب ایشان از زوایا و ابعاد گوناگون است.
👈میتوان به این مسئله اشاره نمود که رهبر معظم انقلاب در بیانات 14 خرداد، از رهگذر تبیین مکتب امام خمینی (ره)، نقشه کلان منظومه فکری و عملی انقلاب اسلامی را ترسیم میکنند.
👈با این نگاه، بیانات ایشان در ایام 14 خرداد را که در مقام بیان اصول مکتب امام خمینی (ره) بودهاند، میتوان دیداری فراتر از اقتضائات زمان و مکان و بهنوعی درسگفتار انقلاب اسلامی از جانب ایشان بهحساب آورد.
👈 رهبر معظم انقلاب با بیان ابعاد مختلف مکتب امام خمینی (ره)، مخاطب را پای درس ایشان آورده و در جایگاه یک شاگرد ممتاز، به تبیین این مکتب برای مخاطبین میپردازند.
۵
👈سومین مؤلفهای که میتوان در بیانات رهبر معظم انقلاب در ایام 14 خرداد ملاحظه نمود، تبیین عناصر برجستهای از مکتب امام خمینی (ره) و تفصیل آنها است.
👈فلسفۀ پرداختن به موارد خاصی از اندیشه و سیره امام راحل (ره) از جانب رهبر معظم انقلاب را میتوان اینگونه مورد بحث قرارداد که ایشان با توجه به حرکت عمومی جامعه، اقدام به بحثوبررسی مسئلهای خاص در مکتب امام خمینی (ره) نمودهاند.
👈در این بیان، جامعه در حرکت کلان خویش، یا با یک چالش مواجه شده است و یا در حال حرکت به سمت مسیری است که ضرورت دارد تا با اشاره به مسئلهای موردنیاز، نحوه مواجهه با چالش، تبیین شده و لوازم مسیر شفاف شود.
👈این عمل رهبر معظم انقلاب بهنوعی، ارائۀ خوانشی جدید و بهروز از اصل موردنظر و تعیین راهبرد مقابله با مشکلات بر اساس اصل مذکور است.
👈مؤلفهای که در پرتوی آن تلاش میشود، جامعه در مواجهه با چالشها و مسیرهای مشقتبار، همواره در خط امام حرکت نموده و از مسیر اصلی منحرف نشود.
👈بهعنوان نمونه اشاره به دو آسیب جدی در خط امام با عنوان «تحجر و انفعال» در خرداد سال 76، تبیین «شاخصههای حضور در مکتب امام (ره)» پس از وقایع سال 88، اشاره به مسئله «تحریف شخصیت امام خمینی (ره)» در خرداد سال 94 و همزمان با ارائه روایتهای متضاد و متناقض از مکتب و سیره امام (ره)، تبیین «منطق مقاومت» در اندیشۀ امام خمینی (ره) همزمان با اوج مذاکرات هستهای پس از بدعهدی آمریکا در برجام در سال 98، ترسیم «امامِ تحول» و رویکرد تحولخواهی امام (ره) در سال 99 و در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی، همهوهمه نشاندهنده ارائه روش حرکت و مقابله با چالشهای موجود از جانب رهبر معظم انقلاب به امت اسلامی در جهت امتداد حرکت در خط امام (ره) است...
۶
👈چهارمین مؤلفهای که میتوان در بیانات رهبر معظم انقلاب در ایام 14 خرداد ملاحظه نمود، نگاه تمدنی به امام خمینی (ره) و تأثیر ایشان بر آینده بشریت است.
👈در درجۀ اول، نسبت امام خمینی (ره) با جهان اسلام و در درجۀ دوم نسبت ایشان با جامعة جهانی مورد بحثوبررسی قرار میگیرد.
👈 ارائۀ تحلیلهای گسترده در خصوص مسائل پیرامونی در مراسم رحلت امام خمینی (ره)، مؤیدی بر وجود نوعی پیوند میان مکتب امام خمینی (ره) بهعنوان مکتبی زنده و بالنده با مسائلی آنسوی مرزهای جمهوری اسلامی است.
👈بر همین اساس، تاریخچه این دیدار نشان میدهد که برخی از اصلیترین مواضع رهبر انقلاب در قبال بیداری اسلامی، مسألة فلسطین، اشغال عراق توسط آمریکا و... در 14 خرداد بیان شده است.
۷
👈رهبر انقلاب اسلامی در سالروز رحلت امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، به بررسی مسائل حیاتی و برجستهای پرداختند که برای ملت ایران و منطقه بسیار حائز اهمیت است.
👈ایشان در این سخنرانی به دو موضوع اصلی «فلسطین» و «حادثه شهادت رئیسجمهور» و پیامدهای آن از نگاه امام خمینی پرداخته و سپس به اهمیت انتخابات پیشرو اشاره کردند.
👈رهبر انقلاب با تاکید بر اهمیت مسئله فلسطین، این موضوع را از منظر امام خمینی مورد بررسی قرار دادند.
👈ایشان با اشاره به عملیات «طوفان الاقصی»، این حرکت را ضربهای تعیینکننده و لاعلاج به رژیم صهیونیستی توصیف کردند که باعث شد این رژیم در دالانی از شکستها قرار گیرد.
👈ایشان تصریح کردند که این عملیات دقیقا در لحظه نیاز منطقه و برای مقابله با نقشههای جامع و وسیع آمریکا و برخی دولتها که قصد تغییر مناسبات و معاملات منطقه را داشتند، اتفاق افتاد.
👈ایشان همچنین بیان کردند :
«عملیات طوفان الاقصی» نه تنها ضربهای مهلک به رژیم صهیونیستی وارد کرد بلکه نشان داد که آمریکا نیز مجبور خواهد بود دست حمایت خود را از پشت این رژیم بردارد.
۸
👈رهبر انقلاب به موضوع شهادت رئیسجمهور فقید پرداخته و از تناقضهای موجود در برخورد با خدمات او گلایه کردند. ایشان یادآور شدند که در زمان حیات این شهید، خدمات او کتمان میشد اما پس از فقدانش، همه از خدمات او سخن گفتند و او را تمجید کردند.
👈ویژگیهای برجسته شهید رئیسجمهور:
– مرد کار و خدمت و صفا و صداقت
– اعتماد نکردن به لبخند دشمن
– برخورد با کرامت حتی با کسانی که به او بدی کرده بودند
👈رهبر انقلاب تاکید کردند که این ویژگیها باید برای همه مسئولان و مسئولان آینده سرمشق باشد...
پس حتما ببینید کدام کاندیدای تَراز جمهوری اسلامی لایق جانشینی شهید رئیسی است
۹
👈در بخش دیگری از سخنرانی، رهبر انقلاب به اهمیت انتخابات پیشرو پرداختند.
ایشان انتخابات را مکمل حماسه بدرقه شهیدان دانسته و بر لزوم انتخاب رئیسجمهوری فعال، پرکار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب تاکید کردند.
همچنین ایشان به لزوم حاکمیت اخلاق در رقابتهای انتخاباتی اشاره کرده و بدگویی و لجنپراکنی را به ضرر آبروی کشور دانستند.
👈نکات کلیدی درباره انتخابات:
– کشور به رئیسجمهوری فعال، پرکار و آگاه نیاز دارد.
– رقابتهای انتخاباتی باید بر اساس اخلاق باشد.
– این صحنه رقابت برای خدمت است نه کش و واکش برای کسب قدرت.
– نامزدها باید به وظیفهشان عمل کنند تا بهترین گزینه انتخاب شود.
۱۰
👈رهبر انقلاب همچنین به اجتماعات گسترده مردم در مراسم عزاداری رئیسجمهور اشاره کرده و این حضور را نشاندهنده دلبستگی عاطفی ملت به مسئولانشان دانستند.
👈ایشان تاکید کردند که این حضور میلیونی در شهرهای مختلف ایران، نشان میدهد که ملت ایران از مصیبتها شکست نمیخورند بلکه انگیزهشان بیشتر میشود.
👈سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی در سالروز رحلت امام خمینی، یادآور اهمیت مسائل حیاتی منطقهای و داخلی و همچنین مسئولیتهای خطیر همه ما در انتخاب صحیح و اخلاقی در انتخابات پیشرو است.
پیام ایشان نه تنها برای ملت ایران بلکه برای تمام منطقه و جهان اهمیت ویژهای دارد.
برای سلامتی رهبری عزیزمان و شادی روح امام خمینی ره و شهدای انقلاب اسلامی صلواتی عنایت فرمایید
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باتشکر از همراهی شما بزرگواران
درپناه حق باشید
#کانال_تحلیلی_حامیان_ولایت
صمیمانه تقدیر وتشکر وسپاسگزاری میکنم از
💫#جناب_دکترقریش_حسین_پور
که با بیانات ارزشمندشان همه ما را به فیض رساندند وازدرگاه خدای تبارک وتعالی توفیقات روزافزون برای جنابعالی خواستارم وهمچنین از حضور همه شما بزرگواران کمال تشکر وقدردانی رو دارم
#جزاکم_الله_خیرا 🙏
ـᬼ࿐ـٰٰ🍃🌹🍃ـᬼ࿐ـٰٰ 🍃🌹🍃°♧°