👈 سازمان اطلاعاتی ایالات متحده در گزارشی در ارتباط با فساد خاندان پهلوی می نویسد:
اخیرا رئیس یکی از بزرگ ترین بانک های ایران به یکی از مقامات سفارت گفته که توجه شاه را نسبت به یکی از معاملات اشرف جلب کرده که اگر جزئیات آن علنی شود، بازتاب منفی در پی خواهد داشت و البته شاه نیز به این گزارش بی توجهی میکند و گویی اهمیتی برای وی نداشته است.
👈 یکه تازیهای اشرف پهلوی و فرزندش شهرام و چپاول ثروت کشور توسط افراد مذکور بهواسطه برخورداری از امتیازات و مجوزهای خاص بازرگانی، دست داشتن در تجارت مواد مخدر؛ تنها نمونهای از فساد اقتصادی فراگیر در دربار پهلوی به شمار می رفت.
👈 امیرهوشنگ دولو (سلطان خاویار)، کریم ایادی (پزشک معتمد شاه) و سهامدار شرکت نفت پارس، آلودگی اقتصادی شریف امامی موسوم به آقای 5 درصد (اطلاق این لقب به این دلیل بوده که وی از کلیه قراردادهای دولتی، سهمی 5 درصدی را برای خود لحاظ میکرده است) تنها بخش کوچکی از فساد موجود در دربار پهلوی و ایادی این رژیم منحوس به شمار می رفت..
۳
👈 اگر امروز شاهد تشکیل و گشوده شدن پرونده های قضائی بسیاری در ارتباط با #مفاسد_اقتصادی هستیم، در دوران طاغوت، پروندهای تشکیل نمی شد که عزم رژیم را در برخورد با مفاسد اقتصادی به اثبات رساند و موارد موجود اندک نیز در دعواهای سیاسی درونی پهلوی بروز پیدا میکرد.
👈 فساد نظامی ها در دوران پهلوی بُعدی دیگر از عمق انحرافات اقتصادی آن دوران را نشان می دهد
👈 ثروت اندوزی های امرای ارتش و خروج میلیون ها دلار ارز و پول از کشور توسط افرادی همچون ارتشبد اویسی (15 میلیون دلار)، نمازی (9میلیون دلار)، سپهبد مقدم (2 میلیون دلار) و آموزگار (5 میلیون دلار) نمایی دیگر از فساد سیستماتیک پهلوی دوم محسوب می شود
👈 غصب جنگل های ملی توسط محمود رضا پهلوی،گرایش به قمار بازی و شایع بودن بازی پوکر و بریج در میان درباریان، صرف هزینه های سنگین برای عیش و نوش و خوش گذارنیهای شاه و نزدیکان او، آن هم در شرایطی که بخش عظیمی از مردم در فقر زندگی میکردند (به نقل از کتاب آخرین سفر شاه،نویسنده: ویلیام شوکراس) از دیگر مصادیق مفاسد اقتصادی آن دوران به شمار می رود.
۴
👈 در جمهوری اسلامی فساد وجود دارد و متاسفانه برخی از مفاسد و اختلاس های بزرگ هم صورت گرفته است اما همان فساد کلان در حدی برجسته میشود که برادر رئیسجمهور هم بازداشت میشود.
👈 چهرههای برجسته حکومتی اگر فساد کنند بازداشت و محاکمه میشوند.
بعد از انقلاب چندین سرمایهدار به دلیل اختلاس اعدام شدهاند.
👈 قبل از انقلاب حتی یک نمونه ندارید که بالاتر از یک مدیرکل از نظر فساد اقتصادی حتی محاکمه شده باشد، چه رسد به زندان و اعدام.
👈 رژیم پهلوی فساد سیستماتیک داشت.
یعنی فساد در آن رخ میداد و کسی هم توان مبارزه با فساد را نداشت.
👈 در ایران بعد از انقلاب اگر فساد رخ بدهد ،که رخ داده، نکته این است که با آن مبارزه میشود.
فساد به روزنامهها و نشریات کشیده میشود و همه دربارهاش نظر میدهند، پرونده تشکیل میشود و به جریان میافتد و حتی اگر بگوییم در پروندهها نفوذ میشود و سیر رسیدگی به پروندهها کند است، به هر حال در فضای عمومی طرح میشوند، آن هم در سطوح بالا مثل برادر رئیسجمهور، برادر معاون اول و امثالهم، حتی یک نمونه هم نظیر اینها در قبل از انقلاب نیست.
👈 اینکه میگوییم در جمهوری اسلامی فساد هست، اما #سیستماتیک نیست و قبل از انقلاب فساد بود و #سیستماتیک هم بود، تفاوتش این است.
👈 گزارشهای کمیسیون شاهنشاهی در سال 1356 را ببینید که دارند از فساد حرف میزنند. اسناد ساواک را ببینید.
خود آنها دارند از فساد سیستماتیک حرف میزنند
۵
👈 فسادی که در جمهوری اسلامی صورت گرفته در اثر #وجود_خلأهای_قانونی و #بازدارنده_نبودن آن و #ضعف_مدیریت و #ضعف_دستگاههای_نظارتی بوده و ارتباطی با اسلام ندارد.
👈 فساد در جمهوری اسلامی ناشی از عدم توجه به تعالیم و آموزه های دینی است.
👈ضمن آنکه مگر کسی ادعا کرده که نظام جمهوری اسلامی، به همه دستورات اسلام به طور کامل عمل کرده و اسلام را با تمام ابعاد آن محقق ساخته است که بروز این مفاسد را به اسلام نسبت دهیم .
👈 جمهوری اسلامی گام در راه اسلامی کردن نهاده است و تا رسیدن به نقطه قابل قبول فاصله فراوانی وجود دارد.
👈 حضرت امام فرمودند:
« اینجانب هیچگاه نگفته و نمی گویم که امروز در این جمهوری به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل می شود و اشخاصی از روی جهالت و عقده و بی انضباطی بر خلاف مقررات اسلام عمل نمی کنند ، لکن عرض می کنیم که قوه مقننه و قضائیه و اجرائیه با زحمات جان فرسا کوشش در اسلامی کرد این کشور می کنند و ملت ده ها میلیونی نیز طرفدار و مددکار آنان هستند.»
(وصیت نامه الهی – سیاسی امام خمینی (ره) ، قم:دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه ،1380،ص22)
۶
👈 مقام معظم رهبری می فرمایند:
« ما همیشه می گوییم، بارها گفتیم که ما نتوانستیم خواستههاى اسلام را بهطور کامل تحقّق ببخشیم، این قطعى است؛ امّا ما راه زیادى در این زمینه طى کردیم. ما نتوانستیم عدالت اجتماعى را بهطور کامل در این کشور بهوجود بیاوریم امّا خیلى از راه را جلو آمدیم.
نباید اینها ندیده گرفته بشود.
یکروزى همه ثروت این کشور صرف تعدادى خانوادههاى اشرافى و احیاناً سرریز آ ن به چند شهر بزرگ می رسید؛ امروز اقصى نقاط کشور برخوردار از خیرات این کشورند.
این حرکت عظیم، حرکت به سمت عدالت اجتماعى، حرکت به سمت اخلاق اسلامى . حالا می شنویم گاهى اوقات راجع به اخلاق حرف زده می شود، انتقاد می کنند؛ بله؛ با آن اخلاق اسلامى مطلوب، امروز ما فاصله داریم، در این شکّى نیست؛ امّا ما خیلى پیش رفتیم، راه زیادى را ملّت ایران طى کردند، اینها را ندیده نگیرند...
بله، البتّه راه طولانىاى در پیش داریم؛ ما به آرمانهایمان هنوز نرسیدهایم؛ آرمانهاى اسلامى خیلى بالاتر از این حرفها است.»
(بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز قیام نوزدهم دی ، 17/10/93)
۷
👈 درمقایسه کشورها از نظر پیشرفت، #اولاً؛ باید درکنار توجه به ظرفیت ها و امکانات و میزان پیشرفت به دست آمده، به موانع و مشکلات و کمبودهای پیش روی آنان نیز توجه داشت.
👈 پیشرفت های به دست آمده در نظام با وجود مشکلات و موانع فراوانی همچون جنگ تحمیلی هشت ساله و خسارت های هنگفت آن، تحمیل هزینه بازسازی خسارت های کشور، تحریم ها و فشارهای اقتصادی و...بوده است.
👈 از این رو پیشرفت کشور ما یک پیشرفت معمولی نبوده و وجود همین موانع و دشمنیها، ارزش این پیشرفت ها و دستاوردها را دوچندان می نماید.
👈 منکر این نیستیم که #ضعفها و #کاستیهایی در روند پیشرفت کشور وجود داشته و دارد و اگر #برنامهریزی_جامع و #منسجم و #مدیریت_کارآمد و #انقلابی بر کشور حاکم بود، امروز پیشرفت بسیار بیشتری را در کشور شاهد بودیم، اما در عین حال در #ارزیابی_پیشرفت به دست آمده و درمقایسه آن با سایر کشورها نمی توان باید به موانع و مشکلات توجه نداشت.
👈 #ثانیاً؛ کشور ما در برخی بخش ها پیشرفت های چشمگیری داشته است
👈 به عنوان نمونه در رشد علمی کشور ما دارای رشد علمی یازده برابری نسبت به سایر کشورهاست و در #عرصه_پزشکی ، #نانو، #هوافضا، #هسته ای، #نظامی توانسته است پیشرفت های خیره کننده ای را رقم بزند و در بعضی از حوزههای این فناوری های نوین، جزء چند کشور برتر دنیا قرار بگیرد.
👈 این امر بیانگر ظرفیت فراوان پیشرفت کشور است که می تواند ما را در جایگاه بسیار بهتری قرار دهد..
۸
👈 گرچه جریان وابسته و رسانه ای تلاش گسترده ای را برای بزک کردن چهره رژیم شاه و ارایه چهره قابل پذیرشی از آن نموده ، اما واقعیت این رژیم به قدری تاریک و سیاه است که با چنین اقداماتی نمی توان بر چهره زشت آن سرپوش گذاشت .
👈 نگاهی به وضعیت چندین سال پایانی رژیم شاه از نگاه برخی اندیشمندان غربی گویای بسیاری از واقعیات است.
👈 فرانس فیتزجرالد، نویسنده سرشناس امریکایی، مشاهداتش در ایران را در سال 1353 در مقاله ای به نام «به شاه هرچه می خواهد بدهید»؛ که در یکی از مجلات امریکا چاپ شد، آورده است:
«وضعیت ایران به طور کلی به مراتب بدتر از کشوری مانند سوریه است که نه نفت و نه ثبات سیاسی دارد. به این دلیل که شاه برای توسعه کشور هرگز تلاش جدی نکرده است... ثروت کشور بیشتر به سوی خودرو های شخصی و نه اتوبوس، کالاهای مصرفی و نه بهداشت عمومی، و به سوی حقوق سربازان و پلیس کشور و نه آمورگاران، سرازیر شده است.»
۹
👈 جان فوران استاد دانشگاه کالیفرنیای امریکا از وضعیت تغذیه و بهداشت در جامعه ایران در زمان پهلوی دوم اینگونه می نویسد:
«65 درصد شهرنشینان در سال 1351-1352ش دچار سوء تغذیه بودند (که 25 درصد اینها وضع تغذیه شان بسیار بد بود) و این در مقایسه با 42 درصد در روستاها، رقم بسیار بالایی است. آمار و ارقام بهداشتی نشان می دهد که بر تعداد تختهای بیمارستان ، کلینیکها، پزشک و پرستار افزوده شده اما در سال 1356 ایران هنوز در خاورمیانه بدترین نسبت پزشک- بیمار، بالاترین نرخ مرگ و میر نوزادان و اطفال و پایینترین نسبت تخت بیمارستان به جمعیت را دارا بوده است»
( جان فوران،مقاومت شکننده، ترجمه احمد تدین، تهران: رسا، ص 492)
👈 جان فوران در کتاب خود به وضعیت توسعه در روستاها پرداخته، در این خصوص می نویسد:
«به رغم ایجاد مدرسه های روستایی توسط سپاه دانش، تنها 15 درصد روستاییان در سال 1350 ش از تحصیلات ابتدایی برخوردار می شدند و در سال 1354ش، 60 درصد مردان و 90 درصد زنان روستایی بی سواد بودند. در سالهای دهه 1350ش، 96 درصد روستاها برق نداشتند.
۱۰
👈 دکتر یرواند آبراهامیان استاد دانشگاه شهر نیویورک ،آمار وحشتناکی را در خصوص وضعیت پزشکان و تحصیل در زمان پهلوی دوم بیان می کند که نشان از اوضاع بسیار بد کشور داشته است:
«انقلاب سفید محمدرضاشاه پهلوی و در پی آن رونق درآمد نفت به جای پاسخگویی به انتظارات عمومی، موجب افزایش نارضایتی های گسترده شد.
درست است که اجرای برنامه های اجتماعی در بهبود وضعیت آموزشی و امکانات بهداشتی بسیار موثر بود، اما این نکته نیز صحت دارد که ایران پس از دو دهه یکی از بدترین کشورها در بخش مرگ و میر کودکان و نسبت پزشک به بیمار در خاورمیانه بود.
یکی از پایین ترین نرخ های آموزش عالی مربوط به این کشور بود.
افزون بر این، 68 درصد از جمعیت بزرگسال بی سواد بودند، 60 درصد از کودکان نمی توانستند دوره دبستان را به صورت کامل طی کنند و تنها 30 درصد از داوطلبان کنکور می توانستند وارد دانشگاهها شوند.
در این میان شمار افراد متقاضی تحصیل در خارج از کشور رو به رشد بود.
در دهه 1970/1350 شمار پزشکان ایرانی مستقر در نیویورک بیشتر از شهرهای غیر از تهران بود.
اصطلاح «فرار مغزها»نخستین بار برای ایران به کار گرفته شد.»
(یرواند آبراهامیان، تاریخ ایران مدرن، ترجمه محمد ابراهیم فتاحی، ص 255-253)
۱۱
👈 #تفاوت نظام جمهوری اسلامی با رژیم شاه، تفاوت نظامی است که به دنبال حاکمیت ارزش ها و تحقق استقلال و عدالت و مقابله با سطه جویی و دفاع از مظلومان است با نظامی است که وابسته به قدرتهای بزرگ بوده و جایگاهی برای ارزش های دینی و استقلال و عزت و کرامت کشور و مردم قائل نبوده و همه را به پای نوکری آمریکا نهاده بود.
👈 نظام جمهوری اسلامی ، نظامی که سرتا پا وابسته و سرسپرده به قدرتهای بزرگ بود و عزت و شرافت و استقلال کشور را زیرپای آنان ریخته بود و برای دین و فرهنگ اسلامی نه تنها ارزشی قائل نبود، بلکه به مقابله با آن برخاسته بود و برای مردم و نظر و خواست آنان جایگاهی قائل نبود و بی عدالتی و فساد تا عمق آن نفوذ کرده بود، را به کشوری تبدیل نمود که حاکمیت دوباره دین را در عصری که دین به عنوان افیون توده ها معرفی شده بود و از زندگی اجتماعی کنار گذاشته شده بود، تحقق بخشید و استقلال و عزت از دست رفته کشور را به آن باز گرداند و دست بیگانگان را از منابع کشور کوتاه نمود و جایگاه و نقش مردم در تعیین سرنوشت خویش را احیا نمود.
۱۲
👈 اگر روزگاری ایران به عنوان حافظ منافع قدرتهای بزرگ مورد اعتنا و احترام ظاهری قرار می گرفت، امروز جمهوری اسلامی به عنوان کشوری مستقل، تأثیر گذار در منطقه و جهان شناخته می شود.
👈 اگر روزگاری گرد محرومیت و عقب ماندگی بر چهره رژیم گذشته گسترده شده بود، نظام جمهوری اسلامی با تکیه بر توان جوانان و نخبگان این مرز و بوم که در رژیم گذشته به آنان توجهی نمی شد و دمیدن روحیه خودباوری و اعتماد به نفس در آنان ، در عرصه های مختلف علمی، پزشکی، نانو،هوا و فضا، هسته ای و نظامی به دستاوردها و پیشرفت های خیره کننده ای دست یافته است که به هیچ وجه قابل مقایسه با آن دوران نیست.
👈در عرصه رفع محرومیت و خدمات رسانی در بخش مختلف نیز تحول عظیمی در کشور به وجود آمده است و هنگامی ارزش دستاوردهای به دست آمده، بیشتر آشکار می شود که توجه داشته باشیم که همه این دستاوردها با وجود دشمنیها، مانع تراشیها، کارشکنیها، فشارها و تحریم های نظام سلطه صورت گرفته است.
۱۳
#مهم
👈 افزایش هشت برابری راههای کشور»، «۲۴ برابر شدن ظرفیت بنادر»، «۳۵ برابر شدن سدهای مخزنی»، «افزایش تولید برق به ۲۰ برابر میزان قبل از انقلاب»، «افزایش ۴۰ برابری تولید محصولات پتروشیمی و ۲۰ برابری محصولات فولادی»، تنها بخشی از پیشرفتهای زیرساختی کشور است
👈 « ۳۰ برابر شدن تعداد دانشجویان در مقایسه با ابتدای انقلاب اسلامی»، «افزایش ۲۰ برابری تولید مقالات علمی»، «آمارهای درخشان در خدماترسانی و آبادی روستاها» و «پیشرفتهای خیرهکننده دفاعی »، بخش دیگری از فهرست خدمات چشمگیر نظام اسلامی بوده است.
👈 البته این به معنای نادیده گرفتن مشکلات و ضعف ها نیست، اما نشان از تحول و راه فراوان طی شده است گرچه تا رسیدن به نقطه قابل قبول ، فاصله وجود دارد.
۱۴