🌹پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة»
✔️به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
💐السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن💐
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🥀💫🥀💫🥀💫🥀💫
✔️تفسیرآيه ١٣٧سوره انعام:
▪️قرآن در اين آيه اشاره به يكى ديگر از زشتكاريهاى بتپرستان و جنايتهاى شرم آور آنها كرده مىگويد: «همان طور (كه تقسيم آنها در مورد خداوند و بتها در نظرشان جلوه داشت و اين عمل زشت و خرافى و حتّى مضحك را كارى پسنديده مىپنداشتند) همچنين شركاى آنها قتل فرزندان را در نظر بسيارى از بتپرستان جلوه داده بود» (وَ كَذلِكَ زَيَّنَ لِكَثِيرٍ مِنَ الْمُشْرِكِينَ قَتْلَ أَوْلادِهِمْ شُرَكاؤُهُمْ) . تا آنجا كه كشتن بچّههاى خود را يك نوع افتخار و يا عبادت محسوب مىداشتند. منظور از «شركاء» در اينجا بتها هستند كه به خاطر آنان گاهى فرزندان خود را قربانى مىنمودند و يا نذر مىكردند كه اگر فرزندى نصيب آنها شد آن را براى بت قربانى كنند، همان طور كه در تاريخ بتپرستان قديم گفته شده است. و بنابراين نسبت «تزيين» به بتها به خاطر آن است كه علاقه و عشق به بت آنها را وادار به اين عمل جنايت بار مىكرد.
▪️سپس قرآن مىگويد: «نتيجۀ اين گونه اعمال زشت اين بود كه «بتها و خدمۀ آن، مشركان را به هلاكت بيفكنند و دين و آيين حقّ را مشتبه سازند و آنها را از رسيدن به يك آيين پاك محروم نمايند» (لِيُرْدُوهُمْ وَ لِيَلْبِسُوا عَلَيْهِمْ دِينَهُمْ).
▪️ قرآن مىگويد: «امّا با اين همه اگر خدا مىخواست مىتوانست به اجبار جلو آنها را بگيرد» (وَ لَوْ شاءَ اللّهُ ما فَعَلُوهُ) . ولى اجبار بر خلاف سنّت خداست، خداوند خواسته بندگان، آزاد باشند تا راه تربيت و تكامل هموار گردد؛ زيرا در اجبار نه تربيت است و نه تكامل.
▪️و در پايان مىفرمايد: اكنون كه چنين است و آنها در ميان يك چنين اعمال خرافى زشت و ننگينى غوطهورند و حتّى قبح آن را درك نمىكنند، و از همه بدتر اين كه گاهى آن را به خدا نيز نسبت مىدهند «آنها و تهمتهايشان را به حال خود واگذار» و به تربيت دلهاى آماده و مستعد بپرداز (فَذَرْهُمْ وَ ما يَفْتَرُونَ) .
📚برگزیده تفسیر نمونه
🥀💫🥀💫🥀💫🥀💫
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🏴امام حسین (علیه السلام):
🔸«اَیُّهَا النّــٰاسُ نٰافِسُو فِی الْمَکٰارِمِ وَ سٰارِعوُا فِی الْمَغٰانِمِ»
🔹ای مردم در انجام کارهای نیک بر یکدیگر سبقت بگیرید و در سود بردن از پاداش های اخروی شتاب به خرج دهید
📚کشف الغمة، جلد ۲، صفحه ۲۹
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🏴 تعلیم و تغییر اخلاق در جامعه اسلامی
از اقدامات امام سجاد(علیهالسلام)
✍رهبر معظم انقلاب: امام سجاد(علیه السلام)به تعلیم و تغییر اخلاق در جامعه اسلامی کمر بست. چرا؟ چون طبق تحلیل آن امام بزرگوار، بخش مهمّی از مشکلات اساسی دنیای اسلام که به فاجعه کربلا انجامید، ناشی از انحطاط و فساد اخلاق مردم بود. اگر مردم از اخلاق اسلامی برخوردار بودند، یزید و ابنزیاد و عمر سعد و دیگران نمیتوانستند آن فاجعه را بیافرینند... ممکن نبود حکومتها - ولو فاسد باشند؛ ولو بیدین و جائر باشند - بتوانند مردم را به ایجاد چنان فاجعه عظیمی؛ یعنی کشتن پسر پیغمبر و پسر فاطمه زهرا سلاماللهعلیها وادار کنند. ۱۳۷۲/۰۴/۲۳
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🏴 خواندن مداحی به سبک آهنگ
🔷 س ۶۷۴۷: مداحی و مولودی به سبک آهنگهای ایرانی و سنتی که گاه همراه با اشعاری زیبا و فاخر در مدح اهل بیت (علیهم السلام) خوانده میشود، چه حکمی دارد؟ بعضی از مردم معتقدند اگر خواندن به سبک و آهنگ ایرانی و سنتی باشد، اشکال ندارد.
✅ ج: اگر به صورت غنا باشد، یعنی صدا همراه با ترجیع و طرب بوده و مناسب مجالس لهو و گناه باشد، خواندن به این صورت و گوش دادن به آن حرام است و در غیر این صورت اشکال ندارد و فرقی بین ایرانی و غیر ایرانی و سنتی و غیر آن نیست.
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
▪️آیت الله العظمی جوادی آملی:
▪️«سرّ اين كه سفارش كرده اند هر روز زيارت عاشورا بخوانيد و نسبت به اهل بيت(عليهم السلام) تولّی داشته و بر آنان صلوات بفرستيد و از دشمنانشان تبرّی بجوييد، برای آن است كه طرز فكر معاندان ايشان منفور شود وگرنه هم اكنون سخن از معاويه و يزيد نيست تا آنها را لعنت كنيم. نام و ياد آنها رخت بربسته و قبرشان نيز زباله دانی بيش نيست، الآن سخن از فكر و راه يزيد و يزيديان عصر است.»
📚حماسه و عرفان ص ۳۱۱
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🏴سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی
▪️خوشا آنان که مردانه میمیرند و تو ای عزیز!
خوب میدانی که تنها کسانی مردانه میمیرند که مردانه زیسته باشند...
🌷شادی روح مطهر شهدا صلوات
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
✔️ سیره تربیتی امام حسین (علیه السلام )
✅ احترام به انتخاب جوان در امر ازدواج
🌿جوانان به سبب کمی تجربه به استفاده از تجارب و نصایح والدین نیازمندند، اما آنان دیگر دوران کودکی و نوجوانی را پشت سر گذاشته و به حدی از رشد رسیدهاند که خود حق انتخاب داشته، برای خود تصمیم بگیرند. ازاینرو، شایسته است والدین در دوران کودکی و نوجوانی زمینه استقلال و قدرت تصمیمگیری آنها را فراهم آورده، آنان را چنان تربیت کنند که سمت انتخابهای معقول و تصمیمهایی منطقی پیش روند و مصالح واقعیشان را بر منافع آنی و زودگذر ترجیح دهند.
👈 اگر فرزندان به این حد از رشد و استقلال رسیدند، باید به آنان اعتماد کرد و به تصمیمها و انتخابهایشان احترام نهاد.
🔻ادامه دارد...
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
✔️مظهر آرامش
✍رهبر معظم انقلاب (حفظه الله تعالی): زن در خانواده یک وقت در نقش همسری ظاهر میشود، یک وقت در نقش مادری ظاهر میشود؛ هر کدام یک خصوصیّتی دارند. در نقش همسری، زن در درجهی اوّل مظهرِ آرامش است: «وَ جَعَلَ مِنْهٰا زَوْجَهٰا لِیَسْکُنَ اِلَیْهٰا» آرامش. چون زندگی تلاطم دارد؛ مرد در این دریای زندگی مشغول کار و تلاطم است؛ وقتی به خانه میآید، احتیاج به آرامش دارد، احتیاج به سکینه دارد
🔹این سکینه را زن در خانه ایجاد میکند؛ «لِیَسْکُنَ اِلَیْهٰا»؛ [یعنی] مرد در کنار زن احساس آرامش کند؛ زن مایهی آرامش است. حالا این مسئلهی سکونت را که گفتم: «وَ جَعَلَ مِنْهٰا زَوْجَهٰا لِیَسْکُنَ اِلَیْهٰا» این یک آیه است؛ در یک آیهی دیگر هم «خَلَقَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْوٰاجًا لِتَسْکُنوا اِلَیْهٰا وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً» [دارد]. «مَوَدَّةً» یعنی همان عشق؛ «رَحْمَةً» یعنی مهربانی؛ بین زن و شوهر عشق و مهربانی متبادل می شود
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
✔️میدونید "درک متقابل" تو زندگی مشترک چقدر اهمیت داره؟
✅ راه های تفهیم درک متقابل
🔹 سپاس گزاری
✍سپاس گزاری، یکی از راه هاییه که می تونه طرف مقابل رو متوجه کنه که ارزش کارا و فداکاری هاش رو متوجه می شیم.
🌿 بعضی از ما طول روز، هزاران کلمه حرف می زنیم؛ اما یکی از اونا تشکر نیست. چه خوبه که عادت کنیم در مقابل هر کاری که همسرمون برا ما انجام می ده، زبونمون رو به تشکر، باز کنیم.
💯البته تشکر، فقط با زبون نیست؛ اما همین تشکر زبونی بی خرج، می تونه نشون دهنده ی این باشه که ما کار طرف مقابلمون رو دیدیم و به ارزشش پی بردیم.
🔻 ادامه دارد...
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
شمع روشن می کنم …
شمع ها می سوزند و خاموش می شوند و دوباره روشن می کنم !
بیا که هرشب بی تو
شام غریبان است !
ای منتظران گنج نهان می آید
آرامش جان عاشقان می آید
بر بام سحر طلایه داران ظهور
گفتند که صاحب الزمان می آید.
یا مهدی ادرکنی
شبتون خوش
التماس دعا
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
سلام مولایم
امروز روز توست
ما از خدا فقط تو را آرزو كرديم
تو را جان غربت حسين
فقط خودت را از خدا بخواه
ما جز تو چيزى از خدا نمیخواهيم...
بحق الحسین
اللهم عجل لولیک الفرج
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🌹پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة»
✔️به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
💐السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن💐
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
☘🍃☘🍃☘🍃☘🍃☘🍃
✔️تفسیرآيه ١٣٨سوره انعام:
🌹در اين آيه و آيات بعد به چند قسمت از احكام #خرافى_بتپرستان كه حكايت از كوتاهى سطح فكر آنها مىكند اشاره شده است.
🌹 نخست مىگويد بتپرستان مىگفتند: «اين قسمت از چهارپايان و زراعت كه مخصوص بتهاست و سهم آنها مىباشد بطور كلّى براى همه ممنوع است، مگر آنهايى كه ما مىخواهيم و به پندار آنها تنها اين دسته حلال بود نه بر ديگران» (وَ قالُوا هذِهِ أَنْعامٌ وَ حَرْثٌ حِجْرٌ لا يَطْعَمُها إِلاّ مَنْ نَشاءُ بِزَعْمِهِمْ) . و منظورشان همان خدمه و متولّيان بت و بتخانه بود، تنها اين دسته بودند كه به پندار آنها حقّ داشتند از سهم بتها بخورند.
🌹 سپس اشاره به دوّمين چيزى مىكند كه آنها تحريم كرده بودند و مىگويد: آنها معتقد بودند كه «قسمتى از چهارپايان هستند كه سوار شدن بر آنها حرام است» (وَ أَنْعامٌ حُرِّمَتْ ظُهُورُها) .
🌹بعد سوّمين قسمت از احكام نارواى آنها را بيان كرده مىگويد: «نام خدا را بر قسمتى از چهارپايان نمىبردند» (وَ أَنْعامٌ لا يَذْكُرُونَ اسْمَ اللّهِ عَلَيْهَا) . اين جمله ممكن است اشاره به حيواناتى باشد كه به هنگام ذبح تنها نام بت را بر آنها مىبردند و يا حيواناتى بوده است كه سوار شدن بر آنها را براى حجّ تحريم كرده بودند.
🌹 عجيب اين است كه به اين احكام خرافى قناعت نمىكردند، بلكه «به خدا افترا مىبستند و آن را به او نسبت مىدادند» (افْتِراءً عَلَيْهِ).
🌹 در پايان آيه پس از ذكر اين احكام ساختگى مىگويد: «خداوند به زودى كيفر آنها را در برابر اين افترائات خواهد داد» (سَيَجْزِيهِمْ بِما كانُوا يَفْتَرُونَ).
📚برگزیده تفسیر نمونه
☘🍃☘🍃☘🍃☘🍃
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🏴 حضرت امام حسین (علیه السلام):
🔸«لٰا تَتَكَلَّمَنَّ فيمٰا لٰا يَعنيکَ فَاِنّی اَخٰافُ عَلَيْکَ الوِزْرَ، وَ لٰا تَتَكَلَّمَنَّ فيمٰا يَعنیکَ حَتّىٰ تَرىٰ لِلْكَلٰامِ مَوْضِعاً»
🔹هرگز سخن بيهوده مگوى زيرا بيم گناه براى تو دارم و نيز هرگز سخن سودمند مگوى مگر اين كه آن سخن به جا باشد
📚ميزان الحكمه، ج۱۰، ص ۱۹۰
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
✔️تجدید بنای نظام و جامعه اسلامی
✍رهبر معظم انقلاب: «یکوقت مردم که فاسد میشوند، حکومتها هم فاسد میشوند، علما و گویندگان دین هم فاسد میشوند! از آدمهای فاسد، اصلاً دین صحیح صادر نمیشود. قرآن و حقایق را تحریف میکنند؛ خوبها را بد، بدها را خوب، منکر را معروف و معروف را منکر میکنند!... آن وقتی که راه، عوضی شده است و جهالت و ظلم و استبداد و خیانتِ کسانی، مسلمین را منحرف کرده و زمینه و شرایط هم آماده است...
🌹 امام حسین(علیه السلام ) قیام کرد تا آن واجب بزرگی را که عبارت از تجدیدبنای نظام و جامعهی اسلامی، یا قیام در مقابل انحرافات بزرگ در جامعهی اسلامی است، انجام دهد... البته این کار، گاهی به نتیجه حکومت میرسد؛ امام برای این آماده بود. گاهی هم به نتیجه شهادت میرسد؛ برای این هم آماده بود.» ۱۳۷۴/۳/۱۹
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🏴 تکرار اسم اهلبیت (علیهم السلام) در موقع سینهزنی
🔷 س ۶۷۴۹: آیا گفتن اسم اهل بیت (علیهم السلام) بصورت تند و پشت سر هم در موقع سینه زنی و شور که معمولاً بصورت ناقص گفته میشود، جایز است؟ آیا نوعی بیاحترامی به اهل بیت (علیهم السلام) محسوب میشود؟
✅ ج: فی نفسه اشکال ندارد، اما نباید به گونهای باشد که عرفا بیاحترامی محسوب شود و تشخیص موضوع به عهدهی مکلف است.
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
✍آیت الله العظمی جوادی آملی:«ما در همين زيارت «عاشورا» و ساير زيارتها ميخوانيم: «سِلمٌ لِمَن سَالَمَكُم وَ حَربٌ لِمَن حَارَبَكُم»اينها را تا روز قيامت ميخوانيم...ما به آن ذوات قدسی عرض ميكنيم هر كس شما با آنها در جنگ بوديد، ما هم با آنها در جنگ هستيم؛ پس اين مكتب «الی يوم القيامة» زنده است، اين كشور را عاشورا حفظ كرد» ۹۴/٧/٢٣
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch