به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
🆔@ghadir_ch
🌹🌹🍃🌹🌹🍃🌹🌹🍃
سوره بقره ــ آیه ۲۶۹
يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَآءُ ۚ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا ۗ وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّآ أُولُو الْأَلْبَابِ
حكمت را به هر كس بخواهد میدهد، و آنكه به او حكمت دهند، بیتردید او را خیر فراوانی دادهاند، و جز صاحبان خِرَد، كسی متذكّر نمیشود.
🌹🌹🍃🌹🌹🍃🌹🌹
🌹🌹🍃🌹🌹🍃🌹🌹
🌷(تفسیرآيه ٢٦٩سوره البقره) -برترين نعمت الهى!
با توجّه به آنچه در آيۀ قبل گذشت، كه به هنگام انفاق، وسوسههاى شيطانى داير به فقر و جذبههاى رحمانى در بارۀ مغفرت و فضل الهى آدمى را به اين سو و آن سو مىكشد، در آيۀ مورد بحث سخن از حكمت و معرفت و دانش مىگويد، چرا كه تنها حكمت است كه مىتواند بين اين دو كشش الهى و شيطانى فرق بگذارد، و انسان را به وادى مغفرت و فضل بكشاند و از وسوسههاى گمراه كنندۀ ترس از فقر برهاند، مىفرمايد: «خداوند دانش را به هر كس بخواهد (و شايسته بداند) مىدهد» (يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشاءُ) .
🌷«حكمت» معنى وسيعى دارد كه «معرفت و شناخت اسرار جهان هستى» و «آگاهى از حقايق قرآن» و «رسيدن به حقّ از نظر گفتار و عمل» حتّى نبوّت را شامل مىشود.
🌷سپس مىفرمايد: «و هر كس كه به او دانش داده شده است خير فراوانى داده شده است» (وَ مَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْراً كَثِيراً) . و به گفتۀ آن حكيم: «هر كس را كه عقل دادى چه ندادى و هر كس را كه عقل ندادى چه دادى!»
🌷و در پايان آيه مىفرمايد: «تنها خردمندان متذكّر مىشوند» (وَ ما يَذَّكَّرُ إِلاّ أُولُوا الْأَلْبابِ) . منظور از «اولوا الالباب» (صاحبان عقل و خِرَد) آنهايى هستند كه عقل و خِرَد خود را به كار مىگيرند و در پرتو اين چراغ پرفروغ، راه زندگى و سعادت را مىيابند.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد دوم
🌹🌹🍃🌹🌹🍃🌹🌹
🆔eitaa.com/ghadir_ch
👈امام علی (علیهالسلام)فرمودند:🌹
🌷هر که عقل خود را کامل داند، بلغزد.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️رفتار انسان خانواده را میسازد
✍رهبر انقلاب: تهذیب شامل رفتارها هم میشود؛ رفتار با پدر و مادر. پدر و مادرهایتان را هم دوست بدارید و هم این دوستی را به آنها ابراز کنید؛ هم احترامشان کنید. هم اطاعتشان کنید؛ در داخل محیط خانه، اخلاق شما، رفتار شما میتواند یک خانواده را بسازد.۱۳۸۶/۰۲/۱۹
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️راه تسلط بر واقعیتهای زندگی دنیا
🌺مرگ، آخرین واقعیت حیات ما نیست. پس از آن با واقعیتهای بزرگتر و اجتنابناپذیرتری مواجه خواهیم بود. هرچه بیشتر دربارهٔ حیات آخرت فکر کنیم، تسلّط بیشتری بر واقعیات زندگی این دنیا پیدا خواهیم کرد.
📚استاد پناهیان
🆔eitaa.com/ghadir_ch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️دوستی اهل بیت سبب ریزش گناهان
🌷امام حسین(علیه السلام) فرمود:«محبّت ما اهل بیت سبب ریزش گناهان است، چنانکه باد، برگ درختان را میریزد».
📚حیاة الامام الحسین، ج ۱ ص۱۵۶
👈۴روز مانده تا ماه محرم
#ویدئو_استوری_روزشمار_ماه_محرم
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️آداب دین
👈دین ما و مکتب انبیا به یک معنا همه اش ادب و آداب است.
🌷 تمام دین در کلمه ادب خلاصه میشود؛ ادب با خدا،ادب با اولیای خدا و بندگان خدا،ادب نسبت به مخلوقات.
🔻آدم باید مؤدب باشد،ظلم نکند.برای کل خلقت، حتی برای حیوانات،گیاهان و منابع طبیعی هم حرمت قائل شود.اینها مخلوقات خدا هستند. عالم محضر خداست و همه موجودات آیات و نشانههای خدا هستند.به کوچکترین آیه خدا بی ادبی کردن،جسارت به صاحب آیه است.
🌷کمترین عرض ادب و احترام سلام کردن است. خود سلام یکی از آداب است که با آن برای طرف مقابل احترام میگیریم.سلام نام خداست.با این سلام میگویم:خدا با شما باشد،خدا همراه شما باشد،برای شما سلامتی و توفیق آرزو میکنم.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️اصول تربيت:
👈اصل ارتباط باطن و ظاهر
✍در عبارتى از حضرت عیسی( عليه السلام)آمده است:
👈باطن شخص را از كلمات و اعمالش بسنجيده.
♦️شارح حديث مى نويسد،زيرا كه هرگز درخت خار انجير ندهد.هرچه از زبان مى تراود،از دل سرچشمه ميگيرد.كسى كه فحاش و بدگوست، چون دلش معدن تاريكى و ظلمات و پليدى هاست،از زبانش نيز همان بيرون مى تراود از اين روى بود، كه وقتى كسى به ایشان بد می گفت ايشان در حق آن شخص دعا می فرمودند، ازايشان پرسيدند:آن شخص بد كرده است وشما او را دعا مى كنید؟
🌷حضرت فرمود:هر آدمی از آنچه خزانه دارد انفاق مى كند.
📚نشان از بی نشانها ج۱ ص ۱۴۸
🔻ادامه دارد.....
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️راه های پرورش عزت نفس کودکان:
✅همبازی شدن با کودک
🌷کودکان ونوجوانان از بازی و ورزش لذت می برند و به این وسیله ضمن آشنایی با جهانی که در آن زندگی می کنند،رشد یافته و فرصت های مناسبی را برای ابراز عواطف و احساسات خود می یابند.
👈همبازی شدن والدین و بزرگترها با آنان در ایجاد خودباوری در وجود آنان نقش بسیار مهمی دارد.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
#داستانهای_تربیتی
🌷ابورافع یکی از یاران رسول اکرم (ص) روزی با امام حسن(ع) که کودک خردسالی بود،همبازی شد. و در صورت برنده شدن بایستی فرد برنده بر دوش دیگری سوار می شد.
🌷هنگامی که نوبت سواری ابورافع می رسید، حضرت به او می فرمود: آیا می خواهی بر دوش کسی سوار شویدکه رسول خدا(ص)او را بر دوش خود حمل میکرد؟
🌺ابورافع از سواری منصرف میشد.
🌷هرگاه نوبت امام می شد.
🌺ابورافع میگفت:همانطور که تو به من سواری ندادی من هم تو را بر دوش خود سوار نمیکنم.
🌷حضرت می فرمود:آیا دوست نداری کسی را که پیامبر بر دوش خود می نشاند،بر دوش خود سوار کنی؟
🌺ابورافع با کمال میل او را بر دوش خود گرفته و سواری میداد.
👈عزت نفس و شخصیت روحی و روانی این کودک از خلال گفتار و کیفیت استدلالش کاملاً هویداست.
🔻طفلی را که پیامبر اسلام(ص) در آغوش خود پرورش داده و شخصیت او را احیا نموده است، بزرگی خود را باور دارد و هرگز با زبونی و ذلت سخن نمی گوید.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
🆔@ghadir_ch
💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃
سوره بقره ــ آیه ۲۷۰
وَمَآ أَنْفَقْتُمْ مِنْ نَفَقَةٍ أَوْ نَذَرْتُمْ مِنْ نَذْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُهُ ۗ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنْصَارٍ
و هر نفقهای كه انفاق كردید و هر نذری را كه برعهده گرفتید، یقیناً خدا آن را میداند، [در نتیجه انسان مطیع را پاداش میدهد و ستمكار به آیات خدا و حقوق مردم را عذاب میكند] و برای ستمكاران در قیامت یاوری نیست.
💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃
💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃
🍁(تفسیرآيه ٢٧٠سوره البقره) :چگونگى انفاقها!
در اين آيه و آيۀ بعد سخن از چگونگى انفاقها و علم خداوند نسبت به آن است.
🍁نخست مىفرمايد: «آنچه را كه انفاق مىكنيد يا نذرهايى كه (در اين زمينه كردهايد) خداوند همۀ آنها را مىداند» (وَ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ نَفَقَةٍ أَوْ نَذَرْتُمْ مِنْ نَذْرٍ فَإِنَّ اللّهَ يَعْلَمُهُ) . كم باشد يا زياد، خوب باشد يا بد، از طريق حلال تهيّه شده باشد يا حرام، همراه با منّت و آزار باشد يا بدون آن، خدا از تمام جزئيات آن آگاه است.
🍁 و در پايان آيه مىفرمايد: «و ظالمان ياورى ندارند» (وَ ما لِلظّالِمِينَ مِنْ أَنْصارٍ) . «ظالمان» در اينجا اشاره به ثروت اندوزان بخيل و انفاقكنندگان رياكار، و منّت گذاران و مردم آزاران است كه خداوند آنها را يارى نمىكند، و انفاقشان نيز در دنيا و آخرت ياورشان نخواهد بود.
🍁 آرى! آنها نه در دنيا يار و ياورى دارند و نه در قيامت شفاعت كنندهاى و اين خاصيّت ظلم و ستم، در هر چهره و به هر شكل است.
🍁ضمناً اين آيه دلالت بر مشروعيّت نذر مىكند.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد دوم
💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃
🆔eitaa.com/ghadir_ch