✔️دلگیر نباش...!
▫️دلت که گیر باشد، رها نمی شوی. یادت باشد، خدا بندگانش را با آنچه بدان دل بسته اند، می آزماید.
🌷شهید همت (ره)
🌷شادی روح مطهرشهدا صلوات
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🇮🇷https://rubika.ir/ghadir_ch
✔️تبیین چگونگی تربیت اخلاقی در دوره کودکی
✅ رسانه های مجازی و غیرمجاز
✍ هنر زیبا و جذاب میتواند در طریق خدمت به مردم و پرورش مکارم اخلاق و ترقی و تعالی جامعه قرار بگیرد و یا میتواند جامعه را به فساد و انحراف و سقوط بکشد.
🔹فیلم سازی گرچه یک هنر است اما ارزش ذاتی ندارد بلکه ارزش آن به محتوا و هدف آن مربوط است. تصور نشود که در ارزشمند بودن فیلم، صِرف داشتن هدف تربیت صحیحی کافی است بلکه علاوه بر این، باید در تمام صحنه ها و نسبت به همه مجریان و عوامل اجرایی از هر گونه بدآموزی خالی باشد، زیرا بینندگان التزامی ندارند که فقط از هدف فیلم درس بگیرند بلکه از همه حرکات، رفتار، گفتار، اخلاق، کلمات و حتی مد لباس و رنگ لباس و ... برنامه امکان دارد درس بگیرند.
🔹هربینندهای الگوی خاصی را انتخاب میکند و رفتار ویژهای را سرمشق خود قرار می دهد، خوب باشد یا بد.
🔻گاهی هدف فیلم خوب است اما در رفتار یک یا چند نفر از مجریان برنامه، بدآموزی هایی وجود دارد که در روح بعضی کودکان و جوانان تأثیر بد میگذارد و از آنها سرمشق میگیرد مثلاً هنرمند برای اظهار ناراحتی سیگار میکشد ولی امکان دارد کودک یا نوجوان همین را الگو قرار دهد و به سیگار کشیدن تشویق گردد. به تجربه ثابت شده که بعضی کودکان از دیدن فیلمهای پلیسی و جناحی، خشونت یا دزدی یا فرار از قانون یا تقلب یا ... را فرا میگیرند.
👇ادامه دارد....
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🆔https://rubika.ir/ghadir_ch
🔺مربی یعنی... 🔺
👈مربی یعنی کسی که متصدی بهداشت روحی جامعه است. ما در بهداشت جسمی که بیشتر مربوط به محسوسات است میبینیم چه اندازه تحصیل و مطالعه و تجربه لازم است تا یک نفر، آنهم در یک قسمت مخصوص، متخصص شمرده شود.
✅ قطعا در بهداشت روحی، بیشترْ فکر و تحصیل و مطالعه در رشتههای مختلف علوم و تجربه لازم است تا یک نفر صلاحیت عهدهداری این وظیفه خطیر را پیدا کند.
🔹همانطوری که کوچکترین اشتباه برای یک طبیب گاهی زیانهای جبران ناپذیری برای یک فرد به بار میآورد و گاهی منجر به هلاکت مریض میشود، اشتباهات تربیتی و روحی نیز گاهی زیانهای عظیم و غیر قابل جبرانی را در جامعه ایجاب میکند که یک ملت را تا پرتگاه فنا و اضمحلال سوق میدهد.
📚 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج٢، ص٣٣
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🇮🇷https://rubika.ir/ghadir_ch
✔️آسیبهای تربیت دینی
✅اصطلاح آسیب شناسی تربیت دینی در معارف و تربیت اسلامی، یکی از مهمترین مباحث فلسفه دین به شمار میرود. شاید بتوان شهید مطهری (ره) را از پیشکسوتان معاصر و جزء اولین کسانی دانست که اصطلاح آسیبشناسی تربیت دینی را در حوزه اندیشه و تفکر دینی وارد نموده ودر آثار خود به برسی جوانب متعدد تحریفات دینی پرداخت. آسیب شناسی تربیت دینی یعنی شناخت آسیبها و اشکالاتی که براعتقادات و باور دینی و آگاهی و معرفت دینی و یا رفتار عملی ، در اندیشه و عملکرد جامعه دینی وارد میشود و یا ممکن است وارد شود. این آسیبها میتواند عوامل ومنشاءهای گوناگون داشته باشد.
👈آنچه به نظر نویسنده می رسد این است که آسیب را در درجه اول باید در متولیان امر تعلیم و تربیت دینی جستجو کرد زیرا آنها هستند که امر تربیت را بر عهده دارند و متربیان را پرورش می دهند. حال فرقی نمی کند که این مربیان نهاد های خواص باشند یا افراد آنچه مهم است نقش اساسی و تعیین کننده مربی ، معلم، مادر، پدر، رهبران دینی به عنوان تربیت کننده هستند که باید مورد توجه و برسی و آسیب شناسی قرار گیرند. در درجه دوم دیگر عوامل آسیب زا در تربیت دینی مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد.
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🇮🇷https://rubika.ir/ghadir_ch
✔️نقش مادر در تربیت دینی کودک پسازتولد
✅ عبادتهای مادر
✍مادرانی که خود، از تربیتی شایسته و بینش و منشی خدایی بهره مند هستند، با تیزبینی و آینده نگری، فقط به پرورش دینی و معنوی فرزندشان توجه نمی کنند، بلکه هدایت و سعادت ذریه او را نیز از خدا میخواهند. دعای مادر حضرت مریم برای در امان ماندن ذریه فرزندش از وسوسههای شیطان، گواهی روشن بر اهمیت دادن مادران به تربیت دینی فرزندانشان است. اگر مادران از این رفتار مادر مریم الگو بگیرند و برای سلامت روحی و معنوی فرزندانشان چاره اندیشی و دعا کنند، همان گونه که خداوند، دعای مادر مریم را پذیرفت، دعای آنها را نیز میپذیرد.
🔹 تربیت عملی مادران، از راه عبادت، رفتار و اخلاق نیکو و پسندیده، بیش از هر روش دیگری بر جسم و روح فرزند اثر میگذارد و انتظار میرود که مادران با عملکرد خود، مربی خوبی برای فرزندانشان باشند.
🔻ادامه دارد....
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️ببخشید مامان
👈 این جمله رو بچهها بعد از این که فکر میکنن والدینشون رو ناراحت کردن یا کار اشتباهی انجام دادن، بارها تکرار می کنن.
《بخشیدی؟》
💥فرزندتون رو مطمئن کنید که میبخشیدش.
✨اگر بهش بگید نمیبخشمت باعث نمیشه کودک تنبیه بشه بلکه احساس گناه و سرزنش رو به دنبال داره و چون بچه نمیدونه چطور با احساس گناه کنار بیاد، بیشتر لجبازی میکنه.
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🇮🇷https://rubika.ir/ghadir_ch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷سیدالشهدای مقاومت همه ما مصداق این
کلام امام سجاد(علیه السلام) هستیم ...
🇮🇷eitaa.com/ghadir_ch
🇮🇷https://rubika.ir/ghadir_ch