🍁🌾🍁🌾🍁🌾🍁🌾🍁
🍃 شأن نزول آيه ١٨٦ سوره البقره:
كسى از پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» پرسيد: آيا خداى ما نزديك است تا آهسته با او مناجات كنيم؟ يا دور است تا با صداى بلند او را بخوانيم؟ آيه نازل شد (و به آنها پاسخ داد كه خدا به بندگانش نزديك است) .
🍁🌾🍁🌾🍁🌾🍁🌾
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🍁🌾🍁🌾🍁🌾🍁🌾🍁
🍃تفسيرآیه ۱۸۶ سوره البقره: سلاحى به نام دعا و نيايش:
از آنجا كه يكى از وسائل ارتباط بندگان با خدا مسألۀ دعا و نيايش است، در اين آيه روى سخن را به پيامبر كرده، مىگويد: «هنگامى كه بندگانم از تو در بارۀ من سؤال كنند بگو من نزديكم» (وَ إِذا سَأَلَكَ عِبادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ) . نزديكتر از آنچه تصوّر كنيد، نزديكتر از شما به خودتان، و نزديكتر از شريان گردنهايتان، چنانكه در جاى ديگر مىخوانيم: وَ نَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ (سورۀ ق، آيۀ ١٦) .
🍃 سپس اضافه مىكند: «من دعاى دعا كننده را به هنگامى كه مرا مىخواند اجابت مىكنم» (أُجِيبُ دَعْوَةَ الدّاعِ إِذا دَعانِ) . «بنابراين بايد بندگان من دعوت مرا بپذيرند» (فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي) . «و به من ايمان آورند» (وَ لْيُؤْمِنُوا بِي) . «باشد كه راه خود را پيدا كنند و به مقصد برسند» (لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ) .
🍃جالب اين كه در اين آيه خداوند هفت مرتبه به ذات پاك خود اشاره كرده و هفت بار به بندگان! و از اين نهايت پيوستگى و قرب و ارتباط، محبّت خود را نسبت به آنان مجسّم ساخته است!
🍃«دعا» يك نوع خود آگاهى و بيدارى دل و انديشه و پيوند باطنى با مبدأ همۀ نيكيها و خوبيهاست.
🍃 «دعا» يك نوع عبادت و خضوع و بندگى است، و انسان به وسيلۀ آن توجّه تازهاى به ذات خداوند پيدا مىكند، و همانطور كه همۀ عبادات اثر تربيتى دارد «دعا» هم داراى چنين اثرى خواهد بود.
🍃و اين كه مىگويند: «دعا فضولى در كار خداست! و خدا هر چه مصلحت باشد انجام مىدهد» توجّه ندارند كه مواهب الهى بر حسب استعدادها و لياقتها تقسيم مىشود، هر قدر استعداد و شايستگى بيشتر باشد سهم بيشترى از آن مواهب نصيب انسان مىگردد.
🍃لذا مىبينيم امام صادق «عليه السّلام» مىفرمايد: انّ عند اللّه عزّ و جلّ منزلة لا تنال الاّ بمسألة: «در نزد خداوند مقاماتى است كه بدون دعا كسى به آن نمىرسد» !
🍃دانشمندى مىگويد: «وقتى كه ما نيايش مىكنيم خود را به قوّۀ پايان ناپذيرى كه تمام كائنات را به هم پيوسته است متّصل و مربوط مىسازيم» .
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد اول
🍁🌾🍁🌾🍁🌾🍁🌾
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✍ امام سجاد (علیهالسلام) فرمودند:
همانا دعا؛ بلایى را كه قطعى و مستحكم شده، باز مى گرداند...
📚 اصول كافى.ج ۳.ص ۲۱۵
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✍ : عزیزان من! با قرآن انس داشته باشید؛ با قرآن انس پیدا کنید. هر روز یک مقداری -ولو چند آیه- قرآن بخوانید و توجّه به معانی قرآن پیدا کنید. قرآن انسان را هدایت میکند: اِنَّ هذَا القُرءانَ یَهدی لِلَّتی هِیَ اَقوَم. ۹۵/۰۹/۲۳
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌸✨شیخ حسنعلے نخودکی:
به هر چیزی که رسیدم در گرو انجام این سه کار بود:
💙👌نمـاز اول وقـت
💙👌احتـرام به سـادات
💙👌لقـمه حـلال
🆔eitaa.com/ghadir_ch
ماه من!
تا نبینمت، عید نمیشود ...
به رسم هميشه،
عيد ما آن روز است كه تو رویت بشوى؛
ماه من، ماه همه، ای ماه ترين ماه …
#امام_عصر علیه السلام
تعجیل در ظهور امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف )صلوات
اللهم عجل لولیک الفرج
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🔴 ویژگیهای اخلاقی منتظران
🔵 پرهیز از دروغ گویی
🌕 پیغمبر اکرم (ص) فرمودند:
🔺 مؤمن هرگاه بدون عذر دروغی بگوید، هفتاد هزار فرشته او را لعنت میکنند و بوی گندی از قلبش خارج میشود که تا به عرش میرسد، و خداوند به سبب این دروغ، گناه هفتاد زنا که. کمترین آن زنای با مادر است در پروندهی اعمالش مینویسد.
📚 مستدرک ج ۹، ص ۸۶، ح ۱۰۲۹۱
ادامه دارد.....
🆔eitaa.com/ghadir_ch
001 - Negahe mosbat.mp3
3.55M
✔️ شکرنعمت های خداوند
🍂حجت الاسلام قرائتی
🆔eitaa.com/ghadir_ch
1556019735_امامزمانعالی(1).mp3
14.71M
👈 کارهای امامزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
📚 استاد عالی
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌹درهمی برتر از دو میلیون درهم دیگر❗️
♦️آیا میدانید فرق پاداش مبلغی که انسان در راه امام زمان ارواحنا له الفداء خرج میکند با پاداش مبلغی که در سائر امور خیر خرج میکند چیست؟⬇️
🌹امام صادق علیه السلام در حدیثی زیبا و قابل تامّل میفرمایند:
💎ﺩِﺭْﻫَﻢٌ ﻳُﻮﺻَﻞُ ﺑِﻪِ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡُ ﺃَﻓْﻀَﻞُ ﻣِﻦْ ﺃَﻟْﻔَﻲْ ﺃَﻟْﻒِ ﺩِﺭْﻫَﻢٍ ﻓِﻴﻤَﺎ ﺳِﻮَﺍﻩُ ﻣِﻦْ ﻭُﺟُﻮﻩِ ﺍﻟْﺒِﺮﱢ.
📚اصول کافی، ج۱، ص ۵۳۸
♦️یک درهم(کنایه از هر مبلغ و مالی) که به امام برسانی برتر است از دو میلیون درهم که در دیگر امور خیر خرج کنی!!
♦️شیعه براساس باورهای قرآنی، ایمان دارد به اینکه امام(ع)؛ خازن خزائن خداوند در ساحت مُلک و ملکوت و واسطه ی فیض الهی بر جمیع خلایق است.لذا امام به ما و سایر مخلوقات نیازی از سر استیصال ندارد، اما برای تزکیه و طهارت روحمان، ما را به مدد مالی و جانی که تعبیر به صِلة بالمال و النفس میشود؛ دعوت مینماید.
🌹برای همین امام صادق در حدیثی دیگر میفرماید:
💎مَنْ زَعَمَ أَنَّ الْإِمَامَ يـَحـْتـَاجُ إِلَی مَا فِی أَيْدِی النَّاسِ فَهُوَ كَافِرٌ إِنَّمَا النَّاسُ يَحْتَاجُونَ أَنْ يَقْبَلَ مِنْهُمُ الْإِمَامُ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَكِّيهِمْ بِها.
📚کافی، ج۱ ، ص ۵۳۷
♦️کسی که گمان میکند که امام به آن چه در دستان مردم است احتياج دارد پس او کافر است. بلکه مردم نيازمندند که امام (خمس و سهم و ساير وجوه را) از آنها بپذيرد، که خداوند عزّوجلّ میفرمايد: از اموال آنها زکات بگير تا آنها را به وسيله آن پاک و بی آلايش سازی.
♦️برخی از مصادیق صله مالی به امام
🌹پرداخت حق امام از اموالی که بدان خمس تعلق میگیرد و انفاق برای مجالس احیای معارف ایشان و محافل سرور و عزای آل الله و نیز هر امری که برای احیای حاکمیت ایشان دخیل باشد مشمول این حدیث مبارک میباشد.و چون نظام اسلامی و محور مقاومت؛ احیای وراثت امام در دوران غیبت است که توسط ولی فقیه متبلور میشود لذا هر مالی که برای اقامه کردن نظام اسلامی مصروف شود در حقیقت صرف هزینه برای امام علیه السلام میباشد که بهتر از دو میلیون صله ی مالی در سایر وجوه خیر است.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
با توجه به ظهور حضرت مهدی(عج) در آخرالزمان، چرا ایشان در آخرالزمان متولد نشده است؟
طبق دلیلهای عقلى و نقلى، وجود حجت خدا در هر زمان امری ضروری است و زمین هیچگاه نباید از ولى خدا خالى باشد. بنابراین نقش امام زمان از هنگام شهادت امام عسکری(ع) آغاز شد، اما عواملی باعث شد که امام نتواند نقش حاکمیت ظاهری را به عهده بگیرد.
🆔eitaa.com/ghadir_ch