فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺🔥 *اقدامات قدیری ابیانه در مقابل تهاجم منافقین به سفارت ایران در استرالیا*
✅تهران *خواستار استرداد مهاجمان به سفارت ایران بود*
✅من به دولت استرالیا گفتم: *طبق قانون خودتان آنان را محاکمه کنید!*
📺فیلم مستند سفیر ایران در استرالیا (71-1369)
✅"محمد حسن قدیری ابیانه" سفیر فوقالعاده و تامالاختیار جمهوری اسلامی ایران در استرالیا طی سال های 71-1369 با بررسی « حمله منافقین به سفارت جمهوری اسلامی ایران در استرالیا » در گفتگوی اختصاصی با گروه خبری نوید صبح ؛
✅ *چرا وزارت خارجه استرالیا برای حفاظت از سفارت جمهوری اسلامی ایران تمهیدات لازم را انجام نداده بود؟*
✅ *در تماس تلفنی آقای "هاشمی" رییس جمهور وقت و "محمد حسن قدیری ابیانه" سفیر جمهوری اسلامی ایران در استرالیا در مورد محاکمه مهاجمان به سفارت ایران چه تصمیماتی گرفته شد؟*
✅ *علیمحمد بشارتی چه انتقادی به قدیری ابیانه وارد نمود و قدیری ابیانه چه پاسخی به ایشان داد؟*
✅اینها و مطالبی دیگر را میتوانید در ویدیو مستند « حمله منافقین به سفارت جمهوری اسلامی ایران در استرالیا » مشاهده نمایید؛
navidesobh.ir/?p=32550
📱
ghadiri.ir
@ghadiri1404
INSTAGRAM.com/ghadiri.ir
🗳 *دعوت از قدیریابیانه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 1400*
جمعی از پیشکسوتان جهاد و شهادت دکتر محمدحسن قدیری ابیانه را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری 1400 دعوت کردند.
در این بیانیه آمده است: *تردیدی نیست که با احراز صلاحیت حضرتعالی از سوی شورای محترم نگهبان ، دلسوزان کشور و اغلب گروه ها و طبقات اجتماعی و سیاسی ، در این مسیر پشتیبان شما خواهند بود تا به فضل الهی پدیده ی جدیدی در انتخابات محقّق شود و این کشور رئیس جمهوری شایسته ی انقلاب اسلامی و در شأن مردم عزیز ایران داشته باشد تا هرگز مرعوب و مجذوب غرب نبوده و قاطعانه با دفاع از حق مسلّم ملت ، استکبار جهانی و در راس آنها آمریکای جنایتکار را از کدخدائی به خاک ذلت نشاند*
raheshalamche.com/post/%D8%AF%D8%B9%D9%88%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%82%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%E2%80%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA-1400
✍️⛔️ *سند سری آمریکا در مورد فعالیتهای مذهبی قدیری ابیانه در مکزیک منتشره توسط ویکی لیکس*.
✅او به طور فعالی برای ارتقاء حضور ایران در مکزیک برای اهداف سیاسی و مذهبی فعالیت میکند. تلاش میکند حمایت مکزیک از ایران در ابعاد بینالمللی را بدست آورد و جامعه کوچک مسلمانان مکزیک را کنترل نماید.
He is actively working to increase Iran’s presence in Mexico for political and religious ends, attempting to build Mexican support for Iran in the international arena and to exert control over Mexico’s small Muslim community.
👇
wikileaks.org/plusd/cables/08MEXICO614_a.html
ghadiri.ir/post/1461
قدیری ابیانه:📰 *بایدن به دنبال اعمال تحریم های هوشمند علیه ایران است*
در گفتگوی کلام تازه با قدیری ابیانه مطرح شد؛
سیاست خارجی و به خصوص توافق هسته ای و مسائل پیرامونی آن از جمله تحریم های ظالمانه در سال های اخیر، به دلیل تاثیرگذاری در وجوه مختلف زندگی مردم ایران، از اهمیت ویژه ای برخوردار شده تا جایی که به یکی از محورهای تمایز میان جریانات سیاسی و متاسفانه از دلایل شکاف میان آحاد جامعه تبدیل شده است.
با توجه به اهمیت بیش از پیش سیاست خارجی در مواجهه با چالشهای جهانی و منطقهای، گفتگویی انجام دادیم با دکتر محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا، محقق و تحلیلگر در حوزه سیاست خارجه و دارای دکترای مدیریت استراتژیک که در ادامه شما را به خواندن آن دعوت می کنیم.
✅ *مهم ترین چالش پیش روی حوزه ی سیاست خارجی ایران را چه موضوعاتی می دانید؟*
سیاست خارجی و نفوذ کلام هر کشوری به عوامل متعددی بستگی دارد، یکی از این عوامل تیم مذاکره کننده است که این تیم مذاکره کننده چه مقدار اعتماد به نفس داشته و چه مقدار به زبان بین الملل مسلط و با واقعیت مواضع آشکار و پنهان طرفهای مقابل آشناست. اما مهم ترین عامل، قدرت و اقتدار، نظامی است که این سیاست خارجه را دنبال میکند. به عنوان مثال رابطهی هیئت دیپلماتیک کشور ما با وضعیت کشور، مثل رابطهی سوزن چرخ خیاطی با چرخ خیاطی است. مهم است که این سوزن چرخ خیاطی از چه آلیاژی است و چه مقدار استحکام دارد و مهم تر آنکه به چه چرخ خیاطی با چه توانایی ویژه ای وصل است. اگر وضعیت اقتصادی، نظامی، سیاسی و فرهنگی کشور قوی باشد طبیعتا اثر خود را در سیاست خارجی خواهد گذاشت. برای مثال قدرت نظامی ما باعث شده در حوزه ی بین المللی دشمن جرات تهدید و یا عمل به آن را نداشته باشد. در ضربه زدن به پایگاه نظامی آمریکا در عراق (عین الاسد) و عدم واکنش دشمن، به دلیل همین قدرت نظامی است و نه به خاطر مذاکرات سیاسی. اگر ما در سیاست خارجی و از بعد اقتصاد مقاومتی قوی عمل کنیم و اگر ملت ما حول محور ولایت منسجم بوده و تنها یک صدای هم سو با مواضع رهبری از سمت کشور ما شنیده شود طبیعتا اثر خود را در سیاست خارجی خواهد گذاشت و همین در نهایت باعث رفع تحریم ها و یا خنثی سازی آن خواهد شد. هرچه ما در انسجام داخلی و سیاست خارجی خود قوی تر باشیم دشمن هم چاره ای جز عقبنشینی نخواهد داشت.
✅ *شاهد تیرگی روابط ایران با کشورهای منطقه به ویژه کشورهای عربی هستیم برای بهبود این روابط چه باید کرد؟*
ایران همواره خواهان روابط خوب با همسایگان خود بوده است حتی اگر نظام سیاسی حاکم بر آن دولت را قبول نداشته باشد. برای مثال زمانی که قطر مورد محاصره قرار گرفت ایران برای رهایی از این محاصره کمکهای بسیار زیادی به قطر کرد هرچند نظام سیاسی آن مطلوب ما نیست. بنابراین عملکرد ایران درست مغایر با خواسته استکبار است. استکبار همواره خواستار روابط مخدوش بین کشور ما و کشورهای همسایه بوده است و برای مخدوش کردن این روابط تلاش بسیاری میکند. در زمان تسخیر لانه جاسوسی به سندی دست یافته شد که سند بسیار مهمی است و مربوط به CIA است. سازمان سیا به شبکههای خود در مورد چگونگی جعل سند به اصطلاح سری آموزش می دهد و به یکی از موارد که جعل سند سری تهیه شده توسط آمریکا اشاره می کند. این به اصطلاح سند سری برای ارسال به سازمان امنیت کشور دوست بود. هشدار می دهد که نزدیک بود سازمان امنیت مذکور به جعلی بودن سند پی ببرد. این نشان میدهد یکی از روش هایی که سازمان های جاسوسی به کار میبرند ارسال مطالب و اطلاعات جعلی برای باور توطئه ایران علیه آن کشورها و ایجاد موضع علیه ماست.
مثلا ممکن است بگویند ایران قصد بمب گذاری در عربستان را دارد و مکمل این سندسازی بمبگذاری توسط خود آن ها صورت بگیرد که در آخر آن را به گردن ایران بیاندازند. ایران همواره خواهان روابط مطلوب با کشورهاست و دشمنان ما نیز در تلاش برای ایجاد مانع در مسیر گسترش این روابط هستند و این روشی است که سازمان های جاسوسی به کار می گیرند و ما گاهی غافل هستیم و باید این اسناد جعلی بودن این اسناد را در اختیار دیگران قرار بگیرد.
کشور ما از پیروزی انقلاب تاکنون چهل انتخابات متعدد را برگزار کرده است و برخی از کشورها این سیستم انتخاباتی را ندارند و و از این امر احساس خطر می کنند و نگران هستند که مردم خودشان خواستار مشارکت در اداره کشورشان شوند و این امری نیست که سلاطین و شیوخ بپسندند. لذا از ابتدای انقلاب اسلامی خصومت آنان با ایران آغاز شد.
انقلاب اسلامی به نام اسلام شکل گرفت و مردم منطقه ما مسلمان هستند و آن ها برای این که تاثیر انقلاب را از بین ببرند با گفتن این که انقلاب ما شیعی و عجمی است سعی در دشمن نشان دادن شیعیان نسبت به سنی ها داشتند درحالی که حضرت امام (ره) حتی از پیش از انقلاب نیز شعار وحدت سر می داد
ند و بر وحدت تاکید داشتند. این درحالی است که در زمان شاه که ایران رسما شیعه بود، به دلیل سلطنتی بودن حکومت و عدم برگزاری انتخابات، سلاطین عرب احساس خطر نمی کردند. اما اتفاق بعدی در عراق بود، در زمان سرنگونی صدام علی رغم تلاش آمریکایی ها برای تجزیه عراق و ضربه زدن به مرجعیت و شیعیان که اکثریت مردم را شامل می شوند، عراق تجزیه نشد و آمریکا هم به اهدافش نرسید و اکثریت مسئولین را شیعیان تشکیل دادند. عراقیها شیعه اما عرب هستند. لذا علیه عراق هم که انتخابات برگزار می شود توطئه کردند. پس از این نیز انقلاب مصر شروع شد و محمد مرسی با انتخابات به پیروزی رسید. عربستان و کشورهای منطقه به دلیل عرب و سنی بودن مصریان احساس خطر کردند و لذا تمام تلاششان را برای ساقط کردن مرسی انجام دادند و سیسی را به حکومت رساندند. ترس آن ها، درخواست مردم خودشان برای انتخاب مسئولین شان است، البته سیاست ما کماکان این است که روابطمان را با این کشورها بهبود ببخشیم و ترسی که نسبت به ما دارند را از بین ببریم و با اثبات اقتدار خود، به آن ها ثابت کنیم که قصد دخالت در امور آن ها را نداریم.
قابل ذکر است که طبق گفته یکی از مقامات امارات، این کشور به تنهایی سالانه هفت میلیارد دلار برای سنی سازی شیعیان ایران هزینه می کند. لذا سیاست ما از ابتدای انقلاب سیاست تقویت روابط بوده در صورتی که در دولت فعلی بنا را بر این گذاشته اند که همه چیز دست کدخدا یعنی آمریکاست و ابتدا باید آمریکا را راضی کرده تا سپس رضایت دیگران را جلب کنند و در این راستا هم دچار اشتباهات عدیده ای شدند.
✅ *اولویت های اصلی دولت آینده در حوزه سیاست خارجی را چه مواردی می دانید؟*
در بعد داخلی، دولت آینده باید تقویت همه جانبه کشور از ابعاد اقتصادی، وحدت ملی، انسجام و همچنین تقویت قدرت نظامی را دنبال کند که قطعا بر سیاست خارجی نیز تاثیرگذار خواهد بود.
در بعد سیاست خارجی نیز باید همسایگان خود را با جمعیت حدودی 800میلیون نفر مورد توجه قرار دهیم و این موضوع باید از سیاست های اصلی ما باشد و این واقعیت نیز وجود دارد که جهان از حالت تک قطبی با محوریت آمریکا به جهان چند قطبی تبدیل می شود و محوریت اقتصاد جهان از آمریکا، اروپا و غرب در حال انتقال به آسیا است. آسیا دارای رشدی سریع در تولید ناخالص ملی است و آمریکا نیز از لحاظ اقتصادی رو به افول است، بنابراین نگاه به شرق نه به عنوان وابستگی بلکه به عنوان توجه به روابط با کشورهای شرقی باید در اولویت ما باشد هرچند که این بدین معنا نیست که ما باید روابطمان را با کشورهای غربی قطع کنیم. واقعیت امر این است که اروپاییان نیز متوجه شده اند که ثقل اقتصاد جهان به سمت شرق در حرکت است و این نیز باید جزو سیاستهای ما باشد.
در سیاست خارجی همچنین ما باید دشمن و اهداف و سیاست هایش را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم با توطئه ها و عوامل شان به خوبی مقابله کنیم و عمق استراتژیک خود در منطقه را تقویت نمائیم.
کشورهایی مثل عراق، یمن، لبنان، سوریه، بحرین، افغانستان و بسیاری از کشورهای دیگر عمق استراتژیک ما هستند و اگر روزی مردم یمن به صورت کامل بر کشورشان مسلط شوند بر نقطه مهمی چون باب المندب مسلط می شوند، اگر مردم مصر روزی به پیروزی برسند کانال سوئز به طور کامل در اختیار جهان اسلام قرار خواهد گرفت و به دلیل اهمیت این موارد قدرت های جهانی تلاش می کنند که کشورهایی که در این نقاط استراتژیک قرار گرفته اند را تجزیه و تضعیف سازند.
باید سعی کنیم که در تیم سیاست خارجی خود تجدید نظر کرده و سعی کنیم از افراد قوی استفاده کرده و در اعزام به ماموریت ها بویژه اقتصادی، مطبولاتی و فرهنگی خود را محدود به انتخاب از نیروهای وزارت خارجه نکنیم و از افرادی که در حوزههای مختلف توانایی بالای انجام کار دارند استفاده کنیم و برای بُعد اقتصادی نیز در روابط خارجی اهمیت ویژه قائل باشیم.
✅ *یکی از مسائلی که در عرصه سیاست خارجی به ویژه برجام شاهد بودیم بدعهدی آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال عمل به تعهداتشان بود. به نظر شما با روی کار آمدن بایدن امکان احیای برجام وجود دارد؟*
ما آمریکا را نادیده نمی گیریم و چون نادیده نمیگیریم میگوییم دشمن است، روابط ما و سفارت خانه آن ها بعد از انقلاب از 22بهمن تا 13آبان به مدت 10ماه پابرجا بود اما مطابق با اسناد لانه جاسوسی دنبال کودتا، شنود و جاسوسی و حمایت از گروه های تروریستی و ... بودند. طبق افشاگریهای آقای اسنودن نشان داده شد که سفارتخانههای آمریکا حتی در کشورهای هم پیمان خود نیز جاسوسی می کنند. فرض اینکه با مذاکره با آمریکا وضع مردم بهتر خواهد شد، اشتباه است. تحریمهای ما حتی بعد از مذاکره با آمریکا نیز تشدید شد. هرجا تشخیص مقامات اصلی کشور و در راس آن رهبری بر آن بود که فواید رابطه بیش از مضرات آن است رابطه را برقرار میکنند.
✅ *یکی از موضوعاتی که امروزه شاهد آن
هستیم اظهار نظرهای مختلف در حوزه سیاست خارجی کشور از ناحیه افراد مختلف است. نظر شما در این باره چیست؟
سیاست خارجه مثل یک ارکستر است. در یک ارکستر سازهای متفاوتی نواخته می شود اما یک نت و یک رهبر دارد، لازم نیست همه فقط ویولون یا شیپور داشته باشند، لازم نیست یک نماینده هم چون یک دیپلمات یا سفیر صحبت کند، اما مهم این است که برآیند این نظرات یک سیاست کلی را دنبال سازد بنابراین، این که ما توقع داشته باشیم دانشجویان یا کارشناسان مثل یک دیپلمات صحبت کنند الزاما مطلوب نیست، فقط باید در مجموع سیاست کلانی که مقام معظم رهبری بیان می کنند را دنبال سازند و موجب تقویت سیاست خارجی شوند و پیام ضعف نباید صادر شود نه توسط دولتمردان و نه توسط بخش های متفاوت جامعه، مثلا اینکه آقای ظریف بگوید "هر توافقی بهتر از عدم توافق است" این برای مذاکرات سم مهلک است و این پیامی به دشمن می دهد که ما حاضریم امتیاز بدهیم اما امتیاز نگیریم که متاسفانه پیامی غلط است.
------
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه:*
💻 ghadiri.ir
📱 @ghadiri1404
📱 @Gozideha1404
🖼 Instagram.com/ghadiri.ir/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
📲 chat.whatsapp.com/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
📺 Aparat.com/dr.ghadiri
📩 mh.ghadiri@gmail.com
✍️ @GhadiriAbyaneh
قدیری ابیانه:🌏 *صدور حکم پایان مأموریت سفرا را متوقف کنید.*
۱۲ مرداد روحانی جای خود را به رئیس جمهور بعدی میدهد.
بعیدی نژاد سفیرمان در لندن گفت که ماموریتش پایان یافته است.
اگر بعیدی نژاد برگردد، آیا قرار است سفارت تا تشکیل دولت جدید بی سفیر بماند؟ یا دولت در فکر تعیین سفیری است که در دولت بعدی هم باقی بماند؟
با توجه به حساسیت روابط با انگلستان بهتر است دولت بعدی خود سفیر جدید را تعیین کند.
پس سه ماه دیگر ماموریت او تمدید شود تا دولت بعدی سفیر مطلوب خود را بر گزیند.
بهتر است در تغییر سایر سفرا هم همین تدبیر اندیشیده شود.
معمولا مقاماتی که با پایان مدیریت در دولت موجود مقامشان را از دست می دهند در صدد هستند پستهای سفارت را به خود اختصاص دهند تا در دولت بعد هم در پست حساس آن هم با حقوق ارزی ابقاء شوند.
معمولا هر سه سال یکبار یک سوم سفرا تغییر میکنند چون دوره مأموریت خارج سه ساله هست.
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه*
*دعوت به عضویت در:*
💻 ghadiri.ir
📱ایتا، سروش، بله، تلگرام:
📱 @ghadiri1404
📱ایتا، تلگرام:
📱 @Gozideha1404
📲 chat.WHATSAPP.com/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
🖼 INSTAGRAM.com/ghadiri.ir/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
📺 Aparat.com/dr.ghadiri
📧 mh.ghadiri@gmail.com
📝 @GhadiriAbyaneh
*"بسم الله قاصم الجبارین" *
🔻 *ولی امر مسلمین جهان امام خامنه ای:*
اقتدار ملی دست قدرتمندی است كه مجموعهی نیروهای فعال قوای سهگانه در تشكیل آن سهم دارند و باید وظیفهی خودشان را با شجاعت و اقتدار و امید و بدون رودربایستی و با همكاری كامل انجام دهند.۱۳۸۰/۰۱/۰۱
🙋🏻♂️ *سلام علیکم*
⭕ *جمعه ۱۴٠٠/۱/۲٠ ساعت ۲۲:٠٠*
🎙️ *👈 گفتگویی خواهیم داشت بصورت برخط در کانال ولایت مداران فتح المبین*
⭕ *موضوع نشست سیاسی: بررسی اختیارات و وظایف قوای سه گانه*
🔹 *باحضورسفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا ودکترای علوم دفاعی استراتژیک*
🎙️ *جناب دکترمحمد حسن قدیری ابیانه*
https://eitaa.com/velayat_fatholmobin
https://eitaa.com/velayat_fatholmobin
33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.📺🚫🔯 *فیلم مواضع جسورانه قدیری ابیانه علیه اسراییل و موضع سفیر اسراییل در مکزیک مطابق با سند سری سفارت آمریکا منتشره توسط ویکی لیکس*:
🚫سند سری سفارت آمریکا: *سفیر اسرائیل نگرانی خود را از اهداف ایران و فعالیتهای پر انرژی که سفی رشان در اینجا برای پیشبرد آن بکار میبرد ابراز داشت. ممکن است قدیری ابیانه خیلی در فعالیتهای عمومی خود جسور شده باشد.*
📺 *نمونه سخنرانی قدیری ابیانه در مورد فلسطین و رژیم صهیونیستی.*
✅سخنرانی به زبان اسپانیایی با زیرنویس فارسی
✅در کلوب خبرنگاران مکزیک
⏰(26 دقیقه)
📺👉 bayanbox.ir/view/mp4/2940686934867794017
📋 While he signaled concerns with Iran’s intentions and the energy being put into furthering them by its Ambassador here, the Israeli DCM also said Ghadiri Abyaneh may have been too bold in his public posture and activities.
📋 ghadiri.ir/post/1461
#فلسطین
#اسرائیل
#صهیونیسم
#مکزیک
#قدیری_ابیانه
#ابیانه
#خبرنگاران
#ویکیلیکس
#ویکی_لیکس
#محرمانه
#سری
#آمریکا
----
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه:*
💻 ghadiri.ir
📱 @ghadiri1404
📱 @Gozideha1404
🖼 Instagram.com/ghadiri.ir/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
قدیری ابیانه:👈 *تعیین آقای بهاروند به عنوان سفیر جدید در لندن خلاف مصلحت است.*
قرار است آقای بهاروند معاون حقوقی و پارلمانی وزیر خارجه به عنوان سفیر جمهوری اسلامی عازم لندن شده جایگزین آقای بعیدی نژاد سفیر فعلی شود در حالی که فقط حدود ۳ ماه تا پایان دولت فعلی باقی مانده است.
شاید دولت بعدی بخواهد فردی دیگری را برای این پست حساس انتخاب کند.
بهاروند قبلا در مواضعی، خواستار عدم اعدام مفسدان اقتصادی شده بود و ...
دوره مأموریت خارج از کشور سه سال است، لذا هر سال یک سوم از کل مأموران وزارت خارجه جایگزین میشوند.
اقدام به اعزام سفرای جدید برای این است که مقامات این دولت برای سه سال آینده، حتی در دولت بعدی جا خوش کنند و از اکنون خیلی از مقامات فعلی در صدد انتصاب در سفارتخانههای ایران در خارج هستند.
مدیران فعلی وزارت خارجه قصد دارند همفکران خود را در تمامی ردهها به مأموریت خارج از کشور بفرستند و در عین حال نیروهای انقلابی را منزوی سازند.
اما دولت روحانی دارد این کار را با سایر مناصب نیز میکند، مثل انتصاب استاندار سابق خوزستان در سازمان استاندارد.
مجلس جلوی این انتصابات را بگیرد.
وزارتخارجه از فراخوان ماموران دیپلماتیک و سفرای خود و انتصاب افراد جدید بپرهیزد و پیشنهاد جایگزینی افراد را به وزیر خارجه بعدی بدهد. اگر خواستند عمل میکنند و اگر نخواستند نیازی به بازگرداندن نیروهای جدید نخواهد بود.
اگر خلاف این پیشنهاد عمل کنند هزینه زیادی را به کشور تحمیل می کنند.
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه:*
💻 ghadiri.ir
📱 @ghadiri1404
📱 @Gozideha1404
🖼 Instagram.com/ghadiri.ir/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
📲 chat.whatsapp.com/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
📺 Aparat.com/dr.ghadiri
📩 mh.ghadiri@gmail.com
✍️ @GhadiriAbyaneh
نیویورک تایمز:🎩 *آمریکا میخواهد با روحانی پای دولت بعدی را به بند بکشد.*
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: برخی در دولت جو بایدن امید دارند به سرعت با دولت روحانی به توافقی اصولی دست پیدا کند که می تواند هر دولتی که پس از انتخابات ژوئن قدرت را در دست می گیرد، مقید سازد.
tahririeh.com/news/9235
قدیری ابیانه:👈*مراقب آمریکا و روحانی باشید. میخواهند پای دولت بعدی را به بند بکشند.*
-----
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه:*
💻 ghadiri.ir
📱 @ghadiri1404
📱 @Gozideha1404
🖼 Instagram.com/ghadiri.ir/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
📲 chat.whatsapp.com/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
📺 Aparat.com/dr.ghadiri
📩 mh.ghadiri@gmail.com
✍️ @GhadiriAbyaneh
💰 *ثروت افسانه ای بقایی یار غار احمدی نژاد*
عبدالرضا داوری، مشاور احمدی نژاد که اخیرا راهش را از رئیسجمهور سابق جدا کرده است، در توئیتی افشاگری کرد و نوشت: *اموال و املاک حمید بقایی که غالبا به نام همسرانش انتقال یافته، هیچ تناسبی با حقوق و مزایای یک مدیر دولتی ندارد؛ از خودروهای متعدد و املاک تجاری و ویلایی در تهران و کاخ در آبسرد تا چمدان مکشوفه اش مملو از سکه و دلار و اوراق بهادار. یک مفسد اقتصادی که نقاب پاکدستی بر چهره دارد.*
tabnak.ir/fa/news/1044696
-------
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه*
*دعوت به عضویت در:*
💻 ghadiri.ir
📱ایتا، سروش، بله، تلگرام:
📱 @ghadiri1404
📱ایتا، تلگرام:
📱 @Gozideha1404
📲 chat.WHATSAPP.com/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
🖼 INSTAGRAM.com/ghadiri.ir/GvBZJlk1EAW7t4boyFoseS
📺 Aparat.com/dr.ghadiri
📧 mh.ghadiri@gmail.com
📝 @GhadiriAbyaneh
قدیری ابیانه:🌎 *مذاکره با آمریکا سم مهلک است.* / * احمدی نژادیها مرا تهدید به قتل هم کردهاند*
*١-در شرايط فعلي كه هنوز نامزدهاي رياست جمهوري مشخص نيستند بنظر شما تعلل جناح ها در اين باره بخاطر چيست؟*
*٢-رفتار برجامي بايدن و رفع نسبي تحريم ها ميتواند بر انتخابات تاثير گذار باشد؟*
*3-اگر رييس جمهور بعدي با راي حداقلي انتخاب شد صحنه سياسي چه تغييري ميكند و در روابط بين المللي چه تاثيري دارد؟
*4-بحث ارتباط- با چين اين روز ها خيلي مطرح است چرا واكنش ها به اين واقعه تا حد زيادي منفيست؟-عمده ارتباط تجاري چين با امريكاست؟ در صورت تحريم و فشار از سوي غرب ممكن است چين به تفاهم نامه عمل نكند؟*
*5-اين روزها بحث رفراندوم پيرامون سياست خارجي از سوي دو جناح شنيده مي شود،نظر شما دراين باره چيست و در صورت وقوع رفراندوم بنظر شما مردم خواهان ادامه مبارزه با امريكا و فشار بيشتر هستند؟*
*6-شما در عمده بحث هايتان طيف احمدي نژادي را انحرافي تحليل ميكنيد ريشه اين طيف به كجا ميرسيد وانحراف انها درچيست؟*
*7-صحنه سياسي انتخابات١٤٠٠ چقدرمتنوع خواهد بود؟ايا شورا نگهبان درتاييد صلاحيتها صحنه سياسي را محدود میکند؟
ghadiri.ir/post/7160
قدیری ابیانه:🚫 *مذاکره با آمریکا سم مهلک است* / *احمدی نژادیها مرا تهدید به قتل هم کردهاند*
📰روزنامه مستقل
📆۲۲ فروردین ۱۴۰۰
✍️اميرحسين جعفري
انتخابات، روابط باچين، كاهش ميزان مشاركت و مذاكرات با غرب از مسائل روز اين دوره است كه بررسي آن ها نيازمند نگاهي جزيي و بي طرف به اين وقايع است، جامعه در شرايط فعلي نسبتا نگران است و مشخص نيست ميزان مشاركت تا چه حد خواهد بود. به جهت نگاهي به وقايع و احتمالات فوق گفتگو كرديم با دکتر محمدحسن قديري ابيانه فعال سياسي اصولگرا، سفير سابق ايران در مكزيك و استراليا كه مشروح آن را ميخوانيد
✅ *١-در شرايط فعلي كه هنوز نامزدهاي رياست جمهوري مشخص نيستند بنظر شما تعلل جناح ها در اين باره بخاطر چيست؟*
عده اي البته اعلام آمادگي كرده اند و به اين ليست هم اضافه خواهند شد اما وقتي صحبت از جناح سياسي مي شود، يك جناح شكل گرفته از احزاب و گروه ها و اقشار مختلف است. بنابراين مثل نامزدي فرد نيست و احزاب بايد نظرات را كسب كنند تا به يك جمع بندي برسند كه مقداري طول مي كشد و مثل غرب نيست كه دو حزب از يك سال قبل درون خودشان رقابت كنند و دو نفر نامزد شوند، اينجا جناح هاي مختلف بايد در نهايت كانديدا خود را معرفي كنند. يكي ديگر از عوامل پيرامون شخصيت هاييست كه هنوز براي حضور در انتخابات تصميم نگرفته اند مثل آقاي رئيسي كه اصولگرايان منتظر اند ايشان اعلام نامزدي كنند و ديگر افراد به نفع ايشان كنار بكشند اما ايشان تا كنون اعلام امادگي نكرده است و اين اتفاق در انتخابات گذشته هم افتاد و ديگران به حضور او اصرار كردند. من فكر ميكنم در نهايت اين بار هم ايشان به ميدان بيايند. در جناح اصلاح طلب نيز ضمن اينكه از گروه هاي متعددي هستند طبیعی است خيلي از آن ها مايل به كانديداتوري باشند اما افراد كمي دارند كه بتوانند تاييد شوراي نگهبان را بگيرند، اين ها كارشان سخت است. در 88 هم اصلاح طلبان منتظر حمايت غربي ها و سازمان هاي جاسوسي بودند. مردم حس ميكنند جناح اصلاح طلب نيز چه خيانت هايي كرده اند. جناح ها حتي اگر روي فردي نظر داشته باشند مي دانند كه اگر فرد را زودتر معرفي كنند تخريب عليه او آغاز خواهد شد وقتي هم مشخص شد آقاي رئيسي نامزد جبهه انقلاب است تخريب عليه او شروع شد و دروغ هايي عليه ايشان درست كردند مثلا مي گفتند او در کوچه ها دیوار می کشد تا زن و مرد از هم جذا باشند و دلار پنج هزار تومان خواهد شد... ولی مردم در اين دوره فعاليت هاي ضدفساد آقاي رئيسي را ديده اند و متوجه دروغ پردازی ها شده اند.
✅ *٢-رفتار برجامي بايدن و رفع نسبي تحريم ها ميتواند بر انتخابات تاثير گذار باشد؟*
قطعا بايدن و هر دو جناح آمريكا مايل اند كه اصلاح طلبان در ايران حاكم باشند آن هم به خاطر اينكه ميدانند اصلاح طلبان تسليم پذيرند و ميدانند اين ها غرب زده هستند و آمريكا ميتواند با فشار بيشتر آن ها را تسليم كند. آن ها ارزيابي شان اين است كه اگر اصلاح طلبان در ايران حاكم شوند به ضرر ملت ايران خواهد بود. کما اینکه رئيس جمهور شدن روحاني و مشاركت اصلاح طلبان در حكومت به ضرر ملت تمام شد. در دشمنی با مردم ايران بين ترامپ و بايدن تفاوتي وجود ندارد. يكي از راه كارهاي كمك آمریکا به اصلاح طلبان اين است كه در استانه انتخابات گشايش مختصری ايجاد كنند كه اینها حرفي برای گفتن داشته باشند مثل حرف هاي ظريف؛ تا اصلاح طلبان با فریبکاری پيروز شوند و سپس فشار بسیار زیادی زيادي به ملت ايران وارد خواهند کرد. تا کنون 1500 تحريم عليه ايران وضع شده است، مذاكرات قرار بود تحريم ها را رفع كند واینکه دستاورد برجام را بی آبرویی آمریکا مطرح کنند فرار از پاسخگویی است زیرا آمريكا بي ابرو بود. من در سال 96 اعلام كردم كه اگر روحاني رئيس جمهور شود اقتصاد كشور مثل ساختمان پلاسكو فروخواهد پاشيد. الان هم اعلام ميكنم اگر اصلاح طلبان حاكم شوند تحريم ها افزايش پيدا خواهد كرد و بر اثر بي اعتمادي اين ها به مردم، دلار به صد هزار تومان هم مي رسد و اين چيزيست كه غربي ها ميخواهند. اینها هم چند صباحي دیگر بر قدرت سوار می شوند و با غارت مملكت و منافع جناحي به منافع نامشروع ميرسند و هر بلايي سر كشور بخواهد بيايد برايشان مهم نيست. آن ها نيز اشاره كردند كه قبل از انتخابات بايد گشايش هايي انجام دهند، تا تاثیر در انتخابات داخلی بگذارند. ظريف هم به خارجي ها چنين پيامي را داده بود كه جرم است وبايد مجازات شود. يعني دعوت از بيگانگان براي انجام اقداماتي كه منجر به تاثيرگذاري در انتخابات داخلی شود جرمي عليه استقلال كشور است و ديگران هم پنهاني اين پیام ها را داده اند.
✅ *3-اگر رييس جمهور بعدي با راي حداقلي انتخاب شد صحنه سياسي چه تغييري ميكند و در روابط بين المللي چه تاثيري دارد؟*
از نظر قانوني كسي كه رئيس جمهور با حداقل آرا مي شود اختياراتش با رئيس جمهور با حداكثر آرا تفاوتي ندارد، نمايندگان مجلس و شورا هم
همينطور هستند. تعداد آرا در اختيارات و مسئوليت ها تاثيري ندارد اما اگر مشاركت بالا باشد، كساني كه در اين انتخاب شركت كرده اند خودشان را به نوعي مسئول حمايت از كسي ميدانند كه انتخابش كرده اند. در صحنه بين المللي هم در زمانيكه ما اوج مشاركت را داشتيم سعي ميكردند مشاركت را كم جلوه دهند و به خودشان دلداري دهند كه حكومت سرنگشون مي شود. مثلا در راهپيمايي ها هم همينطور است و جمعيت را نشان نميدهند كه به نفع نظام مردم جمع شده اند منتهي اگر واقعا مشاركت كم باشد اميدوار ميشوند اما سرشان به سنگ ميخورد.
پيش بيني مي شود مشاركت امسال كمتر از گذشته باشد که البته بايد براي افزايش آن تلاش كنيم، اما علت مشارکت کمتر اين است كه مردم از راي به روحاني پشيمان اند. وضع معيشت مردم هم بد شده است، تبليغات زيادي مي شود كه مردم را از بهبود اوضاع نااميد كنند. اينكه مردم از راي خودشان پشيمان هستند نتيجه اش نباید عدم شرکت در انتخابات باشد. هر ايراني كه به سن قانوني رسيده يك راي دارد و ملاك هم در همه كشورها اكثريت شركت كنندگان است نه اكثريت دارندگان حق راي؛ در خيلي از كشورهاي اروپايي 20-25 درصد مردم در انتخابات شرکت می کنند ولی مشروعيت نظام را به درصد شرکت کنندگان نسبت نمی دهند. مردم ما نظام را قبول دارند اما از فريبكاري نامزدها ناراحت اند و از اينكه چنين افرادي از فيلتر شوراي نگهبان عبور كرده اند ناراحت اند. يا مثلا چرا وقتي شوراي نگهبان متوجه مي شود اين ها در طول انتخابات فريبكاري ميكنند آن ها را وسط راه عزل نميكند البته قانون چنين اختیاری را به شورای نگهبان نداده است. من معقدم شوراي نگهبان نه تنها در طول انتخابات بلكه در اواسط راه نيز اگر ضلاحیتشان را از دست دهند بايد بتواند آن ها را عزل كند كه نياز به اصلاح قانون اساسی دارد. كسي كه در انتخابات شركت نميكند حق راي خودش را به آن هايي كه شركت كرده اند داده است. اگر مثلا50درصد مردم شركت كنند به جاي 50درصد ديگر هم تصميم ميگيرند بنابراين قهر با صندوق كار درستي نيست.
✅ *4-بحث ارتباط- با چين اين روز ها خيلي مطرح است چرا واكنش ها به اين واقعه تا حد زيادي منفيست؟-عمده ارتباط تجاري چين با امريكاست؟ در صورت تحريم و فشار از سوي غرب ممكن است چين به تفاهم نامه عمل نكند؟*
اين نشان مي دهد كه دشمن توانسته جنگ رواني راه بيندازد و هنوز موثر است و افرادي هم ساده لوح هستند و اين موارد را ميپذيرند و نشان ميدهد تبليغات ما ضعيف است. تفاهم ايران و چين اثر استراتژيك زيادي دارد هر چند هنوز تعهدي داده نشده است. مثلا در زمينه پتروشيمي و.. سرمايه گذاري كنند و سالهاست گفته می شود چرا خام فروشی کنیم؟ و فراورده نفروشيم؟ بايد پالايشگاه داشته باشيم و چين در اين زمينه سرمايه گذاري ميكند كه سود خود را از کالای توليد شده را تا حدود ببرد. البته اين مختص چين نيست و ما بارها از غربي ها هم برای سرمایه گذاری دعوت كرده ايم. در همه كشورهاي خارجي بخش خصوصي یا خارجی ها سرمايه گذاري ميكنند و پول و سودشان را از محل درآمد تامين ميكنند. منتهي غربي ها نمي آيند و آمريكا تهديد كرده كشوري در ايران سرمايه گذاري كند ان ها را تحريم ميكند. حتی چین را تهدید به تحریم بیشتر در صورت سرمایه گذاری در ایران کرده است. ما كه نباید به چین بگوئیم چون غربی ها حاضر و راضی به سرمایه گذاری در ایران نیستند شما هم ما را تحریم کنید. البته چين قبلا در سرمايه گذاري در ايران ملاحظاتي داشت چون ميدانست آمريكايي ها بازار بزرگي اند و ميخواست اجناس خودش را در بازار هاي جهاني بفروشد. اما الان که غربی ها شمشیر را از رو برای چین بسته اند و بر مسیر واردات کالاهای چینی مانع گذاشته اند صورت مسئله برای چین فرق کرده است. همین الان آمریکا و سایر کشورها خواستار سرمایه گذاری چین در کشورشان هستند نه اینکه کشورشان مملو از کالاهای تولید چین شود. يكي از نگراني ها بايدن اين است كه بازار مصرف كالاهاي پيشرفته در كشورشان را چين گرفته است امسال در تراز تجاري آمريكا و چين بيش از 300ميليارد دلار چين نسبت به آمريكا جلو است و آمريكا ناراحت است و شمشير را از جلو كشيده است. آمريكايي ها برای ورود كالاهاي چيني تعرفه های سنگين در نظر گرفته اند كه خلاف قواعد سازمان تجارت جهانيست. البته آمريكا كه مخالف فروش كالاهاي چيني در آمريكاست خواستار سرمايه گذاري چين در آمريكا هستند تا براي آمريكايي ها ايجاد شغل و ثروت شود. سرمايه گذاري چين در آمريكا حدود 2هزار ميليارد دلار است. اگر فرض كنيم قرارداد ما با چين چهار بار دیگر تمدید شود و بشود100 ساله هنوز به میزان سرمایه گذاری ای که چین در آمریکا انجام داده نخواهد شد.
آمريكا سرمايه گذاري چين براي خودشان را ميخواهند براي ما نميخواهند چون ساختار تحريم ها شكسته مي شود. در اين راستا دروغ هم ميگويند كه كيش و قشم را واگذار كردند و... كه همه دروغ است. ما بايد چه كنيم؟ اولا اين تفاه
م كليست و یک سند حقوقی نیست و هنوز پيگرد حقوقي وجود ندارد. چين هم به خاطر ما اين كار را نكرده است براي خودش اين كار را كرده است. هر كدام به دنبال منافع خودمان هستيم. در معامله هم بايد فرض را بر اين بگذاريم كه طرف بخواهد كلاه سر ما بگذارد. در حاليكه اروپا و آمريكا كلاه هاي زيادي بر سر ما گذاشتند از جمله در برجام. برجام بر اساس اعتماد انجام شد و گفتند امضا كري ضمانت است. اگر ما بتوانيم با چين برسیم بهتر است. آمريكا ميخواهد ما نفت نفروشيم. ما الان روزي 1ميليون بشكه نفت به چین مي فروشيم چين با 35كشور رابطه مالي مستقل از سوئیفت دارد. اينكه ظريف گفته است عدم پذيرش اف.اي.تي.اف در مذاكرات باچين اشكال ايجاد ميكند حرف درستي نيست. چين به عنوان يك قدرت بزرگ لازم نمي داند نظر آمريكا را جلب كند و اين فرصتي براي ماست. در ايران عده اي غرب زده تحت تاثير فرهنگ غرب هستند. این تاثیر پذیری فرهنگی در رابطه با چين وجود ندارد. بلكه حتی يك نوع تنفري از سبك خوراك چيني ها دارند. لذا اين ها نميتواند بر فرهنگ عمومي تاثير گذار باشند و نگراني فرهنگي از چين نداريم
چين 1.3ميليارد جمعيت دارد و بيش از 300ميليون نفر فقط در حال توليد اند و آمريكا ميخواهد جلو رشد ان ها را بگيرد. چین به نفت و گاز نياز دارد. لذا قرارداد 25ساله با روسيه براي انرژي بسته است اما كافي نيست و از كشور هاي خاورميانه نفت و گاز ميخرد. چين ميداند ايران تحت امر آمريكا نيست و لذا وقتي قرارداد25ساله ميبندد اطمينان پيدا ميكند كه جريان نفت و گاز به كشورش ادامه خواهد داشت و از تهديد خودش را دور ميكند. لذا تفاهم نامه خوب است اما تبليغات منفي نشان از اين است كه ما بايد از مدارس و دانشگاهها و صدا و سيما سواد رسانه ای مردم را افزايش دهيم تا فريب تبليغات را نخوردند. تبليغات منفي و فريبكارانه عليه ايران 180برابر تبليغات فريب كارانه عليه ساير كشورهاست. اين يعني ما يك ضعفي داريم كه آن ها فكر ميكنند اين كارشان اثر گذار است.
✅ *5-اين روزها بحث رفراندوم پيرامون سياست خارجي از سوي دو جناح شنيده مي شود، نظر شما دراين باره چيست و در صورت وقوع رفراندوم بنظر شما مردم خواهان ادامه مبارزه با امريكا و فشار بيشتر هستند؟*
يكي از ضعف هاي دولت فعلي كه ميگفت زبان دنيا را ميفهمد اين است كه مذاكره بلد نيست. وقتي وسط مذاكره ميگوييد "اب خوردن ما به مذاكره بند است" به دشمن گرا ميدهيد كه ما محتاجيم. محتاج نشان دادن خود به ضرر كشور است. اينكه ظريف گفت "هر توافقي بهتر ازتوافق است" به ضرر ماست. جان كري وزیر خارجه آمریکا ميگفت "عدم توافق بهتر از توافق بد است. اين نشان ميدهد كه هیات مذاکره کننده ما مذاکره بلد نيست. فرض كنيد رفراندوم گذاشتيم مردم هم گفتند بايد مذاكره كنيم. اين از همه بدتر است، يعني مردم ايران گفته اند بايد به تفاهم برسيم. آمريكا هم همه چيز را ميخواهد. يكي هم اين است كه يكي مثل بن سلمان حاكم ايران شود و آمريكا مثل قبل از انقلاب بر كشور حاكم شوند. طرح اين مواضع در رابطه با مذاكره با خارج حماقت است و براي مذاكره سم مهلک است. حتي اگر نظرمان بر مذاكره با آمريكا باشد نباید خود را مشتاق مذاکره نشان دهیم و بايد بگوييم ما مخالفيني براي توافق داريم، كاريكه امريكا ميكرد و ميگفتند كنگره مخالفت است و بايد امتياز دهيد تا آنها هم راضی شوند. سياست كلان دست رهبريست و رفراندوم نميخواهد، روحاني نميتواند قبول نداشته باشد. مثلا يك وزير بگويد با نظر رئيس جمهور مخالفم رفراندوم بگذاريم، مگر رئيس جمهور مي پذيرد؟ اين حرف هاي آقاي روحاني را اگر خيانت ندانيم، باید پاي ندانم كاري بگذاریم. من باور نمی کنم که ندانند. نزديك 8سال است رئيس جمهور از اول گفت من بلدم و 100روزه مشكل اقتصاد را حل ميكنم و حالا ميگويد به همه وعده ها عمل كرديم، كجا عمل كرديد؟ او ميخواهد در ادامه ضرباتي كه به اقتصاد زده باز هم ضربه بزند. روحاني كه به مجلس نمي رود به خاطر كرونا، راه مسافرت در نوروز را باز می کند، داد وزارت بهداشت را هم درآورده و حالا از آنها خواسته مصاحبه هم نکنند. معتقدم روحاني بايد محاكمه بشود.
✅ *6-شما در عمده بحث هايتان طيف احمدي نژادي را انحرافي تحليل ميكنيد ريشه اين طيف به كجا ميرسيد و انحراف ان ها در چيست؟*
من از سال 86 توسط احمدي نژاد به سفارت ايران در مكزيك منصوب شدم و متوجه انحراف فكري از سوي مشايي شدم، آن جا نمايشگاه بزرگي برگزار شده بود و آثار تاريخي زيادي از ايران آورده بودند و بازديد كننده هاي زيادي داشت و مشايي آن را افتتاح كرده بود. آن جا متوجه شدم در بين آثار عمدتا متعلق به قبل از اسلام کلی مجسمه هاي کاملا عريان هم آورده اند و تعجب كردم ما در تاريخمان همچين چيزي نداريم. بر دیوارههای تخت جمشيد هم زنان محجبه اند. اين ها نماد تاريخ ايران نيستند. براي دور بعدي نمايشگاه که قرار بود در شهر دیگری برگزار شود من به عنوان سفير مخالفت كردم. بع
د از سوي مشايي پيام آمد كه سخت گيري نكنيد. بعد ها هم كه بررسي كردم و به وزارت اطلاعات هم گزارش كردم معلوم شد شخص مشايي اين مجسمه ها را انتخاب كرده است. به هر حال اين ماجرا باعث شد من به سازمان ميراث فرهنگي و مشايي اعلام جنگ كنم، بعد از اينكه برگشتم فرصتي پيش امد و از طريق يكي از دوستان عكس هاي اين نمايشگاه را براي احمدي نژاد فرستادم و گفته بود اين ها در خارج اثر منفي ندارد، مگر قرار است ما خودمان را طوري جلوه دهيم كه آن ها بپسندند؟ اين مال آدم هاي خود كم بين است، يعني كارهايي بكنند كه غربي ها بپسندند. احمدي نژاد هم براي اينكه آن ها خوششان بيايد سالگرد تولد مايكل جكسون، رقاص آمريكايي را تبريك ميگويد چون او محبوبيت دارد. احمدي نژاد بسيار قدرت طلب است، لاريجاني ها را مورد انتقاد قرار ميداد كه چرا دو برادر بايد رئيس قوه باشند در حاليكه مشايي پدرزن پسر احمدي نژاد است و او ميخواست مشايي را رئيس جمهور كند و معاون اولش شود و فاميل بازي كند.
حرف هاي بي اساس و دروغ هاي مكرر و انحرافات اساسي از دين هم در اين ها وجود دارد. مثلا ميگفت قوه قضاييه چرا بايد 67 حساب داشته باشد در حاليكه همه نهادها اينطور هستند و براي اين است كه كنترل بهتر شود. يك زماني پول هايي كه دستگاه ها در بانك ها داشتند در حساب جاري بود كه سود نمي داد و سود را بانك ميبرد و پول ها را به حساب سپرده انتقال دادند تا سود آن را در راستاي مصالح كشور خرج كنند كه براي سازمان هاي مختلف اتفاق افتاد و سودش را زير نظر شخص اول دستگاه هزينه كنند. مثلا در قوه قضاييه از اين پول براي الكترونيكي كردن خيلي از بخش ها استفاده كردند، حالا احمدي نژاد بايد بگويد 5هزار ميليارد تومان بودجه خاص فرهنگی را كه در اختيار مشايي قرار داد چه شد؟ در حاليكه مسئول فرهنگي وزير ارشاد بود و مشخص نيست اين پول چه شد. من معتقدم هزينه هاي سفر و تبليغات احمدي نژاد از اين پول است كه خيلي پول هاي ديگر هم بوده است. براي اينكه نظر هنرپيشه ها براي حمايت از ماشایي جلب كنند تصويب كردند 200ميليون تومان آن زمان در اختيار خانم هديه تهراني براي برگزاري نمايشگاه عكس هاي ايشان از آب قرار دهند و مشايي هم در افتتاحيه اش ميگويد وقتي اين عكس ها را ميبينم ياد توحيد مي افتم. براي اينكه خانم تهراني و ديگران از مشايي در انتخابات حمايت كنند. رهبري در دوره دوم گفتند مشايي را معاون اول نگذاريد و احمدی نژاد با تاخیر او را رئیس دفترش کرد و آنقدر به او اختیارات داد که عملا معاون اول او بود. بعد هم او را به عنوان رئيس جمهور علم كرد. او ميگويد اگر مردم طرفدار ضدارزش ها بودند حكومت بايد تابع باشد كه با منطق اسلام نمي خواند. او اگر زمان حضرت لوط بود به او ميگفت نظر مردم را بپذير. ايشان از اصول اعتقادي به نظام مقدس جمهوري اسلامي خارج شده است و دم از عدالت مي زند! تو چرا 16ميليارد از حساب رياست جمهوري برداشتي و به حساب دانشگاه تاسيس نشده خود ريختي؟ از زماني كه رهبري رئيس جمهور بودند هدايايي كه از كشورهاي مختلف ميرسيد هدايا را به موزه سپردند و رئيس جمهورهاي بعدي هم اين كار را كردند اما احمدي نژاد همه هدایایی را که به او داده بودند را با خودش برد. البته مجبور شد برگرداند. امروز احمدي نژاد حرف هاي گذشته اش را هم منكر مي شود. من او را فريبكار مي دانم. من اين افتخار را دارم كه از روزيكه انحراف آن ها را تشخيص دادم با صداي بلند گفتم و هر وقت از او انتقاد ميكنم طرفدارانش فحاشي ميكنند و بنده را تهديد به قتل هم كرده اند ولی من از آن ها نميترسم.
✅ *7-صحنه سياسي انتخابات١٤٠٠ چقدر متنوع خواهد بود؟ايا شورا نگهبان در تاييد صلاحيت ها صحنه سياسي را محدود ميكند؟*
در كشور هاي ديگر كه نظام حزبي وجود دارد از هر حزب يك نفر جلو مي آيد، در ايران ثبت نام فرديست و نميتوانيم صد نفر كانديدا داشته باشيم و مثل مجلس نيست بخصوص كه در سطح رياست جمهوري صدا و سيما بستري براي تبليغات فراهم كرده است، اگر اين امكان صدا و سيما نبود كساني ممكن بود پيروز شوند كه هزينه زيادي كنند و آن وقت پيروز انتخابات كسي مي شد كه پول بيشتري داشته باشدمثل آمریکا که نامزدها بيش از يك ميليارد دلار هزينه ميكنند. صدا و سيما اين فضا را رايگان قرار داده اما نميتواند براي صد نفر قرار دهد. البته مثل غرب نيست كه انتخابات بين دو نفر برگزار شود، لذا شوراي نگهبان ناچار است بين نامزد ها تعدادي را وارد مرحله نهايي كند. سه دليل ميتواند داشته باشد كه افراد تاييد نشوند. اول اينكه شخص صلاحيت ندارد و سابقه فساد دارد، دوم اينكه عدم احراز صلاحيت يعني در توانایی فرد در اين سمت مطمئن نيستيم و مثلا سابقه اجرايي ندارد. و سوم اینکه حتی اگر صدنفر توانایی داشتهباشند امکان رقابت بین صد نفر عملا وجود ندارد. بنظرم اگر ميان نيروهاي اصلاح طلب كساني باشند كه فساد نداشته باشند و گرا به دشمن نداشته باشند و ظرفيت هاي لازم را داشته با
شند ميتوانند تاييد شوند و آقاي عارف هم تاييد شد اما 7درصد راي بیشضتر نداشت. در اين دوره هم آقاي عارف اگر شركت كند شايد بتواند تاييد شود. اما علي مطهري كه براي مجلس هم تاييد صلاحيت نشد ميگويد براي رياست جمهوري ميخواهد شركت كند! يا خانم فائزه هاشمي كه گفته که اي كاش ترامپ پيروز شده بود تا تحریم ها علیه ایران تشدید می شد، تاييد صلاحيت نمي شود. لذا بنظر من صحنه رقابت شكل خواهد گرفت اما مشخص است كه اصلاح طلبان راي ندارد در مجلس هم گروه هاي مختلف اصلاح طلب ليست دادند و سر ليست مشترکشان مجید انصاری حدود 70هزار راي اورد و در این فاصله وضعشان بدتر هم شده است. رسانه هاي بيگانه هم اگر احساس كنند كه اصلاح طلبان جايي براي پيروزي دارند به نفعشان اقدام ميكنند و مردم را دعوت به شركت ميكنند اما الان خط تحريم انتخابات را پيش ميبرند چون ميدانند اين ها راي ندارند.
✅*8-نكته اخر*
نامزد ها ميخواهند راي بياورند و بايد از شوراي نگهبان عبور کنند و براي كسب راي وعده مي دهند، احمدي نژاد هم وعده مي دهد اما نبايد اين وعده ها را پذيرفت. البته او رد صلاحيت مي شود و با قاطعيت اين حرف را گفته ام. او ميگويد 2.5ميليون يارانه مي دهم، سوال اينجاست كه از كجا مي آوري؟ من هم معقتدم مي شود 2.5ميليون يارانه دادن به شرطي كه قيمت سوخت لیتری 25هزار تومان بشود و برق و آب چند ده برابر ارزش پول به شدت کاهش یابد مقدور است و او بايد بگويد كه منبع تامین مالی این یارانه های مورد ادعا کجاست.
ghadiri.ir/post/7160
*داوری*:🎯 *احمدی نژاد را افشا کرد:*
*احمدی نژاد از حمله آمریکا به ایران استقبال می کند/او خودش را «ولیّ خدا» و «یلتسین ایران» میداند/بقایی گفت جمهوری اسلامی تا انتخابات 1400 سقوط می کند*
*عبدالرضا داوری* در گفتوگو با عصر ایران تاکید میکند که نقش سیاسی و اعتقادی احمدینژاد به زیان جامعۀ ایران است و چون که سالها یکی از "پایههای پروپاگاندای احمدینژاد" بوده، اکنون خودش را موظف میداند که زوایای مخفی تفکر مذهبی و سلوک سیاسی وی را برملا سازد تا "سرنوشت ایران" در دست مراد سابقش قرار نگیرد.
عبدالرضا داوری در سال ۱۳۸۸ در ستاد انتخاباتی محمود احمدینژاد فعالیت میکرد و از اوایل دهۀ ۱۳۹۰ جزو یاران نزدیک احمدینژاد شد ولی در چند ماه اخیر به شدت از احمدینژاد فاصله گرفته و یکی از منتقدان رادیکال او شده است.
بخش هایی از این گفتگو را بخوانید؛
*شما مدتی است که در توئیتر مشغول انتقاد از آقای احمدینژاد هستید ولی اخیرا به مواردی اشاره کردهاید که سالها قبل بسیاری افراد به این موارد اشاره کرده بودند. مثلا آنچه که ناسپاسی آقای احمدینژاد قلمداد میشود و یا رویکرد "انحرافی" ایشان به مقولۀ مهدویت و امام زمان. چرا این قدر دیر متوجه این مسائل شدید؟*
- ابتدا باید بگویم که من در توئیتهایم به ماهیت فرقهگون جریان آقای احمدینژاد اشاره کردهام. در این ماهیت فرقهگون، رهبر فرقه دارای یک حریم قدسی میشود. من در سالهای اخیر در جلساتی بودهام که در آن جلسات آقای احمدینژاد در تراز انبیا و اولیاء الهی توصیف میشد و این توصیفات در حضور خود او مطرح میشد. در ذهن ما این نکته فرو رفته بود که هر انتقادی به آقای احمدینژاد همسویی با اسرائیل و صهیونیسم است. چون "شیمون پرز" گفته بود باید کاری کنیم که بودن در کنار احمدینژاد به ننگ تبدیل شود، ما بدون اینکه به فراز و فرود انتقادها دقت کنیم، با منتقدین احمدینژاد مخالفت میکردیم.
ما حتی انتقادها علیه احمدینژاد را نمیخواندیم و راستش فکر میکردیم هر انتقادی که به سمت آقای احمدینژاد روانه میشود، از یک کانون واحد صهیونیستی است و این منتقدین دشمنان امام زمان هستند و آقای احمدینژاد هم نایب خاص امام زمان است.
*به غیر از این ماهیت فرقهای، نقدناپذیری شما و دوستان تان دلیل دیگری هم داشت؟*
- دلیل اصلیاش همین بود. ما به حرفهای خارج از فرقۀ آقای احمدینژاد اصلاً وقعی نمینهادیم. هر متنی را در نقد آقای احمدینژاد، در زمینۀ دشمنی صهیونیستها با ایران و احمدینژاد میدیدیم.
*یعنی وقتی مثلا نقدهای عباس عبدی و سعید حجاریان را میخواندید، آن نقدها را هم در خدمت صهیونیستها میدیدید؟*
- دقیقا. البته باید بگویم که دولت آقای احمدینژاد روندی در حوزۀ اقتصاد سیاسی داشت که این جنبه هم برای من خیلی مهم بود. من تخصصم در حوزۀ اقتصاد سیاسی است و هنوز هم به آن رویکرد اقتصادی آقای احمدینژاد اعتقاد دارم. اصلا من از این منظر ارتباطم با آقای احمدینژاد شروع شد. ولی بعدا این ارتباط وارد حوزههای اعتقادی و غیره شد.
*مطابق نگاه قبلیتان، الان خودتان هم در خدمت صهیونیستها هستید. البته الان چنان نگاهی را دیگر قبول ندارید.*
- بله، صد در صد.
*الان نسبت به نقدهای سایر افراد به احمدینژاد، چه نظری دارید؟*
- هیچ کدام از نقدها را در خدمت صهیونیستها نمیدانم. به نظر من آقای احمدینژاد چهرهای است با سیاستورزی به شدت معوج و پرخطا، که صحنۀ سیاست ایران را به جهت رویکردهای افراطیاش در بعضی محورها، از حالت تعادل خارج میکند. آقای احمدینژاد خودش را در جایگاه ولیّ خدا یا حداقل در جایگاه "نایب خاص" میبیند. ایشان الان خبر از "ظهور صغری" میدهد. تا حالا چنین حرفی را به این صراحت نگفته بود.
*به بحث امام زمان هم میرسیم ولی فعلا بفرمایید دقیقا چه شد که چراغ انتقاد به آقای احمدینژاد در ذهن شما روشن شد؟*
- بالاخره خیلی از انتقادات به صورت درونی شروع شده بود. حتی من دربارۀ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحلیلم را نوشته بودم و این تحلیل متفاوت از تحلیل آقای احمدینژاد بود. دربارۀ انتخابات ریاست جمهوری خودمان هم نظرم متفاوت از نظر آقای احمدینژاد بود.
در دفتر ولنجک، اتاق من و آقای دکتر عبدالرضا شیخالاسلامی کنار هم بود. در شهریور ۱۳۹۹ یک روز با آقای شیخالاسلامی وزیر رفاه در دولت اول احمدینژاد صحبت کردم و به ایشان گفتم احتمال تایید صلاحیت آقای احمدینژاد تقریبا منتفی است و به دکتر شیخالاسلامی پیشنهاد دادم شما روی کاندیداتوری خودتان تامل کنید. اما آقای شیخالاسلامی به خاطر همین شرایطی که آقای احمدینژاد ایجاد کرده، که کسی نتواند در کنارش در فضای سیاسی موثر باشد، از پیشنهاد من مضطرب شد. منظورم این است که این اختلافات از مدتها قبل شکل گرفته بود و الان که نظرات انتقادیام را علنی کردهام، این اختلاف نظر برای اطرافیان آقای احمدینژ
اد اصلا عجیب نیست.
*در پاییز یا زمستان ۹۶ شما به این نظر فعلیتان رسیده بودید که احمدینژاد در برابر رهبری و نظام ایستاده است؟*
- از آن جا به تدریج تردیدهای من در منش سیاسی آقای احمدینژاد شروع شد. اتفاقات دیگری هم رخ داد که موثر بودند. مثلا پیام آقای احمدینژاد دربارۀ شهادت سردار سلیمانی. من در جلسات حضور داشتم و میدانستم آقای احمدینژاد با چه ادبیات و عباراتی راجع به حاج قاسم صحبت و قضاوت میکند. وقتی آن پیام توام با تجلیل را از آقای احمدینژاد خواندم، دود از سرم بلند شد! یعنی از دوگانگیای که ایشان در درون و بیرونش دارد، حیرت کردم.
*مگر احمدینژاد در جلسات خصوصی چه میگفت؟ چون منتقد سردار سلیمانی بود، میفرمایید احمدینژاد دوگانگی داشت؟*
- نه، بحث انتقاد مطرح نیست؛ مساله کلمات و ادبیاتی است که استفاده میشد. احمدینژاد طرحی در ذهنش است که بر اساس این طرح جمهوری اسلامی به زودی فرومیپاشد و مانند شوروی سابق، که غرب از یلتسین استفاده کرد، الان هم جهان غرب از ایشان (احمدینژاد) استفاده میکند و یک یلتسین ایرانی در دوران پس از جمهوری اسلامی متولد میشود! این تحلیل آقای احمدینژاد است.
احمدینژاد از اواخر سال ۹۶ به بعد، مرتبا به ما میگفت جمهوری اسلامی سه ماه، حداکثر شش ماه دیگر سقوط میکند. حتی در اواخر سال ۹۹، وقتی که بحث انتخابات مطرح بود و من انتقاد میکردم از کنش آقای احمدینژاد، آقای بقایی به من گفت اصلا ببین جمهوری اسلامی به انتخابات میرسد؟ یعنی تلقیشان این بود که جمهوری اسلامی تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سقوط میکند!
آقای احمدینژاد هم اعتقادش این است که جمهوری اسلامی نظام پایداری نیست و سقوط خواهد کرد. این آقایان سه احتمال را برجسته میکردند برای سقوط نظام: احتمال اول فوت رهبری بود و یکی از اخباری که همیشه در محافل خاص آقای احمدینژاد دنبال میشود، وضعیت سلامتی رهبری است.
*دو عامل دیگر را چه میدانستند؟*
- حملۀ آمریکا به ایران را هم عامل فروپاشی میدانستند و به شدت اخبار مربوط به حملۀ احتمالی را دنبال میکردند.
*یعنی از حملۀ آمریکا به ایران استقبال میکردند؟*
- بله.
*احمدینژادی که آمریکاستیز بود، الان طرفدار حملۀ نظامی آمریکا به ایران است؟*
- بله. میگفتند اگر آمریکا حمله کند و زیرساختها را بزند، یعنی آب و برق قطع شوند، این نقطۀ آغاز فروپاشی جمهوری اسلامی خواهد بود.
*عامل سوم را چه میدانستند؟*
- آشوبهای اجتماعی. یکی از اخباری که ما با آقای احمدینژاد به طور روزانه در اتاق ایشان مرور میکردیم، اخبار بورس بود. سقوط بورس که میتوانست نارضایتی اجتماعی ایجاد کند و مردم را به کف خیابان بیاورد، یکی از اخبار مورد علاقۀ آقای احمدینژاد بود.
*یعنی احمدینژاد از فلاکت اقتصادی ایران استقبال میکند؟*
- دقیقا. اینها مرتبا بدهی دولت به بانکها را دنبال میکردند و فلاکت اقتصادی را نه فقط زمینهساز آشوبهای اجتماعی، بلکه وزنهای میدیدند که میتواند اینها را در الاکلنگ قدرت بیاورد بالا.
*برویم سراغ موضوع مهدویت. حرف اصلی آقای احمدینژاد دربارۀ امام زمان چیست؟*
- آقای احمدینژاد در منشور بهار گفته است که رابطۀ امام زمان با همۀ انسانها، رابطهای یکسان است. ایشان از این مدعا میخواهد نتیجه بگیرد که "نیابت عام" وجود ندارد. میدانید که پایۀ تئوری ولایت فقیه این است که روحانیان و فقها "نیابت عام" دارند. حکومت دینی از همین نیابت عام استخراج میشود. احمدینژاد سعی کرد با نیروهایی که با اصل ولایت فقیه تضاد یا زاویه دارند، ارتباط برقرار کند. من خودم در چند مورد از طرف آقای احمدینژاد با عدهای از نیروهای سیاسی صحبت کردم. مثلا با آقای تاجزاده یا اعضای جبهۀ ملی و اعضای نهضت آزادی. من تلاش کردم نظر این افراد را نسبت به رویکرد آقای احمدینژاد جلب کنم. هر چند که موفق نشدم.
*یعنی برنامه احمدینژاد این بود که همۀ منتقدین داخلی را متحد کند؟*
- بله؛ حول محور خودش. آقای احمدینژاد با نفی "نیابت عام" میخواست قرائتی مهدوی و آخرالزمانی از حکومت دینی ارائه و با این قرائت به نظریۀ ولایت فقیه حمله کند.
*این شایعه که احمدینژاد و یاران نزدیکش مدعیاند که رابطهای خاص با امام زمان دارند، صحت دارد؟ مثلا شایع بود که احمدینژاد مرید مشایی است و او را با امام زمان مرتبط میداند.*
- آقای احمدینژاد از یک نظر فرد زیرکی است. من معتقدم احمدینژاد مشایی را برجسته کرد تا مشایی ضربهگیر او باشد. یعنی حواسها متوجه آقای مشایی شود تا خود احمدینژاد آسیب نبیند. احمدینژاد از مشایی به عنوان سپری در فضای سیاسی استفاده کرد.
*مدلول این حرف شما این است که آن کسی که خودش را با امام زمان مرتبط میداند...*
- خود آقای احمدینژاد است. احمدینژاد اخیرا در عید نیمه شعبان به صراحت اعلام کرد که امام زمان چند سال است که ظهور کرده و منتظر تصمیم و ارادۀ ماست. این ی
عنی احمدینژاد به "ظهور صغری" و "نیابت خاص" باور دارد. وقتی او میگوید امام زمان ظهور کرده، یعنی افراد معدودی با امام زمان در ارتباطند. شما این مدعا را بگذارید در کنار سخنرانیای که احمدینژاد چند روز قبل از نیمۀ شعبان ایراد کرد. در این سخنرانی احمدینژاد گفت جهان دارد احمدینژادی میشود. منظور او از احمدینژادی شدن، بهار انسانی است. کد "بهار انسانی" در گفتارهای احمدینژاد هم یعنی امام زمان. یعنی احمدینژاد در اینجا یک همسانی بین خودش و امام زمان برقرار میکند!
*نهایتا، به نظر شما، احمدینژاد به امام زمان اعتقاد دارد یا اینکه معتقد است خودش امام زمان است؟*
- آنچه به صورت حداقلی بروز میدهد، خودش را به عنوان یکی از نواب خاص ترسیم میکند. ولی تصویری که در جلسات خصوصی ترسیم میشود این است که خود آقای احمدینژاد ولیّ خداست!
*آخر مطابق تفکر مذهبی، ممکن است کسی یکی از اولیای خدا باشد ولی امام زمان نباشد.*
- اینها اعتقاد دارند در هر عصر فقط یک ولیّ خدا حضور دارد.
*با این حال، مطابق روایت شما، در جلسات خصوصی تصریح نمیکردند معنای این جمله که "احمدینژاد ولیّ خداست" دقیقا چیست.*
- وقتی میگویند آقای احمدینژاد ولیّ خداست، با توجه به اینکه ولیّ خدا را یگانه و انسان کامل میدانند، در واقع منظورشان این است که احمدینژاد انسان کامل است.
*بر اساس توضیحات شما، احتمال دارد احمدینژاد همان طور که از جمهوری اسلامی عبور کرده، از مهدویت هم عبور کرده باشد و منظورش از ولیّ خدا، لزوما امام زمان نباشد.*
- ایشان به مهدویت حول محور خودش اعتقاد دارد. به نظرم ایشان دچار یک نوع بیماری اختلال روانی است و از نوعی توهم رنج میبرد که اخیرا یکی از روانشناسان کشور هم به این موضوع پرداخت.
*شما هیچ وقت از این ابهام دربارۀ جایگاه معنوی احمدینژاد، در حلقۀ یارانش انتقاد نکردید؟*
- من چند سال است آقای احمدینژاد را از نزدیک میشناسم اما عبارت "ولیّ خدا" را اولین بار آذر ماه سال گذشته شنیدم و شوکه شدم. در جلسهای که با آقای احمدینژاد و بقایی داشتم، آقای بقایی این عبارت را در توصیف احمدینژاد به کار برد و احمدینژاد هم هیچ واکنشی نشان نداد. یعنی بیماری ناشی از توهم ایشان در طول زمان تشدید شده است.
*به هر حال شما تحصیلکردهاید. اصلا چطور جذب احمدینژاد شدید؟ چون ایشان وقتی حرف میزند، اصلا آدم فرهیخته یا فرهمندی به نظر نمیرسد.*
- آقای احمدینژاد مطلقا اهل مطالعه نیست. دادههایی که ایشان در سخنانش ارائه میکند، برگرفته از متون کلاسیک اقتصادی و فلسفی نیست. ایشان این دادهها را از دیگران میشنود و بیان میکند. برای همین گاهی در بیان عبارات و کلمات دچار خطای فاحش میشود. مثلا نمیداند کجا بگوید مارکسیسم، کجا بگوید مارکسیست. یا اخیرا احمدینژاد یک جلسۀ شعرخوانی حافظ برگزار کرد و آنجا معلوم شد تفاوت ملَک و ملِک را نمیداند. آن مصرع مشهور حافظ را این طور خواند: من ملِک بودم و فردوس برین جایم بود. بعد با این مایه از سواد، نشسته شعر حافظ را معنا میکند. واقعیت این است که من از موضع اقتصاد سیاسی جذب ایشان شدم اما هر چه جلوتر آمدیم، دیدم رویکردهای عجیب ایشان در حوزههای اعتقادی، به اقتصاد سیاسی مد نظرش هم دارد لطمه میزند. یعنی عملاً آن را به حاشیه میبرد.
*ماجرای آن جلسۀ سه نفره چه بود؟*
جلسهای بود در منزل آقای بقایی. من و آقای بقایی و آقای احمدینژاد حضور داشتیم. بحث راجع به انتخابات آمریکا بود. آقای احمدینژاد تحلیلش این بود که اگر بایدن پیروز شود، اصلاحطلبان در ایران قوی میشوند و در این صورت نظام و رهبری و سپاه نیرویی ندارند که آن را جلوی اصلاحطلبان بگذارند؛ بنابراین مجبورند راه را برای من باز کنند. احمدینژاد پیروزی بایدن را به نفع خودش میدانست. حدود چهل دقیقه بحث کردیم. من به آقای احمدینژاد گفتم اگر نظام همین امروز آقای مهندس موسوی را از حصر بیرون بیاورد، او را به شما ترجیح میدهد؛ آقای خاتمی و آقای روحانی که جای خود را دارند و به طریق اولی بر شما مرجح خواهند بود.
واقعا هم به نظرم جمهوری اسلامی فرسنگها از احمدینژاد دور شده و من واقعا تایید صلاحیت مهندس موسوی را محتملتر از تایید صلاحیت احمدینژاد میدانم. این تحلیل را بیان کردم ولی احمدینژاد نظرش این بود که پیروزی بایدن موجب تایید صلاحیت خودش در انتخابات ریاست جمهوری میشود. بحث به درازا کشید و آقای بقایی به من گفت چرا شما این قدر با آقای احمدینژاد چالش میکنی؟ و بعد بقایی به من گفت ایشان در جایگاه انبیا و اولیاء الهی است و ما فقط باید از ایشان تمکین کنیم و شما هم تمکین کن.من هم گفتم من چنین اعتقادی ندارم که بخواهم به آقای احمدینژاد این طور نگاه کنم. به هر حال بقایی جلوی خود احمدینژاد چنان حرفی زد و احمدینژاد هم متاسفانه هیچ واکنشی نشان نداد.
*ماجرای جنگیری و ارتباط با اجنه در حلقۀ
یاران احمدینژاد صحت دارد؟*
- من از این موضوع اطلاعی ندارم. نوشتههای سایتها را خواندهام ولی خودم اطلاع خاصی ندارم. یکبار از آقای مشایی راجع به عباس غفاری سوال کردم و مشایی هم گفت که عباس غفاری را یکبار در منزل محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدینژاد، دیده است و دیدارشان در حد یک ساعت بوده.
*بین اصولگرایان شایعاتی وجود داشت که مشایی نمازهای طولانی میخواند و نیروهای متافیزیکی خاصی دارد. دربارۀ صحت و سقم این شایعات اطلاعی دارید؟*
- در اینکه آقای مشایی اهل نمازهای مستحبی و عبادت و تهجد است، تردیدی ندارم. خودم این را دیدهام. اما اینکه این تهجد در یک چارچوب خاصی باشد، خبر ندارم. من در این حوزهها صحبتی نکردهام با آقای مشایی.
*برخی از منتقدین شما هم گفتهاند که این نحوۀ انتقاد شما از آقای احمدینژاد، نوعی خیانت است؛ چراکه شما جزو خِصّیصین ایشان بودید و نباید بهاصطلاح پتۀ ایشان را میریختید روی آب.*
- فرض کنید من و شما دوست هستیم و در این دوستی مسائلی وجود دارد. ولی این مسائل در حوزۀ شخصی است. اما آقای احمدینژاد یک کنشگر عمومی است. روابط من و ایشان در حوزۀ عمومی تعریف شده بود. یعنی من در حوزۀ عمومی از ایشان دفاع میکردم. بسیاری از افراد به خاطر نوع بیان و تحلیلهای من و همین طور جلساتی که من بین آقای احمدینژاد و نخبگان میگذاشتم، جذب ایشان شدند. بسیاری از رسانهها به خاطر ارتباطات شخصیای که با من داشتند، تریبون ایشان شدند.
*یعنی به نوعی عذاب وجدان داشتید که نیرو برای احمدینژاد جمع کردید؟*
- یکی از دلایل انتقاداتم همین است. بالاخره بسیاری از نخبگان را ما آوردیم پای کار آقای احمدینژاد. احمدینژاد میخواهد سرنوشت این کشور را در دست بگیرد. این جا دیگر بحث رفاقت و حوزۀ شخصی نیست. من تا وقتی که در تلاش بودم دیدگاههای عمومی احمدینژاد را با حوزۀ خصوصی و شخصیاش به هم نزدیک کنم، ساعتها با ایشان بحث کردم. ولی دیدم این بحثها هیچ فایدهای ندارد و ایشان در حوزۀ خصوصی و شخصیاش گفتار و رفتار خاصی دارد و در حوزۀ عمومی گفتار و رفتار دیگری دارد. این حقیقت باید به جامعه گفته شود.
ما در قبال جامعهمان مسئولیم. این جا بحث رفاقت شخصی و رابطۀ عاطفی موضوعیت ندارد. گاهی من با کسی دوست هستم و دوستیام با او به هم میخورد. مسائل این دوستی به جامعه مربوط نمیشود. ولی کسی که میخواهد سرنوشت کشور را در دست بگیرد، حسابش جدا از یک دوست عادی است. مثلا آقای بقایی تصویری از خودش ارائه داده، کاملا خلاف واقعیت. چند شب قبل، کسی در کلاب هاوس از من پرسید که بقایی گفته بیستم هر ماه اگر از دوستانم پول قرض نکنم، زندگیام نمیچرخد. اما من به عمارت آقای بقایی در آبسرد رفتهام و از زندگی شخصی ایشان خبر دارم. درآمدهای ایشان را از محل تجارتخانهای که در میدان رسالت دارد، میدانم.
این خیلی زشت است که ما بگوییم ما بسیار پاکدست هستیم و اصلا چیزی برای خوردن نداریم ولی چندین خانه و ماشین داشته باشیم. آقای بقایی دو تا خانۀ ویلایی در تهران دارد. یعنی منزلش آپارتمان نیست. آقای بقایی برای دو تا همسرش دو تا خانۀ ویلایی دارد و یک ویلا هم در آبسرد دارد.
*الان که به آقای احمدینژاد جوالدوز میزنید، نباید یک سوزن هم به خودتان بزنید؟*
بله، ما حتما اشتباه کردیم. من که گفتم از جایی به بعد، کاملا در یک کنش فرقهای بودم. ما حتما باید از جامعه عذرخواهی کنیم. من خودم شخصا بابت آن کنش فرقهای و سالها حمایت چشمبسته از آقای احمدینژاد، از مردم ایران عذرخواهی میکنم.
ما هر منتقد آقای احمدینژاد را با چوب اتصال به صهیونیسم و اسرائیل راندیم و با دقت پای حرفهای منتقدین ننشستیم. من یکی از پایههای پروپاگاندای احمدینژاد بودم. تا قبل از اینکه من به تیم آقای احمدینژاد اضافه شوم، بسیاری از رسانهها حاضر نبودند با احمدینژاد مصاحبه کنند. فاکس نیوز چطور آمد با آقای احمدینژاد مصاحبه کرد؟ این موارد ناشی از ظرفیتهای شخصی من بوده. من این ظرفیتها را متاسفانه در این چارچوب فرقهای به کار گرفتم و به ترویج افکار احمدینژاد کمک کردم. شاید برخی از جوانان به علت همین تلاشهای بنده جذب فکر انحرافی آقای احمدینژاد شدند. من در قبال این افراد مسئولم و در حد توانم باید این راه طی شده را جبران کنم و این را برای خودم یک تکلیف اجتماعی میدانم.
*برخی هم گفتهاند شما حکم پنج سال زندان دارید و انتقاداتتان از احمدینژاد، برای این است که زندانی نشوید.*
- من هیچ حکمی ندارم و این از بداخلاقیهای اطرافیان آقای احمدینژاد است که چون پاسخی برای انتقادها ندارند، بنده را متهم میکنند به همکاری با نهادهای امنیتی. اینها اتهامی میزنند که هیچ کس نمیتواند این اتهام را از خودش رفع کند. من چطور میتوانم این اتهام را رفع کنم؟ این آقایان پاسخی به نقدها ندارند و برای اینکه بدنۀ نیروهای اجتماعیشان ریزش نکند، منتق
د خودشان را به نهادهای امنیتی منتسب میکنند. کما اینکه منتقدین را به اسرائیل و آمریکا و صهیونیسم منتسب میکردند. این اصلاً شیوۀ این فرقه است.
*ولی احمدینژاد که در دو سال آخر از ادعای نابودی اسرائیل عقبنشینی کرد و الان هم خواستار نابودی اسرائیل نیست. پس چطور منتقدان خودش را در خدمت صهیونیسم میداند؟*
- همین تناقضات باعث شد این ترَکها در ذهن فردی مثل من ایجاد شود.
*یعنی در حالی که خودش مخالف اسرائیل نیست، منتقدین خودش را در خدمت اسرائیل میداند؟*
- بله، آقای احمدینژاد مجموعهای از تناقضات است. احمدینژاد بسته به موقعیت خودش و نسبتش با کانونهای قدرت، سیاستورزیاش تغییر میکند. ایشان در شورای عالی امنیت ملی با آقای علی لاریجانی درگیر شد و او را برکنار کرد، اما در سال ۸۷ از آقای لاریجانی برای کسب ریاست مجلس، در رقابت با حداد عادل، حمایت کرد. یعنی تیم خودش را روانۀ مجلس هشتم کرد تا علی لاریجانی رئیس مجلس شود. بعد دوباره با همین آقای لاریجانی دچار مشکل شد.
احمدینژاد در نسبت با آمریکا و اسرائیل و عربستان هم این طور است. امروز در چارچوب پروژۀ "یلتسین ایرانی" لازم میبیند که به این کشورها سیگنال مثبت بدهد تا به زعم خودش با حمایت این کشورها بتواند پرچمدار تغییر سیاسی در ایران شود.
*در نهایت، از نظر شما، میتوان گفت احمدینژاد کلاه گشادی بود که بر سر حکومت رفت؟*
- صد در صد. آقای احمدینژاد دچار یک نفاق پیچیده است. آشکار شدن این موضوع برای هر کسی زمان خاص خودش را لازم داشته!!!