قدیری ابیانه: *بایدن به دنبال اعمال تحریمهای هوشمند علیه ایران است*
با توجه به اهمیت بیش از پیش سیاست خارجی در مواجهه با چالشهای جهانی و منطقهای، گفتگویی انجام دادیم با دکتر محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا، محقق و تحلیلگر در حوزه سیاست خارجه و دارای دکترای مدیریت استراتژیک که در ادامه شما را به خواندن آن دعوت می کنیم.
👈متن کامل مصاحبه:👇
ghadiri.ir/post/7169
✅ *مهم ترین چالش پیش روی حوزه ی سیاست خارجی ایران را چه موضوعاتی می دانید؟*
سیاست خارجی و نفوذ کلام هر کشوری به عوامل متعددی بستگی دارد، یکی از این عوامل تیم مذاکره کننده است که این تیم مذاکره کننده چه مقدار اعتماد به نفس داشته و چه مقدار به زبان بین الملل مسلط و با واقعیت مواضع آشکار و پنهان طرفهای مقابل آشناست. اما مهم ترین عامل، قدرت و اقتدار نظامی است که این سیاست خارجه را شکل میدهد. به عنوان مثال رابطهی هیئت دیپلماتیک کشور ما با وضعیت کشور، مثل رابطهی سوزن چرخ خیاطی با چرخ خیاطی است. مهم است که این سوزن چرخ خیاطی از چه آلیاژی است و چه مقدار استحکام دارد و مهم تر آنکه به چه چرخ خیاطی با چه توانایی ویژه ای وصل است.
اگر وضعیت اقتصادی، نظامی، سیاسی و فرهنگی کشور قوی باشد طبیعتا اثر خود را در سیاست خارجی خواهد گذاشت. برای مثال قدرت نظامی ما باعث شده در حوزه ی بین المللی دشمن جرات تهدید و یا عمل به آن را نداشته باشد. در ضربه زدن به پایگاه نظامی آمریکا در عراق (عین الاسد) و عدم واکنش دشمن، به دلیل همین قدرت نظامی است و نه به خاطر مذاکرات سیاسی. اگر ما در سیاست خارجی و از بعد اقتصاد مقاومتی قوی عمل کنیم و اگر ملت ما حول محور ولایت منسجم بوده و تنها یک صدای هم سو با مواضع رهبری از سمت کشور ما شنیده شود طبیعتا اثر خود را در سیاست خارجی خواهد گذاشت و همین در نهایت باعث رفع تحریم ها و یا خنثی سازی آن خواهد شد. هرچه ما در سیاست خارجی منبعث از توان داخلی خود قوی تر باشیم دشمن هم چاره ای جز عقبنشینی نخواهد داشت.
✅ *شاهد تیرگی روابط ایران با کشورهای منطقه به ویژه کشورهای عربی هستیم برای بهبود این روابط چه باید کرد؟*
ایران همواره خواهان روابط خوب با همسایگان خود بوده است حتی اگر نظام سیاسی حاکم بر آن دولت را قبول نداشته باشد. برای مثال زمانی که قطر مورد محاصره قرار گرفت ایران برای رهایی از این محاصره کمکهای بسیار زیادی به قطر کرد هرچند نظام سیاسی آن مطلوب ما نیست. بنابراین عملکرد ایران درست مغایر با خواسته استکبار است. استکبار همواره خواستار روابط مخدوش بین کشور ما و کشورهای همسایه بوده است و برای مخدوش کردن این روابط تلاش بسیاری میکند. در زمان تسخیر لانه جاسوسی به سندی دست یافته شد که سند بسیار مهمی است و مربوط به CIA است.
سازمان سیا به شبکههای خود در مورد چگونگی جعل سند به اصطلاح سری آموزش می دهد و به یکی از موارد که جعل سند سری تهیه شده توسط آمریکا اشاره می کند. این به اصطلاح سند سری برای ارسال به سازمان امنیت کشور دوست بود. هشدار می دهد که نزدیک بود سازمان امنیت مذکور به جعلی بودن سند پی ببرد. این نشان میدهد یکی از روش هایی که سازمان های جاسوسی به کار میبرند ارسال مطالب و اطلاعات جعلی برای باور توطئه ایران علیه آن کشورها و ایجاد موضع علیه ماست.
مثلا ممکن است بگویند ایران قصد بمب گذاری در عربستان را دارد و مکمل این سندسازی بمبگذاری توسط خود آن هاست که در آخر آن را به گردن ایران بیاندازند. ایران همواره خواهان روابط مطلوب با کشورهاست و دشمنان ما نیز در تلاش برای ایجاد مانع در مسیر گسترش این روابط هستند و این روشی است که سازمان های جاسوسی به کار می گیرند و ما گاهی غافل هستیم و باید دلایل جعلی بودن این اسناد را در اختیار دیگران قرار بگیرد.
کشور ما از پیروزی انقلاب تاکنون بیش از چهل انتخابات را برگزار کرده است و برخی از کشورها این سیستم انتخاباتی را ندارند و و از این امر احساس خطر می کنند و نگران هستند که مردم خودشان خواستار مشارکت در اداره کشورشان شوند و این امری نیست که سلاطین و شیوخ بپسندند. لذا از ابتدای انقلاب اسلامی خصومت آنان با ایران آغاز شد.
انقلاب اسلامی به نام اسلام شکل گرفت و مردم منطقه ما مسلمان هستند و آن ها برای این که تاثیر انقلاب را از بین ببرند با گفتن این که انقلاب ما شیعی و عجمی است سعی در دشمن نشان دادن شیعیان نسبت به سنی ها داشتند درحالی که حضرت امام حتی از پیش از انقلاب نیز شعار وحدت سر می دادند و بر وحدت تاکید داشتند. این درحالی است که در زمان شاه که ایران رسما شیعه بود، به دلیل سلطنتی بودن حکومت و عدم برگزاری انتخابات، سلاطین عرب احساس خطر نمی کردند.
اما اتفاق بعدی در عراق بود، در زمان سرنگونی صدام علی رغم تلاش آمریکایی ها برای تجزیه عراق و ضربه زدن به مرجعیت و شیعیان که اکثریت مردم را شامل می شوند، عراق تج
زیه نشد و آمریکا هم به اهدافش نرسید و اکثریت مسئولین را شیعیان تشکیل دادند. عراقیها شیعه اما عرب هستند. لذا علیه عراق هم که انتخابات برگزار می شود توطئه کردند. پس از این نیز انقلاب مصر شروع شد و محمد مرسی با انتخابات به پیروزی رسید. عربستان و کشورهای منطقه به دلیل عرب و سنی بودن مصریان احساس خطر کردند و لذا تمام تلاششان را برای ساقط کردن مرسی انجام دادند و سیسی را به حکومت رساندند. ترس آن ها، درخواست مردم خودشان برای انتخاب مسئولین شان است، البته سیاست ما کماکان این است که روابطمان را با این کشورها بهبود ببخشیم و ترسی که نسبت به ما دارند را از بین ببریم و با اثبات اقتدار خود، به آن ها ثابت کنیم که قصد دخالت در امور آن ها را نداریم.
قابل ذکر است که طبق گفته یکی از مقامات امارات، این کشور به تنهایی سالانه هفت میلیارد دلار برای سنی سازی شیعیان ایران هزینه می کند. سیاست ما از ابتدای انقلاب سیاست تقویت روابط بوده در صورتی که در دولت فعلی ایران بنا را بر این گذاشته اند که همه چیز دست کدخدا یعنی آمریکاست و ابتدا باید آمریکا را راضی کرده تا سپس رضایت دیگران را جلب کنند و در این راستا هم دچار اشتباهات عدیده ای شدند.
*اولویت های اصلی دولت آینده در حوزه سیاست خارجی را چه مواردی می دانید؟*
در بعد داخلی، دولت آینده باید تقویت همه جانبه کشور از ابعاد اقتصادی، وحدت ملی، انسجام و همچنین تقویت قدرت نظامی را دنبال کند که قطعا بر سیاست خارجی نیز تاثیرگذار خواهد بود.
در بعد سیاست خارجی نیز باید همسایگان خود را با جمعیت حدودی ۸۰۰میلیون نفر مورد توجه قرار دهیم و این موضوع باید از سیاست های اصلی ما باشد و این واقعیت نیز وجود دارد که جهان از حالت تک قطبی با محوریت آمریکا به جهان چند قطبی تبدیل می شود و محوریت اقتصاد جهان از آمریکا، اروپا و غرب در حال انتقال به آسیا است. آسیا دارای رشدی سریع در تولید ناخالص ملی است و آمریکا نیز از لحاظ اقتصادی رو به افول است، بنابراین نگاه به شرق نه به عنوان وابستگی بلکه به عنوان توجه به روابط با کشورهای شرقی باید در اولویت ما باشد هرچند که این بدین معنا نیست که ما باید روابطمان را با کشورهای غربی قطع کنیم. واقعیت امر این است که اروپاییان نیز متوجه شده اند که ثقل اقتصاد جهان به سمت شرق در حرکت است و این نیز باید در سیاستهای ما لحاظ شود.
در سیاست خارجی همچنین ما باید دشمن و سیاست هایش را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم با توطئه ها و عوامل شان به خوبی مقابله کنیم و عمق استراتژیک خود در منطقه را تقویت نمائیم.
کشورهایی مثل عراق، یمن، لبنان، سوریه، بحرین، افغانستان و بسیاری از کشورهای دیگر عمق استراتژیک ما هستند و اگر روزی مردم یمن به صورت کامل بر کشورشان مسلط شوند بر نقطه مهمی چون باب المندب مسلط می شوند، اگر مردم مصر روزی به پیروزی برسند کانال سوئز به طور کامل در اختیار جهان اسلام قرار خواهد گرفت و به دلیل اهمیت این موارد قدرت های جهانی تلاش می کنند که کشورهایی که در این نقاط استراتژیک قرار گرفته اند را تجزیه و تضعیف سازند.
باید سعی کنیم که در تیم سیاست خارجی خود تجدید نظر کرده و سعی کنیم از افراد قوی استفاده کرده و در اعزام به ماموریت ها بویژه اقتصادی، مطبولاتی و فرهنگی خود را محدود به انتخاب از نیروهای وزارت خارجه نکنیم و از افرادی در سطح کشور که در حوزههای مختلف توانایی بالای انجام کار دارند استفاده کنیم و برای بُعد اقتصادی نیز در روابط خارجی اهمیت ویژه قائل باشیم.
✅ *یکی از مسائلی که در عرصه سیاست خارجی به ویژه برجام شاهد بودیم بدعهدی آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال عمل به تعهداتشان بود. به نظر شما با روی کار آمدن بایدن امکان احیای برجام وجود دارد؟*
برجام جسد متعفنی بیش نیست و از ابتدا نیز برای بنده مشخص بود که تعامل با آمریکا امکان پذیر نیست و آمریکا به تعهدات خود عمل نخواهد کرد. از آقای اوباما دلیل امضای برجام را پرسیدند که اشاره به این موضوع داشت که تحریم ها در حال فروپاشی بود و ما برای حفظ ساختار تحریم ها برجام را امضا کردیم و این درحالی است که در ایران به گفتهی آقای روحانی و دکتر ظریف برای حذف تحریم ها برجام امضا شده است و آن چه مشاهده می شود این است که نه در زمان اوباما و نه در زمان ترامپ به تعهداتشان عمل نکرده اند و تحریم ها افزایش پیدا کرده و ساختار تحریم ها باقی ماند.
با خارج شدن ترامپ از برجام، چشم امید دولت به اروپا بود که کاملا اشتباه بود، زیرا اروپا رابطه ۱۴۰۰میلیارد دلاری خود با آمریکا را فدای رابطهی ۲۰میلیارد دلاری با ایران نخواهد کرد.
امید به بایدن نیز اشتباه است، آقای روحانی در صحبت های اخیر خود از تغییر لحن بایدن صحبت کرده است، انتقاد بایدن از دولت ترامپ این بود که این تحریم های همه جانبه او کارساز نیست و باید تحریم های هوشمندانه داشته باشند. هم چنین یکی از مقامات دولت بایدن گفته است که
ما با حفظ تحریم های همه جانبه آمریکا در صدد هستیم که تحریم های جدیدی را اضافه سازیم، بایدن و دموکرات ها در سیاست، استراتژی و در هدف با ترامپ و جمهوری خواهان تفاوتی ندارند و هر دو خواستار تجزیه ایران و تصاحب و تملک منابع نفت و گاز و ثروت ما هستند ولی در روش متفاوتند و نه در اصل دشمنی. لیکن آن ها به خوبی متوجه شده اند که از طریق نظامی نمی توانند بر ایران چیره شوند و از طرفی هم نمی توانند دست از توطئه بردارند لذا سعی بر آن دارند که از درون برای ما با حمایت از فتنه و جوسازی، مشکل سازی بکنند.
راه های ایجاد فتنه و تضعیف کشور ما این است که با دخالت در انتخابات و تاثیرگذاری، موجب روی کار نیامدن نیروهای انقلابی و حاکم شدن نیروهای تسلیم پذیر شوند و این ویژگی را در اصلاح طلب ها یافتند و از آنان تا انتخاب ۱۴۰۰ حمایت می کنند کما اینکه در سالهای ۸۸ و ۹۲ و ۹۶ تمام امکانات خود را برعلیه نیروهای انقلاب و به نفع نیروهای اصلاح طلب بسیج کردند لیکن برای تقویت دولت روحانی تا خرداد ۱۴۰۰ یک گشایش مختصر اقتصادی ایجاد خواهند کرد و قیمت ارز مقداری تنزل خواهد داشت. به تعبیر بنده این گشایش حکم آبی را دارد که قبل از ذبح به قربانی میدهند. اما در صورت پیروزی اصلاح طلب ها تحریم ها به شدت تشدید خواهد شد.
✅ *نظر شما در خصوص ایده اصولگراها مبنی بر اینکه مذاکره کننده های بهتری نسبت به اصلاح طلبان هستند چیست؟*
اصولا فرد مذاکره کننده باید دارای چند ویژگی باشد که مهم ترین آن مجذوب و مرعوب نبودن نسبت به دشمن است. زمانی که آقای ظریف در ایران در سخنرانی خود اعلام می کند که اگر آمریکا بخواهد می تواند در مدت ۱۰دقیقه قدرت نظامی ما را فلج سازد این یعنی مرعوب است. این درحالی است که خود آمریکای ها بر خلاف این موضوع باور دارند. مراکز پژوهشی نظامی آنها اعلام کردند که اگر آمریکا به ایران حمله کند روز اول ۲۰ هزار آمریکایی کشته و کشتیهایشان در منطقه غرق خواهند شد.
✳️ *سیاست حسابشده جمهوری اسلامی با رفت و آمد اشخاص در آمریکا تغییری نمیکند*
✅ *یکی از مسائلی که از اوایل انقلاب تاکنون مورد بحث بین سیاسیون و صاحب نظران بوده است رابطه با آمریکاست. برخی معتقدند رابطه با آمریکا خط قرمز است و اصلا نباید به آن فکر کرد عده ای دیگر هم معتقدند نمی شود در روابط بین المللی روابط با آمریکا را نادیده گرفت نظر شما در این باره چیست؟*
ما آمریکا را نادیده نمی گیریم و چون نادیده نمیگیریم میگوییم دشمن است، روابط ما و سفارت خانه آن ها بعد از انقلاب از ۲۲بهمن تا ۱۳آبان به مدت ۱۰ماه پابرجا بود اما مطابق با اسناد لانه جاسوسی دنبال تجزیه، کودتا، شنود و جاسوسی و حمایت از گروه های تروریستی و … بودند. طبق افشاگریهای آقای اسنودن نشان داده شد که سفارتخانههای آمریکا حتی در کشورهای هم پیمان خود نیز جاسوسی می کنند. فرض اینکه با مذاکره با آمریکا وضع مردم بهتر خواهد شد، اشتباه است. تحریمهای ما حتی بعد از مذاکره با آمریکا نیز تشدید شد. هرجا تشخیص مقامات اصلی کشور و در راس آن رهبری بر آن بود که فواید رابطه بیش از مضرات آن است رابطه را برقرار میکنند.
✅ *یکی از موضوعاتی که امروزه شاهد آن هستیم اظهار نظرهای مختلف در حوزه سیاست خارجی کشور از ناحیه افراد مختلف است. نظر شما در این باره چیست؟*
سیاست خارجه مثل یک ارکستر است. در یک ارکستر سازهای متفاوتی نواخته می شود اما یک نت و یک رهبر دارد، لازم نیست همه فقط ویولون یا شیپور داشته باشند، لازم نیست یک نماینده هم چون یک دیپلمات یا سفیر صحبت کند، اما مهم این است که برآیند این نظرات یک سیاست کلی را دنبال سازد. بنابراین، این که ما توقع داشته باشیم دانشجویان یا کارشناسان مثل یک دیپلمات صحبت کنند الزاما مطلوب نیست، فقط باید در مجموع سیاست کلانی که مقام معظم رهبری بیان می کنند را دنبال سازند و موجب تقویت سیاست خارجی شوند و پیام ضعف نباید صادر شود نه توسط دولتمردان و نه توسط بخش های متفاوت جامعه، مثلا اینکه آقای ظریف بگوید هر توافقی بهتر از عدم توافق است این برای مذاکرات سم مهلک است و این پیامی به دشمن می دهد که ما حاضریم امتیاز بدهیم اما امتیاز نگیریم که متاسفانه پیامی غلط است.
👈متن کامل در 👇
ghadiri.ir/post/7169
kalametazenews.ir/?p=16125
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 *امشب قدیری ابیانه در برنامه اینترنتی رینگ*
📺در مورد انتخابات به سوالات آقای حیاتی (گوینده اخبار) پاسخ میدهد.
📆 ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
⏰ ساعت ۲۲
*مناظره و گفتگوی داغ سیاسی را در رینگ ببینید.*👇👇
تلگرام:
https://t.me/ringmedia_ir
اینستاگرام:
https://instagram.com/ringmedia.ir
وبسایت:
www.ringmedia.ir
آپارات:
https://www.aparat.com/ringmedia
قدیری ابیانه: *گشت ارشاد مدیران، لرزه بر اندام طبریها انداخت*
روزنامه آفتاب یزد1400/03/20
«ما گشت ارشاد برای مدیران خواهیم داشت» این جمله را
آیت الله رئیسی در دومین مناظرات انتخاباتی عنوان کرد. دوسالی که از اجرایی شدن این طرح در قوه قضائیه میگذرد، دورهای که با حضور آیتالله رئیسی به عنوان دوره تحول در این قوه نام گرفت و در این دوره از حقوق بیتالمال خلع ید شدند و امثال طبریها راهی زندان!
حالا اما به نظر میرسد قرار است این طرح تنها در یک قوه باقی نماند و درسطوح مختلف مدیریتی جاری و ساری شود تا پایانی بر راحتطلبیها، سوءاستفادهها و حقوقهای نجومی در مناصب اجرایی باشد. البته باید دید این موضوع چه الزاماتی حقوقی و اجتماعی دارد؟
Q
>گشت ارشاد مدیران نیاز جامعه امروز ماست.
محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی در این خصوص گفت: «فساد مدیران انواع و اقسام مختلفی دارد این موضوع از خودروهای دولتی که آقایان سوار میشوند و با خانواده و به تفریح میروند شروع میشود و تا دست بردن در بیت المال ختم میشود؛ این گونه افراد معمولا حد و مرزی در سوءاستفاده از اموال عمومی ندارند.» وی تصریح کرد: «ما واقعا نیاز به ساز و کاری داریم که مثل گشت ارشاد عملکرد مدیران در سطوح و حوزههای مختلف را تحت تعقیب قرار دهند و پیگیری کنند. ما نیاز داریم که ببینیم مدیران در سطوح مختلف دچار فساد شدهاند یا خیر. اگر بتوان فسادی را از آنها کشف کرد این نشان میدهد که فساد گستردهتر از آن چیزی است که کشف شده است و آن زمان باید بررسیها افزایش یابد. کما این که وقتی دادگاه افرادی مثل طبری تشکیل شد از همان اول ابعاد فسادشان مشخص نبود، ابتدا گوشهای از آن برملا و کشف شد و بعد با پیگیریها معلوم شد که اینها چقدر تا چه اندازه فساد در جریان است. البته یک چیزهایی را هم میشود فهمید مثلاً اگر کسی از ابتدای انقلاب تا کنون بر سر کار باشد و ماهی 60 -70 میلیون تومان حقوق نجومی گرفته باشد و همه آن را پس انداز کرده باشد الان میشد هزار میلیارد تومان پول داشت. خیلی از مدیران کنونی باید توضیح دهند چه طوری چند هزار میلیارد تومان سرمایه به دست آوردند؟ اینها باید مورد بررسی قرار گیرد نه این که منتظر بمانیم از آنها شکایت شود؟ باید هم دستگاه قضائی و هم قوه مجریه به این گونه اختلاسها و مال اندوزیهای غیرقانونی و دستاندازی به بیت المالی که در اختیار قوه مجریه بوده رسیدگی کنند. ایجاد گشت ارشاد مدیران کار بسیار خوبی است. دولت برای این که موفق باشد باید مدیریت ها، دولتها و دستگاهها را ضدعفونی کند و برای این کار نیاز است میکربهایی که به جان بیت المال افتاده اندکنار گذاشته شوند.»
قدیری ابیانه: *مالهکشی؛ رسالت شاگردان روحانی/ اصلاحطلبان به راحتی دروغ میگویند*
📆 ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
👈متن کامل در dana.ir/1741891
محمد حسن قدیری ابیانه گفت: *نمایندگان این دوره از اصلاحات آمدهاند به نحوی، بیکفایتیهای دولت روحانی را ماله کشی کنند و خساراتی را که به واسطه تصمیمات خود این آقایان ایجاد شده، به نیروهای انقلاب نسبت داده و آنها را تخریب کنند.*
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد حسن قدیری ابیانه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی صبح قزوین؛ درباره دور دوم مناظرات ریاست جمهوری، اظهار کرد: *نمایندگان جناح اصلاحات، حتی در این دوره از انتخابات، روش فریبکارانه خود را تغییر ندادند و حاضر نشدند بابت اظهارات کذب خود از مردم عذرخواهی کنند.*
وی افزود: این افراد برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری و هر کسوت دنیایی دیگری، دست به هرکاری میزنند؛ اینان در نشست دوم فقط شعار داده و مخاطبین خود را نادان فرض کردند و فکر میکنند با تمسک به روشهای نخنما، دوباره جامعه را فریب میدهند.
✅ *رساله دکترای روحانی کپیبرداری است*
عضو انجمن علمی علوم راهبردی، در اعتراض به اسائه ادب یکی از کاندیداها نسبت به رئیس قوه قضائیه در باب سطح سواد وی، عنوان کرد: *رساله دکترای کسی که به مهرعلیزاده مسئولیت داده، سرقتی بوده و مطالب داخل آن کپی برداری شده است.*
وی افزود: رشته حقوق که رئیس جمهور مدعی است نیز مدرک عالی آن را از انگلیس کسب کرده، اصطلاحات دشواری دارد که به تسلط بالا بر زبان انگلیسی نیاز دارد در حالی که روحانی از این مهارت بیبهره است.
این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: *دو کاندیدای جناح اصلاحات، صرفا شعار دادند و در خلال شعارهای خود، مرتب به شعور مخاطبان توهین میکردند و فکر کردهاند اگر پیامک نیروی انتظامی به زنان شل حجاب را دستاویز قراردهند، میتوانند رای جامعه زنان را نسبت به خود اختصاص دهند؛ در حالی که بانوان ما حتی شل حجابها انسان هستند و وضعیت موجود را مشاهده و تحلیل میکنند.*
وی ادامه داد: *زنان ما شاهد بودند در دوران هشت ساله آقای روحانی که آقایان همتی و مهرعلیزاده نیز مسئولیت داشتند، زنان نیز به عرصه زبالهگردی وارد شدند. متاسفانه مادرانی داریم که به خاطر گرانیهای لحظهای، توان تهیه شیرخشک فرزندشان را نداشتهاند و از این بابت دچار استرس و ناراحتی فراوانی شدهاند.*
قدیری ابیانه در ادامه اظهار کرد: هیچ کدام از مشکلات معیشتی مردان و زنان ما، مواردی نیست که باعث شرمندگی دولت شده باشد، اما نماینده این دولت فاسد در انتخابات، از مشکلات کولبرها و دهکهای پایین حرف زد که وعدهای توخالی آنها در این هشت سال هیچ دردی از هیچ قشر ضعیفی دوا نکرده است.
عضو انجمن علمی علوم استراتژیک گفت: *این دو نماینده هشت سال در دولت فعلی مسئولیت داشتهاند؛ باید قبل از هر وعدهای توضیح دهند با پولهایی که مدعی هستند موجود است و براساس آن وعده میدهند، چه کردهاند و اگر پولی وجود نداشته و ندارد، تمام وعدههای امروز آنها هم چیزی جز فریب و دروغ نیست.*
✅ *همتی و ادعای تشکیل دولت پاسخگو*
وی تصریح کرد: *همتی به عنوان نماینده دولت، در مناظرات پاسخگوی اقدامات دوران مسئولیت خود در بانک مرکزی نبوده و هیچ توضیحی برای بازپسگیری 90 هزار میلیار تومن بدهی بدهکاران بزرگ ارائه نداد و از پاسخ دادن به این سوال طفره رفت اما به شدت مدعی است که دولت آینده او دولت پاسخگو خواهد بود.*
قدیری ابیانه تاکید کرد: *همتی باید در مناظرات توضیح دهد چرا بیشترین ارز دولتی و نیمایی را که به یک شخص داده شده به پدر داماد روحانی داده است در حالی که این پولها متعلق به مردم است.*
این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: *آنها باید توضیح دهند که چرا صدها میلیون دلار ارز ترجیحی را تحت عنوان واردات گندم در اختیار فرزند حجاریان تئوریسین اصلاحات قرار دادهاند؟*
*همتی و مهرعلیزاده ادعا میکنند که با پارتیبازی مخالفاند در حالیکه خودشان در پارتیبازی رشد کرده و به سمتهای بالا منصوب شدهاند.*
✅ *همتی و مهرعلیزاده مهرههای اصلاحاتیها هستند*
وی درباره چرایی تایید صلاحیت همتی و مهرعلیزاده، دو عضو اصلاحات ابراز کرد: *این افراد نشان دادند که پایبند به مسائل مذهبی نیستند در حالی که شرط نامزدی برای ریاست جمهوری از رجال مذهبی بودن است و در تایید صلاحیت آنها به عنوان رجل مذهبی جای سوال وجود دارد.* اما به نظر من شورا در تلاش بوده از تمام جناحهای سیاسی در لیست تایید شدگان حضور داشته باشند و احتمالا این افراد شاید کم مسئلهترین اعضای جناح خود بودهاند که چارهای جز تایید آنها وجود نداشته است.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: *فضاحت رفتاری همتی و مهرعلیزاده دور از انتظار نبود؛ وقتی تئوریسین این جریان، سعید حجاریان است که نظرات شاذی همچون ضرورت قانونی کردن ازدواج مردان با هم دارد، از اعضای آنها نمیتوان
انتظار اخلاقمداری داشت.*
وی ادامه داد: *اگر مردم و به ویژه قشر خاکستری جامعه به صورت عقلانی و به دور از احساسات تصمیم بگیرند، به چنین افراد و جریانی رای نخواهند داد؛ زیرا مردم تجربه وعدههای دروغین و خانمانسوز روحانی را دارند. البته پرواضح است؛ همتی و مهرعلیزاده سعی در احساسی کردن فضا دارند تا مردم نتوانند در محیط عقلانی تصمیم بگیرند.*
✅ *نگاه اصلاحات به آن سوی مرزهاست*
سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک یادآور شد: هر فرد به عنوان رای دهنده موظف است با انتخاب اصلح، به گزینه مناسب رای دهد و از سوی دیگر، *نامزدها هم شرعا و عقلا موظف هستند اگر به این نتیجه برسند که نامزد دیگری بهتر از آنها میتواند قوه مجریه را اداره کند، به نفع بهترین گزینه کنارهگیری کنند البته اگر هدف خدمت به مردم و کشور باشد.*
وی افزود: *نامزدهای انقلابی، درتصدی پستهای حساس، به عقل و شرع رجوع میکنند اما کاندیداهای پوششی و روکشی اصلاحات، جهت ائتلاف درون گروهی، نگاهشان به سران اصلاحات و حتی به سوی خارج مرزها و دولتهای بیگانه است.*
✅ *رئیس جمهور فعلی، استاد تمام عیار دروغگویی است*
کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد: *نمایندگان این دوره از اصلاحات آمدهاند به نحوی، بیکفایتیهای دولت روحانی را ماله کشی کنند و خساراتی را که به واسطه تصمیمات خود این آقایان ایجاد شده را به نیروهای انقلاب نسبت داده و آنها را تخریب کنند؛ این افراد با فاصلهای که از شرع دارند، حاضرند هر نوع دروغی را به زبان بیاورند.*
وی در پایان تاکید کرد: *این افراد شاگردان روحانی در دروغگویی هستند و رئیس جمهور فعلی استاد تمام عیار دروغگویی است و به قول یک هنرپیشه او فقط زمانی راست میگوید که دروغ کم بیاورد.*
*هرچند سعید حجاریان مدعی شده "ما میتوانیم افکار عمومی را مانند موم بازی بچهها شکل بدهیم" اما مردم ما در این هشت سال، در زمینه سیاسی رشد چشمگیری داشتهاند که پس از تحمل سختیها و ناملایمات بسیار حاصل شده است و امید است در این دوره با انتخاب اصلح، ملت را از گنداب فعلی نجات دهند.*
👈متن کامل در
dana.ir/1741891
قدیریابیانه:📈 *در این دولت ۱۸ میلیارد دلار به عدهای رانتخوار داده شد /چرا مبلغ ۹۰ هزار میلیارد تومان وام به ۱۱ نفر داده شده است؟*
📆۲۱ خرداد ۱۴۰۰
گروه استانها_تحلیلگر سیاست خارجی با بیان اینکه باید قوه مجریه و دستگاهها را ضدعفونی کنیم گفت: *آقای همتی که دم از مبارزه با فساد و رانت میزند خودش منبع فساد است و کسی که با رانت بالا آمده چطوری میخواهد با فساد مبارزه کند.*
0به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدحسن قدیری ابیانه در جمع حامیان آیت الله رئیسی در بیرجند اظهار داشت: آیت الله رئیسی به حقانیت قرآن و کلام الهی باور دارد اما برخیها به کلام الهی باور ندارند.
وی گفت: کسانی که در این دنیا دم از مسلمانی و قرآن و نماز میزنند گاهی طوری حرف میزنند که خدا که انسان آفریده نمیداند خیر بشر چیست؛ اینطور افراد قرآن و خدا را باور ندارند آنچه قرآن میگوید حق مطلق ندانسته و حمایت خدا را کارساز نمیدانند.
این دیپلمات افزود: کسانی که کدخدا را بیشتر از خدا قبول دارند در کشور کم نیستند و افرادی مانند مهرعلیزاده، آیت الله رییسی را کلاس ششمی معرفی میکند در حالی که ایشان دکترای فقه و حقوق از دانشگاه شهید مطهری دارد ولی این را علم نمیداند البته اینگونه انسانها نان را به نرخ روز میخورند و برخی در رقابت بنا را به تخریب گذاشتند.
قدیری ابیانه تصریح کرد: همچین انسانهایی که روخوانی میکنند به درد ریاست جمهوری نمیخورند؛ یکی از شروط ریاست جمهوری رجال سیاسی و رجال مذهبی است اما در ایام انتخابات برای برخی نامزدها ایام فریب کاری است تا با فریب کاری رای بیاورند تا رییس جمهور شوند.
وی ادامه داد: اما رییس جمهور شوند تا چه کاری کنند؟ مانند رییس جمهور فعلی کلید تدبیر و امید را به دست بگیرند اما این کلید گاوصندوق بیت المال بود که به برادرش، برادر معاون اول و و وزرای کشور داد که هر چه بخواهند از این بیت المال غارت کنند.
تحلیلگر سیاست خارجی خاطرنشان کرد: در دوره دوم رییس جمهوری آقای روحانی اقتصاد کشور مانند ساختمان پلاسکو فرو پاشید و اگر این بار نیز یک اصلاح طلب رییس جمهور شود قول میدهم باید منتظر دلار صد هزار تومانی باشیم یعنی قدرت مردم به یک چهارم برسد.
وی گفت: برخی در این دولت ثروت آنها به چند هزار میلیارد تومان میرسد که این ثروتها معلوم نیست از کجا آمده است و همچین کسانی در این دولت نقش آفرینی کردند آیا اینها میتوانند به فکر مردم باشند!
کارشناس مسائل استراتژیک و سفیر اسبق ایران در مکزیک افزود: آیت الله رییسی زندگی ساده دارند و دلسوز مردم هستند و سعادت تمام ملت ایران را میخواهند و میخواهن عدالت برقرار شود و اموال عمومی به یغما نرود؛ متاسفانه عدهای اگر سالم بودند وارد دستگاه اجرایی شدند سُر خوردند و دچار فساد شدند و باید این فسادها از دستگاههای اجرایی کنار گذاشته شوند.
قدیری ابیانه با بیان اینکه باید قوه مجریه و دستگاهها را ضدعفونی کنیم گفت: آقای رییسی جبارزف با فساد را از درون دستگاه قضا آغاز کردند و اگر رییس جمهور شوند مبارزه با فساد را از درون دستگاه قوه مجریه آغاز خواهند کرد و انسانهای سالم را بکارگیری میگیرند.
وی با بیان اینکه مهم تر از مبارزه با فساد، خشک کردن ریشه فساد است که در حال حاضر ریشه فساد در قوه مجریه است عنوان کرد: در این دولت 18 میلیارد دلار به عدهای رانت خوار داده شد و آقای همتی که رییس بانک مرکزی هستند مقداری ارز 4200 تومانی را به شرکتهای حقوقی و اشخاص دادند و چندین میلیون دلار نیز ارز 4200 تومانی و ارز نیمایی را به پدر داماد آقای روحانی دادند که موز وارد کند! مگر موز جز کالاهای اساسی است که از جیب ما بردارند و به او بدهد؛ آقای همتی که دم از فساد و رانت میزند خودش منبع فساد است و کسی که با رانت بالا آمده چطوری میخواهد با فساد و رانت مبارزه کند.
تحلیلگر سیاست خارجی بیان کرد: در برنامه مناظره از آقای همتی سئوال پرسیده میشود 90 هزار میلیاد تومان به 11 نفر وام دادند و پس نگرفتند و شما برای پس گرفتن اینها چه برنامهای دارید؟ اما ایشان به جای پاسخ به سئوال میگوید خانمهای بی حجاب دچار استرس هستند! مگر نه اینکه برخی خانمها در هشت سال مدیریت این دولت به زباله گردی روی آوردهاند و برخی مادران در این دوران گرانی در تامین شیر خشک فرزند خود ماندند پس چرا شما شما دچار استرس نمیشوید؟! مگر شرمندگی جوان بیکار و کسی که با حقوق کم زندگی میکند برای شما مهم است!؟
قدیری ابیانه با بیان اینکه با چه ضمانتی و برای چی و چرا مبلغ 90 هزار میلیارد تومان به ۱۱ نفر وام داده شده است گفت: آقایان مهرعلیزاده و همتی میگویند مبلغ یک میلیون تومان به هر ایرانی میدهیم با چه و کدام منبع میخواهید این مبالغ را بدهید! چرا شعار میدهید چرا دروغ میگویید؛ آقایان مهرعلیزاده و همتی که در دولت فعلی هستید اگر مبالغ و منابع وجود د
ارد که یک میلیون تومان به نفری بدهید چرا در این هشت سال دولت آقای روحانی ندادید.
✅ *برخی به عنوان نامزد جواب نمیدهند فردا به عنوان رئیس جمهور میخواهند جواب بدهند؟!*
وی با بیان اینکه برخی به عنوان نامزد جواب نمیدهند فردا به عنوان رییس جمهور میخواهند جواب بدهند!؟ افزود: آقای روحانی در ابتدای دولت گفت آنقدر رونق اقتصادی ایجاد کنم که مردم نیاز به 45500 تومان نداشته باشند اما امروز ارزش پول ملی را پایین آورد تا این مبلغ مشکلی از درد مردم حل نکند و با آن فقط یک شانه تخم مرغ میتوان با آن خرید؛ آقای روحانی بسیاری از پراید سواران را که آرزوی سوار شدن بر خودروی 100 میلیونی داشتند را به آرزویشان رسانده چرا که امروز پراید 100 میلیون تومان است!
قدیری ابیانه تصریح کرد: وزرای اقتصادی آقای روحانی در جنگ اقتصادی میگویند به ما وقت نمیدهند با رییس جمهور دیدار کنیم! با دروغ، وعده، فریب کاری و تخریب رای آوردند و گفتند اگر آیت الله رییسی رئیس جمهور شود دلار 5 هزار تومان میشود و در کوچهها دیوار میکشند تا مرد و زن جدا کنند و اگر این حرفهادر کشورهای عقب مانده جهان سوم بود آن حزب کنار میرفت اما در ایران رای آورد و احساسات بر عقل غلبه کرد.
کارشناس مسائل استراتژیک و سفیر اسبق ایران در مکزیک گفت: برای اینکه قوه مجریه اوج بگیرد نیاز به دو بال شرکت گسترده و انتخاب اصلح است و با این دو بال خیلی از هزینههای نظام کاهش پیدا میکند و دشمن ناامید میشود.
این دیپلمات انقلابی افزود: آمریکاییها به دنبال این هستند انسانهای مجذوب و ترسو و واداده سرکار بیایند تا فشار آنها موثر باشند و تمام تلاش خود را میکنند تا نیروهای انقلابی را خراب کنند؛ برای خنثی کردن تحریمها باید اقتصاد مقاومتی را باور کنیم و رییس جمهور باید به اقتصاد مقاومتی و جوانان باور داشته باشد.
تحلیلگر سیاست خارجی بیان کرد: آقای ظریف میگوید برجام را نخوانده بودم! چطور متنی نخوانده را امضا کردید اگر نخوانده امضا کردید که واویلا و اگر خوانده امضا کردید و دروغ میگویید و باز هم واویلا دارد؛ آنها زیر قولشان زدند اما تمام تعهدات خود عمل کردیم که این یک حماقت است و عمل کردن به تعهدات به صورت یکجانبه اخلاق نیست بلکه حماقت است.