اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 تله طالبان ۱. نه شوروی و نه آمریکا و ناتو توفیقی در سرزمین کوهستانی افغانستان نیافتند. تصور غلط
🔴 اهداف نفاق
اهداف اصلاحطالبان به عنوان پادوهای داخلی سرویسهای بیگانه از مواضع منافقانه خود و نمایش طالبان ستیزی و افغانستان دوستی چیست؟
۱. تخطئه حمایت ایران از محور مقاومت در فضای داخلی و بینالمللی
۲. القاء اینهمانی جمهوریاسلامی ایران و امارت اسلامی طالبان
۳. ایجاد تزلزل و تشکیک در تیپ فاطمیون و سوق دادنشان به مخالفت با ایران
۴. جری کردن چندمیلیون افغانی مقیم ایران و تبدیل آن به معضلی سیاسی امنیتی برای کشور
۵. دلسرد کردن شیعیان و ایران دوستان مقیم افغانستان، متاثر از فضای رسانهای ایجاد شده توسط اصلاحطالبان
۶. هل دادن ایران به باتلاق جنگ افغانستان، متاثر از فضای رسانهای و فشار افکارعمومی، و در یک کلام نجات اسرائیل از حلقه محاصره
٧. حاشیهسازی خبری جهت پنهان نگهداشتن خدمات و توفیقات دولت رئیسی خصوصا در حوزه واکسیناسیون عمومی از دید مردم
۱۴۰۰/۷/۸
@GhadiriNetwork
تدوام خدمات رئیسی و سرکشی او به محرومین، به سرعت بدنه جماعت متمایل به احمدینژاد را جذب انقلاب میکند و پشتوانه باقی مانده را نیز از رئیسجمهور اسبق خواهد گرفت و همین مهم ممکن است احمدینژاد را پیش از تمام شدن به #انتحار وادارد.
۱۴۰۰/۷/۸
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 معدن جهان افغانستان از بزرگترین دارندگان معادن اورانیوم (صنعت هستهای) مس (صنعت برق) و لیتوم (صن
🇺🇸 تجارت تریاک
بسیار ساده انگارانه است اگر گمان کنیم آمریکا پشت تجارت تریاک و هروئین در افغانستان نبوده!
تصور میکنید این کشور هزینههای جنگ ۲۰ سالهای را که ادعا شده برای آن ۲۰۰۰ میلیارد دلار هزینه کرده، از سوداگری سودآور مواد مخدر تامین نکرده است؟
درحالیکه میدانیم ایالات متحده برای ضربه زدن به دشمنان خود از طیف متنوعی از ابزارها (از فحشا تا تروریسم) بهرهمیگیرد، دلیلی ندارد که "مواد مخدر" را خطقرمز اخلاقی آن بدانیم آنهم وقتی پس از حضور ناتو، کشت خشخاش و تولید تریاک افزایش چندصد درصدی داشته!
گزارش بیبیسی در این خصوص هرچند به طور آشکاری مغرضانه و برای تطهیر آمریکا تنظیم شده اما حقایق غیرقابل کتمانی نیز از آن در تایید تحلیل مذکور قابل استخراج است.
جالب است بدانید آمریکا با هیاهوی بسیار در سال ۲۰۱۷ عملیات موسوم به "طوفان آهنین" را با ادعای هدف قراردادن کارگاههای مواد مخدر در افغانستان اعلام میکند که بعدا در بررسیها مشخص میشود آن نیز فریب بوده و تقریبا تمام ساختمانهایی که ادعا میکرد کارگاه تولید مواد مخدر است، عاری از مواد افیونی بود.
حال چرا آمریکا به جای مزارع کشت خشخاش که به راحتی قابل شناسایی هوایی، اشتعال و امحاء بود، سراغ کارگاه رفت؟
زیرا آتشزدن مزارع به راحتی قابل راستیآزمایی و "نفی و اثبات" بود اما کارگاه، محیط سربستهای است که آمریکا میتوانست دست داشتنش در تولید و ترانزیت تریاک و هروئین را پشت ادعای مبارزه با مواد مخدر و به طور مصداقی انهدام "کارگاههای تولید مواد" پنهان کند.
در همین رابطه بخوانید:
bbc.com/persian/afghanistan-48085901
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 مأموریت علیه ملت برجام را پرنقص امضاء کرد؛ با تخطی از خطوط قرمز اجرا کرد؛ کل اقتصاد را به آن گره
🔴 محاکمه روحانی
خاطرم هست حوالی سال ۸۴ و اوایل دولت احمدینژاد در خبر ویژه کیهان خواندم که جمعی از شیاطین در گعده تصمیمسازی خود چنین گفتهاند:
"سیاست ما باید این باشد که به هر کار دولت ایراد بگیریم، اگر عقب نشست، میگذاریم پای مذبذب بودن رییسجمهور و غیرکارشناسی بودن تصمیمات او و اگر عقبنشینی نکرد، روی دیکتاتوری و لجاجت وی مانور میدهیم".
یادمان نرود که اصلاحطلبان با همین سیاست که خروجی آن پمپاژ ۲۵۰ هزار خبر کذب و منفی بود، پس از پایان ۸ سالِ خسارت بار خاتمی، دوران سیاه شورای شهر اول و مجلس ششم، توانستند پس از ۴ سال از روی کار آمدن دولتی انقلابی، با وجود اقلیت بودن، کشور را گرفتار بحران سیاسی و تبعات تحریمی آن کنند و بعد از ۸ سال از آن زمان، تمام ارکان قدرت (دولت، مجلس، شوراهای شهر) را قبضه نمایند.
عرصه سیاسی، عرصه رفت و برگشت است، در موضع انفعالِ دفاع از عملکرد رییسی نروید، یادآوری خسارات و خیانات دولت بنفش، بازخواست اصلاحطلبان و داغ نگهداشتن درخواست #محاکمه_روحانی -فارغ از آنکه محقق شود یا خیر- کمک میکند به مصون داشتن کشور از شرور آن جریان معلوم الحال.
باید آنقدر مستندات فساد و خیانت این جماعت را یادآور شد که نه تنها طلبکار نشوند، بلکه اصلاحطلب بودن برای آنان و هوادارانشان به مایه ننگ و شرمساری بیشتری بدل گردد.
@GhadiriNetwork
🔴 هر گردی گردو نیست!
احتمالا شما هم وقتی کلمه «بانک» را میشنوید، اوصافی نظیر ثروتمند، استثمارگر و رباخوار برایتان متبادر میشود، همچنانکه با شنیدن کلمه «تولیدکننده» ویژگیهایی چون خدمت، خلق ثروت، کارگر، کارآفرینی، صادرات و این قبیل به ذهنتان خطور میکند.
همین تصور و پیشفرض ذهنی اما متاسفانه باعث قضاوتهای غلط میشود و به کمک کلاهبردارانی میآید که تحت عنوان تولیدکننده، اموال عمومی رو حیف و میل کردهاند.
در بسیاری از موارد که حتی مسولان عالی کشور نیز فریب میخورند، چه اتفافی افتاده؟
به عنوان مثال -و البته دارای مصادیق واقعی فراوان- تولید کننده تعهد داده در ازای ۱۰۰ میلیارد تومان وام بانکی دریافتی از محل سپردههای مردم -که میتوانست به صدها نفر دیگر اختصاص پیدا کند و نکرده- فهرستی از اقدامات را انجام دهد تا به تولید و سودآوری برسد و اندکاندک و طی اقساط معقول وام دریافتی را بازپرداخت نماید.
اما بعضا به دلیل سوء مدیریت خود او و در بسیاری موارد به دلیل ریخت و پاش و حیف و میل وام دریافتی، به جای اختصاص مبلغ به کاری که برای آن وام کلان گرفته، وسوسه میشود حال که این حجم از پول در دستش هست ابتدا زندگی خود را زرق و برق دهد!
خانه و ماشین عوض میکند، دفتر لوکس و مجهزی میخرد، به سفرهای پرهزینه خارجی و خانوادگی میرود و البته چند دستگاه نیز خریداری و نصب میکند که به دلیل کمبود منابع، به تولید و یا سود نمیرسد!
حال اقساط، عقب افتاده و بانک میرود سراغ طلب خود و مصادره کارخانه نیمهکارهی نیمهتعطیل.
اینجاست که تولیدکننده با مظلوم نمایی همه را پشت سرخود بهخط میکند.
آقای مسؤل هم میاید و مثل همه فریب میخورد و به اسم حمایت از تولید، جلوی دوربین صداوسیما بانک را میگذارد تحت فشار و وامگیرندهی ناشی و یا متخلف را زیرچتر حمایت خود میبرد، غافل از اینکه آنکه به تولید و اموال عمومی خیانت کرده، خود آن به اصطلاح تولیدکننده است.
ضمیمه۱: طبیعتا تخلفات این طیف از به اصطلاح تولیدکنندگان قابل تسری به کسانی که به دلایلی چون کارشکنی در مجوز تولید، تورم، کمبود مواد اولیه، نوسانات ارزی، واردات و یا تحریم زمینگیر شدهاند، نیست و حمایت از طیف اخیر ضروری است.
ضمیمه۲: راهکار مواجهه با این طیف از وام گیرندگان متخلف چیست؟
آیا باید به دلیل گروگرفتن زندگی چند کارگر، همچنان یکهتازی کنند؟
به نظر میرسد در این موارد کارخانه و اموال تولیدکننده شیاد باید به نفع دولت مصادره و کارخانه با مدیریت فردی دیگر احیاء و به بخش خصوصی فروخته شود تا از محل فروش کارخانه طلب بانک نیز پرداخت گردد.
در غیر این صورت عملا آنچه متخلف در ازای حیف و میل اموال دریافت میکند پاداشِ حمایت ناتمام از دولت است!
ضمیمه۳: اگر کمان میکنید ریپورتاژ برخی رسانهها در تطهیر فرد متخلف و آه و ناله سردادن برای تولید و کارگر اتفاقی و بدون پول پاشی خودِ فرد متخلف است، سخت در اشتباهید! همیشه کسری از وام، خرج شانتاژ رسانهای به نفع وام گیرنده میشود.
@GhadiriNetwork
⚫️ در رثای مدیریت
مدیریت در کشور ما به صورت سیستماتیک فشل است!
در سبک مدیریتی «صدا-نور-دوربین-حرکت» یک مدیر عالی همراه با چند دوربین به میان جماعتی میرود، «درد» مردم را میشنود و مانند پادشاهان دستوری ارفاقی برای آن فرد/افراد بهخصوص صادر میکند.
آیا مشکل حل میشود؟
خیر! فقط آن عده که توفیق «دیدار» اتفاقی و عریضهنویسی نصیبشان شده، مشمول عفو و صله جناب سلطان میشوند.
مشکل همچنان پابرجاست اما این مهم نیست؛ مهم این است که اتفاقا در شیوه مدیریتی «صدا-نور- دوربین-حرکت» همه راضی و حتی راضیترند!
مدیر راضی است، چون «مردمی» و «جهادی» نام گرفته!
مردم راضیاند چون هربار میتوانند این اخبار خوب را از سیما تماشا کنند!
رفع گرفتاری شدگان نیز که گرفتاریشان به صورت موردی -و نه سیستمی- رفع شده است، حتما راضیاند.
اینکه مشکل همچنان باقی است و کماکان قربانی میگیرد البته دیگر مهم نیست.
در شرایطی که همه آنانی را که «میبینیم» راضیاند، چرا باید این شیوه فشل مدیریتی عوض شود؟!
اتفاقا بهتر هم هست؛ مردم همیشه تشنه دیدار مسولین و گرسنه عطایای آنان میمانند!
بازدید سرزده و موردی که قرار بود باعث اطلاع شخصی مدیر عالی از وضعیت کف میدان و رفع کلی مشکلات آن باشد، تبدیل شده به روزمره و تفریح مدیران!
خلاصه بگویم؛ قاعده این است: کلیت گرفتاری را باقی بگذار تا همیشه فرصت خدمت و رفع جزئی و موردی آن را داشته باشی!
و این تازه سبک مدیریت تراز انقلاب در حوزه رفع مشکلات مردم و کشور است!
سبک دیگری از مدیریت موسوم به «زخم بستر» نیز وجود دارد که ماهیتی جز بحرانسازی ندارد.
@GhadiriNetwork
🔵 واکنشسنجی
در جامعهشناسی یکی از ابزارهای تحلیل جامعه، سنجش واکنش مردم نسبت به مسائل مختلف هست.
چیزی که گاهی با استفاده از دوربین مخفی مورد تحلیل و واکاوی قرار میگیرد و فراتر از سرگرمی است و جنبه علمی دارد.
مثلا وقتی میبینند که افرادی درحال سرقت خودرو هستند و مردم بدون توجه رد میشوند، این مورد مطالعه و ارزیابی قرار میگیرد که چرا مردم به این حد از بیتفاوتی رسیدهاند و علت و پیامد آن چیست.
همه میدانند که نظرسنجی ابزار جامعه شناسی سیاسی فرهنگی کشور هدف است.
همه میدانند که داغ شدن مسائل مختلف در شبکههای اجتماعی مورد آنالیز سرویسهای امنیتی دشمن قرار میگیرد برای شناخت بهتر جامعه هدف.
اما کمتر کسی توجه دارد که واکنش سنجی نیز یکی از همین ابزارهاست برای ارزیابی میزان حساسیتهای جامعه نسبت به مسائل مختلف و فراهم کردن امکان برنامه ریزی بهتر برای وارد آورد ضربات بیشتر.
هنجارشکنیهای هدفمند فرهنگی در معرض دید عموم را در همین چارچوب ببینید.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 پایان جنگ ۱. صدام #توافق_الجزایر را نادیده گرفت و بعد از انقلاب، وضعیت #صلح را به جنگ مبدل کرد
🔵 آینده در گذشته
گاهی تحلیل ما از "گذشته" است و گاهی از "آینده در گذشته".
آینده در گذشته به زبان ساده یعنی اگر آن اتفاقی که در گذشته افتاده، نمیافتاد یا طور دیگری رقم میخورد چه تبعات و نتایجی حاصل میشد.
پاسخ به این پرسش تحلیلی از وقایع اتفاق نیفتادهی تبعی، ظاهرا هرچیزی میتواند باشد؛ زیرا میخواهیم چیزی را تحلیل کنیم که وجود نداشته و زمان آن منقضی شده است.
با این وجود آیا تحلیلهای متفاوت آینده در گذشته، مانند دو خط موازی است که هیچگاه متعرض یکدیگر نمیشوند و هر دو به یک اندازه میتواند درست یا غلط باشد؟
پاسخ این است که "ارزیابی"، "تطبیق" و "مقایسه" وقایع بهترین راه تحلیل آن است.
@GhadiriNetwork
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 خودتان را آماده کنید که در میدان تبیین وارد شوید/ با معارف حسینی خواهید توانست کشور را به قلههای سعادت معنوی و مادی برسانید
🔻 رهبر انقلاب، در پایان مراسم عزاداری روز اربعین حسینی(ع): جوانهای ما امروز مجهز به فکر و معنویت و آگاهیهای فراوان هستند. خودتان را آماده کنید که در میدان تبیین و افشاگری یعنی راهی که زینب کبری در این چهل روز طی کرد، وارد شوید.
🔹راه امام حسین راه شیرین و موفقی است که به نتیجه قطعی میرسد. با استفاده از معارف حسینی خواهید توانست کشور را به قلههای سعادت معنوی و مادی برسانید؛ راه این است. ۱۴۰۰/۷/۵
🏷 #بسته_خبری
💻 @Khamenei_ir
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 فتنهها و فتنهها رئیسی پیروز شد؛ فتنهها و توطئهها خنثی شد! آمریکا، اسرائیل، سعودی، انگلیس و ف
🔵 جهاد تبیین
آنچه من از فرمان رهبر انقلاب در لزوم جهاد تبیین و افشاگری میفهمم این است که قاعدتا با سونامی شبهات و تردیدها و تحریفها مواجه خواهیم شد.
سونامیای که خود معلول وقوع فتنههای جدید و فشار مضاعف اقتصادی بر جامعه است.
۱۴۰۰/۷/۸
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
◼️ آنچه از حسن روحانی نمیدانید 🔹متولد ۹ دی ۱۳۲۷ (شناسنامه ۲۱ آبان ۱۳۲۷) سرخه است. 🔹هفت فرزند بودن
🇬🇧 نجات شاهمهره
آیا رسانههای غربی میدانند اخبار، آمار و گزارشهایشان پیرامون ایران مورد توجه مردم و مسولان ایرانی قرار میگیرد؟
آیا میدانند مردم و مسولان فاقد سواد رسانه و تحلیل، در نبود برآوردهای دقیق داخلی هرآنچه از رسانههای خارجی منتشر شود را حجت میپندارند؟
در صورتی که پاسختان به این دو سوال مثبت است، آیا گمان میکنید که مطالب منتشره در رسانههای خارجی، صرفا در راستای عمل به رسالت خبری و بیان حقایق است و با هدف تصمیمسازی غیرمستقیم نیست؟
اگر از من بپرسید فیلم "Iran & the West" ساخت BBC با چه هدفی از اجحاف غرب در قبال ایران گفت، به شما میگویم فقط و فقط به قصد "تطهیر و تبرئه روحانی و تقلیل خیانت هستهای به رودست خوردن با هدف حفظ این شاهمهره برای آینده نظام" چنین کاری کرد.
در واقع رکن رسانهای MI6 با این فیلم در میان مرور برخی خباثتهای غرب در قبال ایران، یک گزاره کلیدی را هم تثبیت نمود: "پلمب UCF اصفهان و تعلیق همه فعالیتهای هستهای ایران، علیرغم میل باطنی روحانی صورت گرفت. او قصد مقاومت داشت اما یوشکا فیشر، وزیر خارجه آلمان با یک مشت کوبیدن بر روی میز، دبیر وقت شعام را وادار به تسلیم کرد".
مطمئن نیستم، اما احتمالا قصد شرمن نیز از معطوف کردن عقبنشینی باند نیویورکیها به اشک خود، نجات تیم ایرانی از اتهام خیانت است. سکوت و عدم تکذیب عراقچی را نیز باید پای قدردانی او از این روایت نجات دهنده شرمن گذاشت.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 خروج هدفمند از یک سو طالبان با خروج آمریکا به سرعت مناطق مختلف را گرفته و از سوی دیگر پسر مسعود ب
🔰 رهبر انقلاب، صبح امروز: آمریکا پس از بیست سال کشتار و جنایت در افغانستان حکومت را به طالبان داد و خارج شد!
🔻 فرمانده کل قوا: ارتش #آمریکا که مجهز به همه انواع تجهیزات گوناگون، متعارف و فوق متعارف است، وارد کشور همسایهی ما #افغانستان شد برای اینکه حکومت #طالبان را سرنگون کند. بیست سال در این کشور ماندند و کشتار و جنایت کردند و اشغال کردند و مواد مخدر را ترویج و زیرساختهای محدود این کشور را نابود کردند، بعد از بیست سال حکومت را به طالبان دادند و خارج شدند. ۱۴۰۰/۷/۱۱
#بسته_خبری
💻 KHAMENEI.IR | @Khamenei_irnews