اندیشه و قلم | احمد قدیری
اقتصاد ايران در اختيار كيست؟ ❓بوروكرات هاي دولتي در همه دوره هاي رياست جمهوري دوست دارند وانمود كنن
اقتصاد ايران در اختيار كيست؟(2)
نوشتار "اقتصاد ایران در اختیار کیست" اساسا در چهار مرحله تنظیم شده بود.
بخش دوم این نوشتار برای مقایسه سهم پنج نهاد منتخب از یک طرف و دولت از طرف دیگر از جی دی پی تنطیم شده بود و بخش سوم به بررسی امکانات حکمرانی در حوزه اقتصاد توجه داشت. بخش چهارم هم به قیاس سهم دولت و بخش خصوصی از ثروت نگاهی داشت.
با این وجود مباحث مختلف مطرح شده توسط مخاطبان محترم، نگارنده را بر آن داشت که نکاتی را درباره بخش اول یادآور شود. ذیلا سوالاتی که توسط مخاطبان عزیز مطرح شده است و پاسخ ان را تقدیم میکنم:
❓چرا آستان قدس رضوی در برآورد شما سهمی ندارد؟ این نشان دهنده تلاش مذبوحانه شما برای کوچک نشان دادن اندازه نهادهای موازی است.
❗️براورد دارایی های آستان قدس بسیار سخت تر از نهادهای دیگر است و این قطعا یکی از انتقادات وارد به این نهاد است که چرا علیرغم ارائه اظهارنامه مالیاتی ان را علنی و شفاف نمی کند. اما به استناد جلسه استماع سال 2006 کنگره امریکا دارایی های ملکی ان تقریبا حدود 20 میلیارد دلار برآورد می شود. به عنوان یک اصل پذیرفته شده که بارها و بارها در مصاحبه ها و اظهار نظرهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است بخش اصلی دارایی های ایتان قدس رضوی از جنس مستغلات است. بنابراین برای برآورد عدد مجموع دارایی ها می توان با اطمینان بالایی از 40 میلیارد دلار( حدود یکصد وشصت هزار میلیارد تومان) سخن گفت. چنین عددی تاثیر چندانی در حقیقت بیش از 10 برابر بودن دارایی های غیر منقول دولت نسبت به همه دارایی های منقول و غیر منقول نهادهای معرفی شده نخواهد کرد.
با این وجود نکته ای که باید درباره استان قدس به ان تاکید کرد محدود بودن توان سرمایه گذاری ان به موضوعات مورد اشاره در وقف نامه است که در خوش بینانه ترین صورت ریسک سرمایه گذاری مجدد درامدها را به همراه دارد. این حقیقت باعث شد در نوشتار قبلی اشاره ای به این آستان نکنم هر چند فرض اشاره هم خیلی تغییری در نتیجه ایجاد نمی کرد.
❓مقایسه دارایی دولت با سایر نهادها نمی تواند نشان دهنده ان باشد که دولت صاحب اقتصاد است.
❗️برای مقایسه وزن اقتصادی دولت و سایرین و حتی دولت و بخش خصوصی نشانگر های مختلفی قابل بررسی است. مقایسه اندازه دارایی های صرفا یکی از اشکال این مسئله است . مقایسه سهم از جی دی پی، مقایسه توان تنظیم گری،... شاخص های دیگری هستند که به مرور به ان ها پرداخته خواهد شد.
❓وضعیت دولت با سایر نهادها فرق دارد. دولت امکان استفاده تجاری از اموال خود را ندارد. این مقایسه از اساس غلط و نشان دهنده ذات پلید شماست.(😊)
❗️اولا استفاده از واژه " قابل تخصیص آزادانه" بهتر از " استفاده تجاری" است. عدد 18 هزار هزارمیلیارد تومان صرفا برآورد دارایی های نامنقول دولت است و طبعا با اضافه شدن دارایی های منقول( سهام شرکت نفت، سهام بانک های دولتی، سپرده های بانکی،...) این عدد بسیار بزرگتر خواهد بود. طبعا این سوال برای دارایی های منقول مطرح نیست. اما درباره دارایی های نامنقول دولت راههای بسیاری وجود دارد که ضمن استفاده از این دارایی ها برای خدمت رسانی به مردم همزمان از خود ساختمان برای ایجاد جریان نقدی برای دولت استفاده شود. یعنی دقیقا در همان زمان که وزیر بهداشت در ساختمان خیابان فرحزادی در حال انجام وظیفه است خود ساختمان می تواند پایه دهها ابزار مالی مختلف برای تامین مالی و تخصیص آزادانه دولت باشد. صکوک اجاره، اوراق منفعت، واحد های reit، ... تنها بخش هایی از ان فهرست هستند.
❓ گیرم که اثبات کردید دارایی های دولت بیش از همه رقبای ان است. همه دولتها این چنین بوده اند. چه پیشنهادی دارید؟
❗️بیایید فرض کنیم دولت از همین دارایی نامنقول می خواست برای تولید درامد استفاده کند. با احتساب بازده 5 درصد برای دارایی غیر منقول - که ناشی ترین سرمایه گذار حوزه املاک در وضعیت کنونی ایران به راحتی به ان خواهد رسید- بازده قابل استحصال دولت تنها از این املاک می تواند حدود نهصد هزار میلیارد تومان باشد( حدودا 4 برابر بودجه جاری). این حقیقت مقوم ایده ای است که چند باری هم مطرح شده ولی پیگرفته نشده. تاسیس وزرات خزانه داری که مسئولیت مدیریت سبد دارایی های دولت را داشته باشد و تعریف آن با معاونت خزانه داری فعلی که کمابیش بیشتر در قالب چک خزانه کشیدن تعریف می شود متفاوت باشد.
#مجید_شاکری
t.me/eghtesadsiasi/642
اندیشه و قلم | احمد قدیری
اقتصاد ايران در اختيار كيست؟(2) نوشتار "اقتصاد ایران در اختیار کیست" اساسا در چهار مرحله تنظیم شده
🖋 زبان ریاضی
اموال و املاک ۶ نهاد ستاد اجرایی فرمان امام، بنياد مستضعفان، آستان قدس رضوی و بنیاد تعاونهای سپاه، ارتش و ناجا، در بیشترین برآورد، کمتر از ۱۰٪ داراییهای تحت اختیار دولت است.
مقاله مستند دکتر مجید شاکری را در این رابطه بخوانید:
eitaa.com/ghadirinetwork/3319
eitaa.com/ghadirinetwork/3320
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 کمانه مکر از انتشار عمدی صوت ظریف تاکنون، سه ضربه به حیثیت کسی خورد که قصد اعتبار زدایی از مرد م
🔴 پشتوانه دیپلماسی
هاشمی رفسنجانی پیش از پایان جنگ و پذیرش قطعنامه ۵۹۸:
«اگر ما بتوانیم پیروزی مهمی بهدست بیاوریم، میتوانیم در جریان پذیرش قطعنامه شورای امنیت، برای صلح ایران و عراق امتیاز فراوانی بگیریم».
شهید سلیمانی بهکنار، حداقل از هاشمی بیاموزید!
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 مصادره کاهش مشارکت اهداف تاجزاده از ثبتنام در انتخابات، با علم به محتوای پرونده خود و قطعی دانس
🗳 ترک تحصیل
دانشآموزانی درس نخواندند، در امتحان شرکت کردند، مردود شدند. برای سال بعد تصمیم مهمی گرفتند: ترک تحصیل کنند تا مردود نشوند!
این حکایت امروز ماست:
بخشی از مردم دو مرتبه بد رأی داده و بدترین را انتخاب کردهاند؛ چوب انتخابشان را خوردهاند و اکنون تصمیم بدتری گرفتهاند: رأی ندهند!
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
✡ بازی تکراری همکاری دوباره مثلث «شبکه نفوذ، اسرائیل و آمریکا» برای تحمیل خسارتی دیگر و اتهام و بر
✡ مسیر سازی
«غافلگیری» اصل و استراتژی همیشگی اسرائیل در تمام حملات هوایی آن رژیم بوده است.
تهدید علنی ایران به حمله هوایی درصورت عدم توافق، صرفا در چارچوب جنگ روانی و باز کردن راه روحانی برای انجام معامله، قابل ارزیابی است.
@GhadiriNetwork
هدایت شده از کانال سرو
قابل توجه شما علاقهمندان حوزهی سواد رسانه، جنگ نرم و شناختی
دو کتاب منتشر شده به قلم «محمد جوانی»، آماده سفارشگیری اینترنتی و ارسال پستی است.
📖 رسانههای خبری
📖 علوم شناختی در جنگ شناختی
جهت مطالعه رایگان بخشهایی از هر دو کتاب و ثبت سفارش خودتان به لینک زیر مراجعه فرمایید:
Mjavani.ir/sefaresh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 شب معراج مؤمنان
🔺️ رهبر انقلاب: #شب_قدر معراج مؤمن است. کاری کنیم عروج کنیم و از مزبله مادی که بسیاری از انسانها در سراسر دنیا اسیر و دچار آن هستند، هرچه میتوانیم، خود را دور کنیم. دلبستگیها، بدخلقیها، روحیات تجاوزگرانه، افزون خواهانه و فساد و فحشا و ظلم، مزبلههای روح انسانی است. این شبها باید بتواند ما را هرچه بیشتر از اینها دور و جدا کند. ۱۳۸۳/۰۸/۱۵
#بهار_قرآن
🌙 @Khamenei_ir
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آتش سوزی امشب در پتروشیمی حیفا در سرزمینهای اشغالی
✅ @Rajanews
اندیشه و قلم | احمد قدیری
✡ شبکه زیتون اسرائیل در راستای تحقق و تسریع معامله مطلوب طرفین مذاکره، انفجار در تأسیسات هستهای ن
🔴 تقابل تهاجمی
الگوی پاسخ ایران به ضربات دشمن، پس از خرابکاری اخیر اسرائیل در تأسیسات هستهای نطنز آشکارا تغییر کرده و از «مقابله به مثل» به مجموعه ضربات دردناک با هدف تغییر صحنه، کاستن از توان طرف مقابل و پیشگیری از شرارت آتی و انتخاباتی آمریکا، اسرائیل و سعودی و شبکه داخلی وابسته به آنان رفته است.
@GhadiriNetwork
هدایت شده از اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔵 سفیه
طبق م۱۲۱۲ قانون مدنی، فردی که در معاملات مختلف سرش کلاه میرود #سفیه محسوب، و ممنوعالمعامله میشود؛ آنچنانکه تمام خرید و فروش هایش باطل میگردد.
آقای مدیر! بنابر تجربه سعدآباد، کرسنت، توتال، ایرباس، توافق تجاری با ترکیه و برجام، شما ممنوعالمعاملهاید.
لطفا حماسه دیگری خلق نکنید!
@GhadiriNetwork
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📺 سخنرانی مهم رهبر انقلاب، یکشنبه ساعت ۱۸
🔻 در ایام شهادت حضرت امیرالمومنین علی علیهالسلام، رهبر انقلاب اسلامی در یک سخنرانی تلویزیونی با مردم سخنان مهمی ایراد خواهند کرد.
🔺این سخنرانی ساعت ۱۸ روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت زنده از شبکههای سیما و سایت و حسابهای Khamenei.ir در شبکه های اجتماعی پخش خواهد شد.
💻 @Khamenei_ir
اندیشه و قلم | احمد قدیری
⏱ کمتر از دو ماه مانده به انتخابات: محموله مهمات جنگی در مرز خوزستان با تلاش سربازان گمنام امام زما
⏱ ۴۷ روز مانده به انتخابات: انهدام باند خرید و فروش سلاح آمریکایی در فضای مجازی
۱۴۰۰/۲/۱۱
@GhadiriNetwork