اندیشه و قلم | احمد قدیری
وقتی عموم مردم و حتی نخبگان کمترین اطلاعی از اصول مترقی قانون اساسی ندارند، با مشاهده برخی کاستیها
🗳 پیرامون رفراندوم
چه کسانی که موافق رفراندوماند و چه کسانی که مخالفاند، یک چیز را نمیدانند و آن اشتراک لفظی رفراندوم است که اصولا بر سه موضوع اطلاق میشود؛
۱. تعیین نوع حکومت: اشاره شده در مقدمه قانون اساسی و ناظر به ۵۸/۱/۱۰ که این نوع رفراندوم را تاکنون هیچ حکومتی در دنیا بهجز جمهوری اسلامی ایران انجام نداده است.
۲. تصویب یا اصلاحیه قانون اساسی: اصل ۱۷۷ قانون کنونی و مشابه اقدامی که در انتخاب خبرگان قانون اساسی (۵۸/۵/۱۲)، تصویب قانون اساسی (۵۸/۹/۱۱) و اصلاحیه آن (۶۸/۵/۶) انجام شد و در بسیاری از کشورها نیز محقق گشته.
۳. تصویب قوانین عادی با ارجاع برخی مسائل مهم به آراء عمومی از جانب مجلس: ظرفیت اصل ۵۹ که تاکنون در هیچ مقطعی در جمهوری اسلامی استفاده نشده است.
کسانی که بر طبل رفراندوم میکوبند، عموما عامدانه مشخص نمیکنند که دقیقا منظورشان چه نوع رفراندومی است تا هم راه را برای تاویل باز بگذارند و هم نخواهند به این پرسش پاسخ دهند حال که ناگهان علاقهمند به همهپرسی شدهاند، چرا در زمان دولت و مجلس اصلاحات، تصمیمات خود را به رأی مردم نگذاشتند؟
گرچه تناقض ادعا و عمل منادیان رفراندوم تردیدی در شیطنت و مأموریت آنان باقی نمیگذارد، اما در کل باید بدانیم ظرفیتهای قانونی نظیر همهپرسی مسائل مهم (اصل ۵۹)، استیضاح رئیسجمهور (اصل ۸۹)، فرمان جنگ (اصل ۱۱۰)، عزل رهبری (اصل ۱۱۱) و اصلاح قانون اساسی (اصل ۱۷۷)، صرفا بستری است که عندالزوم «میتواند» بنابر صلاحدید و طی تشریفات قانونی مورد استفاده قرار گیرد، نه آنکه حتما «باید» استفاده شود و اگر نشود به منزله عدم اجرای قانون قلمداد گردد!
🔍 برای دریافت مطالب بیشتر، کلمه «رفراندوم» را در کانال اندیشه و قلم جستجو کنید.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
«هر یک روز تأخیر در اجرای این مهم، چندین کشته و میلیاردها تومان خسارت روی دست کشور خواهد گذاشت». دیر
✉️ پرسش مخاطب و پاسخ اینجانب
پرسش: لطفا در رابطه با مطلب اخیری که در کانالتان درج کردید، یعنی رابطه بین طرح مالیات مجلس و شهادت و سوء قصد به جان دو روحانی، جهت تنویر توضیحاتی را بفرمایید.
پاسخ: از اینکه ضارب فردی عمل کرده یا سازمانی اطلاعی ندارم و با توجه به فیلم منتشره بعید هم میدانم که انگیزه، فردی نباشد.
اما بهخلاف کسانی که به گمان آنکه ضارب انگیزه شخصی داشته، نفس راحت میکشند، بنده این موضوع را اتفاقا خطرناکتر میدانم در اینکه با توجه به اقدامی دیگر در همان روز (زیر گرفتن عمدی یک روحانی) زنگ خطر انفجار اجتماعی به صدا در آمده و ترکشهای جنگ ترکیبی (فشار معیشتی × آدرس غلط) درحال اصابت است.
طبیعی است که در این شرایط، مالیات بر سرمایه، به شرط افزایش ضریب مالیات و اجرای فوری آن، میتواند راه تنفسی ایجاد کند برای مردم در کاهش فشار اقتصادی و کاستن از شدت آشوبی که فعلا طلیعه آن را متاسفانه نسبت به دو روحانی مشاهده کردهایم.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 ضرورت محاکمه روحانی تشنج جامعه فعلا تمام شده و نوبت پایین آوردن تب آن است؛ در غیر این صورت با یک
🔴 مطالبه محاکمه
مقصر پنداری نظام، رهبری و روحانیت توسط کسانی که زیر بار مشکلات له شده و فریب آدرس غلط عناصر فاسد و رسانههای معاند را خوردهاند، نتیجه قهری مسامحه با مسببین وضع موجود است.
زخم و ذهنیت مردم ترمیم نمیگردد مگر با #محاکمه_روحانی.
در غیر این صورت همه روحانیت بهپای روحانی خواهد سوخت.
احمد قدیری
۱۴۰۲/۲/۷
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 برای شکست ایران دشمن نسخه جنگ داخلی را بهروزرسانی کرده و مشغول یکپارچهسازی جبهه متشتت ضدانقلاب
🕎 عملیات مشترک ساواک و موساد
بعد از پروژه وکالت دهی به پهلوی، شاهد سفر اخیر وی به اسرائیل بودیم؛ آنهم در شرایطی که رفراندوم (از روحانی تا موسوی) و یهود دوستی (از عبدالحمید تا زیباکلام) جو غالب فضای سیاسی کشور شده است.
من خروجی این زمینهسازیهای هدفمند را جنجال و دوقطبی حول صلح/ستیز با اسرائیل میبینم.
خدعهای که علاوه بر نشانه رفتن مبانی نظام، زمینه را برای ترور و خرابکاری موساد و پیمانکارانش هموار و کار را برای یکسره کردن کار اسرائیل دشوار میکند.
خصوصا که وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی با برنامه در قاب تمام تصاویر پهلوی حضور داشت تا اغتشاشات پیشرو را هرچه بیشتر اسرائیلی و ایذائی نماید.
۱۴۰۲/۲/۷
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🕎 عملیات مشترک ساواک و موساد بعد از پروژه وکالت دهی به پهلوی، شاهد سفر اخیر وی به اسرائیل بودیم؛ آن
موضوع «حقوق فلسطینیها»ی مطرح شده در توییت زیباکلام پوششی است برای رد کردن خطوط قرمز سیاسی در قالب پروژه کلان محوله مشروعسازی توأمان پهلوی و اسرائیل.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🇬🇧 مهرهسازی با توجه به رسوا شدگانی چون روحانی، حاجی، موسوی و رهنورد، اصل بر تقلب و فساد تحصیلی سر
رهبر انقلاب در دیدار رمضانی ۱۴۰۲/۱/۲۹ با دانشجویان به یک نقص بزرگ در حوزه حکمرانی و مشخصا نظام آموزش عالی اشاره کردند مبنی بر اینکه نتیجه پذیرش بیحساب دانشجو در رشتههایی که به اشتغالِ مرتبط وصل نمیشود چیزی جز هدر رفت منابع و تولید عناصر ناراضی و عصبانی نیست.
به این نکته درست باید یک تکمله مهمتر اضافه کرد و آن نظام افزایش پرداخت حقوق با اخذ مدارک دانشگاهی توسط کارکنان دولت است!
از بیت المال هزینه میکنیم و به کسی که حین خدمت یک مدرک دانشگاهی اخذ نمودهاند جایزه میدهیم در ازای اینکه در تمام این مدت از کارش زده است تا کارشناسی را به ارشد یا ارشد را به دکتری تبدیل کند!
اینکه عاید چنین درس خواندنهای شکسته-بستهای برای فرد و کشور چیست هم موضوع و عزای دیگری است.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
همزمان و هماهنگ با فراخوان سه روز اعتصاب و اغتشاش ضدانقلاب در ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر، رزمایش سه روزه آذربای
🇦🇿 سکوت سمی
بنده نیز اطلاعی از علت و ماهیت خبر دستگیری برخی اعضای حسینیون (مقاومت جمهوری آذربایجان) و شایعه برنامه تحویل آنان به رژیم علیف ندارم، اما میدانم این خلاء روایی موجود، زهر کشندهای است که افکارعمومی را به شدت مسموم و کل جبهه مقاومت را نسبت به جمهوری اسلامی بدبین و خشمگین میکند!
۱۴۰۲/۲/۸
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🇸🇦 پیرامون توافق با عربستان ویژگی اغلب واکنشها به توافق ایران و عربستان، خوشبینی و بزرگنماییای
🇸🇦 شطرنج با گرگها
۱. جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، در مورد برجام به نکته مهمی اشاره کرده بود: با اشرافی که بر تأسیسات هستهای ایران پیدا میکنیم، در صورت لزوم میتوانیم حملات دقیقتری انجام دهیم.
۲. معلوم نیست عاید توافق با عربستان برای ایران چه بوده که تغییری در موضع عبدالحمید و ایراناینترنشنال رخ نداده؛ اما واضح است نزدیکی به رهبران انصارالله که تا دیروز دنبال ترور آنان بودند، دستآورد مسلم رژیم سعودی است.
موضوعی که با درخواست عربستان در برقراری ارتباط با حزبالله، باید به آن مشکوک بود.
به عبارت دیگر این نگرانی وجود دارد که دربرابر تقریبا هیچ، قدرت سخت و نرم خود را زائل نماییم.
۱۴۰۲/۲/۹
🔍 برای دریافت مطالب بیشتر، کلمات «سعودی» و «عربستان» را در کانال نگارنده جستجو کنید.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
♟ راهبرد رهبری راهبرد رهبری دربرابر صفآرایی دشمنان قدرتمند خارجی و شبکه گسترده نفوذی، حفظ نظام از
🇸🇩 در سوگ سودان
هر تحلیلی پیرامون وقایع اخیر سودان، بدون اطلاع از روابط خاص ایران با این کشور، ابتر است.
در این خصوص به یک گزارش آرشیوی و خلاصه شده از «صدای آلمان» بسنده میشود که البته متن کامل آن را میتوانید در لینک ارائه شده بخوانید:
نیمهشب سهشنبه (۹۱/۸/۳) یک کارخانه اسلحهسازی بزرگ در جنوب خارطوم پایتخت سودان منفجر و طعمه حریق شد. ساعاتی بعد احمد بلالعثمان وزیر اطلاعات سودان مدعی شد که چهار جنگنده اسرائيلی این کارخانه را بمباران کردهاند.
دو روز پس از طرح این ادعا رسانههای اسرائیلی به نقل از مخالفان دولت سودان نوشتند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در کارخانه اسلحهسازی خارطوم برای جنبش حماس در باریکهغزه جنگافزار تولید میکرده است.
متهم ساختن جمهوری اسلامی ایران به تامین اسلحه برای حماس از طریق سودان تازگی ندارد. براساس یک گزارش محرمانه سفارت آمریکا که از سوی ویکیلیکس منتشر شده است، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائيل در ماه آوریل سال ۲۰۰۹ گفته بود: «خط انتقال اسلحه از ایران به سودان و از سودان به مصر کشیده شده است». منظور نتانیاهو جنگافزارهائی بود که به دست حماس در باریکه غزه میرسید.
وبسایت اسرائيلی دبکا که گفته میشود پیوند نزدیکی با موساد دارد، به استناد گزارشهای سرویسهای اطلاعاتی غربی نوشته است که ایران در کارخانه یرموک موشکهای شهاب تولید میکرده است. این کارخانه در واقع بهعنوان انبار ذخیره ایران برای زمانی درنظر گرفته شده بود که اسرائيل انبارهای تسلیحاتی مهم این کشور را بمباران کند.
متن کامل:
dw.com/fa-ir/a-16335877
@GhadiriNetwork