✨﷽✨
🔸در خصوص رفتار زشت نماینده سراوان با کارمند گمرک، سه نکتهٔ مهم را نباید غفلت نمود:
① نمایندگان مجلس از این عصبانی نیستند که یکی از نمایندگان، توسط مردم به بیرون از ادارهٔ گمرک هدایت شده است، بلکه از این عصبانیاند که مردم «#دیدند» که میشود نمایندهٔ خاطی مجلس را بیرون کرد.
② اینکه مردم چنین امکانی را در خود ببینند که در مقابل جفای آشکار یک نماینده، قاطعانه در مقابل او بایستند، از موهبتهای انقلاب اسلامی است، که نمایندگان مجلس را صرفاً در جایگاه «خادم» نشانده است، نه بیشتر.
③ از اشکالات قانون موجود، نبود اختیارات کافی شورای محترم نگهبان برای «#شایستهگزینی» است. با نظارت حداقلی موجود، نمیتوان از شورای نگهبان، توقع بیش از این داشت.
🔅@ghafari_ir
.
✨﷽✨
▪️خاطره آقای ضرغامی رییس سابق صداوسیما از بازدید حضرت آیتالله شاهرودی:
🍂پس از بازدید ایشان از صداوسیما، خانم جوانِ خبرنگار با عنوان حجتالاسلام، سؤالی را مطرح کرد.
🍂اطرافیان خندیدند و من راجع به عنوان ایشان، به خبرنگار تذکر دادم.
🔅آقای شاهرودی برخلاف من، راجع به جایگاه بالای عنوان حجتالاسلام مطالبی فرمودند که برای من آموزنده بود.
🍂ضمناً سؤال شد که آیا با کنترل موالید (جمعیت)، موافقید؟
🍂فرمودند: بله!
🍂پرسیدند: مثلا چند فرزند برای کنترل جمعیت خوب است؟
🔅فرمودند: ٧ تا ٨ تا خوب است!
🍂خود ایشان صاحب ١٢ فرزند هستند.
▪️ @ghafari_ir
.
✨﷽✨
🔸وقتی غزالی، ابوحنیفه را مخرّب دین میشمارد!
🔸به جملهای از مرحوم محدث قمی در سفینة البحار برخوردم. ایشان جملهای را از غزالی در توصیف ابوحنیفه نقل کرده که در ضمن آن، غزالی ابوحنیفه را مخرب دین و منهدم کنندهٔ شریعت رسول خدا ص دانسته است:
🔸أقول: أبو حنيفة هو النعمان بن ثابت التيملي الكوفيّ، ... و فی (منتهى المقال): قال أبوحامد محمّدبنمحمّد الغزالی الشافعی في كتابه الموسوم بالمنخول فی الأصول ما لفظه:
🔸فأمّا أبو حنيفة فقد قلّب الشريعة ظهراً لبطن و شوّش مسلكها و غيّر نظامها، و أردف جميع قواعد الشريعة بأصلٍ هدم به شرع محمّد المصطفى صلّىاللّهعليهوآلهوسلّم، و من فعل شيئا من هذا مستحلّا كفر، و من فعل غير مستحلّ فسق، ثمّ أطال الكلام فی طعنه و تفسيقه، انتهى.
✍سفينة البحار، ج۲، ص: ۴۷۱.
🆔 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂السلام علیک أیها العبد الصالح المطیع لله و لرسوله و لأمیرالمؤمنین
🍂 @ghafari_ir
6.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅آخرین تصاویر از رزمندگانی که کسی از آنها خبری ندارد...
🔅ساعتی پیش از آغاز عملیات کربلای ۴ ، زمستان ۶۵، که منجر به شهادت حدود ۶ هزار رزمنده و مجروحیت ۷ هزار رزمنده شد...
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
🔅حجتالاسلام دکتر غفاری، عضو هیئت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران، فعالیتهای علمیپژوهشی موسسهٔ حکمت و فلسفهٔ ایران در طول سالهای اخیر را تشریح کرد.
🔅محورهای اصلی این یادداشت:
🔹نشستهای مستمر در راستای گفتگوی علمی میان صاحبنظران علوم مختلف طبیعی، با اندیشمندان شاخههای مختلف فلسفی.
🔹ارتقاء مجلهٔ علمیپژوهشی جاودان خرد به جمع مجلات با رتبهٔ A+
🔹انتشار ۸ جلد مجموعه کتابهای تخصّصی در حوزه فلسفه علوم سیاسی اسلامی با عنوان «فلسفه سیاسی اسلامی» و مجلدات مربوط به تبیین مکتب فلسفی اصفهان
🔹تسهیل ارتباط پژوهشگران و دانشپژوهان محترم با اساتید شاخص
🔹اهتمام به برقراری روابط متقابل با مراکز علمی و شخصیتهای تاثیرگذار معاصر جهان
🔹سامان یافتن پژوهشهای اعضای هیئت علمی آن مؤسّسه پژوهشی و نظارت پژوهشی بر حسن اجرا و انجام آن پژوهشها
🔹نگرانی دکتر غفاری از ارتحال فضیلت اخلاقی.
🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳
🏵متن کامل یادداشت دکتر غفاری در خبرگزاری مهر:
🔅mehrnews.com/news/4487862
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
🔹کتمان حقیقت
🎐طبری در کتاب تاریخش، در نقل مجلس «يوم الدار» که پیامبر اکرم برای ابلاغ رسالت به خويشاوندان، برگزار کردند، بطور کامل به نقل ماجرای دعوت حضرت رسول برای برادری و وزارت، اهتمام ورزیده است، و عبارت حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله خطاب به حضرت امام علی علیه السلام که فرمودند:
🔻«فأيّكم يؤازرني على هذا الأمر، على أن يكون أخی و وصيی و خليفتی فيكم».
🎐همانگونه که این عبارت حضرت رسول را در پاسخ به سهبار اعلام آمادگی حضرت امیرالمؤمنين فرمودند:
🔻«إنّ هذا أخی و وصيّی و خليفتی فيكم، فاسمعوا له و أطيعوه».
🕸ولی طبری در کمال بیانصافی، در کتاب تفسیریاش، به هنگام نقل همين ماجرا، بجای نقل صريح دو عبارت فوق، سخن رسولالله را اينگونه نقل میکند:
🕸«فأيّكم يؤازرنی على هذا الأمر، على أن يكون أخی و كذا و كذا».
🕸«إنّ هذا أخی و كذا و كذا، فاسمعوا له و أطيعوه».
📘آدرس تفسير طبری: ج ۱۹، ص ۷۵.
📘آدرس تاريخ طبری: ج ۱، ص ۲۱۷.
✍@ghafari_ir
✨﷽✨
🔻در مورد حصر سران فتنه سال ۸۸، دو نکته قابل تأمل وجود دارد:
① اگر اندک التفاتی به برخی از کشورهای اسلامی دیگر بیندازیم، به اوج همدلی نظام جمهوری اسلامی با معترضین سیاسی پی خواهیم برد.
🔹هم اکنون در کشور عربستان، هیچ کس، اعم از مردم یا جریانهای سیاسی، و حتی شخصیتهای دربار سعودی، حق اعتراض سیاسی ندارد؛ وگرنه به سرنوشت ولید بن طلال سعودی دچار می شود که علیرغم تمایلات فراوان به ساحتارهای سیاسی عربستان، صرفاً به دلیل ابراز آراء سیاسی ناهمسو در موارد فرعی، راهی زندان شد.
🔹در کشور بحرین، هیچ انتخاباتی وجود ندارد، و هم اکنون در زندان اين کشور، زندانيانی حضور دارند که تنها منشأ حبس آنها، درخواست اعمال دموکراسی و برگزاری انتخابات آزاد، در آن کشور است.
🔹در کشور مصر، دولتی که پس از حکومت منحوس حسنی مبارک، و با انتخاب مردم به روی کار آمد، با کودتا سرنگون شد، و اعضای اصلی حزب اخوانالمسلمين مصر، که حامی اصلی محمد مُرسی بود، همگی به زندان افتادند.
🎐اما در کشور ایران، سران فتنه خيابانی، که سبب آغاز تحريمهای اقتصادی بر عليه ايران شدند، و خسارت های فراوانی را بر ملّت روا داشتند، به حصر در منزل خودشان محکوم شدند، و اين ميزان از تفاوت در برخورد، ميان کشور اسلامی ایران و سایر دولتهای اسلامی، قابل تأمل است.
②به راستی! اگر حکم کسانی مانند باقری درمنی و سایر مفسدان اقتصادی، اعدام است، حکم فساد سیاسی و فرهنگی، چیزی بیش از آن است. فساد فیالارض، حکم فقهی برای کسانی است که فساد گستردهای را برای جامعه تحمیل میکنند؛ آيا در ميان انسانهای منصف، کسی پیدا میشود که خسارت فرهنگی و شقاق سیاسی امروز را مایه فساد برای جامعه اسلامی نداند؟! و يا خسارت جانی و روانی ناشی از حوادث آن ايام را قابل اعتنا نداند؟! میزان مسئولیت سران فتنه در ایجاد این شقاق چیست؟
🔹حیطه فرهنگ و سیاست، از فقر تقنینی رنج میبرد؛ اگر فتنه اقتصادی موجب حکم فساد فیالارض شده، و حکم اعدام را در پی دارد، فتنههای فرهنگی و سیاسی نیز ارتداد فرهنگی را در پی داشته و به همان میزان، و یا بیش از فتنه اقتصادی، سبب خسارت بر جامعه میشوند، و حکمی بیش از حکم حوزه اقتصاد را در سرانجام خود دارند.
🎐و اين است رأفت حاکم اسلامی، که در امور اجتماعی، نهایت رأفت و شفقت را اعمال می کند. هرچند نادانهایی هستند که بر اساس همین حکم رحيمانه، به حاکميت میشورند.
🆔@ghafari_ir
.
✨﷽✨
🔻دلّالی علمی/ابتکار علمی
💫 بخشی از سخنرانی اخیر آیتالله جوادی آملی در رونمایی کتاب تحریرالأصول:
🔹من به حوزه خيلی ارادتمند هستم؛ اما ما يک دلّال داريم، يک مبتکر!
🎐فلان آقا اينطور گفته، مبنای فلان کس اينطور است! الآن شما در بازار و ميدان که میرويد، اين دلّالها میدانند که تمام اين ميوهها را از کجا بياورند، قيمت آن را هم میدانند، پخت و پز آن را هم میدانند، شيرين آن را هم میدانند؛ اما هيچکدام توليدکننده نيستند. آقای نائينی اينطور گفته، آقا ضياء اينطور گفته، آخوند اينطور گفته، اين دلّال علم شدن است؛ اين فضيلت نيست.
🎐الآن حوزه به برکت امام و شهدا، غنیترين دورانش را میگذراند، پنجاه هزار کم نيست! اين طلبه افغانی بود، الآن يک قرن ما را دارد به دنبال خودش میکشاند. صد سال قبل اين طلبه افغانی؛ منتها هرات، خراسان شرقی بود و مشهد خراسان غربی؛ صد سال اين طلبه افغانی درس خوانده مشهد و بعد رفته نجف و درس خوانده کفايه نوشته الآن ما صد سال است دنبال او هستيم. پای درس مرحوم آقای نائينی خيلیها بودند، جمعيت هزار نفر هم در نجف نمیشد؛ سه تا طلبه ـ حالا بزرگان فراوانی هستند که ما يا نمیشناسيم يا نمیخواهيم نام آنها را ببريم ـ اين سه تا طلبه آمدند ميداندار شدند: يکی شده علامه امينی که به تنهايی الغدير نوشت؛ يکی شده علامه طباطبايی که به تنهايی الميزان نوشت؛ يکی شده علامه آقا سيد محسن حکيم.
🎐آيا ما الان در بين پنجاه هزار نفر سه طلبه اينگونه داريم؟
🎐دلّال بودن غير از علامه امينی شدن است. ... دلّال بودن، آشنا بودن به اقوال ديگران، غير از نوآوری است. ....
🎐غرض اين است که اين راه باز است، راه حکيم شدن، راه مفسّر شدن، راه فقيه شدن، راه اصولی شدن باز است. راه دلّال شدن را بايد ببنديم. علم محدود نيست.
📘خدا شيخ اشراق را غريق رحمتش کند! گفت: تاکنون وقفنامهای در نيامده که علم را خدا وقف فلان زمان و زمين کرده باشد. چرا ما نباشيم؟ چرا به دست ما نباشد؟ «وَ إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ لَا يَكُونَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَاللَّهِ ذُو نِعْمَةٍ فَافْعَل»
🆔@ghafari_ir
.
✨﷽✨
🏵روایت اول:
🌸زمستان سردی بود و برفی؛ همراه با استاد مرحوم آیتالحق انصاری شیرازی، که جنسش نور بود و فصلش نور، از پلههای مسجد سلماسی پایین میآمدیم، دستش را گرفته بودم که سُر نخورد، و همزمان، دستش را بوسیدم؛ معطل نکرد، همانجا خَم شد و به زور و در مقابل دیدگان شاگردانش، دستم را بوسید. خودم اشکهای چشمانش را دیدم که ملتمسانه به من فرمود: آقاسید! نکن این کار را؛ شرمندهٔ مادرتان میشوم.
🏵🏵روایت دوم:
➖با شخصی که علیرغم میل قلبی اعضای کلاس، استاد کلاس شده بود، بعدها در جلسهای همکلام شدم و در عالم طلبگی گفتم «شیخنا! فلان مطلب، فلان شکلی است». او هم معطل نکرد، و با حالت برافروختهای به من گفت: من دکتر هستم و استاد شما! برای من تعبیر بهتری بکار ببر!»
🔸عرضم این است که عزت فقط برای خدا است، و فقط او است که عزیز میکند؛ مرحوم انصاری شیرازی، استاد مسلّم فلسفه و عرفان بود؛ اما برای طلبههای مبتدی مدرسهٔ عترت، خودش را کوچک میکرد، و گاه، حتی پلههای مدرسه را جارو میزد و آب میپاشید. و این، خدا بود که او را محبوب دلها کرد.
✍خوشحالم که قسمتم شد اساتیدم، غالبا همسنخ روایت اول بودهاند.
🆔 @ghafari_ir