.
🎗بسمهتعالی🎗
✨مناظرۀ امام حسن عسکری علیهالسلام با کندی فیلسوف
▪️امام حسن عسکری علیهالسلام در عین حال که مبتلا به زندگی در عسکر (منطقه نظامی) بودند، لیکن در امر هدایتگری جامعه، تلاش موفقی را رقم زدند، که نمونهای از آن، مناظرۀ باواسطه و غیرحضوری ایشان با فیلسوفِ مشهور، «یعقوب بن اسحاق كِنْدی» بود.
🔸کندی توهم تناقض در قرآن کریم را داشت، و از اینرو، مشغول تألیف کتابی در همین خصوص شد.
🔅امام حسن عسکری علیهالسلام با علم غیب خویش، از اشتغال کندی به تألیف کتاب، باخبر شدند و به یکی از دوستان کندی فرمودند: از او بپرس آیا احتمال ندارد این آیاتی که تو آنها را متناقض میدانی، معنای دیگری غیر از آنچه تو فهمیدهای داشته باشند؟
🔅امام ادامه فرمودند: کندی به تو جواب خواهد داد: همینگونه است، احتمال معنای دیگر وجود دارد؛ زیرا کندی انسان فهیمی است. پس به او چنین بگو: تو از کجا میدانی؟ شاید خداوند همان معنای دیگر را که متناقض نیست، اراده نموده است.
🔸آن شخص، سخن امام را به کندی منتقل نمود؛ یعقوب کندی تأملی کرد و تأیید نمود که این احتمال وارد است و نمیتواند آن را نفی کند، و حدس زد که این اشکال از خود این شخص نباشد؛ پس او را قسم داد که بگوید این اشکال را از چه کسی شنیده است.
🔸واسطه گفت به قلبم افتاد که با تو طرح کنم؛ کندی گفت: قطعا اینگونه نیست؛ این سخن در شأن تو نیست؛ واسطه گفت: ابو محمد (امام عسکری علیهالسلام) امر نمود که به تو منتقل کنم.
🔸کندی گفت: اکنون درست گفتی؛ این سخن رفیع، فقط از آن خانه میتواند برخاسته باشد.
🔅در اثر این گفتگو، کندی آنچه که بهعنوان تناقضهای قرآن نوشته بود، را سوزاند. چرا که بر اساس قاعدۀ علمی «إذا جاء الإحتمالُ بطل الاستدلال»، حکم منصفانه به متناقض بودن یک جمله با جمله دیگر، منوط به این است که به معنی متناقض، یقین یابیم و احتمال دیگری در میان نباشد.
📚ابنشهرآشوب، مناقب آل أبیطالب، ج ۳، ص ۵۲۶.
▪️@ghafari_ir
هدایت شده از گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
🔹میگویند از وحدت چه خیری دیده اید؟
🔸میگویم:نتیجه وحدت شخص سنی است که شیعه شد و با آموزه های امام و خلف صالحش۲۵میلیون را شیعه کرد
آری؛شیخ زکزاکی👆
☀️هابیلیان(پاسخی به کانال های ضد دین)
@Habiliyan
🍂فقط یک مادر میتواند رنج این مادر یمنی را درک کند.
🍂معتبرترین راه برای کمک به مردم مظلوم و شیعه یمن
🍂پایگاه رسمی دفتر مقام معظم رهبری کمکها را جمعآوری و برای مردم مظلوم یمن ارسال میکند.
🍂از طریق آدرس اینترنتی زیر، میتوانید کمکهای نقدی خود را واریز کنید👇
🍂 http://leader.ir/fa/monies
🍂در منوی وجوهات، باید ابتدا آخرین گزینه یعنی #کمکها را انتخاب و سپس در منوی بعدی «مردم مظلوم یمن» را انتخاب فرمایید.
🍂 @ghafari_ir
📝ﻣﺤﺒﻮﺑﺘﺮین ﻭ ﺯﻳﺒﺎﺗﺮین شخص از زبان ﻫﻤﺴﺮ ﺧﺎﻧﻢ ﮐﺒﻮﺗﺮ!
⬅️ﻋﻠﯽ ﺑﻦ ﺍﺑﻮﺣﻤﺰﻩ ﺛﻤﺎﻟﯽ ﺣﮑﺎﻳﺖ می کند:
🎐ﺭﻭﺯﯼ ﻳﮑﯽ ﺍﺯ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﻮﺍﻟﺤﺴﻦ ﺍﻣﺎﻡ ﻣﻮﺳﯽ ﮐﺎﻇﻢ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺑﻪ ﺩﻳﺪﺍﺭ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻣﺪ؛ ﻭ ﺣﻀﺮﺗﺶ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻴﻬﻤﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﻣﻨﺰﻝ ﺧﻮﺩ ﺩﻋﻮﺕ ﮐﺮﺩ.
🎐ﺍﻣﺎﻡ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺩﻋﻮﺕ ﺩﻭﺳﺖ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﭘﺬﻳﺮﻓﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺁﻥ ﺷﺨﺺ ﺣﺮﮐﺖ ﮐﺮﺩ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻝ ﺍﻭ ﺭﺳﻴﺪ. ﻫﻤﻴﻦ ﮐﻪ ﺣﻀﺮﺕ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﻨﺰﻝ ﺷﺪ، ﻣﻴﺰﺑﺎﻥ ﺗﺨﺘﯽ ﺭﺍ ﻣﻬﻴﺎ ﻧﻤﻮﺩ ﻭ ﺍﻣﺎﻡ ﮐﺎﻇﻢ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺗﺨﺖ ﺟﻠﻮﺱ ﻓﺮﻣﻮﺩ.
🎐ﭼﻮﻥ ﺻﺎﺣﺐ ﻣﻨﺰﻝ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﻏﺬﺍ ﺭﻓﺖ، ﺣﻀﺮﺕ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺷﺪ ﮐﻪ ﻳﮏ ﺟﻔﺖ ﮐﺒﻮﺗﺮ ﺯﻳﺮ ﺗﺨﺖ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ #ﺑﺎﺯﯼ ﻭ ﻣﻌﺎﺷﻘﻪ ﺑﺎ ﻳﮑﺪﻳﮕﺮ ﻣﯽﺑﺎﺷﻨﺪ.
🎐 ﻭﻗﺘﯽ ﺻﺎﺣﺐ ﻣﻨﺰﻝ ﺑﺎ ﻇﺮﻑ ﻏﺬﺍ ﻧﺰﺩ ﺣﻀﺮت ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪ، ﺍﻣﺎﻡ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺧﻨﺪﻩ ﻭ ﺗﺒﺴﻢ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﮐﺮﺩ، ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺗﻌﺠﺐ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﺩﺍﺷﺖ: ﻳﺎ ﺍﺑﻦ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟله ﺍﻳﻦ ﺧﻨﺪﻩ ﻭ ﺗﺒﺴﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﭼﻴﺴﺖ؟
🎐ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻳﻦ ﻳﮏ ﺟﻔﺖ ﮐﺒﻮﺗﺮﯼ ﺍﺳﺖ، ﮐﻪ ﺯﻳﺮ ﺗﺨﺖ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺷﻮﺧﯽ ﻭ ﺑﺎﺯﯼ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﮐﺒﻮﺗﺮ ﻧﺮ ﺑﻪ ﻫﻤﺴﺮ ﺧﻮﺩ ﻣﯽﮔﻮﻳﺪ:
🎐ﺍﯼ ﺍﻧﻴﺲ ﻭ ﻣﻮﻧﺲ ﻣﻦ، ﺍﯼ ﻋﺮﻭﺱ ﺯﻳﺒﺎﯼ من ﻗﺴﻢ ﺑﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻳﮑتا ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺯﻣﻴﻦ ﻣﻮﺟﻮﺩﯼ ﻣﺤﺒﻮﺑﺘﺮ ﻭ زﻳﺒﺎﺗﺮ ﺍﺯ ﺗﻮ ﻧﺰﺩ ﻣﻦ ﻧﻴﺴﺖ؛ ﻣﮕﺮ ﺍﻳﻦ ﺷﺨﺼﻴﺘﯽ ﮐﻪ ﺭﻭﯼ ﺗﺨﺖ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ.
🎐ﺻﺎﺣﺐ ﻣﻨﺰﻝ ﺑﺎ ﺗﻌﺠﺐ ﻋﺮﺿﻪ ﺩﺍﺷﺖ: ﺁﻳﺎ ﺷﻤﺎ ﺯﺑﺎﻥ ﺣﻴﻮﺍﻧﺎﺕ ﻭ ﺳﺨﻦ ﮐﺒﻮﺗﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﻫﻢ ﻣﯽﻓﻬﻤﻴﺪ؟
📝ﺍﻣﺎﻡ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺑﻠﯽ، ﻣﺎ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﺭﺳﺎﻟﺖ، ﺳﺨﻦ ﺣﻴﻮﺍﻧﺎﺕ ﻭ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﯽﺩﺍﻧﻴﻢ؛ ﺑﻠﮑﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﻋﻠﻮﻡ ﺍﻭﻟﻴﻦ ﻭ ﺁﺧﺮﻳﻦ ﺑﻪ ﻣﺎ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
📕ﺑﺤﺎﺭ ﺍﻟﺎﻧﻮﺍﺭ: ﺝ 41، ﺹ 56، ﺡ 65.
#روایت
🎐 @ghafari_ir
✍ماجرای زنده شدن شیخ طبرسی، مولف تفسیر مجمع البیان در داخل قبر
✅ قبر شیخ آماده بود و كنار آن تلی از خاك دیده می شد. مردم اطراف قبر حلقه زدند.
🎗صدای گریه آنها هر لحظه زیادتر میشد. جسد شیخ طبرسی را از تابوت بیرون آوردند و داخل قبر گذاشتند. قطبالدین راوندی وارد قبر شد. جنازه را رو به قبله خواباند و در گوشش تلقین خواند.
🎗سپس بیرون آمد و كارگران مشغول قراردادن سنگهای لحد در جای خود شدند.
🎗كارگران با بیلهایشان خاكها را داخل قبر ریختند و آن را پر كردند.
🎗آفتاب به آرامی در حال غروب كردن بود. مردم به نوبت فاتحه میخواندند و از آنجا میرفتند.
🎗شیخ طبرسی به آرامی چشم گشود. اطرافش در سیاهی مطلق فرو رفته بود.
🎗بوی تند كافور و خاك مرطوب مشامش را آزار می داد. نالهای كرد. دست راستش زیربدنش مانده بود. دست چپش را بالا برد. نوك انگشتانش با تخته سنگ سردی تماس پیداكرد. با زحمت برگشت و به پشت روی زمین دراز كشید. كم كم چشمش به تاریكی عادت می كرد. بدنش در پارچه ای سفید رنگ پوشیده بود.
🎗آرام آرام موقعیتی را كه در آن قرار گرفته بود درك می كرد. آخرین بار حالش هنگام تدریس به هم خورده بود و دیگر هیچ چیز نفهمیده بود. اینجا قبر بود! او رابه خاك سپرده بودند. ولی او كه هنوز زنده بود. زنده به گور شده بود. هوای داخل قبر به آرامی تمام میشد و شیخ طبرسی صدای خس خس سینه اش را میشنید. چه مرگ دردناكی انتظار او را میكشید. آیا خدا میخواست امتحانش كند؟
🎗چشمانش را بست و به مرور زندگیش پرداخت. سالهای كودكیاش را به یاد آورد واقامتش در مشهد رضا را. پدرش «حسن بن فضل» خیلی زود او را به مكتب خانه فرستاد.
🎗از كودكی به آموختن علم و خواندن قرآن علاقه داشت. سالها پشت سر هم گذشتند. به سرعت برق و باد! شش سال پیش زمانی كه ۵۴ ساله بود؛ سادات آل زباره او را به سبزوار دعوت كردند. آنها با او نسبت فامیلی داشتند. دعوتشان را پذیرفت و به سبزوار رفت. مدیریت مدرسه دروازه عراق را پذیرفت و مشغول آموزش طلاب گردید و سرانجام هم زنده به گور شد! چشمانش را باز كرد. چه سرنوشت شومی برایش ورق خورده بود. دیگر امیدی به زنده ماندن نداشت. نفس كشیدن برایش مشكل شده بود. هر بارهوای داخل گور را به درون ریههایش میکشید؛ سوزش كشندهای تمام قفسه سینهاش رافرا می گرفت. آن فضای محدود دم كرده بود و دانه های درشت عرق روی صورت و پیشانی شیخ را پوشانده بود. در این موقع به یاد كار نیمه تمامش افتاد. از اوایل جوانی آرزو داشت تفسیری بر قرآن كریم بنویسد. چندی پیش محمد بن یحیی بزرگ آل زباره نیزانجام چنین كاری را از او خواستار شده بود. به آرامی با خودش زمزمه كرد:
🎗خدایا اگر نجات پیدا كنم، تفسیری بر قرآن تو خواهم نوشت. مرا از این تنگنا نجات بده تا عمرم را صرف انجام این كار كنم.
🎗شیخ طبرسی در حال خفه شدن بود. پنجههایش را در پارچه كفن فرو برد و غلت خورد. صورتش متورم شده بود.
🌟 كفن دزد با ترس و لرز وارد قبرستان بزرگ شد. بیلی در دست داشت. به سمت قبر شیخ طبرسی رفت.
🎗بالای قبر ایستاد و پارچه سیاه رنگ را از روی قبر كنار زد و با بیل شروع به بیرون ریختن خاكها كرد. وقتی به سنگهای لحد رسید، یكی از آنها را برداشت.
🏵صورت شیخ طبرسی نمایان شد.
🎗نسیم خنكی گونه های شیخ را نوازش داد. چشمانش را باز كرد و با صدای بلند شروع به نفس كشیدن كرد. كفن دزد جوان، وحشت زده می خواست از آنجا فرار كند اما شیخ طبرسی مچ دست او را گرفت.
🌟 صبر كن جوان! نترس من روح نیستم. سكته كرده بودم. مردم فكر كردند مرده ام و مرا به خاك سپردند. داخل قبر به هوش آمدم. تو مامور الهی هستی. آیامرا میشناسی؟
🎗بله می ... شناسم! شما شیخ ط...طبرسی هستید. امروز تشییع جنازهتان بود. دلم میخواست ... دلم میخواست زودتر شب شود و بیایم كفن شما را بدزدم!
🎗شیخ گفت: به من كمك كن از اینجا بیرون بیایم. چشمانم سیاهی می رود. بدنم قدرت حركت ندارد.
🎗كفن دزد جوان سنگها را بیرون ریخت؛ پایین رفت و بدن كفن پوش شیخ طبرسی را بیرون آورد.
🎗شیخ گفت: مرا به خانه ام برسان. همه چیز به تو می دهم. از این كار هم دست بردار.
🎗كفن دزد جوان لبخند زد و بدون آنكه چیزی بگوید، شیخ را كول گرفت و او را به منزلش رساند.
☀️شیخ طبرسی به وعدهاش عمل نمود و تفسیر مجمعالبیان را به نیت ادای شکر از خداوند متعال، تألیف نمود.
🌟@ghafari_ir
🔅پاسخ مستدل دکتر محمدرضایی استاد و عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران به مدعیات جدید دکتر سروش در خصوص تشیع
🔸 yon.ir/NbQlX
🔅@ghafari_ir
5.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅روشنگری ظریف حضرت استاد آیتاللهالعظمی بهجت ره در خصوص انگلیس و آمریکا و خیانت نوکران آنها در مناطق اسلامی
🔅نشر حداکثری بفرمایید.
🔅 @ghafari_ir
🌞
🎗بسمهتعالی🎗
🔅آیتاللهالعظمی خامنهای در جلسه درس خارج فقه:
🌸در موقف قیامت همهٔ سختیها و وحشتها و ترسها و اهوال گوناگون برای انسان وجود دارد، و فرقی هم نیست بین مؤمن و غیر مؤمن:
🔸یَومَ یَفِرُّ المَرءُ مِن اَخیـهِ وَ اُمِّه وَاَبیهِ وَ صاحِبَتِه وَ بَنیهِ لِکُلِّ امرِئٍ مِنهُم یَومَئِذٍ شَأنٌ یُغنیه
🌸یک چنین روزی است روز قیامت، که در آیات کریمهٔ قرآن، بخصوص در سورههای اواخر قرآن، خیلی زیاد به اهوال در قیامت پرداخته شده.
🌸خوب! در یک چنین معرکهٔ سختی که اهمّیّت و سختی آن موقف، اصلاً برای ما قابل تصوّر نیست، انسان دنبال یک مرجع امنی میگردد؛ یک جایی که به آن پناه ببرد، به آن تکیه کند، در زیر سایهٔ آن باشد.
🏵آن کسی و آن جایگاهی که از همهٔ اشخاص و جایگاهها در قیامت، امنیّت بیشتری به انسان میدهد، جایگاه پیغمبر اکرم است.
💐 @ghafari_ir
🌼 صلوات خاصه امام صادق علیهالسلام
💐 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خَازِنِ الْعِلْمِ الدَّاعِی إِلَیْکَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبِینِ
💐 اللَّهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَ وَحْیِکَ وَ خَازِنَ عِلْمِکَ وَ لِسَانَ تَوْحِیدِکَ وَ وَلِیَّ أَمْرِکَ وَ مُسْتَحْفَظَ [مُسْتَحْفِظَ] دِینِکَ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِیَائِکَ وَ حُجَجِکَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ.
💐 خدایا درود فرست بر جعفر بن محمد صادق، خزانهدار دانش، دعوتکننده به سوى تو بر پایه حق، آن نور آشکار! خدایا چنانکه او را قرار دادى معدن کلامت، و وحیات، و خزانهدار دانشت، و زبان توحیدت و سرپرست فرمانت، و نگاهبان دینت، پس بر او درود فرست؛ بهترین درودى که بر یکى از برگزیدگانت، و حجّتهایت فرستادی، که تو ستوده و بزرگوارى.
💐 @ghafari_ir
Nebarek....mp3
15.11M
💐سرود بسیار زیبای «نُبارِک یاباالزهرا»
💐با نوای دلنشین محمد فصولی و حاج محمود کریمی
💐 @ghafari_ir
🔸یکی از ضرورتهای معنویتپژوهی در عصر کنونی، تبیین هویت معنویت حنیف و برخاسته از وحی الهی است، که از آسیبهای معرفتی و آیینی در سایر الگوهای معنوی در امان است.
🔸این نوشتار، به توصیف تفصیلی هویت معنویت و ویژگیهای آن از منظر اندیشهٔ اسلامی پرداخته است؛ همچنین، خوانندهٔ محترم را با معنویتهای تحریف شده در دیگر ادیان ابراهیمی، آشنا مینماید.
🔹این کتاب توسط موسسه حکمت و فلسفه ایران، به زیور طبع آراسته شده است.
🆔 @ghafari_ir