ورود رسمی و علنی ایالات متحده در بمباران یمن، فرصتی طلایی برای تهران فراهم ساخت تا با ورود مستقیم، علنی و رسمی، هم تشنگی افکار عمومی داخل را برطرف کند و هم مانع از ترسیم برخی خطوط شود.
در رابطه با اهمیت و چرایی این اقدام چند نکته قابل ذکر است:
۱. اقدامات سپاه در راستای "پاسخ به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی"در به شهادت رساندن سیدرضی موسوی و حوادث تروریستی کرمان و راسک بود.
۲. این عملیات ها "براساس اصل اساسی بازدارندگی" صورت گرفت که اسرائیل در چندوقت اخیر به دنبال آن بود که این قدرت بازدارندگی را برای خود حفظ کند.
۳. نوع واکنش ایران به اقدامات اخیر اسرائیل در سطح منطقه نکته مهمی است. عملیات دیشب علیه مقر موساد در اربیل و کشته شدن پیشرو دیزایی که مسئولیت صادرات نفت از کردستان عراق به اسرائیل را داشت، پیام مهمی دارد که در راستای "استراتژی مقاومت مبنی بر قطع انرژی به این رژیم" قابل تعریف است. البته وی دارای یک شرکت خصوصی چندملیتی بوده که افرادی از ملیت آمریکایی نیز در آن بوده اند. علاوه بر این کشته شدن دیزایی به عنوان حلقه واسط اسرائیل و کردستان عراق پیام مهمی برای این رژیم و حامیان آن دارد. به نوعی می توان گفت کشته شدن دیزایی مکمل اقدامات محورمقاومت و به ویژه اقدامات یمنی ها در دریای سرخ در جهت قطع ورود کالا و انرژی به سرزمین های اشغالی است.
۴. از آنجایی که اسرائیل در ترور سیدرضی موسوی از موشک های هدایت شونده استفاده کرد، ایران نیز در موردهدف قراردادن مقر موساد از این نوع موشک استفاده کرد تا بدین طریق اعلام کند که هر اقدامی را با "پاسخ مناسب"خود انجام خواهد داد.
۵. حمله به مقر تروریست های سوریه در حلب با "موشک های با برد 1200 کیلومتر" نشان داد که ج.ا.ا در اقدام علیه دشمنان خود از قابلیت هدف زنی خاصی برخوردار است که این اهداف نیز با نقطه زنی خاصی صورت گرفته است که این امر نشان دهنده "قدرت موشکی ایران" است.
۶. ابعاد این حملات و پیام های آن برای آمریکا و اسرائیل روشن و مبرهن است. این عملیات یک پیام مهم دارد که در صورت هرنوع اقدام علیه ج.ا.ا و منافع آن در سطح منطقه، " دشمن باید آماده وقوع هرنوع پاسخی باشد.
"معلمبلاگرها؛ تهدید جدید دانش آموزان و خانواده هایشان"
گزارش زیر شرح حکایت ظهور معلمبلاگرها در نظام تعلیم و تربیت کشور است و تأثیری که این پدیده بر کودکان و نوجوانان باقی میگذارد.
معلم بلاگر !
معلمانی که بهعنوان محرم اسرار و معتمد خانوادهها و دانشآموزان به کلاس درس پا میگذارند و با انگیزههای مادی حرمت این حریم امن را میشکنند.
معاون اجتماعی پلیس فتا به معلمبلاگرها هشدار میدهد که اگر حریم خصوصی و حقوق کودکان در فیلمهایی که در فضای مجازی منتشر میکنند رعایت نشود، امکان شکایت خانواده دانشآموزان از این افراد وجود دارد.
این معلمبلاگرها که در مدارس متوسطه تدریس میکنند و دانشآموزان نوجوانشان را به بازی میگیرند برای همراهی بیدردسر شاگردانشان ترفندی زیرکانه دارند و برای جلوگیری از بازخواست شدن دانشآموزان بهدلیل استفاده از تلفنهمراه در مدرسه، از اختیارات خود بهعنوان معلم استفاده میکنند و محتواهای تولیدشده را ابتدا در پیج خود منتشر میکنند و دانشآموزان نوجوان تشنه شهرت و دیدهشدن با بازنشر این محتواهای پربیننده در پیجهای اینستاگرامی خود، سهمشان را از این بازی دو سر برد! برمیدارند.
آموزش و پرورش به هیچ معلمی مجوز آموزش در فضای وبلاگی را نداده و شبکه شاد تنها بستر امن و شناسنامهدار برای تعامل معلمان با دانشآموزان است.
" جدیدترین آمار از جاسوسان هلاکت شده پس از حمله موشکی سپاه ایران به اربیل"
۱- پیشوا دیزایی، مالک گروه فالکون (جذب جنایتکاران مزدور برای انجام عملیات تروریستی و جاسوسی در ایران) و شخصیت نزدیک به خانواده بارزانی و شریک تجاری رژیم اشغالگر.
۲- همین هورامی، از رهبران حزب تروریستی دموکرات کردستان.
۳- آژی امین، فرمانده اطلاعاتی سابق نیروهای پیشمرگه بارزانی و از عناصر اصلی اقدامات تروریستی و جاسوسی در ایران.
۴- كرم ميخائيل، تاجر عراقی و سهام دار شرکت سامسونگ و از همکاران نزدیک سازمان های جاسوسی غربی.
۵- هلاکت ۴ افسر ارشد جاسوسی موساد در اربیل نیز تایید شده است.
آمار تلفات سنگین تروریستها در سوریه که در چندین گروه و با ۱۳ موشک بالستیک سنگین «خیبر شکن» در هم کوبیده شدند بزودی به اطلاع مخاطبین ارجمند خواهد رسید.
چرا برخی بانوان مذهبی ایرانی معنای مذهبی صورتی را نمیدانند و ناخودآگاه به سوی آن میروند؟!
مذهبی صورتی کسی است که نمیداند دین اسلام بر اساس طهارت و پاکی جسم و روح بنا شده است و مومنان بوی بد نمیدهند.
مذهبی صورتی کسی است که نمیداند دین اسلام اهتمام به حفظ و تقویت روابط اجتماعی و صله ارحام دارد و برای روابط احسن حدیث اموزشی دارد.
مذهبی صورتی نمیداند دین ما تاکید فراوان به استفاده از عطر دارد اما استفاده عطر در بیرون از خانه برای زنان حرام است.
مذهبی صورتی کسی است که نمیداند دین اسلام تاکید دارد زنی که در هنگام عبادت از زینت استفاده میکند ثواب نمازش هفتاد برابر میشود، اما همان اسلام زن را از تبرج و دلبری و جلوهگری پوششهای زیبا در مقابل نامحرمان منع کرده است.
مذهبی صورتی کسی است که نمیداند تحقیر مذهبیها، تحقیر حجاب و چادر اولین بار توسط بهائیان حکومت پهلوی انجام شد تا افکار عمومی را آماده بی حجابی و تبرج کنند. و علیه زنان باحجاب نفرت افکنی کنند.
مذهبی صورتی اهل امربه معروف نهی ازمنکر نیست. دسیسههای دشمن را نمیشناسد، گناهکاری را قطب حساب میکند و تلاش میکند حساسیتهای دینی در جامعه کم رنگ شوند و مثل غرب مفسدان بر مقدرات مؤمنان مسلط شوند.
مذهبی صورتی فتنه را نمیشناسد، در فتنه، سمت دشمن میایستد. و بلندگوی حرف دشمن در پیجهای مجازی میشود.
مذهبی صورتی کسی است که منافعش رنگ دینداری او را مشخص میکند. مثلا دیروز شلحجاب، امروز حجاب استایل و فردا بیحجاب است.
کیفیت نماز لیله الرغائب وفضیلت آن👇
مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب شریف مفاتیحالجنان در خصوص اعمال این شب میگوید:
بدان که اولین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرغائب» (یعنی شب دلدادگان) میگویند و برای آن عملی با فضیلت بسیار از حضرت رسول (صلیاللهعلیهوآله) وارد شده که آن را سید در کتاب «اقبال» و علاّمه حلی در «اجازه بنی زهره» نقل کردهاند. بعضی از فضیلت آن اینکه به سبب انجام آن، گناهان بسیار آمرزیده میشود؛
و نیز نمازی در آن وارد شده که هر که آن را بخواند هنگام شب اوّل قبرش حقتعالی ثواب آن را به نیکوترین صورت و با روی گشاده و درخشان و زبانی گویا بهسوی او میفرستد، پس به او میگوید: ای محبوب من، تو را بشارت باد که از هر شدّت و سختی نجات یافتی.
بنده میگوید: تو کیستی؟ به خدا سوگند من چهرهای زیباتر از چهره تو ندیدم و سخنی شیرینتر از سخن تو نشنیدم و بویی بهتر از بوی تو نبوییدم!
پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازم که در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال خواندی، امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و هراس را از تو برگیرم و هنگامیکه در صور (شیپور قیامت) دمیده شود، در عرصه قیامت سایهای بر سرت خواهم افکند، پس خوشحال باش که خیر هرگز از تو جدا نخواهد شد.
کیفیت این نماز چنین است:
اولین پنجشنبه ماه رجب را روزه میگیری، چون شب جمعه در آید، بین نماز مغرب و عشاء، دوازده رکعت نماز میخوانی، هر دو رکعت با یک سلام به این ترتیب که: در هر رکعت «یک مرتبه» سوره «حمد» و «سه مرتب» سوره «قدر» و «دوازده مرتبه» سوره «توحید» میخوانی و هنگامی که از نماز فارغ شدی «هفتاد مرتبه» میگویی:
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَیٰ مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَعَلَیٰ آلِهِ.
خدایا! بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست.
سپس به سجده میروی و «هفتاد مرتبه» میگویی:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ.
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح.
آنگاه سر از سجده برمیداری و «هفتاد مرتبه» میگویی:
رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ.
پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانی بگذر، تو خدای برتر و بزرگتری.
دوباره به سجده میروی و «هفتاد مرتبه» میگویی:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ.
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح.
سپس حاجت خود را بخواه که به خواست خدا برآورده خواهد شد.
انتخابات الکترونیک در کدام حوزهها برگزار میشود؟
برابر تصویب شورای نگهبان و ابلاغ به وزارت کشور، پیشبینی برگزاری انتخابات الکترونیک در یک هشتم حوزههای انتخابیه دو کرسی به بالا انجام شده و در چهار حوزه انتخابیه قم، رشت و خمام، آبادان و ملایر نیز رأیگیری الکترونیکی انجام میشود.
🔹️در سراسر کشور در مجموع بیش از ۴ هزار شعبه اخذ رأی نسبت به سال ۹۸ اضافه شده تا شرایط برای رأگیری در شعب پُرتراکم تسهیل شود.
متأسفانه در رفتار بسیاری از پدر و مادرها میبینیم که بیان میکنند به خاطر بزرگ کردن تو از آرزوها و جوانیام گذشتم. حضور شما در کنار آنها باعث میشود که خیلی زود دچار افسردگی و یأس شوید. ممکن است بعد از مدتی از شنیدن حرفهایشان احساس کنید که دوست دارید بزنید زیر گریه یا به تختخواب خود پناه ببرید و ساعتها بخوابید. چراکه آنها از انرژی روانی شما تغذیه کرده و حال بدشان را به شما منتقل میکنند. بهتر است که این نقش قربانی بودن و ایجاد حس دین و احساس گناه را نپذیرید. هر انسانی حق انتخاب دارد و شما یا هیچکس دیگری مسئول انتخابهای آنها نیستید.
۴ـ بهانه آوردن برای هر چیز
این افراد مدام در حال بهانهتراشی هستند و تقصیر را گردن این و آن میندازند. این گروه آدمهایی هستند که مسئولیت رفتار خود را هیچوقت قبول نمیکنند و انگشت اتهامشان به سمت دیگران است.
۵ـ خبرچین بودن
آدمهای سمی مدام پشت سر بقیه حرف میزنند، شایعهسازی میکنند یا حتی درباره مسائل خصوصی دیگران حرف میزنند. اینگونه افراد باعث ایجاد ناامنی در محیط زندگی دیگران میشوند و چهبسا با حرفهایشان باعث برهم خوردن جمعهای صمیمی و خانوادگی شوند.
۶ـ آدمهای سمی دروغگویان قهاری هستند.
آنها با دروغهایشان محیط را مسموم میکنند و آدمهای قلابی و غیرقابلاعتمادی هستند. اعتماد کردن به آنها بزرگترین اشتباه زندگی هر کسی خواهد بود. تشخیص اینکه چه زمانی صداقت دارند هرگز کار راحتی نیست.
۷ـ نگرش منفی و بدبینی
ویژگی بارز آدمهای سمی منفی نگری آنهاست. آنها همیشه نیمه خالی لیوان را میبینند و همیشه نه در کار میآورند.
۸ـ ترسو بودن با آدمهای سمی عجین شده است.
آنها از ریسک کردن میترسند و مدام از دلایلشان برای ریسک نکردن حرف میزنند. بهانههای آنها برای درجا زدن ترس زیادی را وارد زندگی شما میکند و انگیزه شما را از بین میبرد.
۹ـ حسادت زیادی دارند.
این افراد سمی فکر میکنند اگر شما پیشرفت کنید جای پیشرفت آنها را گرفتهاید و همیشه از پیشرفت دیگران ناراحت میشوند و حتی تا جایی که بتوانند با سنگاندازی موانعی را برای رشد و ارتقا دیگران فراهم میآورند.
۱۰ـ پرخاشگری و روان رنجوری
آدمهایی که در رفتار و مواجهه با آنها همیشه باید حواستان باشد که ناراحتشان نکنید. هیچوقت کنارشان نمیتوانید خودتان باشید.
آدمهای سمی ویژگیهای بسیاری دارند و موارد بالا تنها بخشی از ویژگیهای آسیبزننده آنها بود.
چگونه نقش آدمهای سمی را در زندگیتان خنثی کنید؟
آدمهای سمی همچون موریانه بهمرور شما را به سمت نابودی میکشانند. این موضوع شوخیبردار نیست. بهتر است دل سوزی بیجا را متوقف کنید. جرئت ورزی را یاد بگیرید. خطاهای شناختی و ارتباطی خود را بشناسید. یاد بگیرید شما اولویت اول زندگی خود هستید و بدانید هر انسانی مسئول انتخابها و زندگی خودش است. پس دست از مسئولیتپذیری افراطی بردارید. با قاطعیت، عزتنفس و اندکی عشق به خود تارهایشان را پاره کنید و به رهایی برسید.
تنها راه نجات از دست آدمهای سمی حذف کردن آنها از زندگیتان است. اگر این افراد سمی از نزدیکان شما هستند. مثلا پدر، مادر یا خواهر و برادر و نمیتوانید آنها را برای همیشه حذف کنید برای خوشبختی و زندگی خودتان هم که شده ارتباطتان را با آنها به حداقل برسانید. اگر آدمهای سمی در محیط کار شما هستند باید بدانید برای داشتن یک تیم خوب به هرس کردن نیاز دارید. نترسید و با قاطعیت حذفشان کنید. اجازه ندهید به تیم شما آسیب بزنند. آنها حوصله یادگیری ندارند و بیشازحد روی علم نهچندان زیاد خود تعصب دارند.
افرادی عجول هستند و نمیتوانند خشمشان را کنترل کنند. در دروغگویی و خبرچینی هم که استاد اعظم هستند. پس چرا منتظرید؟
اگر همکار شما هستند و نمیتوانید حذفشان کنید از آنها دور شوید. اکثر اوقات سعی میکنند لاف بزنند و شما را تحقیر کنند یا حتی در کار شما و دیگران خرابکاری کنند. تنها روی کار خود تمرکز کنید و سعی کنید بهترین خودتان باشید. این آدمها برخلاف کسانی که اعتمادبهنفس بالایی دارند و الهامبخش بقیه هستند باعث میشوند درجا بزنید و انرژی خود را هدر بدهید. پس پیشنهاد میکنیم سعی کنید قبل از اینکه این گروه از افراد نابودتان کنند از آنها فاصله بگیرید و خودتان را راحت کنید.
سخن آخر
مسئولیت مراقبت از شما اول از همه به عهده خود شماست!
با دور کردن آدمهای سمی از خودتان مراقبت کنید تا هم تعادل زندگیتان به هم نخورد و هم انرژیتان به هدر نرود و هم اینکه بتوانید مسیر زندگیتان را با آرامش و راحتی بیشتر طی کنید.
امشب وارث عالم آل محمد(ص)، فرزند رضا(ع) متولد میشود تا سخاوت از وجودش به باور برسد و نهمین چراغ هدایت به دستانش، روشن گردد.
امام جواد علیه السلام فرمود:
«دين سرفرازى است و دانش، گنج است،
و سكوت نورى است،
و نهايت زهد پاكدامنى است،
و هيچ چيز مثل بدعت دين را از بين نمىبرد،
و هيچ چيز مثل طمع مرد را تباه نمىكند،
و به واسطه رؤسا مردم هم اصلاح مىشوند،
و بلا به وسيله دعا برطرف مىگردد.»
مردى از امام جواد(ع) درخواست نصيحت كرد. حضرت فرمود: مى پذيرى؟ گفت: آرى. فرمود: «صبر را بالش خود ساز، فقر را در آغوش بگير، لذتها را رها كن، با هوس مخالفت كن ، و بدان كه هرگز از ديد خداوند بيرون نيستى، پس آنگاه ببين در چه حالتى هستى.»
اینک خانه پر مهر علی بن موسی الرضا(ع) در شکوه و جلال میلاد فرخنده نهمین نهال باغ امامت و ولایت است. می آید تا حرز جوادش همراه مان باشد و دست سخاوتمندش همواره دستگیر حاجاتمان.
میلاد پر نور ابن الرضا حضرت جوادالائمه(ع) تهنیت باد.
" نوید اخراج غرب از منطقه"
پس از عملیات موفق طوفانالاقصی در هفتم اکتبر، تحولات میدانی و شرایط غرب آسیا بسیار پیچیده شده است و دیگر نمیتوان مانند قبل رخدادهای غرب آسیا را تحلیل و ارزیابی کرد.
به نظر میرسد دیگر تاریخ انقضاء محاسبات غرب و در رأس آنها ایالات متحده درباره این منطقه به سر آمده و هیچ کارکرد درستی ندارد؛ در نتیجه این محاسبات اشتباه، غرب پیدرپی در دریایی از آشوب و سردرگمی و شکست غرق شده است.
تصویر غرب آسیا در سال ۲۰۲۴ تصویری از مردمان آزادهای است که به دنبال استقلال از استکبار جهانی و توسعه و رشد بومی و ملی خود هستند.
مردمان این منطقه خسته از ناامنی فزاینده چندین دههای هستند که غرب برایشان به ارمغان آورده است، دروغها و فریبکاریهای چندین ساله غرب با سر دادن شعارهای رنگین و پر طمطراق دیگر جذابیتی برایشان نداشته و به دنبال بازیابی هویت اصیل اسلامی خود هستند.
در این بازی، فلسطین به عنوان اصلیترین محل برخورد تمدنی اسلام با غرب فهمیده میشود. هر چند همچنان برخی دولتمردان منطقهای درک صحیحی از وقایع ندارند و بعضا دچار برخی اشتباهات محاسباتی میشوند که البته این اشتباهات را نیز میتوان نتیجه نفوذ غرب در دستگاههای حاکم این دولتها تحلیل و ارزیابی کرد، اما قاطبه امت اسلامی به یک باور و درک صحیح از هویت و جایگاه خود در نظام بینالملل دست پیدا کردهاند. البته این باور و درک درست را نیز مدیون انقلاب اسلامی هستند.
رهبر معظم انقلاب هم ضمن اشاره صریح به خباثتها و کینهتوزیهای ایالات متحده پس از حملات موشکی سپاه پاسداران به پایگاههای نظامیان تروریست آمریکایی در عینالاسد اظهار داشتند: «بحث انتقام بحث دیگری است، در مسئله حمله به عینالاسد یک سیلی به آنها زده شد، اما در مقام مقابله، این اقدامات نظامی به این شکل کفایت نمیکند؛ بلکه باید حضور فسادبرانگیز آمریکا در منطقه تمام شود.»
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ملتهای منطقه و دولتهای برخاسته از ملتها بدون تردید ادامه این حضور فسادبرانگیز آمریکا را قبول نمیکنند، گفتند: «حضور غرب در این منطقه و در هر جای دیگر دنیا، جز جنگ، اختلاف، فتنه، ویرانی و خراب شدن زیربناها هیچ نتیجه دیگری نداشته است و آنها همین فساد و ویرانگری را برای ایران عزیز و جمهوری اسلامی هم آرزو و اصرار دارند.»
نکته پایانی اینکه امروز با تحولات رخ داده میان مردم منطقه شناخت خوبی نسبت به دشمن و ذات خبیث غرب به وجود آمده است؛ شناختی که نویدبخش اخراج غرب از منطقه و حکمرانی مردم در منطقه است.
در انتخابات امسال تمام مردم میتوانند با هر کدام از مدارک شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت، گواهینامه و پاسپورت رای دهند.
همچنین امسال به جای درج مهر بر شناسنامه، رای دادن افراد در سامانه ثبت احوال، ثبت میشود.
انتخابات در ایران به دلیل حضور معتمدین مردم در هیاتهای اجرایی و نظارت، همواره با اقبال مواجه بوده است. ممکن است نرخ مشارکت با فرازونشیب همراه بوده باشد، اما مردم همیشه استقبال کردهاند.
راهاندازی حدود ۲۰۰ کانال تلویزیونی برای تبلیغات انتخاباتی نامزدهای هر حوزه انتخابیه که نامزدهای هر حوزه با ارائه یک کلیپ ۲۰ دقیقهای در این کانالها، به تبلیغات برای خود میپردازند.
از کلیه داوطلبان یک شماره حساب گرفته شده که صرفا برای هزینههای انتخاباتی و تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرد تا هر فرد و تشکیلاتی که میخواهد به نامزدها کمک مالی کند، شفاف باشد و گردش مالی نامزدها برای تبلیغات انتخاباتی مشخص شود.
پولهای این حساب تنها باید در چهار بخش ستاد انتخاباتی، تجمعات انتخاباتی، تبلیغات و حقالزحمه عوامل صرف شود. سقف هزینهکرد هر نامزد در هر حوزه انتخابیه هم مشخص شده است.
بر اساس قانون، یک هشتم حوزههای انتخابیه چندنمایندگی مجاز به برگزاری انتخابات تمامالکترونیک هستند.
بر همین اساس و طبق تاییدیه شورای نگهبان، در این دوره در چهار حوزه آبادان، رشت، قم و ملایر انتخابات مجلس و خبرگان به صورت تمامالکترونیکی برگزار خواهد شد.
در مورد تعرفهها نیز به منظور سهولت فرایند برای رایدهندگان، تعرفههای انتخابات مجلس و انتخابات خبرگان ادغام شده است و هر رایدهنده یک تعرفه دریافت میکند.
"عمدهترین ابهامات و ایرادات شورای نگهبان به برنامه هفتم"
لایحه «برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» پس از بررسی در شورای نگهبان، اخیرا به مجلس بازگردانده شد.
بررسی این لایحه که پیش از تصویب نهایی آن و براساس نسخههای غیررسمی در شورای نگهبان آغاز شده بود و تا روزهای قبل ادامه داشت، از جهت تعداد جلسات شورا و گزارشات کارشناسی تهیه شده توسط پژوهشکده شورای نگهبان کمنظیر است. شورای نگهبان برای بررسی این مصوبه ۵۴ جلسه فشرده و پیاپی، گاه در سه نوبت صبح، ظهر و شب، برگزار کرد که طی آن مواد مصوبه به دقت مورد بررسی قرار گرفت. در کنار جلسات شورا، مجمع مشورتی فقهی نیز گزارشات خود را به شورا ارسال میداشت و پژوهشکده شورای نگهبان نیز جلسات متعددی با ذینفعان، کارشناسان و نهادهای مرتبط برگزار کرد و در نتیجه این جلسات و بررسی کارشناسان پژوهشکده نزدیک به ۷۰۰ صفحه گزارش کارشناسی در خصوص احکام برنامه هفتم آماده گردید که مورد توجه و استفاده اعضای شورای نگهبان قرار گرفت.
عمده ابهامات و مغایرتهای این لایحه که در موارد متعددی مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته است، عبارتند از:
الف) عدم تعریف اصطلاحات جدید
یکی از ابهامات رایج شورای نگهبان در این مصوبه، روشن نبودن تعریف برخی مفاهیم و اصطلاحات به کار رفته در مصوبه است. شورای نگهبان به دلیل فقدان تعریف قانونی و روشن نبودن مصادیق این مفاهیم و اصطلاحات آنان را واجد ابهام شناخته است. مفاهیمی مانند «کیفیت دارایی بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی» در جزء (۳) بند (ب) ماده (۸)، «اوراق گواهی اعتبار مولد (گام)» در جزء (۱) بند (ث) ماده (۱۰)، «الگوی (مدل) مالی» در جزء (۱) بند (الف) ماده (۵۴) و «داراییهای نامشهود» در بند الحاقی (۱) ماده (۶۶) از این جملهاند.
ب) مشخص نبودن نسبت احکام با اختیارات سایر مراجع قانونی
از دیگر ابهامات شورای نگهبان نسبت به این مصوبه، روشن نبودن نسبت میان برخی از احکام آن با صلاحیت سایر نهادهای قانونی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و ستاد کل نیروهای مسلح است. به طور مثال چون مشخص نبود که احکام مذکور در فصل ارتقای فرهنگ عمومی و رسانه با توجه به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام میشود یا خیر، واجد ابهام شناخته شد. همچنین نسبت احکام موجود در بند (ب) و بند الحاقی (۳) ماده (۶۵) با مفاد «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» مصوب شورای عالی فضای مجازی مشخص نبود که از این حیث شورای نگهبان آن را واجد ابهام دانست.
ج) واگذاری اختیار قانونگذاری به نهادهایی غیر از مجلس
به استناد قانون اساسی، قانونگذاری از صلاحیتهای انحصاری مجلس بوده و قابل تفویض به نهادی دیگر نیست. در بخشهای مختلف مصوبه بدون تعیین ضوابط تقنینی لازم برخی موضوعات به قوهمجریه واگذار شده بود و از این جهت مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته شد. به طور مثال در تبصره بند خ ماده (۹) تعیین ضوابط تأسیس و فعالیت کانونهای صندوقهای قرضالحسنه به صورت مطلق به شورای پول و اعتبار واگذار شده بود. در بند پ ماده (۱۶) تعیین استاندارد میزان اموال غیر منقول مورد نیاز دستگاههای اجرایی به صورت مطلق به وزارت امور اقتصادی و دارایی تفویض شده بود. در بند پ ماده (۴۰)، زمان قطع موقت سهمیه آب چاههای کشاورزی بدون تعیین ضابطه و به صورت مطلق به هیأت وزیران واگذار شده بود که تمام موارد مذکور مغایر با اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته شدند.
د) ابهام در ضوابط و معیارها
یکی از پرتکرارترین ایرادات شورای نگهبان به این مصوبه، عدم تعیین چارچوبهای ضوابط پیشبینی شده در مصوبه است. به طور مثال در بند الف ماده ۶، شرایط و معیارهای تأیید یا رد صلاحیت مؤسسات، نهادها و شرکتهای ارائهدهندهی خدمات توسعه کسبوکار مشخص نشده بود. یا در بند ت ماده (۳۳) ویژگیها، شرایط و ضوابط «مناطق گلخانهای بزرگ مقیاس» مشخص نشده بود یا در جزء ۱ بند ت ماده (۴۰) شرایط و ماهیت فعالیت «تشکلهای بهرهبرداران» مبهم بود. همچنین در جزء ۴ بند الف ماده (۶۹) شرایط و ضوابط اعطای مجوز کاروری سلامت الکترونیکی به شرکتهای دارای صلاحیت تعیین تکلیف نشده بود. تمام این موارد برای رفع ابهام توسط مجلس شورای اسلامی در اظهارنظر شورای نگهبان منعکس شدند.
همچنین مجلس در بخشهای مختلف مصوبه، احکامی به لایحه دولت اضافه کرده بود که اجرای برخی از احکام اضافه شده، منجر به افزایش هزینههای عمومی میشد و از این حیث مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی بود. اما با توجه به حکم بند ب ماده (۱۱۸)، احکامی که منجر به افزایش هزینه های عمومی میشود در حدودی که منابع لازم آن توسط دولت در لوایح بودجه سنواتی پیشبینی شود، اجرا میشود. لذا شورای نگهبان اظهارنظر در رابطه با احکامی که منجر به افزایش هزینههای عمومی میشود را به مراحل بعدی و بعد از تعیین تکلیف نهایی این بند موکول کرد.
دعای هر روز ماه رجب:
بسم الله الرحمن الرحیم
"یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ"
ای که برای هر خیری به او امید دارم
وَآمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ
و از خشمش در هر شری ایمنی جویم
یا مَنْ یُعْطِی الْکَثیرَ بِالْقَلیلِ
ای که میدهد (عطای) بسیار در برابر (طاعت) اندک
یا مَنْ یُعْطی مَنْ سَئَلَهُ
ای که عطا کنی به هرکه از تو خواهد
یا مَنْ یُعْطی مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ
ای که عطا کنی به کسی که از تو نخواهد
و مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ
و نه تو را بشناسد
تَحَنُّناً مِنْهُ وَرَحْمَهً
از روی نعمت بخشی و مهرورزی
اَعْطِنی بِمَسْئَلَتی اِیّاکَ
عطا کن به من به خاطر درخواستی که از تو کردم
جَمیعَ خَیْرِ الدُّنْیا وَجَمیعَ خَیْرِ الاْخِرَهِ
همه خوبی دنیا و همه خوبی و خیر آخرت را
وَاصْرِفْ عَنّی بِمَسْئَلَتی اِیّاکَ
و بگردان از من به خاطر همان درخواستی که از تو کردم
جَمیعَ شَرِّ الدُّنْیا وَشَرِّ الاْخِرَهِ
همه شر دنیا و شر آخرت را
فَاِنَّهُ غَیْرُ مَنْقُوصٍ ما اَعْطَیْتَ
زیرا آنچه تو دهی چیزی کم ندارد (کم نیاید)
وَزِدْنی مِنْ فَضْلِکَ یا کَریمُ
و بیفزا بر من از فضلت، ای بزرگوار
یا ذَاالْجَلالِ وَالاِْکْرامِ
ای صاحب جلالت و بزرگواری
یا ذَاالنَّعْماَّءِ وَالْجُودِ
ای صاحب نعمت و جود
یا ذَاالْمَنِّ وَالطَّوْلِ، حَرِّمْ شَیْبَتی عَلَی النّارِ
ای صاحب بخشش و عطا، حرام کن محاسنم را بر آتش دوزخ
برحمتک یا ارحم الرّاحمین
لینک کانال نهضت روشنگری (غفارعلیپور ) در پیام رسان های داخلی:
سروش
splus.ir/ghaffaralipour
ایتا
https://eitaa.com/ghaffaralipour
بله
https://ble.ir/7090gh
روبیکا
https://rubika.ir/ghaffaralipour