♨️لعن معاویه برای برآورده شدن حاجات
🔹آیت الله سید عبدالکریم کشمیری قدس سره می فرمودند:
❌ هزار مرتبه لعن بر معاویه برای برآورده شدن حاجات خیلی مجرب است.
با این عبارت که «اللهم العن معاویه بن ابی سفیان»
می فرمودند: این کار دل امیرالمؤمنین علیه السلام را شاد می شود.
چون که خیلی خیلی امیرالمؤمنین علیه السلام را در جامعه آن روز اذیت کرد. بعد که در ظاهر امیرالمؤمنین علیه السلام را تنزل داد، در روایت دارد خود حضرت می فرمایند «انزلنی ثم انزلنی ثم انزلنی حتی قالوا معاویة و علی»
یعنی روزگار من را پایین آورد و پایین آورد که مردم من را با معاویه مقایسه می کردند.
📙( منهاج البراعة فی شرح نهج البلاغة، ج10، ص: 9)
✍حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔶 @Nahj_Et
📿به خودت ضرر مى زنى
▫️لِرَجُلٍ رَآهُ يَسْعى عَلى عَدوٍّ لَهُ، بِما فيهِ إِضرارٌ بِنَفْسِهِ: إِنَّما أَنْتَ كَالطَّاعِنِ نَفْسَهُ لِيَقْتُلَ رِدْفَهُ
🟤تو مانند كسى هستى كه نيزه بر خود مى زند تا كسى را كه پشت سرش سوار شده به قتل برساند
✍ منظور اين است كه نيزه را در شكم خود فرو كند كه از پشت درآيد وبه شكم دشمنش كه پشت او سوار است برسد. اين نهايت بى عقلى و حماقت است كه براى صدمه زدن به ديگرى، خودش را از ميان بردارد.در افسانه هاى قديمى آمده است كه شخصى به همسايه اش بسيار حسادت داشت. به غلامش گفت: سر مرا از تن جدا كن و به پشت بام همسايه بينداز و بعد مأموران را خبر كن كه او قاتل است تا او را به عنوان قاتل تعقيب كنند و بگيرند. انگيزه اينگونه كارها گاه حسادت است و گاه حماقت و گاه هر دو و گاه ممكن است انسان، به دست ديگرى چنان گرفتار شود كه از زندگى سير گردد و جز اين راهى براى نجات خود نبيند.
📘#حکمت_296
🔶 @Nahj_Et
💠امام علی علیه السلام
🔹عِظَمُ الْخَالِقِ عِنْدَكَ، يُصَغِّرُ الْمَخْلُوقَ فِي عَيْنِكَ
🔸«عظمت خالق هستی نزد تو، پدیده ها را در چشمت کوچک می کند».
📗نهج البلاغه، #حکمت_129
⬅️دقت کرده ای وقتی سوار هواپیما می شوی و می روی آن بالا، چقدر همه چیز در چشمت کوچک می شود؟!
⬅️وقتی آدم به بزرگی خدا فکر می کند، دقیقاً همین احساس را دارد. خوب که فکر کنی، می فهمی خدا طوری جهان را در آغوش گرفته است که هیچ چیز از دسترسش بیرون نمی ماند و این بیانگر عظمت اوست. حالا در برابر چنین خدایی، دریاها و کوه ها و جنگل ها چه ارزشی دارند؟! بزرگ ترین پدیده های جهان هم در مقابل بزرگی او کم می آورند.
🔶 @Nahj_Et
16.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷در کلام امیر🌷
يغطي درع حضرة صدره فقط ولم يكن له ظهر أبدًا.
زره حضرت، تنها سینه ایشان را میپوشاند و هرگز پشت نداشت.
فسألوه لماذا درعه ليس له ظهر. ألا يخشون أن يضربهم أحد من الخلف؟
از ایشان پرسیدند که چرا زره حضرت پشت ندارد؛ آیا نمیترسند که کسی از پشت به ایشان ضربتی بزند؟
فأجاب الملا علي (ع): لن أدير ظهري للعدو أبداً ولن أهرب من الميدان أبداً، ولن يأتي الله بذلك اليوم أبداً.
مولا علی (ع)در پاسخ فرمودند: من هرگز به دشمن پشت نمیکنم و از میدان نمیگریزم و خدا هرگز آن روز را نخواهد آورد
📚📚منبع
ابن بکار، الاخبار الموفقیات / ۳۴۳ (۱۹۴)؛ ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه ۲۰ / ۲۸۰.
🔶 @Nahj_Et
🌺شرح خطبه ۸۳ نهجالبلاغه توسط #محمدعلی_انصاری
🔅 خطبه٨٣_جلسه۳_ بخشچهارم
✨ فإِنَّ الدُّنْيَا رَنِقٌ مَشْرَبُهَا رَدِغٌ مَشْرَعُهَا يُونِقُ مَنْظَرُهَا وَ يُوبِقُ مَخْبَرُهَا غُرُورٌ حَائِلٌ وَ ضَوْءٌ آفِلٌ وَ ظِلٌّ زَائِلٌ وَ سِنَادٌ مَائِلٌ حَتَّى إِذَا أَنِسَ نَافِرُهَا وَ اطْمَأَنَّ نَاكِرُهَا قَمَصَتْ بِأَرْجُلِهَا وَ قَنَصَتْ بِأَحْبُلِهَا وَ أَقْصَدَتْ بِأَسْهُمِهَا وَ أَعْلَقَتِ الْمَرْءَ أَوْهَاقَ الْمَنِيَّةِ قَائِدَةً لَهُ إِلَى ضَنْكِ الْمَضْجَعِ وَ وَحْشَةِ الْمَرْجِعِ وَ مُعَايَنَةِ الْمَحَلِّ وَ ثَوَابِ الْعَمَلِ. وَ كَذَلِكَ الْخَلَفُ بِعَقْبِ السَّلَفِ لَا تُقْلِعُ الْمَنِيَّةُ اخْتِرَاماً وَ لَا يَرْعَوِي الْبَاقُونَ اجْتِرَاماً يَحْتَذُونَ مِثَالًا وَ يَمْضُونَ أَرْسَالًا إِلَى غَايَةِ الِانْتِهَاءِ وَ صَيُّورِ الْفَنَاءِ.
🔹آب دنياى حرام همواره تيره، و گل آلود است. منظره اى دل فريب و سر انجامى خطرناك دارد. فريبنده و زيباست اما دوامى ندارد. نورى است در حال غروب كردن، سايه اى است نابود شدنى، ستونى است در حال خراب شدن، آن هنگام كه نفرت دارندگان به آن دل بستند و بيگانگان به آن اطمينان كردند، چونان اسب چموش پاها را بلند كرده، سوار را بر زمين مى كوبد، و با دام هاى خود آنها را گرفتار مى كند، و تيرهاى خود را به سوى آنان، پرتاب مى نمايد، طناب مرگ به گردن انسان مى افكند، به سوى گور تنگ و جايگاه وحشتناك مى كشاند تا در قبر، محل زندگى خويش، بهشت يا دوزخ را بنگرد، و پاداش اعمال خود را مشاهده كند.
و همچنان آيندگان به دنبال رفتگان خود گام مى نهند، نه مرگ از نابودى انسان دست مى كشد و نه مردم از گناه فاصله مى گيرند كه تا پايان زندگى و سر منزل فنا و نيستى آزادانه به پيش مى تازند.
شرح #خطبه_83
🔶 @Nahj_Et
🌹كُلُّ وِعَاء يَضِيقُ بِمَا جُعِلَ فِيهِ إِلاَّ وِعَاءَ الْعِلْمِ،
فَإِنَّهُ يَتَّسِعُ بِهِ.
هر ظرفى با ریختن چيزى در آن پر میشود، جز ظرف دانش كه هرچه در آن جاى دهی، وسعتش بیشتر میشود.
✍ شرح حکمت:
حقيقت اين است كه (ظرف) مادى گنجايش محدودى دارد كه اگر چيزى در آن قرار دهند سرانجام پر میشود.
🧠 ولى روح و فكر و عقل انسان كاملاً با آن متفاوت است؛ هرقدر علوم تازه در آن قرار دهند گويى گنجايش بيشرتى پيدا میكند، هر علمى سرچشمه علم ديگرى میشود و هر تجربهای تجربه ديگرى با خود میآورد.
🪴 هنگامیکه انسان میبيند در كنار نهالى كه از يك مسئله علمى در سرزمين مغز خود كاشته نهال هاى ديگرى جوانه میزند و میروید و اطراف خود را پر گل میكند، قطعاً به شوق و نشاط میآيد.
💻 حتى مغزهاى كامپيوترى كه در زمان ما بهوجود آمده و بعضى گمان میبرند میتواند روزى جانشين مغز انسان شود ظرفيت محدودى دارند، درحالیکه روح آدمى چنين نيست و بسيارند دانشمندان بزرگى كه تا آخرين لحظههای عمر در تكاپوى علم و دانش بودهاند.
✅ اين كلام حكيمانه پيامهای متعددى دارد، از جمله اينکه انسان هرگز نبايد از فراگيرى علم و دانش خسته شود يا گمان كند به مرحله نهايى علم و دانش رسيده است. بداند به سمتى حركت مى كند كه هر قدر جلوتر میرود وسيع تر میشود.
#حکمت_205
🔶 @Nahj_Et
💠 #تقوا
🔹امام علی (علیه السلام):
هر که تقوا پیشه کند، باران قطع شده ی کرامت، دوباره بر او فرو می ریزد و رحمت گریخته شده به سوى او باز می گردد و چشمه ی فروکش کرده ی نعمتها دگربار برایش جوشان می شود و بارشِ برکتی که کم شده بود، دوباره بر او سرازیر می شود.
📚نهج البلاغه/#خطبه_198
✍🏼تقوا مایه نزول برکات آسمان و زمین است.
🔶 @Nahj_Et
بهره ما از دنیا (1).mp3
4.1M
☆ بـهـره مـا از دنـیـا!
🔅 امام علی علیه السلام :
✓ از دنيا آنچه را كه به تو مى رسد، برگير و از آنچه از تو روى مىگردانَد، رو بگردان و اگر چنين نمىكنى [و در پى دنيا مىروى]، پس در طلب آن، راه اعتدال بپوى.
◳ خُذ مِنَ الدُّنيا ما أتاكَ وتَوَلَّ عَمّا تَولّى عَنك ، فَإِن أنتَ لَم تَفعَل فَأَجمِل فِي الطَّلَبِ.
. نهج البلاغه، #حکمت_393
🎤 استاد #عبدالهادی_مسعودی ⏱ ۸ دقیقه
🔶 @Nahj_Et
♨️او خطرناک ترين دشمن شماست
▫️فَاحْذَرُوا عِبَادَ اللّهِ عَدُوَّ اللّهِ أَنْ يُعْدِيَکُمْ بِدَائِهِ، وَ أَنْ يَسْتَفِزَّکُمْ بِنِدَائِهِ، وَ أَنْ يُجْلِبَ عَلَيْکُمْ بِخَيْلِهِ وَ رَجِلِهِ
🟤«اى بندگان خدا! از اين دشمن خدا (ابليس) بر حذر باشيد نکند شما را به بيمارى خويش (کبر و غرور و تعصّب) مبتلا سازد و با نداى خود شما را تحريک کند و لشکريان سواره و پياده اش را فرياد زند و بر ضد شما گردآورد.
✍ اشاره به دستياران فراوانى است که شيطان از جنس خود و از جنس آدميان دارد که براى گمراه ساختن مردم به او کمک مى دهند; بعضى سريع تر (همچون لشکر سواره) و بعضى آرام تر همچون لشکر پياده.البتّه صفات رذيله و عوامل گناه و مراکز فساد و تبليغات و گمراه کننده و ابزار گناه نيز به نوعى لشکر پياده و سواره شيطانند که امام بندگان خدا را از همه اين امور بر حذر مى دارد.
📘#خطبه_192
🔶 @Nahj_Et
6.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▫️یقُولُ فِى الدُّنْیا بِقَوْلِ الزَّاهِدِینَ وَیعْمَلُ فِیهَا بِعَمَلِ الرَّاغِبِینَ
🔻از کسانى مباش که) درباره دنیا همچون زاهدان سخن مى گوید ولى در آن همچون دنیاپرستان عمل مى کند
▫️یُحِبُّ الصَّالِحِینَ وَلاَ یعْمَلُ عَمَلَهُمْ، وَیُبْغِضُ الْمُذْنِبِینَ وَهُوَ أَحَدُهُمْ
🔻(از کسانى مباش که) صالحان را دوست دارد ولى عمل آنها را انجام نمى دهد و گنهکاران را دشمن مى شمارد ولى یکى از آنهاست
▫️یصِفُ الْعِبْرَةَ وَلاَ یعْتَبِرُ.
🔻از کسانى مباش که) عبرت آموختن را مى ستاید (و به دیگران آموزش مى دهد) ولى خود عبرت نمى گیرد
📘#حکمت_150
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا