❇️ #تهجد سید محمد باقر شفتی(ره)
🔸️ مراقبت و اهتمام زیادی به #تهجد و شبزندهداری داشت و بسا که از خوف خداوند در دل شب در ضمن مناجات با خدا گریه کرده بود، جریان اشک چشم در اطراف چشمهای او اثر کرده بود و هنگامیکه به نماز برمیخاست لرزه در اعضا و اندامش میافتاد و اشک از چشمهایش سرازیر میگردید.
🔸️ در کتاب قصص العلماء میگوید: عبادت این بزرگوار بهنحوی بود که از نصف شب تا به صبح به گریه و زاری و تضرع اشتغال داشته و در صحن کتابخانهاش مانند دیوانگان میگردید و دعا و مناجات میخواند و بر سر و سینهاش میزد تا صبح..
و همیشه مراقب بود که #زهد و سادهزیستی را از دست ندهد و در وضع #طلبگی خود تغییری به وجود نیاورد.
📚 فوائد رضویه ص۴۲۹، قصص العلما ص۱۳۷.
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
❇️ #کمال_اخلاق در سید احمد خوانساری(ره)
▪️مرحوم آیت الله العظمی #سید_احمد_خوانساری در اواخر عمرشان یکی از استخوانهای پهلویشان شکسته بود. گویا ایشان صبحها در حیاط منزلشان قدم میزدند- منزل این مرجع عالیقدر هم استیجاری بود و تا آخر عمر، صاحب منزل نشدند-
▪️یک درخت انجیر در حیاط بود که انجیرهایش به زمین میافتاد و زمین لیز میشد. خادم منزل وظیفهاش بود که اینها را جارو کند و هر روز جمع کند. شاید خادم تسامح کرده یا یادش رفته و جارو نکرده بود.
▪️وقتی ایشان از زیر درخت ردّ میشدند، این انجیر روی زمین را ندیده و سُر خورده و به زمین افتاده و استخوان پهلویشان شکسته بود.
▪️ایشان تا آخر عمرشان، این درد و نارحتیای را که میکشیدند، به کسی نگفتند تا مبادا فرزندان و ارادتمندان ایشان، خادم را به خاطر غفلتی که کرده بود، توبیخ کنند. این مرد بزرگ از تربیتشدگان همین مکتب است که مرزهای #اخلاق را در مصائب نیز رعایت میکند.
📚 پندهای سعادت، ص۲۲۴-۲۲۳، درس اخلاقهای آیت الله شب زنده دار
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2211447209Cc704661bd7
❇️ مداومت در #نماز_شب و #گریه بر اباعبدالله
🔹شیخ حسین انصاریان میفرمودند:
🔹️ زمانی که من در حوزه علمیه قم مشغول تحصیل بودم بعضی از روزها #علامه_طباطبایی را میدیدم که به درس یا به #حرم_مطهر مشرف میشوند.
🔹️ روزی از روزها دیدم که شخصی در کنار پیاده رو به ایشان رسید و از معظم له سوالاتی می کند. کنجکاو شدم و من هم ایستادم و به سوال و جواب های این مرد از علامه گوش کردم.
🔹️ یکی از سوالات آن شخص این بود که آقا میشود بفرمایید از چه راهی به این مقام و مرتبه رسیده اید تا ما هم اگر بتوانیم و توفیق داشته باشیم از شما درس گرفته و آن مسیرها را طی کنیم؟
🔹️ علامه طباطبایی بدون در نظر گرفتن وضعیت و موقعیت و شخصیت و جا و محل، بسیار آرام و بی آلایش در همان کنار خیابان و در کنار پیاده رو به ایشان رو کردند و فرمودند:
↖️ راه های زیادی بوده و هست ولی از میان این راه ها آنچه برایم بسیار قابل اهمیت است و بیشتر به آن ها اهتمام می ورزم و افتخار می کنم و مطمئنم از همه بهتر و برایم مشهود و مفهوم است دو راه است:
۱. یکی #نماز_شب با اخلاص و مداوم.
۲. و دیگری #گریه_بر_حضرت_امام_حسین(ع)
📚داستان آسمان، ص ۱۵۴
خاطراتی از آیةاللّه حاج شیخ حسین انصاریان
#شب_جمعه #زیارت #کربلا
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
📌 اجتهاد و فهم #مذاق_امام
🔹 مرحوم حاج فقیهی نقل میکرد: درباره يک مسأله قضایی به یکی از علما مراجعه شد و ایشان در این مسأله حکمی کرد. حاج فقیهی و سیّد علی خلخالی شاگرد آن عالِم بودند. حاج فقیهی میگفت: تا مرحوم آقای #آسیّد_ابوالحسن امضا نمیکرد، قابل اجرا نبود؛ چون ایشان رئیس على الإطلاق بود.
🔹 میگفت: من و آسیّد علی خلخالی - شوهر همشیره حاج فقیهی و از ارباب حلّ و عقد نجف و شاگرد مشترک آن عالِم و آسیّد ابوالحسن که در دستگاه آقای آسیّد ابوالحسن خیلی ذینفوذ بود ـ نزد آسیّد ابوالحسن رفتیم تا ایشان این حکم را امضا کند.
🔹 مرحوم آسیّد علی خلخالی دارای بیان سحّاری بود. شروع کرد به بیان مطلب برای آسیّد ابوالحسن و ایشان هم ساکت بود و گوش میکرد. تا رسید به اینجا که «ایشان مجتهد است و حکم کرده است و اگر شما تنفيذ نفرمایید، حکم مجتهد زمین میماند».
🔹 اینجا آسیّد ابوالحسن سکوت را شکست و گفت: «او مجتهد است؟ این چرت و پرتها اجتهاد است؟!» حاج فقیهی میگفت که تصوّر ما از آن عالِم با تصوّر آسیّد ابوالحسـن كـاملاً متفاوت بود. مدّتی بر جلسه سکوت حاکم شد سپس آسیّد ابوالحسن رو به من کرد و فرمود: «میدانید اجتهاد چی است؟ #اجتهاد، مذاق امام فهمی است! این چیزها اجتهاد نیست».
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۱ ص ۵۶۱
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
eitaa.com/Alemin
❇️ #تلاش_دائمی_شهید_صدر(ره)
🔹️ آیت الله شهید سید محمد باقر صدر وقتی در حال #تفکر و #مطالعه بودند، کاملاً از دنیای پیرامونشان بریده میشدند و این چیزی نیست که کسی بهسادگی بتواند خودش را به آن عادت بدهد.
🔹️ به یاد ندارم که شهید صدر حتی در گرمترین روزهای #تابستان، غرق در خواب شوند. حتی در همان روزهای گرم و درحالیکه به سن پنجاه سالگی نزدیک شده بودند هم از کتاب هایشان جدا نمیشدند. درحالیکه جوان نیرومند و بانشاط هم توان مقاومت، در برابر وسوسه خواب را نداشت.
🔹️ در سال آخر عمر شریفشان که نیروی بدنیشان (بر اثر فشارهای حکومت بعثی و شرایط حصر) تحلیل رفته بود، کمتر از یک ساعت در رختخوابش دراز میکشیدند.
🔹️ وقتی مرا در خواب میدیدند، به من میفرمودند: من خودم را به خواب عادت ندادهام، چون #عمر_کوتاه است. تو که هنوز جوانی چرا خودت را به خواب عادت میدهی؟!
🔹️ در یکی از روزهای بسیار گرم تابستان که بعد از ناهار خوابیده بودم، ایشان مرا بیدار کردند و فرمودند: وقتی من همسن تو بودم روزانه حدود #بیست_ساعت درس میخواندم و حتی در آن چهار ساعت دیگر هم که میخوابیدم، خوابهای علمی میدیدم و برای همین خوابم هم، خواب معمولی نبود.
🔹️ در خواب میدیدم که مشغول مطالعه یا #حل_مسائل علمی و فقهی هستم. اگر شب و روز بخوابی، همه زندگیات را با خواب سپری خواهی کرد!
📚السیرة و المسیرة فی حقائق و وثائق، ج ۲، ص ۲۸۹.(مجموعه آثار ایشان در ۱۹۱ جلد)
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
"#عبرت_های_تاریخ"
🔸️ مرحوم علامه امینی با مطالعاتی که داشت در این فکر بود که مسلمانها با داشتن قرآن و معارف و احکام اسلامی که جامعیت هم دارد، علت اختلاف و #تفرقه زیادی که در #امت_مسلمان هست و از جهت سیاسی و اجتماعی هم با #ضعف و انحطاط مواجه هستند چیست؟
🔸️ او با فکر مواج و دقیق خود برای ریشهیابی این موضوع، #تاریخ اسلام و مسلمین را مورد مطالعه قرار داد و قسمت مهمی از عمر خود را در مطالعه کتب تواریخ گذرانید و مطالب تاریخی را با دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، به طوری در این قسمت غور و بررسی کرد که میتوان او را #فقیه_تاریخ نیز نامید.
🔸️ او میگوید تاریخ اسلام یک واحد پیوسته و مربوط بههم است مانند حلقههای یک زنجیر یا بستر یک رود، که پارهای از آن زمینه پارهای دیگر است و وضع کنونی امت نتیجه سیر تاریخی گذشته است و تاریخ نیز سرآغاز راهگشایی بسوی آینده است؛ بنابراین برای درک علت وضع کنونی و اینکه چه علتهایی باعث این قضایا شدهاست و چه عاملی موجب پیشرفت در آینده خواهد شد باید تاریخ را مورد #بررسی قرار داد چون #ریشه همه اینها در اعماق تاریخ گذشته مسلمانها است.
و مساله #رهبری_مسلمین در این بین سرنوشت ساز است.
📘 اسلام مجسم، ج۱، ص۱۱۵.
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ آیت الله بهجت(ره):
🔺️ما به اختیار، دوری را انتخاب کرده ایم!!!
🔺️ این خدایی که به حیوانات در بیابان روزی میدهد... به آنها روزی میدهد به ما نمی دهد؟
🔺️ به چه کسی شکایت کنیم از دست خودمان؟؟
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2211447209Cc704661bd7
❇️ شرط وصال
📖 #آیت_الله_ناصری رحمه الله علیه:
زمانی در همان ایام جوانی از جناب شیخ محمد کوفی رحمه الله علیه راه رسیدن به دیدار حضرت بقیت الله اروحنا فداه را پرسیدم و ایشان فرمود: «کار خاصی لازم ندارد، همة واجبات را انجام بده و محرّمات را ترک کن؛ به مستحبات عمل کن و از مکروهات دوری نما، آن وقت راه باز می شود».
بنده با شوخی به ایشان عرض کردم: «این کار خیلی مشکل است» و مثلی آوردم و راه نزدیک تری خواستم. ایشان در جواب فرمود:
« #نماز_شب را بسیار مواظبت کن».
📚 مجله خُلُق مصاحبه با حضرت ایت الله ناصری رحمه الله علیه( مرداد و شهریور ۱۳۸۷)
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
🔰"انسان برای رسیدن به مقصد عالی باید #برنامه_ریزی و #تلاش کند"
✅حضرت استاد شب زنده دار:
🔹️ انسان برای رسیدن به مقصد عالی باید #برنامه_ریزی و #تلاش کند و اینگونه نیست که انسان در لحظه ای به احسن نیات برسد بلکه تلاش و تحرک می خواهد، وصول به #مقامات_معنوی کوشش زیاد می خواهد چرا که موانع بسیاری برای آن وجود دارد.
🔹️ اما به اندازه ای عظمت دارد که می ارزد انسان آنچه که دارد خرج راه رسیدن به مقامات عالی کند.
#درس_اخلاق
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
❇️ #اهمیت_استاد_دیدن
🔹️ آیت الله شب زنده دار:
🔹 کج فهمی یک عیب بسیار بزرگ ونقمت بزرگی است. انسان روی مسائل فکر میکند، ولی آنها را کج می فهمد. یک وقتی خدمت مقام معظم #رهبری بودیم، صحبت از یکی از علمای قریب عصر شد، ایشان از فرد دیگری در مورد فقه آن عالم پرسیدند، گفت: بد نبود.
🔹️ اما خودشان فرمودند: «نه، آن آقا شذوذ داشت؛ چون #استاد کم دیده بود، و به فکر خودش متکی بود». معمولاً کسانی که استاد نمی بینند و خودشان زود حالت استقلال پیدا میکنند، دارای حرفهای شاذ و نادر میشوند؛ زیرا از اصحاب نظر و پختههای در فن، حرف را نشنیدهاند و خودشان یک چیزهایی به ذهنشان می آید که به اشکالاتش نیز نمی توانند توجه بکنند و قهراً دچار شواذ و نوادر میشوند.
📚 درس خارج فقه آیت الله شب زندهدار @pand_saadat.
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/Alemin
🔰 #دزد_عقیده مردم نباشید !!!
▫️آیت الله سیستانی فرموده بودند: زمانی که من در قم شاگرد آقای بروجردی بودم یک روز توصیه اخلاقی داشتند با این عنوان: مواظب باشید دزد عقیده مردم نباشید.
▫️حضرت #آیت_الله_بروجردی فرموده بودند یک روز دزدها جلو کاروانی را می گیرند واموال آن راغارت می کنند، میان اموال واثاثیه آنان بقچه ای بود که روی آن نوشته شده بود "بسم الله الرحمن الرحیم"آن را به رئیس دزدها نشان دادند و او پرسید این بقچه مال کیست؟ معلوم شد متعلق به یک پیرزن است ازآن پیرزن پرسید این کاغذ بسم الله برای چیست؟جواب داد این را نوشتم تا از خطر دزدها محفوظ بماند! رئیس دزدها گفت :محفوظ ماند بردار و برو.
▫️نوچه های رئیس اعتراض کردند که این همه زحمت کشیدیم و دزدیدیم چرا به او برگرداندی ؟جواب داد :ما دزد اموال هستیم ،دزد عقیده نیستیم!
⬅️ آقای بروجردی با نقل این داستان فرموده بودند: شما طلاب عزیز مواظب باشید دزد عقیده مردم نباشید.
📚حقیقتی پنهان جلد ۱ صحفه ۱۳۲
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2211447209Cc704661bd7
📌#مراقبه و #محاسبه اعمال
🔹️ #آیتالله_سعادتپرور:
ای عزیزان من! اگر میتوانید در شبانه روز، ساعات و لااقل دقایقی را به فکر خود باشید! تا بر شما روشن شود چکاره هستید برای چه هستید کجا می روید تا عمر به غفلت نگذرد!!
🔹️ ای عزیزان من ! محاسبه و مراقبه را در تمام اعمال و گفتار و کردارتان باید داشته باشید، نه سال و ماهی یک مرتبه؛ بلکه #شبانه_روزی یک مرتبه، اگر نگوییم ساعتی یک مرتبه محاسبه و هر آنی مراقبه لازم است.
🔹️ ای عزیزان! من اگر #نفس را آزاد گذاشتید و مراقب آن نبودید و محاسبه ی اعمال نکردید و دوش به دوش غفلت؛ عمر را گذراندید از #سوء_خاتمه بترسید.
📚رسائل عرفانی آیت الله سعادت پرور،ص190.
زندگانی عالمان | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2211447209Cc704661bd7