📌 قسمت دوم
دوره حضور ژنرال "حمید گل" در رأس (ISI (1989-1987 را باید اوج دوران قدرت این سازمان دانست
🔷️افغانستان🇦🇫 فرصت رشد و توسعه ISI
حمله شوروی سابق به افغانستان در سال 1979 میلادی سبب شد تا ISI نقشی ویژهای در مواجهه با سازمانهای اطلاعاتی غرب و شوروی بیابد.
در دوران جهاد افغانستان، ISI با همکاری سازمانهای اطلاعاتی آمریکایی و اروپایی موفقیت تاریخی را در تجهیز و متحد کردن نیروهای جهادی علیه اشغالگران روسیه 🇷🇺به دست آورد.
آمریکا طی آن دوران پاکستان را خط مقدم جنگ با شوروی اعلام کرده بود و از همین رو حمایتهای فراوان لجستیک و مالی از اسلامآباد انجام داد.
اقدامات این سازمان در افغانستان که از لحاظ مادی و اقتصادی از طرف غرب حمایت میشد علاوه بر به دست آوردن اعتبار جهانی باعث گسترش هرچه بیشتر این سازمان شد.
پاکستان نیز با کمکهای غرب دهها هزار جنگجوی افغانی را در کمپهای درون افغانستان و پاکستان آموزش داد و راهی جبهههای نبرد با ارتش سرخ شوروی کرد.
اوج همکاریهای سازمان سیا 🇺🇲با ISI نیز در همین دوره اتفاق افتاد، اما رابطه این دستگاه هنوز با آمریکا حسنه است.
🔷️نهاد برتر در پاکستان
پیشینه تاریخی میان هند و پاکستان و استمرار مناقشه کشمیر، ترس و نگرانی از هند و تهدید خارجی ناشی از آن، همواره ارتش پاکستان را به عنوان اصلیترین نهاد حافظ پاکستان در مقابل این کشور، دارای محبوبیت کرده است.
بر این اساس آرزوی هر جوان پاکستانی است که در ارتش خدمت کرده و از این طریق ضمن کسب مقبولیت مردمی، از رفاه و امنیت شغلی نیز برخوردار گردد.
#بچه_حزب_اللهی
@BACHE_HEZBOLLAHI
📌ادامه 👇
🔷️ساختار اداری سازمان اطلاعات پاکستان
اداره اطلاعات پاکستان در اسلامآباد واقع است. به رئیس این اداره "مدیر کل" میگویند که معمولا از میان ژنرالهای نیروی زمینی ارتش انتخاب میگردد.
3 معاونت مهم سیاسی، خارجی و عمومی دارد که بطور مستقیم زیر نظر مدیر کل انجام وظیفه میکنند. پرسنل عمومی ISI اکثراً از میان نیروهای پلیس، نیروهای شبهنظامی دولتی و برخی واحدهای ویژه نیروی زمینی انتخاب میگردند.
محافل غیر رسمی پاکستان شمار کارمندان ISI (نظامی و غیرنظامی) را حدود 25 هزار نفر تخمین زدهاند که این تعداد بجز 30 هزار نفری است که برای این سازمان خبررسانی میکنند.
این تعداد نیرو در 6 بخش پشتیبانی، اطلاعات داخلی، اطلاعات خارجی، بخش جامو و کشمیر، عملیات مسلحانه و فنی مشغول فعالیت میباشند.
این سازمان به لحاظ تشکیلاتی دارای بخشهای زیر میباشد:
- "کمیته اطلاعات" (JIX): این بخش هماهنگ کننده همه بخشها در ISI است. اطلاعاتی که در بخشهای مختلف تولید میشود به این بخش ارسال و پس از تجزیه و تحلیل در این بخش، بصورت گزارش توزیع میگردد.
- "دایره اطلاعات مشترک" (JIB): این دفتر بزرگترین بخش این سازمان را تشکیل میدهد. فعالیت اصلی این بخش جمعآوری اطلاعات در مورد احزاب سیاسی است. گفته میشود 3 بخش "عملیات در هند"، "مبارزه با اقدامات تروریستی" و "محافظت از مقامات مهم" در این بخش مشغول فعالیت هستند.
- "دایره ضد اطلاعات" (JCIB): این بخش مشابه NOC در CIA است. دیپلماتهای پاکستانی که در امر جمعآوری اطلاعات اخبار مشغولند، گزارشات خود را به این بخش میفرستند. حوزه فعالیت این بخش عموماً خاورمیانه، جنوب آسیا، چین، افغانستان و آسیای مرکزی است.
- "اطلاعات مشترک شمال" (JIN): این بخش در جامو و کشمیر فعال است و حرکت نیروهای هندی در خط کنترل را بر عهده دارد.
- "اطلاعات مشترک متفرقه" (JIM): این بخش مسئولیت فعالیتهای جاسوسی، مأموریتهای جاسوسی، نظارت و فعالیت در دوران جنگ را بر عهده دارد.
- "دایره مشترک اطلاعات ارتباطی" (JSIB): این دایره مجموعه عملیات اطلاعاتی را از طریق برپایی ایستگاههای شنودی و دیداری در طول مرز با هند و مراقبت برای جلوگیری از تصویربرداری از مناطق ممنوعه بر عهده دارد.
- "اطلاعات مشترک تکنیکی" (JIT): این بخش مسئولیت تجهیزات جاسوسی و عملیاتی در زمینههای سخت افزاری و نرم افزاری را برعهده دارد.
🔷️مکانیسم انتخاب رئیس سازمان اطلاعات پاکستان
همانند انتخاب سران تمامی نیروهای دفاعی و آژانسهای اطلاعاتی در پاکستان، انتصاب مدیر کل ISI نیز بر عهده رئیس جمهور این کشور بوده و بر پایه مشورت با نخستوزیر انجام میشود.
برای انتصاب مدیرکل جدید این سازمان، رئیس ستاد کل ارتش از طریق وزارت دفاع اسامی 3 تن از افراد مورد نظر را از میان ژنرالها به نخستوزیر پیشنهاد میکند و نخست وزیر این اختیار را دارد که یکی از این 3 نفر را انتخاب کرده یا هر 3 را رد کند و خواستار اسامی جدیدی شود و یا اینکه براساس نظر خود فردی را برای این پست انتخاب کند.
🔷️سازمان اطلاعات پاکستان یک مزیت استثنایی دارد و آن این است که میتواند در انتصابهای خود از غیرنظامیان نیز استفاده کند؛ اگرچه پستهای کلیدی این سازمان همواره توسط افسران ارتش پاکستان اداره میشود.
🔷️اهداف اصلی و وظایف سازمان اطلاعاتی پاکستان
مهمترین اهداف سازمان اطلاعات پاکستان عبارتند از:
صیانت از منافع پاکستان و امنیت ملی این کشور در داخل و خارج، تحتنظر گرفتن گسترش نظامی و سیاسی کشورهای همسایه که نسبت مستقیم با امنیت ملی پاکستان دارند و در نتیجه، فرمولبندی کردن ساختار سیاست خارجی و نحوه جمعآوری اطلاعات داخلی و خارجی.
هماهنگی وظایف اطلاعاتی بین نیروهای سهگانه ارتش؛
تحتنظر گرفتن افراد خود، اتباع خارجی، رسانهها، سیاستمداران پاکستانی، دیپلماتهای خارجی در پاکستان و دیپلماتهای پاکستان در خارج از کشور.
نظارت بر دیپلماتهای سایر کشورها که در پاکستان مقیماند و دیپلماتهای پاکستان که خارج از این کشور فعالیت میکنند.
این سازمان مسئول جمعآوری، تحلیل، دستهبندی و بایگانی تمامی اطلاعات طبقهبندیشده داخلی و خارجی است، علاوهبرآن وظیفه اتصال و هماهنگی فعالیت بقیه سازمانهای امنیتی اصلی و زیرمجموعههای آنها را نیز بر عهده دارد. تمامی اطلاعات امنیتی بهدستآمده از فعالیتهای جاسوسی و شنود به این سازمان منتقل شده و خود نیز مسئول نظارت بر تماس و ارتباطها و مأموریتهای جمعآوری اطلاعات در زمان جنگ محسوب میشود.
🔷️در کنار آن ISI مسئولیت آموزش مأموران اطلاعاتی، حفظ و صیانت از برنامه هستهای پاکستان و امنیت شخصیتهای مهم کشور را نیز بر عهده دارد.
❗️بنیاد فکری و مذهبی آیاسآی
افسران آیاسآی از لحاظ فکری و ایدئولوژیکی وابسته به فکر بنیادگرایی اسلامی و افراطگرایی هستند. اداره اطلاعات مشترک (JIB) آیاسآی، «فرهنگ استراتژیک» آنها را بر اساس بنیادگرایی اسلامی و ضدیت با هندوئیسم بنا کرده و همین علت است که آیاسآی روابط تنگاتنگ با شبکههای تروریسم اسلامگرا در منطقه و جهان دارد. آیاسآی در گروهها و نهادها و شخصیتهای سیاسی - مذهبی مانند؛ جماعت اسلامی، جمعیت علمای اسلامی، مدرسههای دارالعلوم اشرافیه در بلوچستان، دارالعلوم قاسمیه در ملتان، دارالتوحید در راولپندی، دین پرور در حیمآباد، دارالحامدیه در خیبراجنسی و… از نفوذ عمیقی برخوردار است و با شخصیتهایی مانند مولانا فضل الرحمن، قاضی حسین احمد، مولانا سمیعالحق و… از روابط بسیار گرمی برخوردار میباشد. در سراسر پاکستان در حدود ۳۰ هزار مدرسهی دینی - مذهبی نزدیکی مرز با افغانستان فعالاند و همه اینها تحت نظارت و حمایت اداره اطلاعات مشترک (JIB) آیاسآی میباشند که از همین مجرا برای پیشبرد سیاست خارجی پاکستان و فشار و سرکوب برای رقبای خود به کار میگیرند.
🔸فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
👈 #خبرهای_کم_ولی_خاص👇
💠بچه حزب اللهی
«ضد اسلام آمریکایی🇺🇸»
متفاوت در درج خبر وتحلیل 🇮🇷
@BACHE_HEZBOLLAHI
🔸 آزاده صمدی ممنوعالخروج شد
🔹 آزاده صمدی، بازیگر سینما، صبح امروز در فرودگاه پاسپورتش توقیف و اجازۀ خروج از کشور پیدا نکرد. به او اعلام شده که ممنوعالخروج است.
🔸فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
👈 #خبرهای_کم_ولی_خاص👇
💠بچه حزب اللهی
«ضد اسلام آمریکایی🇺🇸»
متفاوت در درج خبر وتحلیل 🇮🇷
@BACHE_HEZBOLLAHI
اعلام برای اولین بار؛ نُجَباء عراق از ورود به خدمت یک شهپاد پرده برداشت
جنبش نُجباء عراق: در راستای مسئولیت شرعی و انسانی خود در قبال جنایتهای وحشیانه صهیونیستها علیه ملت فلسطین از یک شناور بیسرنشین رونمایی میکنیم که توسط واحد تولید و پیشرفت مقاومت اسلامی نُجباء طراحی شده است.
از جمله ویژگیهای این شهپاد که در حال حاضر اجازه انتشار یافته، برد ۵۰۰ کیلومتری آن است.
ما بار دیگر با با دوستان تجدید پیمان کرده و به دشمن میگوییم: همانگونه که موشکهایمان توانست روی زمین شما را هدف قرار دهد، در دریا نیز سلاحهایمان شما را در تیررس دارد. هیچیک از اهداف شما خارج از برد آتشمان نخواهد
#بچه_حزب_اللهی
@BACHE_HEZBOLLAHI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این پلشت صهیونیست رئیس جمهور جدید آرژانتینه 🤣🤣🤣
#بچه_حزب_اللهی
@BACHE_HEZBOLLAHI
حرکت قریب الوقوع 104 قایق از آبهای ترکیه به سوی غزه برای شکست محاصره
🔹 سایت خبر 7 ترکیه از حرکت قریب الوقوع 104 قایق از آبهای ترکیه به سوی آبهای نوار غزه برای شکستن حصر این منطقه و رساندن پیام آنان به جهان خبر داده است.
🔹 قرار است 4500 فعال ضد جنگ از 40 کشور جهان، از جمله روسیه، اسپانیا، ترکیه و ... همراه این کاروان به سوی غزه رهسپار شوند.
🔸فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
👈 #خبرهای_کم_ولی_خاص👇
💠بچه حزب اللهی
«ضد اسلام آمریکایی🇺🇸»
متفاوت در درج خبر وتحلیل 🇮🇷
@BACHE_HEZBOLLAHI
♻️افشای جزئیات طرح حمله نظامی به ایران پس از طوفانالاقصی/ چه کسی پیشنهاد بمباران اماکن هستهای را به ناتو داده است؟
❇️زمستان سال گذشته و پس از اعلام قطعی شکست اغتشاشات در برخی محلات افشای جزئیات یک خیانت بزرگ از سوی برخی از عناصر ضدانقلاب در خارج از کشور باعث بهت بسیاری از ناظران سیاسی شد. در آن زمان خبر رسید که دو تن از اعضای شورای همبستگی(معروف به سیرک براندازی) باشرکت در کنفرانس امنیتی هلیفکس خواهان ایجاد منطقه پرواز ممنوع در استان کردستان شدهاند، در آن زمان برخی گروهکهای تروریستی کردی درمنطقه اقلیم کردستان عراق در پایگاههای موساد تحت آموزش قرار گرفته و به بهانه برخی اغتشاشات در آن سوی مرز سعی داشتند از فرصت استفاده کرده و به داخل ایران نفوذ کنند.
❇️این وقایع باعث شده بود تا دو تن فعالان ضدانقلاب (مصی علینژاد و حامد اسماعیلیون) با شرکت در کنفرانس دیپلماتیک ناتو در کانادا (هلفیکس) خواهان منطقه پرواز ممنوع در بخشی از کشور و ایجاد فرصتی برای حمله نظامی به ایران شوند!
🔸فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
👈 #خبرهای_کم_ولی_خاص👇
💠بچه حزب اللهی
«ضد اسلام آمریکایی🇺🇸»
متفاوت در درج خبر وتحلیل 🇮🇷
@BACHE_HEZBOLLAHI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حجتالاسلام دانشمند: مسجدی که در آن دشمنشناسی گفته نشود اسرائیل گنبدش را طلا میگیرد
🔸جوانان بروند پروتکلهای صهیونیسم را بخوانند، مشکل اسرائیل فقط با فلسطین نیست.
🔹مسجدی که در آنجا راجع به دشمن و نقشههایش حرف نزنند، مسجدی است که اسرائیل حاضر است گنبدش را طلا بگیرد و کف آن را بهترین سنگ کار کند.
🔸فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
👈 #خبرهای_کم_ولی_خاص👇
💠بچه حزب اللهی
«ضد اسلام آمریکایی🇺🇸»
متفاوت در درج خبر وتحلیل 🇮🇷
@BACHE_HEZBOLLAHI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹برخورد وحشیانه نظامیان اشغالگر صهیونیست با یک بازداشتی
🔰 اخبار لحظهای از عملیات طوفان الاقصی در کانال #اخبار_سرزمین 👇👇
🔸 @AkhbareSarzamin