🌼دعای روز هشتم ماه مبارک🌼
🌷اللهم ارْزُقنی فیهِ رحْمَةَ الأیتامِ و إطْعامِ الطّعامِ وإفْشاءِ السّلامِ وصُحْبَةِ الکِرامِ بِطَوْلِکَ یا ملجأ الآمِلین.
خدایا روزیم کن در آن ترحم بر یتیمان و طعام نمودن بر مردمان و افشاء سلام و مصاحبت کریمان به فضل خودت ای پناه آرزومندان🌷
https://eitaa.com/gharar_at/4928
«فرازهایی از بیانیه گام دوم»،۲۳
توصیه ها:
۴) عدالت و مبارزه با فساد: این دو لازم و ملزوم یکدیگرند. فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، تودهی چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنهی حکومتها عارض شود، زلزلهی ویرانگر و ضربهزننده به مشروعیّت آنها است؛ و این برای نظامی چون جمهوری اسلامی که نیازمند مشروعیّتی فراتر از مشروعیّتهای مرسوم و مبنائیتر از مقبولیّت اجتماعی است، بسیار جدّیتر و بنیانیتر از دیگر نظامها است. وسوسهی مال و مقام و ریاست، حتّی در عَلَویترین حکومت تاریخ یعنی حکومت خود حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) کسانی را لغزاند، پس خطر بُروز این تهدید در جمهوری اسلامی هم که روزی مدیران و مسئولانش مسابقهی زهد انقلابی و سادهزیستی میدادند، هرگز بعید نبوده و نیست؛ و این ایجاب میکند که دستگاهی کارآمد با نگاهی تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سهگانه حضور دائم داشته باشد و بهمعنای واقعی با فساد مبارزه کند، بویژه در درون دستگاههای حکومتی.
البتّه نسبت فساد در میان کارگزاران حکومت جمهوری اسلامی در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر و بخصوص با رژیم طاغوت که سرتاپا فساد و فسادپرور بود، بسی کمتر است و بحمدالله مأموران این نظام غالباً سلامت خود را نگاه داشتهاند، ولی حتّی آنچه هست غیر قابل قبول است. همه باید بدانند که طهارت اقتصادی شرط مشروعیّت همهی مقامات حکومت جمهوری اسلامی است. همه باید از شیطانِ حرص برحذر باشند و از لقمهی حرام بگریزند و از خداوند دراینباره کمک بخواهند و دستگاههای نظارتی و دولتی باید با قاطعیّت و حسّاسیّت، از تشکیل نطفهی فساد پیشگیری و با رشد آن مبارزه کنند. این مبارزه نیازمند انسانهایی باایمان و جهادگر، و منیعالطّبع با دستانی پاک و دلهایی نورانی است. این مبارزه بخش اثرگذاری است از تلاش همهجانبهای که نظام جمهوری اسلامی باید در راه استقرار عدالت به کار برد.
عدالت در صدر هدفهای اوّلیّهی همهی بعثتهای الهی است و در جمهوری اسلامی نیز دارای همان شأن و جایگاه است؛ این، کلمهای مقدّس در همهی زمانها و سرزمینها است و بهصورت کامل، جز در حکومت حضرت ولیّعصر (ارواحنافداه) میسّر نخواهد شد ولی بهصورت نسبی، همه جا و همه وقت ممکن و فریضهای بر عهدهی همه بویژه حاکمان و قدرتمندان است. جمهوری اسلامی ایران در این راه گامهای بلندی برداشته است که قبلاً بدان اشارهای کوتاه رفت؛ و البتّه در توضیح و تشریح آن باید کارهای بیشتری صورت گیرد و توطئهی واژگونهنمایی و لااقل سکوت و پنهانسازی که اکنون برنامهی جدّی دشمنان انقلاب است، خنثی گردد.
با این همه، اینجانب به جوانان عزیزی که آیندهی کشور، چشمانتظار آنها است صریحاً میگویم آنچه تاکنون شده با آنچه باید میشده و بشود، دارای فاصلهای ژرف است. در جمهوری اسلامی، دلهای مسئولان بهطور دائم باید برای رفع محرومیّتها بتپد و از شکافهای عمیق طبقاتی بشدّت بیمناک باشد. در جمهوری اسلامی کسب ثروت نهتنها جرم نیست که مورد تشویق نیز هست، امّا تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژهخواری و مدارا با فریبگران اقتصادی که همه به بیعدالتی میانجامد، بشدّت ممنوع است؛ همچنین غفلت از قشرهای نیازمند حمایت، بههیچرو مورد قبول نیست. این سخنان در قالب سیاستها و قوانین، بارها تکرار شده است ولی برای اجرای شایستهی آن، چشم امید به شما جوانها است؛ و اگر زمام ادارهی بخشهای گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان -که بحمدالله کم نیستند- سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد؛ انشاءالله.
https://eitaa.com/gharar_at/4928
#قرآن
💠 بهرههای تلاوت قرآن، در آینده نمایان میشود
🔻نهجالبلاغه، برادرِ قرآن، بخشي از سخنان حضرت اميرالمؤمنين علیه السلام است. با توجه به اين کتاب، درمييابيم که چقدر آن حضرت در مقابلِ قرآن و آورنده آن، رسول خدا، فروتن است. ببينيد اهلبيت علیهم السلام چقدر با قرآن مأنوس بودند و آن را تلاوت ميکردند.
🔸ما گاهي اسيرِ توهمِ خود هستيم و نميتوانيم با آن ارتباط برقرار کنيم. اين مشکل با تلاوت و توجهِ بيشتر حل ميشود. بايد آن را بيشتر مطالعه کنيم و در صورتِ لزوم، ترجمه و تفسيرِ آن را هم بخوانيم تا با اين کتابِ الهي آشنا شويم.
🔹اين آشنايي، دستگيرِ ماست، باعث رشد و بالندگيِ ما ميشود و در قيامت دستمان را خواهد گرفت. يقين بدانيد هر آيهاي که خوانديم، حتي اگر الآن بهره محسوسي از آن نبريم، بعدها نتيجه آن را خواهيم ديد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#قرآن
💠 طهارت، شرط ورود به بطن قرآن
🔻[بخش اعظم] معارف قرآن در بطن آن است [که] دریافتش طهارت ميخواهد، تهذيب وپاکي ميخواهد. [هر] کسي هر چه هم برود، مثل فواره است، برميگردد. بايد زمينه و استعداد براي درک معارف باطني داشته باشد. که دراین حالت است که وقتی انسان ميخواند، ميبيند يک کلمه از آن کافي است. باید انسان از تحجّر دربيايد، ما سخت هستيم، ما خيلي سنگ هستيم.
🔸 انسان اگر از اين تحجر و سختي دربيايد، توفیق می یابد یک کلمهي قرآني را نگه دارد و چهار ساعت، پنج ساعت و بيشتر [ با آن حرکت کند، در آن تفکر و سير معنوي کند] اگر کسي اهل فکر شد، گاهي يک کلمه از آن کافي است که وقتي انسان را در قبر گذاشتند، سر رشته ای از قرآن به او بدهند با يک کلمه و بگويند: برو. اگر اهل اُنس و بطن قرآن و معناي قرآن شد، با همين يک کلمه تا قيامت برود. امکان آن هست، به نوعي با يکديگر مربوط است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺نقل از حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔘 @gharar_at
🗓سالروز تحریم تنباکو
🏳توسط میرزای شیرازی
💠رهبرانقلاب
‼️میرزای شیرازی با تحریم تنباکو اولین سیلی را به استعمارگران انگلیسی زد! ۸۶/۲/۲۶
‼️میرزای شیرازی، آن عالم بزرگ تاریخ روحانیت و پرچمدار یک مبارزهی پُرمغز و پُرمعنا علیه کانونهای انحراف بود، ایشان توانست بساط کمپانی انگلیسی را از ایران برچید و سلطهی استعماری را موقتاً از کشور قطع کرد ۸۶/۲/۱۹
‼️قضیه تاریخی تحریم تنباکو، سرآغاز یک مبارزهی مردمی و آگاهانه بر علیه تسلط غرب بود، اگر حرکت میرزای شیرازی ادامه پیدا میکرد و سیاستمداران و نخبگان کشور همان خط را دنبال میکردند، سرنوشت ایران چیز دیگری میشد! ۹۰/۲/۳
‼️ما در طول تاریخ تشیع، به خاطر عدم آگاهی علما از حقایق جریانات دنیا، خیلی ضربه خوردیم اما هرگاه عالِم دین و تقىّ و باهوش و زرنگ و دقیقی مثل میرزای شیرازی و شیخ انصاری داشتیم، از شر دشمن محفوظ میماندیم و برنده بودیم؛ ما روحانیت دیگر نباید تسلیم ناآگاهیها شویم. باید آگاهی و بصیرت را در خودمان تقویت کنیم! ۶۸/۴/۲۰
⬇️نسخهpdf
#نقل از جهاد تبیینی
@gharar_at
🗓سالروز رحلت حکیم الهی قمشهای
💠رهبرانقلاب:
‼️یکی از کارهای نکرده ما در شعر، منظومه سازی مثل منظومه نغمه حسینی مرحوم الهی قمشهای است، خود مرحوم آقای الهی قمشهای این قضیه را شخصا برایم تعریف کردند که منظومه نغمهی حسینی را برای شفای همین پسرش حسین آقا سروده، ایشان میفرمود حسین آقا در شیرخوارگی مریض شد و قطع امید کردم که زنده بماند؛ نذر کردم که اگر زنده بماند یک منظومهای بگویم دربارهی امام حسین(ع)؛ شروع کردم فکر کردن که از کجا شروع کنم ناگهان رسیدم به حضرت علیاصغر و عطش ایشان چراکه دکتر گفته بوده آب و شیر برای حسین آقا ضرر دارد و اگر بخورد میمیرد؛ شعر را گفتم بعد با خود گفتم این بچّه تشنه است بگذار من آب به او بدهم بعد بمیرد اقلّاً تشنه نمیرد؛ میگفت بلند شدم آب آوردم و با قاشق چایخوری ذرّه ذرّه آب ریختم لای لبهای این بچّه؛ دو سه بار که این کار را کردم، دیدم چشمهایش وا شد و حالش خوب شد و مادرش را صدا کردم گفتم که بیا بچّهات شیر میخواهد، الغرض نغمه حسینی بهترین اشعار ایشان است! ۹۶/۳/۲۰
⬇️نسخهpdf
# نقل از جهاد تبیینی
@gharar_at
🗓سالروز رحلت عارف واصل
🏳آیةالله شیخ محمد بهاری
💠رهبرانقلاب
‼️رحمت خدا بر مرحوم شیخ محمد بهاری که در یکی از نوشتههایشان میگویند که دعا و ذکر و شاید نماز، وقتی بیتوجه تکرار میشود، قساوت میآورد! نماز میخوانیم، نمازِ مایهی قساوت. چرا؟ چون در حال نماز حضور قلب نداریم، توجه نداریم. پس این نماز یا با توجه است، که مایهی رقت و قرب و لطافت و صفاست؛ یا نمازِ بیتوجه است، که آن وقت به گفتهی ایشان مایهی قساوت قلب است! ۸۷/۸/۱۵
📸طرح جلدکتاب، مزار آیةالله بهاری
⬇️نسخهpdf
# نقل از جهاد تبیینی
@gharar_at
تذکرة المتقین.pdf
3.82M
نقل از جهاد تبیینی
@gharar_at
دیوان حکیم الهی قمشهای.pdf
14.32M
نقل از جهاد تبیینی
@gharar_at
🔻حجت الاسلام و المسلمین علیرضا حائری، رئیس جدید مؤسسه دائرة المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت(ع):
🔻یکی از کارهایی باید حتما انجام شود مطرح کردن فقه به صورت نظام است که شامل نظام اقتصادی، نظام سیاسی، نظام اجتماعی و نظام فرهنگی اسلام بر طبق مذهب اهل بیت(ع) که باید تدوین شود. این کار دقیقا شبیه همان کاری است که شهید صدر در اقتصادنا انجام دادند؛ بیش از نیم قرن از تألیف اقتصادنا می گذرد و ایشان در مقدمه می گوید این قدم اول است که من برمی دارم و امیدواریم محققان بعدی قدم های بعدی را بردارند، اما هنوز در جهان اسلام کتابی در سطح این کتاب در موضوع اقتصاد نوشته نشده است. اعتقاد ما بر آن است که اسلام دارای علم اقتصاد نیست، همچنانکه فیزیک و شیمی و طب هم ندارد، ولی دارای مکتب اقتصادی است.
🔻ایده این مؤسسه بیش از ۳۰ سال پیش در ذهن من هم بود. انقلاب آمد و مشاهده کردیم که در شیعه فقه به صورت موسوعه و به زبان روز درنیامده است؛ در آن زمان بنده ایده را به خدمت حضرت آیت الله هاشمی شاهرودی مطرح کردم، ایشان نیز این پیشنهاد را به رهبر معظم انقلاب دادند و رهبری معظم نیز با این کار موافقت کردند.
🔻این موسسه فعالیت های خود را در ابتدا انجام داده است و امروز کارها روی روال افتاده است و گروه ها نیز مشغول کار هستند؛ خود موسوعه فقهی نیز ۴۱ جلدش چاپ شده و پیش بینی می شود که بین ۸۵ تا ۹۰ جلد برسد؛ از جمله کارهای مهم این مجموعه می توان به موسوعه فقه اسلامی مقارن شیعه و سنی اشاره کرد که تا به حال ۱۱ جلد چاپ شده و ان شاءالله امیدواریم تا ۲۵ جلد برسانیم.
🔻از دیگر فعالیت های این موسسه می توان به معجم بندی کتاب های شیخ طوسی در این مؤسسه پرداخت. در این کتاب به این مسایل پرداخته شده است که مثلا شما اگر می خواهید ببینید مثلا شیخ طوسی در مورد اجاره چه حرف هایی زده است به این اثر مراجعه می کنید و این اثر که شش جلد آن آمده است به شما کمک می کند.
🔻فعالیت دیگر این موسسه تهیه معجم فقه جواهر است که این اثر نیز شش جلدی است؛ کتاب فرهنگ فقه نیز شش یا هفت جلد به صورت فارسی منتشر شده که برای دانشگاهیان بسیار مفید است که نیت داریم عربی آن را هم بنویسیم.
🔻از دیگر آثار این موسسه می توان به تدوین «جواهر الکلام فی ثوبه الجدید» اشاره کرد که در هر مسأله نظر نهایی صاحب جواهر به صورت متن آمده و در پایین اقوال و مناقشات و نقض آمده است که همگی از عبارات خود صاحب جواهر است که در ۲۲ جلد آماده شده و در بازار موجود است.
🔻از دیگر فعالیت هایی که در این مجموعه به شکل ایده مطرح است، تدوین یک موسوعه اصولی است؛ زیرا اصول فقه علم منطق فقه است که روش صحیح استدلال فقهی را ارائه می دهد؛ کم جلوه دادن اهمیت مباحث اصولی مایه تأسف است، چراکه بدون اصول، اجتهاد و فهم فقه ممکن نیست.
@gharar_at
♨️کمک ۴ میلیارد ریالی رهبر انقلاب برای آزادی زندانیان نیازمند
♨️همزمان با برگزاری سیودومین جشن گلریزان ستاد دیه کشور ویژهی کمک به آزادی زندانیان نیازمند، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، مبلغ چهار میلیارد ریال به این امر خداپسندانه اختصاص دادند.
♨️جشن گلریزان هر سال در ماه مبارک رمضان، به همت ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند با حضور جمعی از مسئولان و خیّرین نیکوکار در تهران و شهرهای مختلف کشور برگزار میشود.
@gharar_at
📖 کتاب پدر معنوی حزب الله؛ خاطرات و تحلیلیهای سیدحسن نصرالله درباره آیت الله بهجت توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.
@gharar_at
🔸 #نشست_خبری پیگیری منویات مقام معظم رهبری از حوزه تهران برگزار میشود
🔹در ۲۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۵ طلاب حوزههای علمیه تهران با مقام معظم رهبری دیداری صمیمانه داشتند که پس از صحبتهای تعدادی از طلاب، اساتید و مسؤولان حوزه تهران، معظم له در بیاناتی رهنمودهایی خطاب به آنان فرمودند.
🔹این نشست روز سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۴:۳۰ در مجمع جهادی روحانیون واقع در میدان پاستور برگزار میشود.
@gharar_at