آمریکا دو زندان ایران را تحریم میکند
نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران:
🔹آمریکا قصد دارد دو زندان در ایران را که مطابق ادعاها ۷۰۰۰ نفر از دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر در آن نگهداری میشوند را به فهرست تحریمها اضافه کند.
🔹«ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ» و «زندان قرچک» اماکنی هستند که آمریکا آنها را تحریم خواهد کرد.
🔹ایالات متحده خواستار «آزادی فوری» همه «معترضانی» است که در جریان حوادث اخیر بازداشت شدهاند.
fna.ir/ddqp8l
@Farsna
💢تجسم انبیاء در آثار هنری شرعاً حرام است
✔️شوقی علام، مفتی اعظم مصر:
🔹ما هنوز بر موضع خود مبنی بر منع تجسم پیامبران و برخی از اصحاب پیامبر(ص) در آثار هنری تأکید داریم و این مسئله مورد توافق تمامی نهادها و مؤسسات دینی نیز قرار دارد.
🔹شخصیت انبیای الهی شکل و شمایل ویژهای دارند که ممکن است آنها در آثار هنری درست توصیف نشوند، در توصیف جایگاه و حالتهای پیامبر(ص) ناتوانی عقلی وجود دارد که فرصت تعمق و رسیدن به وصف متکامل برای ایشان را سخت میکند./ ایکنا
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢«ترک اعتیاد» موضوع درس خارج فقه یک استاد حوزه علمیه مشهد
✔️حجتالاسلام محمدحسن وکیلی، استاد حوزه علمیه مشهد در مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، موضوع «ترک اعتیاد» را بررسی میکند.
🔹مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، در راستای رفع نیازهای روز جامعه، جلسات درس خارج فقه را با حضور استاد محمدحسن وکیلی از مدرسان فقه و اصول و از محققان فلسفه و عرفان اسلامی برگزار میکند.
🔹موضوع درس فقه استاد وکیلی موضوع ترک اعتیاد (اعم از مواد مخدر، رسانه و فضای مجازی، مسائلی جنسی و…) میباشد.
🔹گفتنی است، این جلسات هرهفته در روزهای یکشنبه و سهشنبه ساعت ۱۶ در مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام مشهد، واقع در خیابان شهید کاشانی، کاشانی ۲۵ برگزار میشود.
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢واکنش به سخنان کارشناس قرآنی سیما درباره «محاربه» و توضیحات ابوالفضل بهرامپور
🔹ابوالفضل بهرامپور، نویسنده تفسیر «نسیم حیات»، پنجم آذرماه در یک برنامه تلویزیونی درباره برخورد شدید با مخالفان به آیه محاربه استناد کرد که بازتابهای زیادی در فضای مجازی به ویژه رسانههای تصویری معاند داشت.
🔹این کارشناس قرآنی در صداوسیما بیان کرده بود باید برای برخی معترضان روزهای اخیر حکم بریدن دست و پا، زجرکش کردن و تبعید صادر شود.
🔹حجتالاسلام والمسلمین کاظم قاضی زاده، مدرس دروس خارج فقه حوزه علمیه قم در واکنش به اظهارات ابوالفضل بهرامپور، کارشناس مسائل قرآنی در شبکه یک صداوسیما میگوید👈
https://b2n.ir/960784
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢ایجاد «دهه» برای تکریم اهل بیت(ع) بدعت نیست/ چرا دهه محسنیه نه!
✔️واکنش حجتالاسلام عباسی به گفتگوی استاد انصاری قمی با شبکه اجتهاد:
🔹ایجاد یک دهه و هفته برای تجلیل از شخصیت بزرگان از جمله حضرت معصومه(س) نه مخالفت با حکمی از احکام الهی و نه در حیطه احکام شرعی است. بنابراین بدعت محسوب نمیشود.
🔹نظرات آقای انصاری قمی نظر شخصی ایشان است و مصداق کذب و جعل هم نیست و بدعت حساب نمیشود، البته معتقدم باید به تاریخ محکم استناد داشته باشیم، ولی وقتی تاریخ دقیقی در دست نیست و قرار است تجلیل و تکریمی برای بزرگواری بگیریم چه باید بکنیم؟ به هر حال تاریخ احتمالی را در نظر میگیریم.
تفصیل مطلب👈 yun.ir/1b5
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مجتهدی که فتوای نظاممند نمیدهد میتواند از مجتهد دارای فتوای نظاممند تقلید کند
✔️در همایش ملی «فلسفه فقه نظام» مطرح شد:
🔹استاد علیدوست:
اگر فقیه در استنباط اتمیک به یک فتوایی رسید و در استنباط نظام به این رسید که فتوایش در نظام جواب نمیدهد چون میخواهد تأسیس نظام کند، لذا میتواند به فتوای فقیهی مراجعه کند که مخالف با فتوایش است.
🔹استاد رشاد:
نظام با الگو متفاوت است. شهید صدر و برخی بزرگان بین این دو خلط کردهاند. اسلام یک نظام اقتصادی واحد دارد یا یک نظام سیاسی بیشتر ندارد با عناصر ذاتیه غیر قابل تغییر. نظام متغیر نیست و حال اینکه الگوهای اجرایی این نظامها متغیر است بهتبع ظروف مکانی و زمانی.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/350811
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢روایت دست اول از روز و روزگار اولین حاکم شرع انقلاب/ ناگفتههایی از شیخ صادق خلخالی
✔️در گفتگو با حاج اسدالله صفا صورت گرفت:
🔹از نظر علمی خیلی خوب بود. اولین کسی بود که امام به عنوان حاکم شرع انتخابش کرد، چون ایشان را مجتهد میدانست، در حالی که افراد دیگری هم بودند. امام که با کسی تعارف نداشت. به لحاظ عملی هم با خلوص کار میکرد.
🔹من در تمام عمرم چند نفر را دیدم که وقتی از دنیا رفتند، یک ریالی از آنها باقی نماند! خدا را شاهد میگیرم. او مرده است و بنده هم دارم میمیرم! اولی مرحوم نواب بود. دومی امام خمینی بود که در زمان خودش، زمینهای پدریاش را هم به فقرا داد. یکی هم آقای خلخالی بود. اساساً در جمهوری اسلامی، آقای خلخالی غریب واقع شد.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/422014
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تمایل مقام معظم رهبری به مکتب قم است/ نظرات رجالی ایشان، قابلتوجه است
✔️محمدحسین رضازاده از شاگردان درس خارج فقه مقام معظم رهبری🔻
🔸درس فقه رهبری و مباحث فقه ایشان یک درس کاملاً استاندارد و بر طبق موازین فقهی ما و موازین فقه شیعه است و از عمق خوبی برخوردار است، مبانی فقهی، مبانی اصولی و مبانی رجالی در درسهای مختلف متفاوت است و این هم چیز پذیرفتهای است ممکن است نظرات متفاوت باشد و لکن از حیث رتبه، رتبه درس فقه ایشان یک رتبه قابلقبول و موفق در بین درسها و بحثهای فقهی ما است.
🔹در برخی از درسهای فقه صرفاً ذکر برخی از منابع اصلی و یک مرور اجمالی بر بعضی از روایات دیده میشود، درحالیکه در درس ایشان این چنین نیست، شاید اگر یک تقسیم مکاتب دینی بین مکتب قم و نجف اگر درست باشد صورت گیرد ایشان تمایل به مکتب قم دارند؛ چون هم شاگرد مرحوم امام و هم شاگرد مرحوم شیخ مرتضی حائری بودند.
متن گفتوگوی اجتهاد 👈https://b2n.ir/525860
#اختصاصی
https://eitaa.com/ijtihad
💢آیا پیامبر(ص) محاربین را زجرکُش کردند؟
✔️نقدی بر سخنان ابوالفضل بهرامپور در رسانه ملی/ سیدحسین علیزاده طباطبایی:
🔹فهم درست آیات، بخصوص آیات الاحکام آن هم احکام جزائی متوقف بر احاطه بر تمامی ادله و روایات و اقوال و جمع بین اینها و رفع تعارضات احتمالی است و نمیتوان صرفاً با استناد به لغت و قواعد عرب از روی آیه خواند و به پشتوانه چندی تدریس در دانشکده قوه قضاییه و پارهای منقولات مجعول تاریخی که در روایات اهلبیت(ع) تصریح بر کذب آنها شده است، حکم قضایی صادر کرد و مسئولین قوه قضاییه را از مماشات بر حذر داشت و سبب ملامت دوست و دشمن شد.
🔹در چارچوب فقه رایج و قواعد آن با پیش فرض تفکیک بین مجازات بدنی و شکنجه، تنها به پاسخ این پرسش میپردازم که آیا این ادعا که آیه ۳۳ سوره مائده امر به شکنجه و زجرکش کردن محاربین (واقعه مشهور به عرنین) کرده و پیامبر(ص) نیز اینگونه عمل کردهاند، مستند فقهی و فتوایی قابل اعتنایی دارد یا خیر؟👈 https://b2n.ir/437968
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فقه حکومتی مستلزم حضور بیشتر روحانیون در مجلس است!
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد ذبیحالله نعیمیان، عضو هیئت علمی گروه تاریخ اندیشه معاصر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره):
🔹از منظر فقه حکومتی اگر ما نسبت موضوع و حکم را لحاظ کنیم، نیاز جامعه به حضور روحانیت و توانمندی آنها را لحاظ خواهد کرد و این امر به معنای تشدید وظیفه آنها از منظر فقه خواهد بود.
🔹یکی از ویژگیهای قشر روحانیت نسبت به دیگران این است که توانمندی فقهی آنان میتواند در امر مساعدت در قانونگذاری کمک کند. طبیعی است برخی از مشاغلی که ارتباط چندان با فعالیتهای حقوقی و قانونی ندارند از این توانمندی کمتر بهره دارند، مگر اینکه در رشتههای خاصی که توانمندی حقوقی آنها را افزایش میدهد وارد شده باشند.
ادامه گفتگو👈 https://b2n.ir/863896
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢از «استخدام شدن با رابطه» تا «استفاده از تخمک اهدایی»
✔️پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ۱۱ استفتاء جدید در موضوع معاملات و صلاه، مطابق با فتوای حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی را منتشر کرد.
📜متن سؤال و جواب این ۱۱ استفتاء در آذرماه ۹۸ به نقل از دفتر مقام معظم رهبری به این شرح است👈 https://b2n.ir/955571
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢سبک درس مقام معظم رهبری متأثر از نجف است/ اعتقادی به تدریس اصول مستقل از فقه ندارند
✔️محمد صالح حائری، استاد حوزه و مدیر مدرسه علمیه کریمه اهل بیت(ع) قم 🔻
🔹سبک بحث فقهی رهبر انقلاب بیشتر متأثر از نجفیها است به این معنا که با بررسی روایات امام الباب و طرح روایات متعارض و جمعبندی به نتیجه میرسند و روش فقاهتی قمیها در درس ایشان کمتر دیده میشود.
🔸حضرت آقا مناسب میدانند علم اصول در مقام تعلیم، مستقل از فقه نباشد به خاطر دارم که مشایخ مع الواسطه ابن قولویه را میپذیرفتند که خلاف نظر مشهور است و آقای خوئی نیز اواخر عمر از آن دیدگاه به همین نظر مشهور عدول کردند.
🔹ایشان در بحث قائل به بررسی تمام اقوال یا حتی احصاء مهمترین اقوال در مسئله با طرح تفصیلی ادله آن نیستند لذا سه یا چهار قول مهم در مسئله را مطرح کرده و نقد میکنند در نهایت جمعبندی میفرمایند. لذا برای کسی که کار فراوانی قبل از درس نکرده باشند نیز مطلب کاملاً قابل فهم است و در درس ایشان مطلب گم نمیشود.
مشروح گفتگو را بخوانید⬅️https://b2n.ir/684127
#اختصاصی
https://eitaa.com/ijtihad