نشانه دیگری از «اسب زینشده»
🔰 گزارش صندوق بینالمللی پول از کاهش چشمگیر نرخ بیکاری در دولت سیزدهم
🔸دو ماه پس از گزارش بانک جهانی درباره بهبود متغیرهای اقتصادی در سه سال اخیر، صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: ایران از نظر نرخ بیکاری در رتبه ۱۷ جهان قرار گرفته و این شاخص کمتر از شش کشور اروپایی از جمله اسپانیا است.
🔸«اسب زین شده» یکی از تعابیری است که با استناد به آمارهای مختلف درباره عملکرد دولت سیزدهم در حوزههای مختلف از سوی کیهان مطرح شد و خیلی زود مورد استقبال گروه بزرگی از مردم و کارشناسان قرار گرفت.
🔻البته همانطور که پیشبینی میشد، مدعیان اصلاحات با واکنش انکار و تخریب کور به تقابل با این واقعیت پرداختند. آنها که به تعبیر بانک جهانی، «دهه سوخته اقتصاد ایران» را در دولت حسن روحانی رقم زدند، تنها راه فرار از نتیجه عملکردشان را در تخطئه دستاوردهای دولت ناتمام رئیسجمهور شهید یافتهاند. آنها با کتمان موفقیتهای دولت سیزدهم، تقلا میکنند تا شاید عملکرد دهه ۹۰ را بپوشانند و روی ناتوانیهایشان در دولت چهاردهم سرپوش بگذارند.
🔸 اما حقیقت پنهان نمیماند. دو ماه قبل بود که بانک جهانی گزارشی درباره موفقیتهای دولت سیزدهم منتشر کرد و بر گزارش اسب زین شده مهر تأیید زد.
گزارش ۲۰۲۴ بانک جهانی از اقتصاد ایران در پایان دولت شهید رئیسی که در تیرماه منتشر شد، نشان داد که رشد اقتصادی بهصورت پایدار پنج و یک دهم درصد رسیده است؛
🔻آنهم در میان تنشهای ژئوپلیتیک منطقه. این در حالی بود که این مرجع بینالمللی، پیش از این با اشاره به رشد سالانه منفی ۶ دهم درصدی تولید ناخالص داخلی سرانه ایران در ۸ ساله دولت روحانی و دو سال قبل از آن، از این سالها با عنوان دهه سوخته اقتصاد ایران یاد کرده بود.
🔸دولت سه ساله رئیسی دولتی است که بیکاری را تک رقمی نگه داشت و بهترین عملکرد را در زمینه اشتغالزایی به جای گذاشته.
🔻نرخ بیکاری در سه سال گذشته روند کاهشی داشته و از ۹ و دو دهم درصد در سال ۱۴۰۰ به هشت و یک دهم درصد در سال ۱۴۰۲ رسید.
🔻این روند کاهشی در بهار امسال نیز تداوم داشت به طوری که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیشتر در نخستین فصل سال ۱۴۰۳ به ۷.۷ درصد رسیده که نسبت به فصل بهار سال گذشته به میزان نیم درصد کاهش را نشان میدهد.
#تیتر_یک
🔸به قرارگاه سایبری امام رضایی ها بپیوندید↙️
@gharargah_saybri_emamrezayiha
🔰 اظهار عجز اندیشکده آمریکایی درباره نقشآفرینی خاص مقاومت یمن
🔸یک اندیشکده آمریکایی بر درماندگی کاخ سفید در برابر نقش ممتاز و منحصر به فرد مقاومت یمن در معادلات منطقهای اذعان کرد.
🔸اندیشکده بروکینگز در تحلیلی به با ماهیت و نقش انصارالله و مقاومت یمن اختصاص داشت، نوشت:
🔻از زمانی که حوثیها حمله به کشتیهای بینالمللی را آغاز کردند، پوشش رسانهای و بیانیههای رسمی آنها را به عنوان «نیروی نیابتی ایران» معرفی کردهاند، اما این تحلیل، تهدید حوثیها را کماهمیت جلوه میدهد و راهحل بحران را مبهم میکند. آنها نماینده ایران نیستند، حتی اگر از حمایت ایران بهرهمند شوند. ایران کنترلی بر رفتار حوثیها ندارد و حوثیها عمدتا به نمایندگی از ایران عمل نمیکنند. این مهم است زیرا حوثیها نشان دادهاند که اغلب بازیگر غیرقابل پیشبینی و تهاجمیتر از حامیان ایرانی خود هستند.
🔻حوثیها به جای اینکه بخشی از یک سیستم پروکسی متمرکز باشند، بخشی مستقل از یک شبکه پیچیدهتر هستند که به آنها اجازه میدهد مستقیما با بیش از دوازده گروه دیگر در منطقه برای اشتراکگذاری تخصص، هماهنگی فعالیتها و حتی همکاری در حملات کار مشترک کنند.
🔻حوثیها در حالی که هنوز به بخشهای خارجی وابسته هستند، تواناییهای خود را برای ساخت سلاح در داخل یمن بهبود بخشیدهاند و تخصص مستقل خود را با سلاحهای جدید تقویت کردهاند.
🔻آنها همچنین کمتر در برابر تحریمها آسیبپذیر هستند، زیرا عمدتا خارج از سیستم مالی بینالمللی عمل میکنند. ایران مجبور شده است بنا به ملاحظاتی محتاطانهتر حرکت کند. یمنیها طی یک دهه با یکی از بدترین بحرانهای بشردوستانه در جهان مواجه بودهاند و متاسفانه آنها را به محرومیتهای اقتصادی عادت داده است.
#خبر_ویژه
🔸به قرارگاه سایبری امام رضایی ها بپیوندید↙️
@gharargah_saybri_emamrezayiha