برای شناخت این موانع بد نیست تا برای این پرسش که «چرا یک شهروند در روز انتخابات به پای صندوق رأی حاضر نمیشود؟» پاسخی درخور بیابیم. در اینجا میتوان گفت، در مجموع سه دسته علت برای حضور نیافتن افراد در پای صندوقهای رأی میتوان در نظر گرفت که توجه به آنها میتواند رمز عبور از موانع مشارکت حداکثری باشد. این عوامل را میتوان به ترتیب چنین برشمرد: 1ـ ناآگاهی، 2ـ بیاعتمادی، 3ـ نارضایتی.
1ـ اولین مانعی که موجب میشود فرد با بیحوصلگی و تنبلی از حضور در پای صندوق رأی طفره رود، ناآگاهی است. بخشی از افراد جامعه آنقدر از جایگاه اجتماعی خود بیاطلاعند که نمیدانند تأمین بخش قابل توجهی از حقوق خود با مشارکت در امور سیاسی، از جمله انتخابات حاصل میشود. گاه فرد اطلاعاتی از این جایگاه دارد، ولی این آگاهی تا آن حد نیست که فرد را به اقدام وادار کند.
2ـ دسته دیگری از افراد جامعه كسانی هستند كه نسبت به اهمیت مشاركت سیاسی و حضور در انتخابات آگاهند، اما به دلیل «بیاعتمادی» حاضر نیستند در رأیگیری شركت كنند. منشأ این بیاعتمادی را میتوان در تجربیات تلخ فردی، برخی حوادث در انتخابات گذشته و القائات و شبههافكنیهای دشمنان نظام اسلامی دانست كه ذهن افراد را تحت تأثیر قرار داده و اراده آنان برای حضور در انتخابات را سست میكنند. تلاشهای رسانههای دشمنان انقلاب اسلامی در قالب طرح ادعای تقلب، رقابتی نبودن، نمایشی بودن، فرمایشی بودن، مهندسی شده بودن آرا و...، از جمله ترفندهایی است كه اذهان عمومی را نشانه رفته است. اوج این سناریوی تبلیغاتی را میتوان در قالب كودتای مخملین سال 88 مشاهده کرد كه چطور «ادعای تقلب» به «رمز آشوب» فتنهگران مبدل شد.
3ـ بخش دیگری از كسانی كه در روز انتخابات به پای صندوقهای رأی نمیآیند، آنهایی نیستند كه بیاطلاع بوده یا تحت تأثیر القائات بیاعتماد شده باشند؛ بلكه كسانی هستند كه به دلیل مشكلات متنوع اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی كه وجود بخشی از آن طبیعی و بخشی دیگر به دلیل سوءمدیریتهاست، حاضر نیستند پای صندوقهای رأی بروند. فشارهای اقتصادی، بروكراسی تنبل و اذیتكننده ادارات، وجود بیكاری و معضلات این چنینی آنان را در صف عدم رأیدهندگان قرار داده است.
دقت در كالبدشكافی فوق به خوبی نشان میدهد، هر سه طیفی كه به دلایل مطروحه ممكن است در پای صندوقهای رأی حاضر نشوند، جزء همین ملت و از معتقدان و هواداران نظام اسلامی هستند كه عواملی ثانوی ممكن است موجب حضور نیافتن ایشان در پای صندوقهای رأی شود.
البته اقلیتی نیز ممكن است یافت شود كه با اصل نظام اسلامی مخالف بوده و در صف معاندان نظام قرار میگیرند. كسانی كه آمال و آرزوهای خود را در وابستگی به استكبارجهانی و شكلگیری نظامهای سیاسی سكولار غربی دنبال میكنند و هر نوع تلاش برای همراهسازی آنها جز صرف هزینه، نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
وظیفه اصلی آگاهسازی در این زمینه بر عهده اصحاب رسانه است که در رأس آن صاحبان منبر و تریبون، مطبوعات، پایگاههای خبری و رسانه ملی قرار دارند که انتظار میرود با انجام وظیفه قانونی خود در این زمینه مثمر ثمر باشند.
2ـ اعتمادسازی: راه مقابله با معضل دوم، اعتمادسازی است. اعتمادسازی هم از طریق ارائه پاسخهای اقناعی و مستدل حاصل میآید كه این امر بر عهده رسانههای عمومی و تریبونهای مختلف است و هم اینكه در اعتمادسازی گروههای مرجع و تأثیرگذار و ذینفوذ در میان تودههای ملت از جایگاه ویژهای برخوردارند، چرا كه در بیشتر مواقع فرد بیاعتماد از این گروههای مرجع حرفشنوی دارد.
ضمن آنكه برای اعتمادسازی نهادهای قانونی متولی برگزاری انتخابات نیز باید ضمن شفافسازی و پاسخگویی به شبهات احتمالی مطروحه، با حساسیت كامل از هر اقدامی كه به ترویج شایعات كمك میرساند، پرهیز كنند.
3ـ رضایتمندسازی: برای كسب رضایت افراد جامعه و رفع كدورتهای ایجاد شده، بیش از هر كس مسئولان و دستگاههای اجرایی وظیفه دارند كه با اصلاح رفتار و ارائه پاسخ و عذرخواهی از سوءمدیریتها و تلاش برای جبران كاستیها به منظور كسب رضایت تلاش کنند. ضمن آنكه معتمدان ملت و كارشناسان متخصص نیز وظیفه دارند با توجیه این بخش از جامعه، این مهم را برای افراد جا بیندازند كه اتفاقاً راه صحیح حل معضلات موجود مشاركت سیاسی و تلاش برای انتخاب كاندیدای اصلح و كنار گذاشتن ناكارآمدان است نه قهر با صندوقهای رأی!
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
برای مقابله با ناآگاهی، بیاعتمادی و نارضایتی به مثابه عوامل اصلی نداشتن مشارکت سیاسی، باید آگاه سازی، اعتمادسازی و رضایتمندسازی را در پیش گرفت.
1ـ آگاهسازی: راه مساعد برای حضور افراد ناآگاه در پای صندوق رأی، «آگاهسازی» است. شرح اهمیت جایگاه مجلس شورای اسلامی در نظام تصمیمگیری کشور، شرح اهمیت حضور و مشارکت حداکثری در پای صندوقهای رأی، شرح میزان تأثیرگذاری رأی تکتک افراد در انتخابات مجلس و اینکه گاه یک رأی میتواند سرنوشت انتخاباتی را دگرگون کند، شرح ابعاد شرعی ضرورت حضور در انتخابات، شرح وضعیت حساس کشور در مواجهه با استکبار جهانی در آستانه انتخابات مجلس و نقشی که مشارکت حداکثری میتواند در شکست نقشههای شوم دشمن داشته باشد، تبیین نقش مشارکت حداکثری در افزایش مشروعیت و اقتدار جمهوری اسلامی، بخشی از آگاهیهایی است که میتواند در این زمینه سودمند باشد.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔻با پیروزی انقلاب اسلامی مردم به خانههای خود باز نگشتند و زمام امور را به نخبگان و سیاسیون نسپردند تا آنها برایشان تصمیم بگیرند و آنها تنها در وضعیت انفعالی نظارهگر مسائل باشند. 🔻این جهتگیری برخاسته از نگاه رهبری الهی بود که در رأس این نهضت قرار داشت و ایشان با تمام وجود به ملت خویش باور داشتند.
🔻 به همین دلیل از روز اول پیروزی نهضت کار را به مردم سپردند و از آنها خواستند تا در گام به گام فرایند شکلگیری نظام رأی خود را اعلام کنند. همهپرسی جمهوری اسلامی، انتخابات مجلس خبرگان، همهپرسی قانون اساسی، انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاستجمهوری، در دو سال ابتدایی شکلگیری این نظام سیاسی با حضور پرشکوه مردم همراه بود و نظام سیاسی مبتنی بر خواست و رأی ملت قانونی شد.
🔹حضرت امام(ره) در آستانه شکلگیری مجلس خبرگان با صراحت اعلام میدارند، اعضای مجلس خبرگان تنها وکیل ملت بوده و قانون تدوین شده باید به تأیید ملت برسد؛ چرا که «میزان رأی ملت است، ملت یك وقت خودش رأی میدهد، این اساس، یك وقت یك عدهای را تعیین میكند كه آنها رأی بدهند، آن در مرتبه دوم صحیح است، والا مرتبه اول، حق مال خود ملت است.»(25/3/1358)
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
ایفای نقش مردم در قدرت سیاسی وجوه مختلفی دارد و گاه مردم به صورت مستقیم، از طریق همهپرسی و گاه به صورت غیرمستقیم، از طریق انتخاب نمایندگان مجالس در قدرت سیاسی مشارکت و نقش ایفا میکنند؛ اما این ایفای نقش زمانی تکمیل میشود که مردم بتوانند بر قدرت سیاسی نیز نظارت کنند، هرچند نمایندگانی که انتخاب میکنند، از جانب آنان این وظیفه را انجام میدهند، اما این موضوع احساس حضور مردم در قدرت و نظارت بر آن را تماماً تکمیل نمیکند. مردم نیاز دارند در حوزه سیاست به صورت نسبتاً دائمی دیده شوند و احساس کنند نقشآفرینی آنها در قدرت سیاسی تنها بهواسطه مکانیسم همهپرسی و انتخاب نماینده اعمال نمیشود. در اینجا کارکرد احزاب و گروههای سیاسی مشخص میشود. احزاب و گروههای سیاسی که با مجوز نهادهای قانونی در کشورها ایجاد میشوند گروهی از افراد با اصول و اهداف سیاسی مشخصی هستند و بر اساس این اصول و اهداف، بر قدرت سیاسی نظارت و خواستههای مردم را بازتعریف میکنند و آنها را به صاحبان قدرت انتقال میدهند.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
نظام اسلامی نظامی طبقاتی و متعلق به قشر خاصی نیست که در آن به عنوان مثال روحانیت از جایگاه ممتازی برخوردار باشد. سیاست و سیاست ورزی هرچند کاری تخصصی است که هر که بیشتر تلاش علمی کرده باشد، با آگاهی و بصیرت و دقت بیشتری تشخیص و تصمیم خواهد گرفت، اما امری عمومی و متعلق به همه اقشار جامعه بوده و ممنوعیت و انحصاری در آن وجود ندارد. این سخن مستند به رهنمودهای بنیانگذار جمهوری اسلامی است.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
یکی از مسائلی که مردمسالاری و حضور و حق انتخاب ملت را تهدید میکند، آرا و نظراتی است که به نوعی نخبهگرایی معتقد بوده و بر نقش پررنگ نخبگان در انتخابات و کمرنگ کردن رأی ملت تأکید دارد. این نگاه در طول چهار دهه اخیر با صورتهای متنوعی خودنمایی کرده و گاه احزاب و گروههای سیاسی، به نحوی تلاش کردهاند تا انتخاب و نظر خود را بر مردم تحمیل کنند.
در این نگاه همه امور جامعه اسلامی باید به نخبگان سپرده شود و مردم تنها باید به منزله پشتیبان نظر ایشان در صحنه حضور داشته و آنان را در تصمیمات اتخاذ شده همراهی کنند؛ چرا که بدون همراهی ملت، تصمیمات نخبگان کارآیی لازم را نخواهد داشت و عملی نمیشود!
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
یکی از مهمترین سطوح مشارکت سیاسی، حضور در «انتخابات» است. در انتخابات با موضوعی به نام «رأی» و «رأیگیری» مواجه هستیم که خود نیازمند بررسی و تفسیر است. در نظام اندیشهای غرب درباره ماهیت رأی، دو دیدگاه اصلی را میتوان مورد توجه قرار داد. دیدگاه اول رأی دادن را حق افراد میداند و دیدگاه دیگر آن را یک عمل اجتماعی و یک تکلیف برای افراد اجتماع معرفی میکند.
نظریه اول مبتنی بر نظریه «حاکمیت تقسیم شده» است. توضیح آنکه اگر حاکمیت مردم، ماحصل جمع سهم حاکمیت هر شهروند باشد، پس صاحب سهم حاکمیت، یعنی شهروند حق دارد که در سازماندهی حکومت و صورتبندی اقتدار عالی سیاسی همکاری و مشارکت کند. اگر این همکاری و این مشارکت از راه انتخابات تحقق یابد، پس هر شهروند حق دارد رأی بدهد و هیچ مقامی نباید این حق را از او بگیرد. از سوی دیگر چون رأی دادن متعلق به فرد است، وی مخیر است از آن استفاده کند یا خیر.
✅کانال بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔴 تعلل در وحدت، تقلیل در آراء
🔻بر فرض اینکه جریان انقلابی در تهران به اجماع و لیست واحد برسند، که احتمال آن بسیار کم است، باز هم همین تاخیر در اعلام لیست یکی از نقدهایی وارد بر جریان انقلابی است.
🔺 تعلل در رسیدن به وحدت و اجماع در راس هرم جریان انقلابی، قدرت مانور را از کف جریان انقلابی گرفته است و مانع از آن شده تا نامزدهای مورد نظر برای مردم معرفی و برنامه های آنها تشریح شود. در نتیجه سبد آرای این جریان را کاهش می دهد.
🔺شاید گفته شود که این نوع رفتار در جهت ممانعت از تخریب توسط جریان مقابل باشد. پاسخ اینکه اولا نماینده در تراز انقلاب نباید ریگی به کفش داشته باشد که از تخریب ها بترسد، در واقع انکه حساب پاک است، از محاسبه چه باک است". ثانیا مگر در زمانی که اجماع و اتحاد اتفاق نیافتاده، نماینده های مورد نظر تخریب نشده اند. مثلا در انتخابات گذشته هم جناب قالیباف را تخریب کردند و هم آقای رئیسی. در شهرستان ها هم همین شکل هست.
🔹به هر حال سازوکار فعلی تامین اتحاد در جریان انقلاب، با آنکه نقاط قوتی هم دارد، ولی باید در تحولات سیاسی آینده چابک تر باشد.
【 #زمانه: آنچه یک تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل های راهبردی میخوانید
🔻اگر چارچوب تحلیلی می خواهید
🆔 eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🔺 #اصلاح_طلبان: لیست واحد نمیدهیم
🔻آخرین تصمیمات اصلاحطلبان درباره انتخابات:
🔹جلسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان شامگاه امروز برگزار و در این جلسه تاکید شد که اصلاحطلبان لیست واحد انتخاباتی ارائه نمیدهند.
🔹جلسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان شامگاه امروز (سهشنبه) به ریاست محمدرضا عارف رئیس این شورا به منظور آخرین تصمیمگیری برای نحوه ورود به انتخابات برگزار شد.
🔹در این جلسه مقرر شده احزاب اصلاحطلب با عنوان حزب خود به دادن لیست و فعالیت انتخاباتی بپردازند.
【 #زمانه: آنچه یک تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل های راهبردی میخوانید
🔻اگر چارچوب تحلیلی می خواهید
🆔 eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
هدایت شده از KHAMENEI.IR
21.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | این صدای انقلاب اسلامی ایران است
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «ملت ایران در دوران طاغوت روزگار سختی را گذراند. این ملت با همهی پیشینههای عزتمند تاریخی، به وسیلهی بیگانگان تحقیر میشد. ارتش تحقیر میشد، ملت تحقیر میشد، مسئولان کشور در همهی ردهها تا بالاترین رده تحقیر میشدند، نخبگان جامعه تحقیر میشدند؛ به وسیلهی آن عناصری که خود را فراتر از این حرفها میدانستند و به چشم یک مزرعهای که باید اینجا را درو کنند و لگدمال کنند و بچرند و ببرند، به ایران نگاه میکردند. ملت ایران در مقابل این ایستاد.» ۱۳۸۶/۱۱/۱۹
👈 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR بهمناسبت فرارسیدن دهه فجر، نماهنگ «این صدای انقلاب اسلامی ایران است» را منتشر میکند.
📥 سایر کیفیتها:
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=44814
✅ گزارش روز(سهشنبه 15 بهمن)
🔵 تنور انتخابات داغتر میشود
تا آغاز رسمی تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی فرصت کوتاهی باقی مانده است! اصولگرایان که بسیار امیدوار هستند پیروز انتخابات باشند، برای اطمینان هرچه بیشتر این پیروزی به دنبال ایجاد وحدت در اردوگاه خود و رسیدن به لیست واحد هستند. لیستی که البته به نظر میرسد با خارجخوانیهای برخی از جریانهای درون اردوگاهی اصولگرایان همچون پایداری، بدلهایی خواهد داشت که نگرانیهایی را برای این اردوگاه سیاسی به همراه داشته است؛ اما در طرف مقابل اصلاحطلبان که اکنون دولت و مجلس را در اختیار دارند و برای تداوم حضور خود انتخابات پیش رو را بسیار حساس و حیاتی میدانند؛ استراتژی انتخاباتی خود را فعلاً بر روی مسئله ردّ صلاحیتها و عملکرد شورای نگهبان متمرکز کردهاند و تلاش میکنند اینگونه القا کنند که پیش از آغاز رقابتهای انتخاباتی از این کارزار حذف شدهاند و اعلام میکنند لیستی ارائه نخواهند کرد؛ اما واقعیت ماجرا شاید چیز دیگری است و باید آن را در سالهای دولت مورد حمایت اصلاحطلبان و عملکرد نمایندگان اصلاحطلب مجلس جستوجو کرد. آنچه این جناح را به فکر فرو برده که در انتخابات لیستی معرفی کند یا نه، انتقادات وسیعی است که به عملکرد آنها و همچنین کابینه مورد حمایت آنها وارد است. پایین آمدن محبوبیت شخصِ رئیسجمهور و همچنین افزایش مشکلات معیشتی و اقتصادی در دولت دوم روحانی موجب شده است تا مردم با دیده تردید به برنامههای اصلاحطلبان نگاه کنند. تردیدی که حتی پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان را فراگرفته است و افت محبوبیتی که حتی رئیس دولت اصلاحات نیز مدتها پیش از اعلام نظر شورای نگهبان اعلام کرده بود تکرار او هم دیگر فایده نخواهد داشت و دعوت عمومی آنها از حامیانشان برای رأی دادن مثمر ثمر نیست.
البته به نظر میرسد فراتر از این دو جریان نیروهای مستقل نیز در این انتخابات حداقل در پیشبرد سوگیریهای تبلیغاتی و مشخص کردن زمین مطالبات عمومی نقش ویژه بازی خواهند کرد و شاید بسیاری از معادلات در روزهای آینده را به گونهای دیگر رقم بزنند.
✅ کانال رسمی هفته نامه صبح صادق
🆔 @ssweekly