🔴 #آمریکای_دوپاره| فوکایاما صاحب نظریه «پایان تاریخ» در یادداشت جدیدش نوشت.......!
🔻 فرانسیس فوکویاما در مقالهای با عنوان «تا ریشه پوسیده» در «فارینافرز» نوشت:
🔹در دوره ترامپ روند زوال آمریکا با سرعتی حیرتانگیز و در مقیاسی که پیشبینیاش دشوار بود ادامه یافت
🔹بسترهای موجودی که زمینهساز این بحران بودهاند بی هیچ تغییری پابرجا هستند؛ سیستم هنوز به سختی تن به اصلاح خود میدهد
🔹 ۷۷ درصد از جمهوریخواهان معتقدند که در انتخابات سال ۲۰۲۰ تقلب عمدهای صورت گرفته
🔹 اینکه کشور به شبکههای اجتماعی اجازه داد تا این میزان قدرتمند شوند، یک اشتباه بزرگ بود
🔹 آمریکایی که ترامپ تحویل داد یک آمریکای دوپاره است که دچار اختلاف نظر داخلی بر سر ایدهآل های دموکراتیک خود خواهد بود.
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | sapp.ir/zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
🔴 #پاسخ_معنادرار | اینقدر ناشی و نادان نیستیم ‼️
🔹رییس مجلس به سخنان رییس جمهور واکنش نشان داد و گفت: تهمت ناروا به مجلس نزنید. مجلس نرخ ارز تعیین نکرده و آن قدر نادان و ناشی نسبت به اقتصاد نیستیم که نرخ ارز تعیین کنیم.
✅ #پینوشت| روحانی چهارشنبه در جلسه دولت گفت که مجلس قیمت ارز را در لایحه بودجه ۱۷۵۰۰ تومان تعیین کرده است این در حالی است که دولت ۱۱۵۰۰ تومان قیمت ارز را تعیین کرده بود.
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
#ایتا #تلگرام
🔴 #تحلیل|شورای آتلانتیک: پیوستن به برجام چندان آسان نیست
🔻 #زمانـــه l شورای آتلانتیک در یادداشتی به قلم برایان اوتول، مشاور مدیر اداره کنترل داراییهای خارجی در وزارت خزانهداری آمریکا در زمان امضای توافق هستهای، موانعی که تحریمهای آمریکا در راه احیای برجام قرار داده را در سه دسته تبیین کرده است:
1️⃣ تحریمهای قبل از خروج از برجام:
این یادداشت مدعی است تحریمهایی مانند کاتسا علیه برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای سپاه پاسداران به بهانههای «عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی» و یا «حمایت از تروریسم» و همچنین تحریمهایی علیه بعضی مقامها به بهانه «نقض حقوق بشر»، منافاتی با احیای برجام ندارند، زیرا در زمان حضور آمریکا در توافق وضع شدهاند.
2️⃣ تحریمهای هستهای:
آسانترین تحریمها برای لغو، مواردی است که آمریکا طبق برجام متعهد به لغو آن شده و با خروج این کشور، بار دیگر اِعمال شدهاند. مانند تحریمهای فروش نفت، پتروشیمی، سوئیفت و خرید لوازم یدکی هواپیما. در عین حال، آمریکا پس از خروج از برجام تحریمهای دیگری به بهانه «اشاعه تسلیحات هستهای» بر بعضی صنایع و شرکتهای ایرانی اِعمال کرده که رفع آنها نیز به دلیل ارتباط مفهومی با پرونده هستهای، دشوار نیست.
3️⃣ تحریمهای پس از خروج از برجام:
این دشوارترین تحریمهاست. زیرا به لحاظ فنی ارتباطی با برجام ندارد ولی ایران آن را «نقض روح برجام» دانسته و خواستار لغو آنهاست. تحریمهایی که به ادعای حملات سایبری و یا دخالت در انتخابات آمریکا وضع شدهاند، مورد حمایت تیم بایدن هستند، ولی درباره الصاق سپاه به فهرست سازمانهای بهاصطلاح تروریستی و همچنین تحریم بانک مرکزی و شرکت ملی نفت ایران به این بهانه که عملاً مانع کسب منافع اقتصادی برجام برای ایران است، درون هیئت حاکمه آمریکا و حتی دولت بایدن اختلافنظر وجود دارد.
🖌 #اندیشکده_تبیین
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام
🔴 #ما_میتوانیم| واکسن ایرانی کرونا و جهش ژنتیکی
🔻 جمشیدی دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا:
🔹 کشورهایی مثل ترکیه، امارات، بحرین و عربستان به این دلیل در حال واکسیناسیون هستندکه اجازه تست انسانی را دادند اما ایران به خاطر حفظ سلامتی مردم اجازه انجام هیچ گونه تست انسانی را به هیچ کشوری نداد.
🔹الان یک ایرانی ساکن آمریکا به خاطر تحریمها این اجازه را ندارد که حتی یک استامینوفن را به ایران پست کند.
🔹واکسن ایرانی چون تمامی ژنهای ویروسهای کشته شده «Inactivated» را در درون خود دارد بنابراین هیچ جهش ژنتیکی در کارکرد واکسن ایرانی اختلال ایجاد نخواهد کرد.
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | sapp.ir/zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
مشاور #رئیس جمهور در حالیکه ۱۵۰ روز به پایان دولت باقیمانده، #اصلاحطلبان را به عقیم بودن متهم کرد و گفت رحم اجارهای مشکل عقیم بودن را حل نمیکند.
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
🔺وزیر خارجه پیشنهادی #جو بایدن: هدف قراردادن #سلیمانی امنیت ما را کمتر کرد
🔹#آنتونی بلینکن: درباره ترور سپهبد سلیمانی از سوی نظامیان #تروریست آمریکایی، گفت: اقدام به کشتنِ سلیمانی (شهادت سردار سلیمانی) موجب شد امنیت ما کمتر شود نه اینکه بیشتر شود. سناریوهای مختلف درباره تبعات این اقدام بررسی نشد
🔹دولتهای قبلی ازجمله دولت بوش و اوباما به این نتیجه رسیده بودند که کشتن سلیمانی (شهادت سردار سلیمانی) وضعیت ما را امنتر نخواهد کرد
🔹حملات به مواضع ما در عراق، اگر باعث صدمات مغزی به صدها نظامی آمریکایی نشده باشد، باعث صدمه مغزی به شمار زیادی از نظامیان شد
🔹اگر جمعبندی کنیم کشتن سلیمانی (شهادت سردار سلیمانی) موجب کاهش امنیت ما شد/
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
سبزعلیپور: #تورم فقط ۴۶٪ ؟! انصاف هم خوب چیزی است!!
کارشناس اقتصاد:
🔹در حالی مرکز آمار ایران تورم را ۴۶ درصد اعلام کرده که مردم طی یک سال گذشته گرانیهای ۳ تا ۶ برابری دهها کالای اساسی و ضروری را شاهد بودند که باورپذیری تورم اعلامی مرکز آمار را سخت کرده است.
🔹جدای از این افزایش سرسام آور نرخ کالاها، متأسفانه دزدی و کم فروشی هم به عینه دیده میشود، بطوریکه سر تمامی نوشابهها، آبمیوهها، شیرها به اندازه یک استکان خالی شده است!! و بستههای پنیر مملو از آب شده است!! و شرکتها بجای چیپس، باد به مردم میفروشند!!
🔸آیا این #افزایش قیمتها با اینهمه دزدی و کم فروشیها، سرجمع میشود ۴۶ درصد تورم؟ انصاف هم خوب چیزی است!! این نوع آمار دادن یعنی رفع تکلیف کردن و آدرس غلط دادن آنهم به نیت گمراه کردن ذهن مردم!!
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
▪️#اینفوگرافیک | نگاهی به مشخصات فنی موشک خلیج فارس
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
دلایل رشد اقتصادی خیرهکننده چین در سالهای اخیر چیست؟
طبق آماری که اخیراً منتشر شده، چین اکنون به تنهایی بیش از 50 درصد ذخیرهی ارزی دنیا را دارا میباشد(رقمی بالغ بر 3700 میلیارد دلار. این رقم برای ایران در سالهای اخیر حدود 100 میلیارد دلار بوده است). سؤال مهمی که دربارهی چین مطرح میشود، این است که چین که بعد از دورهی مائو و همزمان با آغاز دورهی دنگ شیائوپینگ توسعه اقتصادی خود را شروع کرده است، چگونه توانسته است به یک غول بزرگ اقتصادی تبدیل شود؟
در پاسخ باید گفت که آنچه سبب شد چین فقیر عقبمانده به چین پیشرفته امروزی تبدیل شود که محصولات آن سراسر جهان را از آمریکای شمالی گرفته تا اروپا و آسیا و آفریقا پر کند، سیاستهایی است که بسیاری از آنها همانند آنچه در اقتصاد مقاومتی مطرح میشود، پشتیبان تولید ملی و تقویتکننده آن بوده است. با اصلاحات اقتصادی که در اواخر دهه 1970 میلادی در چین اتفاق افتاد، فرایند توسعه اقتصادی چین مسیری جدید را تجربه کرد. در این مسیر، استفاده بهینه از ظرفیتهای درونی مقدمهای برای بهرهبرداری مناسب از فرصتهای بینالمللی شد. در واقع، نظام اقتصادیای که چین ایجاد کرد، متضمن برنامهها و اقداماتی در سطح حاکمیتی و مردمی بود که در نهایت سبب تقویت تولیدات چینی شد. برخی از این برنامهها و اقدامات به شرح ذیل است:
1ـ توسعه دانش، پژوهش و فناوری: طی دهههای اخیر یکی از برنامههای مهم چین برای پیشرفت اقتصادی، تقویت و بومیسازی فناوری بوده است. این موضوع چنان برای حاکمان چینی اهمیت داشته است که بخش مهمی از منابع دولتی را صرف برنامههای آموزشی، پژوهشی و فناوری کردهاند. در واقع، چینیها مسئله علم و فناوری را یک موضوع ملی لحاظ کرده، هرگز پیشرفت در این عرصه را معطل حضور بخش خصوصی نکردهاند. از جمله اقدامات مهم حاکمیت چین برای توسعه و بومیسازی فناوری، ایجاد دهها منطقه ویژه فنون اقتصادی و علوم و فناوریهای جدید بوده است. برنامه اصلی این شهرکها، انتقال و بومیسازی فناوریهای جدید در این کشور بوده است، به همین دلیل بیش از 60 درصد صادرات کشوری که 50 درصد مردم آن کشاورز هستند، محصولات با فناوری بالا تشکیل میدهد.
2ـ الگوی تجارت خارجی: اگرچه در نگاه اول یکی از عوامل پیشرفت اقتصادی در چین باز شدن درهای این کشور به روی جهان دانسته میشود، اما واقعیت این است که حضور این کشور در عرصه بینالمللی و جهانی کاملاً هوشمندانه، برنامهریزی شده و به موقع بوده است. چینیها زمانی درخواست خود را برای ورود به سازمان تجارت جهانی ارائه کردند که تولید ملی چین نسبت به دهههای پیشتر از آن رشد قابل توجهی کرده بود. از سوی دیگر کشوری که با پذیرش سریع همه ملاحظات سازمان تجارت جهانی و اعضای آن میتوانست ظرف مدت کوتاهی به عضویت این سازمان درآید، به مذاکراتی 10 ساله با کشورهای عضو این سازمان تن داد تا ورودش به این سازمان کمکی به تقویت اقتصاد ملی آن و نه تنها بازارگشایی برای کشورهای توسعه یافته باشد.
3ـ دوری از اجرای کورکورانه سیاستهای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول: این دو نهاد به طور خودکار سالیانه برای کشورهای مختلف عضو، از جمله چین برنامههایی را توصیه میکنند؛ اما پیشرفت چین طی دهههای اخیر هرگز مبتنی بر برنامههای این نهادها نبوده، بلکه ناشی از الگویی بومی بر مبنای ظرفیتهای درونی و متناسب با فرهنگ و ساختارش اقتصادی و اجتماعیاش بوده است. برای نمونه، چین هرگز سیاست آزادسازی اقتصادی اعم از تجارت خارجی کاملاً آزاد و آزاد گذاشتن قیمتها را آنگونه که صندوق بینالمللی پول میخواست اجرا نکرد. همچنین خصوصیسازی در سطح و گستره مورد نظر این نهادها هرگز اجرا نشد و حضور دولت در اقتصاد (به صورت حساب شده و البته بسیار فراتر از آنچه تئوریهای غربی میگویند) تداوم یافت.
4ـ تکیه بر سرمایههای داخلی به جای سرمایه خارجی: گاهی به اشتباه تصور میشود توسعه و پیشرفت چین مرهون سرمایههای خارجی است. این تصور غلطی است؛ زیرا سرمایهگذاری خارجی تقریباً از اواسط دهه 1990 به مقدار قابل ملاحظهای رسید و پیش از آن عدد قابل ذکری نبود. اصولاً سرمایهگذاری خارجی در چین هرگز از 10 درصد کل سرمایهگذاری انجام شده در این کشور فراتر نرفته است. این به معنای آن است که چینیها عمدتاً به سرمایه و منابع مالی داخلی خود متکی بودهاند و اساساً سازندگی حاصل از بهرهبرداری از منابع داخلی سبب شد منابع سرمایهای خارجی نیز به سمت چین حرکت کند.
✍دکتر مصطفی قربانی
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥هفته گذشته ما روی زمین غذاخوری مجلس #سنا میخوابیدیم.
سناتورها از ما تشکر میکردند و عکس یادگاری میگرفتند.
امروز ما را از سنا بیرون کردند و به یک گاراژ سرد فرستادند
5000 سرباز
یک حمام
بدون اینترنت
و فقط با 1 پریز برق!
واقعا معتقدیم به ما خیانت شده!😆
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
▪️#شبکههای اجتماعی رسما به ابزار کنترل افکار و اجرای سیاستهای گروهی خاص تبدیل شده.
زمانی که #ترامپ، ایران و سوریه و کره شمالی را به برخورد خشن تهدید میکرد قوانین توییتر نقض نمیشد و تنها تهدید به آشوب در #آمریکا باعث بسته شدن حسابش شد اما کلمه انتقام مسئول ایرانی ناقض قوانین #توییتر است
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir